Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از فارس، به همت جهاددانشگاهی استان فارس و با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور روستایی و شوراهای استانداری فارس رویداد کارآفرینی عصر دیروز، 29 مهرماه برگزار شد.

آشنایی با مباحث و فرصتهای کارآفرینی، آشنایی مخاطبان و جامعه هدف رویدادها در استان و ایجاد شبکه‌های اطلاعاتی، آشنایی افراد با همفکران خود و شبکه سازی با آنها، یادگیری مباحث و موضوعات تخصصی جدید و مباحث عمومی کارآفرینی و همچنین تبادل تجربیات علاقه‌مندان و فعالان حوزه کارآفرینی و بهره‌گیری از تجربیات رهبران فکری از جمله اهداف این رویداد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عابد، معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در این جلسه با تاکید بر اینکه چنین جلساتی باید به سمت کارهای عملیاتی و اجرایی هدایت شود گفت: با توجه به مشکلات روستاها به دلیل خشکسالی های اخیر و افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها و مشکلات عدیده ای که در این زمینه ایجاد شده است در این جلسه بر لزوم توجه به مشکلات روستاها تأکید می شود. 

وی با بیان اینکه وظایف مربوط به دستگاه‌های مرتبط حوزه کارآفرینی از جمله جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، انجمن های صنفی کارآفرینی، اتحادیه های روستایی و غیره به طور مشخص تعریف شده است، افزود: با توجه به اینکه هر یک از این نهادها در زمینه رفع مشکلات روستاها اقدامات بسیاری انجام دادند اما هیچ یک از آن ها تاکنون به نتیجه نرسیده است اما با هم افزایی تمامی آن ها می توان تهدید موجود را به فرصتی مناسب در راستای تقویت کارآفرینی تبدیل کرد. 

معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تشکیل تعاونی های روستایی و تشکل های اتحادیه دهیاران توسط این اداره کل در سطح استان اشاره و عنوان کرد: باید در روستاها بر اساس ظرفیت‌های موجود طرح های اشتغال تهیه و با مشارکت مردم اجرایی شود نه اینکه دستگاه ها به صورت پراکنده کار کنند. 

عابد با اشاره به اینکه برخی از اهالی روستاها به صورت انفرادی کارهایی انجام داده اند که برخی از آنها موفق بوده است، بیان کرد: هدف از تشکیل جلسه توجه به چند روستای خاص که مورد تهدید شدید خشکسالی قرار گرفته‌اند مانند حاشیه کربال، مرودشت، زرقان و غیره در اولویت قرار دارد. 

وی افزود: طرح هایی که ارائه می شود جز با مشارکت اهالی هر روستا به موفقیت نمی‌رسد و در این زمینه اتحادیه دهیاری ها و تعاونی های روستایی به عنوان بازوی اجرایی دولت می توانند کمک موثری داشته باشند تا اهداف منظور تسریع شود. 

 بیشتر افراد نخبه کارآفرینی از دل روستاها برخاسته اند

معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت روستاها مطلع هستند، اظهار کرد: بیشتر افراد نخبه کارآفرینی از دل روستاها برخاسته اند و اینها همان ظرفیت‌های روستاها هستند. 

عابد توجه به حوزه کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی، معادن، پرورش انواع زنبور، عقرب، زالو، ماکیان کشت های گلخانه ای و غیره را مهمترین بخشهای توجه به ظرفیت‌های روستاها عنوان کرد و گفت: تقویت آموزش در روستاها و کمک گرفتن از افراد تحصیل کرده تحقق اهداف دولت را به دنبال دارد اما باید این آموزش ها به صورت رایگان و بدون هزینه به مردم ارائه شود.

عابد با اشاره به اینکه وضعیت روستاها به سطحی از بحران رسیده که تمام مسئولان برای حل مشکل بزرگ روستاها در تلاشند تصریح کرد: برگزاری تورهای ترویجی و بازدید از طرح های موفق روستایی با حضور مسئولان مثمر ثمر است. 

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ سال در بحث کارآفرینی انواع آموزش ها ارائه و طرح های مختلف تدوین و تهیه شده است اظهار کرد: در هیچ یک از این طرح ها هدف ایجاد اشتغال و کارآفرینی روستایی نبوده است اما در برهه کنونی چنین امری ضرورت دارد. 

 به گفته وی اطلاعات دقیقی از روستاها و نقاط قوت و ضعف هر یک از آن ها با جزئیات دقیق وجود دارد که برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت بر اساس آنها تدوین شده و اکنون زمان اجرای آنهاست. 

ظهیر امامی، یکی از پژوهشگران حوزه کارآفرینی که اقدامات بسیار ارزشمندی در روستای فاروق در زمینه اشتغال و کارآفرینی انجام داده است نیز در این جلسه به تداوم خشکسالی های اخیر در استان فارس همزمان با کل کشور اشاره کرد و گفت: توسعه فرهنگ کارآفرینی در روستاها مسئله بسیار مهم و سرنوشت سازی است که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. 

وی با بیان اینکه در دوره دوم فعالیت کانون کارآفرینان فارس جلسات هم اندیشی برای روستای فاروق برگزار شد، گفت: این روستا به طور اتفاقی به عنوان محور مطالعه و اجرای برخی طرح ها انتخاب شد. 

امامی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر تنها ۱۳ رشته قنات از ۲۳ قنات فعال در این روستا جاری است اما آب شیرین و گوارای این قناتها می‌تواند منبع مناسبی برای تولید آب معدنی باشد. 

وی به تشریح جزئیات اجرای طرح های ارائه شده در این روستا پرداخت و گفت: طرحی برای فاروق در نظر گرفته شد که طی پنج مرحله اجرا و با بازدید مقامات دولتی از روستا آغاز شد. 

امامی بیان کرد: تولید آب معدنی، پرورش آبزیان، توجه به جاذبه های تاریخی باتوجه به نزدیک بودن به تخت جمشید، حضور شش هزار نفر ساکن در این روستا، وجود باغات مختلف از جمله انار، بادام، سیب، انگور و غیره از جمله ظرفیت های شناسایی شده روستای فایل است. 

عبیری، نماینده دفتر روستایی استانداری فارس نیز در این جلسه با اشاره به خشکسالی و روند صنعتی شدن کشاورزی اظهار کرد: جمعیت روستایی که در گذشته ۷۰ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده بود اکنون به ۳۵ درصد کاهش یافته است. 

وی با بیان اینکه مدیریت آب در روستاها نامناسب و بهره وری کشاورزان پایین بوده است این مشکلات را دلایلی برای کاهش جمعیت روستاها و افزایش مهاجرت به شهرها عنوان کرد. 

نماینده دفتر روستایی استانداری فارس با بیان اینکه مشکل اصلی شاید تولید نباشد، گفت: بلکه بعد از تولید و عرضه محصولات، مشکلاتی در مسیر کشاورزان وجود دارد که دولت در این زمینه وام های خوبی تعیین کرده است. 

عبیری بر لزوم دقت نظر در ارائه تسهیلات به روستاییان تاکید کرد و گفت: نباید روستاییان بدون شغل به روستاییان بدون شغل بدهکار تبدیل شوند و تسهیلاتی که سرمایه کل ملت است نباید هدر برود. 

 صنعتی شدن نباید به روستاهای آسیب وارد کند

وی با اشاره به اینکه در بخش روستایی کشور سرمایه انسانی زیادی وجود دارد، بیان کرد: اگر کارها به مردم واگذار شود بهتر پیش می‌رود ولی صنعتی شدن نباید به روستاهای ما آسیب وارد کند. 

نماینده دفتر روستایی استانداری فارس با بیان اینکه ۴ هزار روستا در استان فارس وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۱۱۲ روستای فارس دارای مدیریت روستایی است و با دهیاری اداره می‌شود که دهیار تمام امورات روستا را پیگیری می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دهیاری ها به عنوان نهاد های خودگردان تعریف شدند، گفت: دولت برای تداوم فعالیت دهیاری ها مجوز تشکیل تعاونی دهیاران را ارائه داده است و در حال حاضر ۵۰ تعاونی دهیاری در سطح استان فارس فعالیت دارد. 

نماینده دفتر روستایی استانداری فارس با اشاره به اینکه فرهنگ استقبال از سرمایه گذار در روستاهای ما وجود ندارد و این فرهنگ باید نهادینه شود تأکید کرد: دهیاران باید در قالب این تعاونی ها چنین مشکلاتی را برطرف کنند و بنیه علمی روستاییان را در زمینه تقویت مشارکت اجتماعی ارتقا بخشند.  

تعاونی ها باید به سمت اشتغال زایی بروند

عبیری با اشاره به اینکه تعاونی ها باید به سمت اشتغال زایی بروند، گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد خدمات تعاونی های روستایی در حوزه خدماتی است. 

به گفته وی تسهیلات با بهره ۸ درصد بدون سقف در اختیار طرح‌های اشتغالزایی تعاونی‌ها قرار می گیرد اما تاکنون در استان فارس از چنین تسهیلاتی استفاده نشده است. 

 نماینده دفتر روستایی استانداری فارس بیان کرد: پیشنهاداتی به وزارتخانه های مختلف مرتبط با حوزه کارآفرینی روستایی ارائه شده است که ارائه مشوق هایی برای مناطق روستایی به ویژه تخفیف مالیات از جمله آنها است تا برخی صنایع کوچک در روستاها مستقر شود. 

اکبر زاهدیان نژاد، مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی فارس نیز در این جلسه در خصوص مبحث کارآفرینی و توسعه اقتصاد روستایی صحبت کرد و گفت: در رویدادهای کارآفرینی مسئولان مرتبط با دیدگاه های مختلف به بحث و تبادل نظر می پردازند که می تواند به تشکیل کارگروه و انعقاد تفاهم نامه هایی به منظور تسهیل کارآفرینی در روستاها منجر شود. 

وی بیان کرد: اعطای وام و تسهیلات بانکی، ارائه خدمات مشاوره ای، پشتیبانی علمی، تکنولوژیک، آموزشی سبب تقویت تولید کنندگان به ویژه در حوزه روستایی می شود. 

مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه درآمد کلان کشور در دست دولت و دولت پرچمدار توسعه است، گفت: در این راستا دو مشکل اساسی و بنیادین وجود دارد؛ یکی اینکه درآمدهای ارزی باعث اختلال در قیمت نسبی عوامل تولید می‌شود و از کاربرد بهینه عوامل تولید جلوگیری می کند و دوم آنکه حضور مستقیم دولت باعث شده فعالان اقتصادی تحت فشار قرار گیرند و حتی به رانت جویان پرتوان تبدیل شوند. 

 کارآفرینی همواره توسعه را به دنبال دارد

 زاهدیان نژاد با بیان اینکه کارآفرینی همواره توسعه را به دنبال دارد، افزود: کارآفرین از مدیر متمایز است و به عنوان یک شتاب دهنده در پروژه های کارآفرینی نقش آفرینی می کند. 

به گفته وی از دیدگاه اقتصادی عواملی مانند ابتکار عمل، داشتن قدرت تصمیم گیری و تشخیص خوب فرصت ها و حرکت رو به جلو با ریسک، داشتن اتکا به نفس، حساس بودن نسبت به عوامل سود و زیان، دقت نظر و تعهد نسبت به انجام به موقع قراردادها و توافق ها ویژگی های مختلف یک کارآفرین است. 

زاهدیان نژاد با بیان اینکه کارآفرین چند وظیفه کلی را برعهده می گیرد، گفت: موقعیت های محیطی را خوب می شناسد و برای استفاده از آنها ریسک می کند و در این زمینه دست به نوآوری می زند در عین حال به ساختار اقتصادی کشور توجه دارد. 

 توسعه عامل بقا، تعالی و تداوم ملت‌ها است

مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی فارس با تأکید بر اینکه توسعه عامل بقا، تعالی و تداوم ملت‌ها است، اظهار کرد: باید برای توسعه یافتگی به شکل برنامه ریزی شده به سمت توسعه روستاها حرکت کنیم. 

به گفته وی مختصات منحصر به فرد روستاها در نظام اجتماعی، نقش و اهمیت تولیدات روستاها در رفع نیازهای رو به افزایش جامعه، توجه بیشتر روستاییان به حفظ منابع ملی و بیشتر بودن فعالیت های خانوادگی به دلیل پیوند های قومیتی روستاییان بر اهمیت کارآفرینی روستایی در ایران می افزاید. 

 زاهدیان نژاد تغییر نگرش حاکم بر اذهان مدیران و مردم، جذاب سازی فضای روستایی، تکمیل و تکامل جامعه اطلاعاتی روستایی کشور، تشکیل خوشه های دانشی روستایی و توسعه زیرساختهای دانشی، بازسازی مناطق آسیب‌دیده روستایی و توسعه اشتغال زایی در روستاهای کشور، شکوفاسازی اقتصاد روستایی و تاسیس روستاهای نوین که از جهت موقعیت و امکانات همپای شهرها باشد را به عنوان راهکارهای استراتژیک توسعه روستایی برشمرد. 

شیرپور، مدیرکل تعاونی‌های روستایی فارس نیز در این جلسه بر لزوم شناسایی ظرفیت های روستاهای فارس و تقویت تعاونی‌های روستایی تأکید کرد و گفت: به منظور عرضه بیشتر محصولات روستاهای فارس با اتحادیه تعاونی های دیگر استان‌ها از جمله خراسان رضوی، البرز و مازندران رایزنی شده است. 

اهمیت تقویت سیاست های حمایتی

به گفته وی تقویت سیاست های حمایتی و افزایش کارهای کارشناسی و ارائه طرح های متناسب با ظرفیت های روستاها به منظور افزایش قدرت خرید کشاورزان و استفاده از علم روز ضرورت دارد و باید بازارچه های دائمی عرضه محصولات روستایی در سطح شهرهای فارس راه اندازی شود. 

حسین اکبرپور، مسئول کارگروه اقتصاد، اشتغال و کارآفرینی سپاه فارس نیز در این جلسه به تشریح اقدامات صورت گرفته توسط این کارگروه پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر طرحهای این کارگروه در ۶ دهستان فارس در قالب ۱۰۶ روستا اجرایی می شود.

وی با تاکید بر اینکه مطالعات تحلیلی برای شناسایی ظرفیت روستاها ضرورت دارد، بیان کرد: توجه به مباحث مختلف از جمله بهداشت، فرهنگ، تعلیم و تربیت در کنار اقتصاد و اشتغال از اهمیت بسزایی برخوردار است و با نگاه از دور نمی توان در کارآفرینی روستاییان مداخله کرد. 

مسئول کارگروه اقتصاد و اشتغال کارآفرینی سپاه فارس با بیان اینکه در حال حاضر ۴۱ مجموعه در روستاهای فارس به صورت موازی در حال فعالیت در راستای اشتغال و کارآفرینی هستند، گفت: این مجموعه ها بدون اطلاع از طرح ها و برنامه های یکدیگر اقدام به انجام اموری کردند که بدون هماهنگی در بسیاری از جاها کارهای هم را خنثی می کند. 

لزوم تقویت مشارکت مردم در طرح های کارآفرینی

 اکبرپور بر لزوم تقویت مشارکت مردم و همکاری آنها در اجرای طرح های کارآفرینی و اشتغال روستایی تاکید کرد و گفت: بدون مشارکت و همکاری مردم این طرح ها محکوم به شکست است. 

راه اندازی قرارگاه اشتغال سپاه در 13 دهستان فارس

وی بر لزوم استفاده از منابع موجود در روستاها تاکید کرد و افزود: بر اساس نامه ستاد کل قرارگاه اشتغال سپاه فارس ۷ دهستان دیگر به این ۶ دهستان اضافه می شود که باید روستاهایی که مورد تهدید جدی خشکسالی و دیگر مشکلات هستند در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا استان فارس سیاست و اقتصاد رویداد کارآفرینی جهاد دانشگاهی فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۸۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهادگر اردبیلی «جایزه البرز» در سال ۱۴۰۳ را کسب کرد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، جهادگر جهاد دانشگاهی استان اردبیل عنوان برگزیده شصت و دومین سال آئین جایزه نوبل ایرانی «جایزه البرز» در سال ۱۴۰۳، را کسب کرد.

سید کریم تهامی، عضو جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل در جمع ۴۳ نخبه برگزیده کشور نامزد دریافت جایزه نوبل ایرانی «جایزۀ البرز ۱۴۰۳» در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی شد.

جایزه البرز نخستین و باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور با بیش از نیم قرن قدمت است که از سال ۱۳۴۲ با هویت مستقل عنوان‌دار جایزه نوبل ایرانی است.

لازم به ذکر است مراسم اهدای جایزه نوبل ایرانی با حضور مقامات عالی کشور روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیمای تهران به صورت زنده برگزار خواهد شد.

کد خبر 6085732

دیگر خبرها

  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود
  • ضرورت تبدیل هر خانه روستایی به یک کارگاه تولیدی
  • گشایش نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال بسیجیان استان در درچه
  • پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای دشتی
  • رویداد کارآفرینی دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد
  • سپاه عاشورا ۶۱ طرح رفع تنش آبی در روستاها اجرا می‌کند
  • نخستین رویداد کارآفرینی دانش آموزان کمیته امداد امام خمینی(ره)
  • جهادگر اردبیلی «جایزه البرز» در سال ۱۴۰۳ را کسب کرد
  • حمایت از کارآفرینی برای افزایش تولید و اشتغال ضروری است
  • سال جاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود