Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاهی با افزودن فلز مس راهکاری را برای افزایش خواص مکانیکی و ضد میکروبی فولادهای مورد استفاده در تولید ایمپلنت‌های استخوانی و ادوات جراحی ارائه دادند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی بهمنی اسکویی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه صنعتی ارومیه در این باره گفت: در این تحقیق درصدد بودیم تا با اضافه کردن فلز مس به ترکیب شیمیایی فولاد ضد زنگ 410، کارایی آن افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، فولاد ضد زنگ 410 را یک ماده‌ پرکاربرد در تولید لوازم و ادوات جراحی و ایمپلنت‌های استخوانی دانست.

بهمنی با بیان اینکه به واسطه حضور مس در ترکیب شیمیایی فولاد، رسوب‌گذاری نانو ذرات مس در ریزساختار فولاد امکان‌پذیر می‌شود، ادامه داد: همین امر بهبود خواص مکانیکی فولاد را در پی دارد، همچنین حضور نانو رسوبات مسی موجب می‌شود تا فولاد دارای خاصیتی موسوم به خاصیت "خود استریلی" شود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی ارومیه اضافه کرد: حضور رسوبات مس در ساختار فولاد موجب انتشار یون‌های مس شده و خاصیت ضد میکروبی را برای سطح فولاد به ارمغان می‌آورد. از سوی دیگر، مقیاس نانویی رسوبات مس و پراکندگی یکنواخت آنها موجب بروز خاصیت ضد میکروبی در سراسر سطح فولاد می‌شود.

بهمنی با تاکید بر اینکه در طرح حاضر رفتار پیرسازی ریزساختار و عملکرد ضدباکتری فولاد ضد زنگ 410 حاوی درصدهای متفاوت عنصر مس (1، 3 و 5 درصد وزنی) مورد بررسی قرار گرفت، خاطر نشان کرد: برای این منظور از آزمون‌های ریزسختی سنجی، پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ‌های الکترونی و نوری استفاده شده‌ است. همچنین عملکرد ضدباکتریایی فولاد علیه باکتری‌های استافیلوکوک و اشرشیاکلی نیز سنجیده شده‌است.

وی با اشاره به نتایج به دست آمده، یادآور شد: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از آزمون‌های مختلف، حضور 3 درصد وزنی عنصر مس در ترکیب شیمیایی فولاد موجب بروز سختی‌پذیری مناسب و خاصیت ضدمیکروبی مؤثر می‌شود.

این تحقیقات از سوی دکتر مهدی بهمنی اسکویی عضو هیأت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه صنعتی ارومیه و دکتر سیامک حسین‌نژاد و دکتر احد صمدی از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند اجرایی شده و نتایج آن در مجله‌ Materials & Design با ضریب تأثیر 4.525 منتشر شده‌ است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ايمپلنت دانشگاه صنعتی ارومیه فولاد نانوساختار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۸۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علی احسانی مدیر تربیت بدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر اجرایی المپیاد فناورانه استان تهران با اعلام این خبر گفت: اولین المپیاد ورزشی فناورانه دانشجویی با حضور دانشجویان دانشگاه های وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی در سه بخش ورزش رباتیک، ورزش های دیجیتال و فیجیتال و فناوری و نوآوری در ورزش در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود.

وی خاطر نشان کرد: این المپیاد ورزشی به همت دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان امور دانشجویان، برگزار می شود.

مدیر تربیت بدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: دانشجویان علاقه مند به شرکت در اولین دوره المپیاد ورزشی فناورانه تا ۲۵ اردیبهشت ماه فرصت دارند جهت ثبت نام به ادرس اینترنتی https://setav.ir.stso مراجعه کنند.

کد خبر 6098224

دیگر خبرها

  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • تیم ووشو کرواسی با حبیب بهمنی به ۵ مدال تاریخی رسید
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • در مرحله دوم انتخابات، نامزدی که اکثریت نسبی آرا را کسب کند، پیروز است
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • مسیر افزایش طول عمر دندان هموار شد/ تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است