Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسین مختاری رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد پیشینه و مفهوم‌شناسی واژه «سبک زندگی» اظهار کرد: در دوران گذشته بشر بر مبنای امور حقیقی و معنویِ زندگی، برای حیات تلاش می‌کردند، بنابراین شکل و ظاهر زندگی، نقش محوری را ایفا نمی‌کرد و جامعه تا این حد، به ظاهر و شکل زندگی نمی‌پرداخت، بلکه هدف رسیدن به اهداف عالی و حقیقی بود و مردم زندگی خود را در عالمی ماورای این عالم جستجو می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اما دنیای مدرن با محور قرار دادن شکل و ظاهر زندگی، روح و روان بشر را به این‌گونه مباحث، به عنوان دغدغه‌ای مهم و راهبردی، مشغول نموده است.

مختاری گفت: واژه سبک زندگی، ابتدا در فرهنگ مدرنیته مطرح شد، 200 سال پیش، موضوعی به نام سبک زندگی در گفتار مردم وجود نداشت ولی امروزه این واژه نه تنها معنا می‌دهد، بلکه باید به ‌طور جدی به آن پرداخته شود.

وی درباره اهمیت به سبک زندگی، بیان کرد: مقوله سبک زندگی و تأمل در رفتارهای روزمره بشر در نیم قرن گذشته، مورد توجه بسیاری از جامعه‌شناسان، فیلسوفان و اندیشمندان در حوزه فرهنگ قرار گرفته است، مسائلی نظیر قدرت عمومی مردم و تأثیرات متقابل آن بر جامعه پیرامونی، به ویژه در تقابل با کانون‌های قدرت و ثروت، از جمله آنها است.

آسیب پیشرفت گرافی در جامعه

مختاری در ادامه بیان کرد: در دنیای مدرن، پیشرفت، به عنوان امری کلیدی برای سبک زندگی غربی موضوعیت یافته است، مقوله پیشرفت فناوری‌ بر پایه عرضه و تقاضا صورت می‌پذیرد، بنابراین اندیشه پیشرفت‌گرایی، یک آسیب است که کمیت‌گرایی،‌ تجربه محوری،‌ و فناوری محوری از کارکردهای اصلی آن در سبک زندگی غربی است.

مختاری درمورد آسیب‌های اهمیت تک بعدی به پیشرفت اظهار کرد: با افزایش موضوع پیشرفت در جوامع مختلف، ارزش‌های انسانی و الهی جایگاه واقعی خود را از دست می‌دهند و سودمحوری جایگزین این ارزش‌ها می‌شود.

تنزل جایگاه انسان با محوریت علوم فنی در غرب

وی در ادامه بیان کرد: محوریت علوم فنی در سبک زندگی غربی، جایگاه واقعی علوم انسانی را تنزل داده است؛ زیرا علوم انسانی، برخلاف علوم فنی، انسان را به سمت تعالی رهنمون خواهد ساخت.

مختاری گفت: در عصر حاضر، جامعه مدرن با تأثیر مستقیم بر بسیاری از جوامع مختلف، سبک زندگی غربی را برای آنها به ارمغان آورده که این امر باعث واکنش‌های متضاد در جامعه هدف شده است، منشأ مسئله سبک زندگی از غرب آغاز شده و به تبع آن، این موضوع در سایر ملل موضوعیت یافته و افراد را به خود مشغول ساخته است.

تأملی در ماهیت سبک زندگی اسلامی

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی درخصوص سبک زندگی اسلامی، اظهار کرد: سبک و سیاق زندگی، برگرفته از آموزه‌های اسلامی و قرآنی است: «وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا»؛ «بندگان (خاص خداوند) رحمان، کسانى هستند که با آرامش و بى‌تکبر بر زمین راه می‌‏روند»، این آیه عمق تأثیر اندیشه بر رفتار و سبک زندگی آدمی را نشان می‌دهد، تنها گفتمانی که می‌تواند در مواجهه با سبک زندگی غربی، به صورت کارآمد و پویا عمل نماید، گفتمان سبک زندگی اسلامی است.

وی درمورد تعریف سبک زندگی از دیدگاه اسلام تصریح کرد: مفهوم سبک زندگی، لزوما نه بر مبنای ایده سودمحوری و پیشرفت‌گرایی غربی و اصالت ماده، بلکه بر مبنای زندگی حکیمانه تعریف می‌شود که بنیان آن دین و فطرت است، سبک زندگی منطبق بر حیات طیبه، باید براساس آموزه‌های دینی باشد که توجه اساسی به فطرت و نیاز به حکمت اسلامی را نشان می‌دهد.

وی در خصوص الگوهای سبک زندگی اسلامی بیان کرد: الگوهای فراگیری که آیات و روایات برای زندگی تعریف می‌کنند، همان سبک زندگی اسلامی است، شناخت چیستی مقوله سبک زندگی و تحقق آن، تمدن نوین اسلامی را موجب خواهد شد.

مختاری در پایان اظهار کرد: پیگیری دقیق و حساب شده برای بومی سازی مقوله سبک زندگی، نیازمند همفکری نخبگان در جامعه اسلامی است، طرح مباحث نرم‌افزاری و بازتولید معارف اسلامی در جامعه و استقرار و تحقق سبک زندگی اسلامی، مهم‌ترین شاخصه در این امر است.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی اخبار دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۹۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد بشارتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون درباره رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت عنوان کرد: در سال‌های اخیر جمعیت به سمت میانسالی سوق پیدا کرده است و این شاید از جهتی خوب باشد، اما منفی هم محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مردم فرزندآوری در ذهنشان سخت شده و به نوعی ایده آل گرا شده‌اند، گفت: کاهش جمعیت نسل جوان در بلندمدت اثرات منفی خود را می‌گذارد. شرایط باید به گونه‌ای باشد که اذهان نسبت به فرزندآوری سهل گیر‌تر شوند. بشارتی در ادامه افزود: مردم نسبت به فرزندآوری باید خوش بین شوند چرا که جامعه اگر به سمت کهنسالی سوق پیدا کند، آسیب‌هایش زیاد است. جامعه جوان پویا است و آینده کشور را می‌تواند بسازد، وگرنه در آینده باید به فکر این باشیم که چه کسانی و چطور از سالمندان نگهداری کند و چه کسانی به فکر ساختن مملکت باشند.

این هنرمند شناخته شده اظهار داشت: الان مدتی است که در آثار تلویزیونی شاهد انعکاس توجه به فرزندآوری هستیم منتها فقط با تبلیغات کار پیش نمی‌رود، اثرش باید در جامعه دیده شود و در کنارش تبلیغات هم صورت بگیرد. هنرمند هم دراین زمینه نقش موثری دارد. وی با اشاره به سیاست‌های تشویقی دولت برای جوانی جمعیت گفت: اینها باید عملی شود، هنوز اول سال هستیم و گرانی اجناس، کرایه خانه‌ها، ماشین و احتیاجات مردم سر به فلک کشیده دراین زمینه باید خیلی مراقبت شود تا مردم بتوانند به فرزندآوری فکر کنند. دولت می‌بایست تمهیدات عملی را جلوی پای خانواده‌ها بگذارد

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • تجلیل از قاریان، خادمان و فعالان قرآنی در ارومیه
  • تاکید بر رفع آسیب‌های جامعه از سوی مسئولان
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • کرمانشاه یکی از استان‌های پرافتخار کشور است
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • وجود تضاد جدی بین دولت‌سازی در توسعه غربی و مدل اسلامی
  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است /از زحمات جامعه کارگری صمیمانه متشکرم