Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-03-28@21:42:16 GMT

چرا «تفکرات منفی» بر نگرش مثبت غالب‌تر است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۹۲۶۱

به گزارش وانانیوز،  دکتر گوهریسنا انزانی معتقد است مثبت‌اندیشی برخلاف بسیاری از شاخه‌های روانشناسی که بر رفتار‌های نابهنجار افراد تاکید دارد، محبت انسان و توانایی‌هایی مانند شاد زیستن، لذت بردن از زندگی، زیبا اندیشی و تسلیم نشدن در برابر عوامل منفی که ساخته ذهنی انسان هستند را پرورش می‌دهد.


به گفته وی، روانشناسی مثبت‌نگر شاخه جدیدی از علم روانشناسی است که شیوه تمرکز مثبت ذهن فرد که موجب حذف تفکرات و عواطف منفی و مخرب می‌شود را بیان می‌کند، در این علم فرد می‌تواند توانایی‌ها و عملکرد‌های مثبت خود مانند خوش‌بینی و امید به آینده را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




رئیس کلینیک تنفس دوباره با بیان اینکه نگرش انسان به زندگی تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی افراد دارد، ادامه داد: نگرش مثبت از مهم‌ترین عواملی است که در رشد زندگی و روان انسان‌ها موثر است بطوریکه حتی ادیان آسمانی هم به اینگونه مباحث روانشناختی مانند رشد استعداد‌های عظیم انسانی تاکید دارند، لازم به ذکر است که این موارد کاربردی در متون قرآنی از جمله سوره یوسف هم تاکید شده است.


این متخصص روانشناسی با بیان اینکه مثبت‌اندیشی باعث افزایش اعتماد به نفس، کاهش علائم افسردگی و بهبود روابط اجتماعی می‌شود، افزود: مثبت‌اندیشی باعث رسیدن به اهداف زندگی، مدیریت و کاهش استرس، تلاش بیشتر برای رسیدن به موفقیت و افزایش تعامل اجتماعی می‌شود؛ به عبارت دیگر مثبت‌اندیشان باور دارند که از پس مشکلات زندگی بر می‌آیند و در صورت وجود مشکل در سر راه زندگی سعی می‌کنند با اراده و بررسی تمامی جوانب آن را به بهترین نحو برطرف و عملکرد‌های خود را کنترل کنند.


انزانی ادامه داد: فرد مثبت‌اندیش می‌داند که فکر بر احساس و احساس بر علائم جسمانی او اثرگذار است.


این روانشناس اعتقاد دارد مثبت‌اندیشی شیوه‌ای از اندیشیدن است که فرد می‌تواند از نگرش‌ها، احساسات، رفتار، علایق و استعداد‌های خود و دیگران برداشت مناسبی داشته باشد.


به گفته وی مثبت‌اندیشان در زمان حال زندگی می‌کنند و می‌توانند از رفتار‌های جرات‌مند به درستی استفاده کنند، در صحبت‌های آن‌ها عبارات امیدبخش وجود دارد، قبل از هر کاری ابتدا فکر می‌کنند و با افکار مثبت رفتار‌های خود را کنترل می‌کنند. آن‌ها برای حل مشکلات از فنون حل مسئله استفاده کرده و می‌توانند توانمندی‌های خود را ارزیابی کنند و می‌دانند چگونه خشم و کینه‌های خود را کاهش دهند و دیگران را ببخشند.


انزانی در ادامه با اشاره به اینکه بیماران سرطانی می‌توانند با مثبت‌اندیشی بر مشکلات جسمانی خود غلبه کنند گفت: احتمال بروز مشکلات قلبی، سرطان و‌ام اس با مثبت‌اندیشی کاهش می‌یابد و به دنبال آن سیستم دفاعی بدن بیشتر می‌شود.


این روانشناس با اشاره به پژوهش‌های انجام شده در کشور کره خاطرنشان کرد: مثبت‌اندیشی متغیر افزایش رضایت‌مندی از زندگی هر فرد است، مثبت‌اندیشان سازماندهی ذهنی بالا و تمرکز بالایی دارند.


او در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از مثبت‌اندیشان علی‌رغم نوع تفکر خود باز هم در زندگی ناموفق هستند؟ گفت: انسان‌ها به دو صورت مثبت یا منفی می‌اندیشند، این درحالیست که بسیاری از افراد به نوع و محتوای فکری خود آگاه نیستند به همین دلیل به عنوان اولین تکنیک‌ها از مراجعین خود می‌خواهیم تمامی محتوای فکری خود را یادداشت کنند تا جملات و تفکرات مثبت یا منفی آن‌ها مشخص شود.


به گفته انزانی افرادی که نگرش منفی دارند ممکن است خود را سرزنش و توانمندی‌های خود را مقایسه کنند و فقط به محدودیت‌های خود توجه کنند؛ آن‌ها خشم زیادی نسبت به خود دارند و نمی‌توانند ترس‌هایشان را از خود دور کنند و از اتفاقات روزانه تعبیر غلطی دارند، آن‌ها اطلاعات را سوگیرانه و تحریف شده برداشت می‌کنند، همچنین احساسات خود را با واقعیت فکری منطبق کرده و مسبب اصلی ناخوشایندی خود را نمی‌شناسند.


رئیس کلینیک تنفس دوباره با بیان اینکه افکار منفی در اثر خطا‌های شناختی شکل می‌گیرد خاطرنشان کرد: منفی‌نگران مقصر هر گونه اتفاق اشتباه را خودشان می‌دانند و همیشه اشتباهاتشان را بزرگ‌نمایی یا فاجعه‌سازی می‌کنند، برخی از آن‌ها توجهی به امور مثبت ندارند و تنها به ویژگی‌های منفی تمرکز می‌کنند، آن‌ها باید‌های زیادی در ذهن خود دارند و در هر موضوعی صرفا بر جنبه‌های منفی تمرکز دارند.


وی معتقد است: خطا‌های شناختی باعث بروز علائم جسمانی شده و اثرات مخربی بر رفتار افراد دارد؛ در واقع افکار منفی برداشتی بدبینانه و بدون منطق درباره موقعیتی است که به صورت غیرارادی به ذهن فرد خطور می‌کند.


انزانی در ادامه با اشاره به علت بروز تفکرات منفی در برخی افراد تصریح کرد: پژوهش‌های بسیاری در این زمینه نشان می‌دهد که برخورد نامناسب والدین با کودک می‌تواند در پرورش افکار منفی موثر باشد، همچنین مشکلات روابطی میان والدین باعث پرورش افکار منفی در ذهن کودک می‌شود.


به گفته این روانشناس افرادی که والدینشان به آن‌ها بی‌قید و شرط محبت نمی‌کنند ترس‌های زیادی تجربه می‌کنند و تمرکز خود را بر محدودیت‌های خود قالب می‌کنند. آن‌ها به طور مداوم از والدین خود شکایت دارند، بی‌دلیل با دیگران مخالفت می‌کنند، در جملات خود از عبارات منفی استفاده کرده و با کوچکترین مانعی دست از تلاش بر می‌دارند. آن‌ها معمولا کم‌اشتها، کم‌خواب و عصبی هستند.


رئیس کلینیک تنفس دوباره در پاسخ به این سوال که چرا تفکرات منفی بر نگرش مثبت غالب‌تر است؟ گفت: انسان‌ها سعی دارند با ایجاد شرایط مناسب احتمال آسیب‌پذیری خود را کاهش دهند و با تفکرات منفی به گونه‌ای از خود محافظت کنند به همین دلیل مشاوران به آن‌ها آموزش می‌دهند تا تمامی تفکرات منفی خود را یادداشت کرده و افکار خود را کنترل کنند چراکه با کاهش افکار منفی می‌توان افکار مثبت را افزایش داد. لازم به ذکر است تا زمانی که افکار منفی از ذهن انسان خارج نشود افکار مثبت جایگزین آن نخواهد شد.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: بیماری روانی روانشناس روانشناسی مثبت اندیشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۹۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزش باد پدیده غالب اصفهان/ موج بارشی جدید در راه است

آسیه آقایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه وضعیت جوی استان طی ۲ روز آینده به نسبت پایدار خواهد بود، اظهار داشت: امروز و فردا آسمان در بیشتر مناطق به صورت صاف تا قسمتی ابری است و گاهی وزش باد به نسبت شدید تا شدید و احتمال گردوخاک و در برخی مناطق غربی در شب گاهی افزایش ابر پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: با گذر موج ناپایدار بر فراز استان طی روز پنجشنبه ۹ فروردین، افزایش ابر و وزش باد و از ساعات بعد از ظهر بارش‌های بهاری و احتمال رعدوبرق را انتظار داریم.

ثبت بیشترین بارش ۲۴ ساعت گذشته در فریدونشهر

کارشناس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان به بارش‌های شبانه روز گذشته تا ساعت ۹ صبح امروز سه‌شنبه هفتم فروردین اشاره کرد و گفت: بیشترین میانگین بارشی به ترتیب از فریدونشهر با ۲۶.۷ میلیمتر، داران ۲۱ میلیمتر، خوانسار ۲۰.۴ میلیمتر، گلپایگان ۱۶ میلیمتر، میمه ۶.۹ میلیمتر، چادگان ۶.۳ میلیمتر، سمیرم ۶.۱ میلیمتر، نطنز ۵.۷ میلیمتر، شهر اصفهان ۲.۶ میلیمتر، نجف آباد ۲.۴ میلیمتر و مورچه خورت ۲ میلیمتر بوده است.

آقایی با بیان اینکه دمای هوای بیشتر مناطق استان طی ۲۴ ساعت آینده تغییر محسوسی ندارد، گفت: بیشینه دمای هوای کلانشهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به ۲۰ درجه سلسیوس بالای صفر و کمینه آن بامداد فردا به پنج درجه سلسیوس بالای صفر می‌رسد.

به گفته وی، بویین میاندشت با کمینه دمای چهار درجه سلسیوس زیر صفر و خور و بیابانک با بیشینه دمای ۲۴ درجه سلسیوس بالای صفر به ترتیب سردترین و گرم‌ترین نقاط استان خواهند بود.

کد خبر 6062899

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها با افکار عمومی در ماجرای غزه چطور رفتار کردند؟
  • ظریف: روسیه، ایران را فدای آمریکا می‌کند
  • آشنایی با نمونه‌ای از تست شخصیت تبتی
  • پیش‌بینی هواشناسی از سامانه جدید بارشی برای بوشهر
  • آماده سازی پیوست فرهنگی شعار سال
  • شاخص کل بورس به سطح دو میلیون و ۲۶۰ هزار واحد رسید
  • هوش مصنوعی چگونه بر زندگی انسان تأثیر منفی می‌گذارد؟
  • وزش باد پدیده غالب اصفهان/ موج بارشی جدید در راه است
  • خروج ۶۱ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌های بازار سهام در روز منفی شاخص کل بورس
  • شعر خوب باید در معرض استفاده افکار عمومی دنیا قرار بگیرد