Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای شهر تهران گفت: رغبتی برای ساخت و ساز در شهر وجود ندارد و می‌توان پیش‌بینی کرد که در سال آینده، ۱۰ هزار میلیارد از درآمد شهرداری که مربوط به بخش شهرسازی است، از بین برود. ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶ اجتماعی تهران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، جلسه کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با موضوع بررسی کلیات لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران با حضور سکینه اشرفی، معاون شهردار و مرتضی الویری، محمود میرلوحی، حسن رسولی، مجید فراهانی و بهاره آروین، اعضای کمیسیون و کارشناسان حوزه برنامه‌ریزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن رسولی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه که اداره جلسه را برعهده داشت، حضور اشرفی به عنوان معاون جدید برنامه‌ریزی شهرداری را با توجه به سوابق خوب وی در حوزه برنامه‌ریزی توسعه‌ای در کشور، مغتنم شمرد و گفت: امیدواریم با توجه به شناختی که از حوزه برنامه‌ریزی در وی وجود دارد، شاهد بهبود روش‌های برنامه‌ریزی در حوزه مدیریت شهری باشیم.

رسولی در ادامه، با اشاره به نکاتی که کارشناسان و اعضای شورای شهر در خصوص برنامه مطرح می‌کنند، افزود: بهترین دیدگاهی که وجود دارد این است که در ظرف مدت مشخصی برنامه بازآرایی شده و اشکالاتی که اعضا به آن مطرح می‌کنند، برطرف و با همراهی شورا و شهرداری، برنامه خوبی تصویب و تائید شود.

بهاره آروین، عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه هم با اشاره به اینکه باید بین احکام و سایر اجزای برنامه تمایز ایجاد شود، گفت: پیشنهاد عملی این است که شورا تنها بخش احکام برنامه را تصویب کند و سپس با توجه به مشکلات موجود، بخش‌های مربوط به چشم‌انداز، اهداف، راهبردها و پروژه‌ها و همچنین برآورد اعتبارات برنامه، در زمان تقدیم بودجه 98 به شورا ارائه شود.

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر هم در سخنانی، با بیان اینکه مصلحت شورا بر این است که کلیات برنامه تصویب شود، گفت: یکی از مشکلاتی که مدیریت شهری در سال آینده با آن روبرو است، موضوع تامین درآمد است؛ 60 درصد درآمد از حوزه شهرسازی بدست می‌آید اما در حال حاضر با افزایش چند برابر قیمت مصالح ساختمانی، رغبتی برای ساخت و ساز در شهر وجود ندارد و می‌توان پیش‌بینی کرد که در سال آینده، 10 هزار میلیارد از درآمد شهرداری که مربوط به بخش شهرسازی است، از بین برود.

وی تاکید کرد: باید از الان فکری به حال بحران مالی که گریبان گیر شهرداری در سال‌های آینده می‌شود کرد و این در شرایطی است که پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول نیز از نرخ رشد اقتصادی ایران در 5 سال آینده، وضعیت بسیار بغرنجی را نشان می‌دهد.

محمود میرلوحی، رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در خصوص اصلاح برنامه سوم اظهار کرد: شورای شهر تهران 7 اولویت اصلی را مشخص کرده که به همراه سه موضوع فرابخشی حکمروایی شهری، منابع انسانی و مالیه شهری، باید فصول اصلی و چارچوب اصلی برنامه را تعیین کنند.

وی ادامه داد: شورا دنبال رویاپردازی نیست و در یکسال گذشته، همه اعضای شورای شهر به یک ساختار ذهنی واحدی در تدوین برنامه رسیده‌اند.

پس از ارائه نظرات اعضای کمیسیون، سکینه اشرفی، معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران، با اشاره به اینکه برای انتقادات اعضای شورا نسبت به لایحه برنامه سوم پاسخ وجود دارد، تاکید کرد: اولین نکته این است که برنامه‌‌ریزی به روش هسته کلیدی، با رویکرد مدیریت یکپارچه پایدار شهری و ارائه برنامه توسعه شهر و نه شهرداری، همخوانی ندارد.

وی با اشاره به سه نوع برنامه جامع، استراتژیک و مسئله محور در نظام‌های برنامه‌ریزی دنیا اظهار کرد: در تمام برنامه‌های جهانی و تجربیات نگارش برنامه‌های کلی‌نگر توسعه ملی و شهری، اتکای صرف به هسته‌های پیش برنده وجود نداشته است و لزوماً این نوع نگاه، برای توسعه کشور، و یا شهر، نگاه اقناع کننده‌ای نیست.

اشرفی اضافه کرد: باید یک هسته مرکزی برای برنامه تعیین شود و سایر اقدامات حول آن ساماندهی شود، اگر حمل و نقل عمومی را هسته مرکزی تعریف کنیم، در این صورت، همه فعالیت‌ها و احکام حول همین موضوع سامان می‌یابد؛ اما نمی‌توان هفت مسئله اصلی را به عنوان هسته مرکزی تعریف کرد و به یک برنامه منسجم و واحدی رسید.

وی، با اشاره به سیاست‌گذاری شورای شهر برای تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران، گفت: شکل ارائه لایحه ایراد دارد، شاید حتی نیاز به ارائه 91 حکم هم نباشد و بتوان این احکام را خلاصه‌تر و استانداردتر کرد؛ مشکل این است که بیش از پرداختن به اصل احکام برنامه، به سیاست‌ها و پروژه‌ها توجه شده است.

اشرفی، با تقدیر از نکاتی که اعضای شورای شهر مطرح کردند، ادامه داد: به نظر می‌رسد در ظرف مدت مشخصی می‌توان یک باز آرایی، و نه بازنگری، در احکام برنامه انجام داد و پس از تصویب احکام در شورای شهر، بر اساس احکام تائید شده، نسبت به برنامه ریزی برای شاخص‌های کمی و پروژه‌های قابل اجرا اقدام کرد.

معاون شهردار تهران در پایان تاکید کرد: این برنامه دارای اهمیت خاصی است زیرا الگوی سایر شهرها در برنامه‌ریزی قرار می‌گیرد و برای همین هم از اعضای شورای شهر می‌خواهم، با تصویب کلیات برنامه، زمینه برای بهبود آن را فراهم کنند.

پس از سخنان اشرفی، مرتضی الویری به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، خواستار رای اعضای به کلیات این لایحه شد که در نهایت با رای الویری، رسولی، میرلوحی و فراهانی به عنوان موافق و رای بهاره آروین به عنوان مخالف، کلیات برنامه سوم توسعه شهر تهران به تصویب اعضای کمیسیون برنامه و بودجه رسید.

انتهای پیام/

R1491/P1014142/S2,25/CT12 واژه های کاربردی مرتبط شورای شهر تهران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای شهر تهران شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۸۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد عجیب و باورنکردنی زباله گردها در تهران | سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند ؟

همشهری آنلاین-زینب زینال‌زاده- لیلا شریف: گروه‌های مافیایی جمع آوری زباله کارگرانشان را از بین زنان و مردان بی‌خانمان، مهاجران بیکار، معتادان متجاهر و کودکان کار انتخاب می‌کنند تا پول بیشتری به جیب بزنند. این گروه‌ها سال‌هاست که مدیریت و گردش مالی پسماندهای خشک تهران را در دست گرفته‌اند و با توجه به درآمدهای میلیونی اجازه نهایی‌شدن طرح‌های مربوط به مدیریت پسماند را نمی‌دهند. از این‌رو تاکنون طرح‌های اجرایی‌شده درخصوص جمع‌آوری زباله‌گردها و... با شکست مواجه شده اما گویا مدیریت شهری در دوره ششم عزم خود را برای شکست‌دادن این مافیای مخوف جزم کرده است و قصد دارد برای همیشه ریشه این افراد را خشک کند؛ مافیایی که بنا به‌گفته‌های رضا محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از هر زباله‌گرد ۲۰تا ۵۰میلیون تومان درآمد دارد. البته که پشت پرده‌های زیادی در حوزه پسماندهای خشک وجود دارد که این مقام مسئول در گفت‌وگو با همشهری آنها را تشریح و تأکید کرده است که شهرداری قصد مبارزه جدی با آن را دارد و به هیچ قیمتی از این تصمیم عقب‌نشینی نخواهد کرد.

پیمانکاران نقره‌داغ می‌شوند

در گذشته شاهد تخلفاتی توسط پیمانکاران بودیم. در این دوره با اصلاح قراردادها تلاش کردیم این موضوع را به حداقل و حتی صفر برسانیم. بنابراین پیمانکاران نه‌تنها حق جمع‌آوری زباله‌های خشک از داخل مخازن را ندارند بلکه باید طرح نوماند را عملیاتی کنند و پسماندهای خشک تفکیک‌شده را از در منزل شهروندان جمع‌آوری کنند. برای هر پیمانکار محدوده جغرافیایی تعیین شده است که باید در حوزه نظافت شهری خدمات ارائه دهد. بنابراین مشاهده هر نوع تخلف از فعالیت و تردد زباله‌گردها تا جمع‌آوری پسماندهای خشک از داخل مخازن سبب برخورد جدی با پیمانکار می‌شود و او باید پاسخگو باشد. در واقع با این کارها پیمانکاران نقره‌داغ می‌شوند.

جمع‌آوری ۶۰۰تن زباله خشک از مافیا فقط در ۱۵روز

این روزها شاهد فعالیت خودروهای ملودی در بحث جمع‌آوری غیرمجاز پسماندهای خشک هستیم که قطعا این کار تخلف است و تاکنون حدود ۱۴۰دستگاه خودروی ملودی توقیف کرده‌ایم. علاوه بر آن مافیا و پیمانکاران پسماندهای خشک جمع‌آوری‌شده توسط زباله‌گردها را از طریق کانتینر جابه‌جا می‌کنند که طی ۱۵روز گذشته حدود ۶۰۰تن زباله خشک از این خودروها جمع‌آوری کردیم.

جریمه ۱۲میلیارد تومانی

در مدیریت پسماند با کسی شوخی نداریم و مماشات نمی‌کنیم. پیمانکاران باید بدانند در چهارچوب مقررات عمل کنند و به ازای هر زباله‌گرد یک میلیارد تومان پیمانکاران جریمه می‌شوند. نمونه بارز جریمه ۱۲میلیارد تومانی یک پیمانکار است که در حوزه استحفاظی‌اش تفکیک پسماند خشک از مخزن صورت می‌گرفت. این برخورد سبب شده تا پیمانکاران بدانند شهرداری با تخلفات در حوزه پسماند با جدیت برخورد خواهد کرد.

افزایش حس مسئولیت اجتماعی

اقدامات پیش‌بینی‌شده در حوزه پسماند خشک اساسی و ریشه‌ای است و باور داریم مشارکت شهروندان در راستای حس مسئولیت اجتماعی کمک‌کننده خواهد بود؛ چراکه پسماندهای خشک تفکیک شده نهایتا ۴۰ تا ۵۰هزار تومان توسط پیمانکاران در قالب طرح نوماند از شهروندان خریداری می‌شوند که شاید خیلی مبلغ قابل‌توجهی نباشد، اما سبب ایجاد حس مسئولیت اجتماعی شهروندان و همراهی آنها در پاکیزگی و نظافت شهر می‌شود.

جمع‌آوری پسماند توسط پاکبانان

پاکبانان حدود ۱۲تا ۱۴میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که قطعا با مشکلات اقتصادی، دستمزد بالایی نیست. در راستای توجه به معیشت پاکبانان طرحی را به‌صورت آزمایشی در منطقه ۱۰اجرایی کرده‌ایم. در این طرح پاکبانان در محدوده فعالیت‌شان علاوه بر نظافت شهر و جمع‌آوری زباله‌های تر، می‌توانند به خانه‌های شهروندان مراجعه و پسماندهای خشک آنها را دریافت کنند. پیمانکاران این زباله‌ها را خریداری می‌کنند و با این اقدام حقوق پاکبانان به ۲۰میلیون تومان هم می‌رسد.

رصد تخلفات طرح نوماند

نوماند طرح نوپایی است و قطعا نقاط ضعفی دارد؛ به‌طور مثال نداشتن توجیه اقتصادی در برخی از موارد سبب می‌شود تا نیروها در زمان تعیین شده اقدام به مراجعه و دریافت پسماندهای خشک تفکیک‌شده، نکنند. البته که این تخلف است و برای رصد چنین مواردی بستری فراهم شده است تا پس از بررسی‌ها و پایش دقیق، نقاط ضعف رفع شود. همچنین برای ایجاد توجیه اقتصادی پیمانکاران تلاش کردیم تعداد کاربران را افزایش دهیم و امیدوارم به‌زودی شاهد توسعه و فراگیری طرح نوماند و برچیده‌شدن بساط مافیای زباله باشیم.

فعالیت مافیا در گاراژها

مافیا یک شبکه پیچیده و گسترده است که گاراژهای فروش ضایعات مخفیگاه این شبکه است. نمونه بارز آن خیابان خاوران است که ظاهرا به‌دلیل دریافت مجوز فعالیت از درگاه ملی، کارهایشان قانونی است، اما براساس بند۲۰ ماده‌۵۵ قانون شهرداری فعالیت ضایعات‌فروشان در داخل شهر ممنوع است و باید به خارج از شهر بروند. در چنین شرایطی خرید زباله در این گاراژها تخلف است؛ چراکه مالکیت زباله‌های خشک داخل مخزن متعلق به شهرداری است و خرید و فروش غیرمجاز آن ممنوع است و برابر دستور قضایی با متخلفان برخورد می‌شود.

رفت و روب ۱۳۰میلیون مترمربع از شهر

در دوره‌های گذشته ۱۵۴پیمانکار در رفت‌وروب و نظافت شهر فعالیت می‌کردند. حدود ۱۳۰میلیون مترمربع از سطح شهر باید رفت‌وروب شود و اگر رفت‌وروب هر ۱۰هزار مترمربع توسط یک کارگر صورت گیرد، نیاز هست ۱۳هزار پاکبان نظافت شهر را انجام دهند. با فرهنگسازی‌ و مشارکت مردم می‌توان این حجم از کار را کاهش داد؛ البته با اصلاح قراردادها در دوره جدید تعداد پیمانکاران به ۱۴مورد رسیده است. همچنین با استفاده از جاروهای مکانیزه بخشی از کارها (۴۰هزار مترمربع) با خودروهای برقی صورت می‌گیرد.

تولید روزانه ۷۵۰۰تن زباله

روزانه حدود ۷۵۰۰تن زباله در تهران تولید می‌شود که ۳۰درصد (۱۵۰۰تن) آنها زباله‌های خشک و ۷۰درصدشان (۶هزار تن) زباله‌های‌ تر هستند. در طرح جامع مدیریت پسماند این موضوع تکلیف شده است، ایجاد نوماند سختی‌های بسیاری دارد، اما ما تلاش کردیم تا زیرساخت‌های لازم را مهیا کنیم. نوماند یک نرم‌افزار و بستر هوشمند است که تلاش کردیم تا ایده‌ها و تجربه‌های مفید را جمع‌آوری کنیم. اکنون این طرح در ۲۲منطقه شهر آماده خدمت‌رسانی است و ۱۲هزار و ۷۰۰کاربر دارد که این میزان کاربر افزایش خواهد یافت.

شهرداری؛ مالک زباله‌های خشک مخازن

طبق قانون ماده ۱۶مدیریت پسماند زمانی که زباله داخل مخزن گذاشته می‌شود، مالکیتش برای شهرداری تهران است. پس برداشتن این پسماندها از مخازن به مثابه سرقت است و به همین دلیل به این افراد زباله‌دزد می‌گوییم. این اقدام از نظر قانون جرم است، اما به‌دلیل اینکه مجازات این جرم بسیار ناچیز بود، قدرت بازدارندگی نداشت؛ چرا که درآمد این زباله‌دزدها بیشتر از جریمه تعیین شده بود.

عملیاتی‌شدن استخدام زباله‌گردها

اگر مردم افرادی که زباله جمع می‌کنند را رصد کنند، ‌اطلاعات جالبی به‌دست می‌آورند. یکی از پیمانکارها به بنده توضیح داد که یک‌بار به زباله‌گردی اعلام کرده که بهتر است به‌عنوان پاکبان استخدام شود؛ چون این کار بیمه و حقوق ثابت دارد. این فرد از طریق پیمانکار رصد و در نهایت مشخص شد که زباله‌گرد است و در یک خانه محقر محدوده منطقه ۲۰زندگی می‌کند. نصف خانه‌اش مملو از زباله‌های خشک بود که براساس نظر کارشناسان حدود ۶۰میلیون تومان ارزش داشت، اما مافیا از او ۱۰میلیون تومان می‌خرید. جالب است بدانید که این فرد اکنون به‌عنوان پاکبان در شهرداری استخدام شده است.

کاهش زباله‌گردها در شهر

هر چند هنوز زباله‌گردها در تهران هستند، اما نزدیک به ۸۰درصد آنها در بازه زمانی ۱۴فروردین تا به امروز کم شده‌اند و همچنین نزدیک به ۶۰۰تن زباله خشک از زباله‌جمع‌کن‌ها و ۱۵۰خودرو از زباله‌گردهای غیرمجاز توقیف کرده‌ایم.

کد خبر 845349 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها زباله خبر مهم زباله‌گرد شهرداری تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله‌گرد‌ها در تهران
  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله گردها در تهران | سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند ؟
  • پشت پرده سلاطین زباله تهران فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • جزییات بودجه شهرداری همدان در دسترس مردم قرار گرفت
  • اعضای شورای شهر تهران معترض به توهین‌های باند زاکانی
  • جزئیات بودجه شهرداری همدان در دسترس شهروندان قرار گرفت
  • واکنش شورا به توهین یک مدیر زاکانی /خط قرمز ما ادب است
  • کاهش 100درصدی تصادفات در کردستان
  • اعتبار ۴۰۰۰ میلیاردی طرح انتقال آب‌های زیرزمینی در خراسان شمالی
  • برنامه‌ریزی شهرداری برای جذب ۳۰۰ همت سرمایه‌/ برنامه تحولی تهران را با مشارکت بخش خصوصی دنبال می‌کنیم