Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@01:46:15 GMT

کوررنگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۹۶۰۱

کوررنگی چیست؟


کوررنگی آن چیزی که به نظر می‌رسد نیست. اکثر افرادی که مبتلا به این شرایط، یعنی کور رنگی، هستند، می‌توانند برخی رنگ‌ها را تشخیص دهند و در تشخیص برخی دیگر مشکل دارند؛ بنابراین شاید ضعف در بینایی رنگ‌ها نام بهتری باشد. به هر حال نام این مشکل هر چه باشد، در بین مرد‌ها بسیار رایج‌تر است. از هر ۱۲ مرد یک نفر به کوررنگی مبتلاست، در حالیکه این رقم در بین خانم‌ها یک نفر از هر ۲۰۰ نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انواع کوررنگی

دو نوع رایج کوررنگی وجود دارد، که در یکی از آن‌ها نمی‌توانید رنگ قرمز و سبز را تشخیص دهید و در دیگری تشخیص رنگ زرد و آبی سخت است. هر دو نوع ممکن است شدید، خفیف یا متوسط باشند.

چطور رنگ‌ها را می‌بینیم؟

شبکیه لایه‌ای است در پشت مردمک جشم که به نور حساس است. این بخش دارای دو نوع سلول است: میله‌ای و مخروطی. سلول‌های میله‌ای در نور کم و سلول‌های مخروطی در نور زیاد واکنش نشان می‌دهند و هر دو نوع سلول به رنگ‌ها پاسخ می‌دهند. سیگنال‌های این سلول‌ها از طریق عصب بینایی به مغز ارسال می‌شود و در مغز این سیگنال‌ها با هم ترکیب می‌شوند تا رنگ‌های موجود در رنگین کمان ر. تشکیل دهند. حدود ۱۲ درصد خانم‌ها نوع اضافه‌ای از سلول‌های مخروطی دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد ۱۰۰ برابر مرد‌ها رنگ‌ها را ببینند.

کوررنگی چطور رخ می‌دهد؟

اگر به کوررنگی مبتلا هستید، به این معناست که حداقل یک نوع از سلول‌های مخروطی دارای مشکل هستند. این سلول‌های مخروطی ممکن است وجود نداشته باشند یا رنگ‌ها را به شکل متفاوتی دریافت کنند. به هرحال هر یک از این عوامل که وجود داشته بشد، این سلول‌ها نمی‌توانند اطلاعات را به درستی به مغز ارسال کنند. از آنجایی که سلول‌های مخروطی به شما کمک می‌کنند جزئیات آنچه را به آن‌ها نگاه می‌کنید، ببینید، بنابراین کوررنگی ممکن است باعث شود وضوح بینایی شما نیز کم شود.

علت کوررنگی: ژنتیک

اکثر افرادی که به کور رنگی مبتلا هستند، با این شرایط متولد می‌شوند، چرا که این مشکل با ژن‌هایی شروع می‌شود که شما ز. پدر و مادر خود دریافت می‌کنید. این ژن‌ها دستورالعمل درست را در مورد چگونگی ساخت رنگدانه‌های آبی، قرمز و سبز برای سلول‌های مخروطی به بدن نمی‌دهند. بدون رنگدانه‌ها نیز سلول‌های مخروطی نمی‌توانند رنگ‌ها را تشخیص دهند.

علت کور رنگی: بیماری

برخی افراد با کور رنگی به دنیا نیامده اند، اما ابتلا به برخی بیماری‌های چشمی می‌تواند کور رنگی را در پی داشته باشد. به علاوه بیماری‌هایی مانند لوسمی، پارکینسون، آلزایمر، کم خونی سلولی داسی شکل یا اختلال مصرف الکل ممکن است منجر به بروز کور رنگی شوند.

علت کور رنگی: دارو‌ها و مواد شیمیایی

عوارض جانبی برخی دارو‌ها کور رنگی است، از جمله دارو‌هایی که برای بیماری‌های زیر تجویز می‌شوند:

دارو‌های مربوط به بیماری‌های قلبی
دارو‌های فشار خون بالا
دارو‌های درمان اختلال تعوظ
مشکلات عصبی
اختلالات عاطفی

به علاوه کار کردن با مواد شیمیایی مانند کود‌ها و حلال‌ها احتمال بروز کور رنگی را در پی دارد.

تشخیص کور رنگی چگونه انجام می‌شود؟

اگر کودک شما مبتلا به کور رنگی باشد، این بیماری در وی تشخیص داده نمی‌شود تا زمانی که کودک شروع به بیان نام رنگ‌ها می‌کند و یا در مدرسه در زمان انجام تکالیف و استفاده از رنگ‌های مختلف دچار مشکل می‌شود. بهتر است بینایی رنگی کودک را در ۴ سالگی مورد بررسی و معاینه قرار دهید. اگر سابقه ابتلا به کور رنگی در خانواده شما وجود دارد، حتما کودک را به نزد چشم پزشک ببرید.

تشخیص کور رنگی

مهم‌ترین روش برای تشخیص کور رنگی در یک فرد استفاده از تست رنگی ایشی هارا Ishihara است. در این تست از تصویر نقطه‌هایی به رنگ‌های مختلف استفاده می‌شود که در بین این نقطه یک عدد یا تصویر دیگری مخفی شده است. اگر بینایی شما مشکل نداشته باشد این عدد یا شکل را تشخیص می‌دهید، اما اگر به کور رنگی مبتلا باشید، تشخیص عدد یا شکل در بین نقاط رنگی برایتان سخت خواهد بود. این تست را به تناهیی خودتان هم می‌توانید انجام دهید، اما انجام آن توسط چشم پزشک کامل‌تر انجام می‌شود.

زندگی با کور رنگی: استفاده از تجهیزات

برنامه‌هایی برای موبایل و تبلت طراحی شده که رنگ اشیا را به شما می‌گوید، به این صورت که عکس می‌گیرید و با لمس کردن بخش مورد نظر خود در تصویر، برنامه رنگ را برایتان بیان می‌کند. اگر به کور رنگی قرمز – سبز مبتلا باشید، لنز‌های مخصوصی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید رنگ‌ها را واضح‌تر ببینید.

آیا کور رنگی قابل درمان است؟

اگر کور رنگی شما بر اثر بیماری یا مصرف برخی دارو‌ها بروز کرده باشد، می‌توانید برای درمان آن کاری انجام دهید. به عنوان مثال پزشک می‌تواند دارویی که روی بینایی شما تاثیر گذاشته را عوض کرده و داروی دیگری برایتان تجویز کند. اما نوع اصلی کور رنگی، یعنی نوعی که این بیماری را به ارث می‌برید، قابل درمان نیست.   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کور رنگی بیماری چشم مراقبت از چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان

کراکوف ، خواهرخوانده لهستانی اصفهان، میزبان بزرگترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان است که در یک کلیسا واقع شده و اندازه آن بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بزرگ‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان در کلیسای موسوم به «خداوند عیسای شبان خوب» در شمال شهر کراکوف نصب شده است. به طور خاص، پنجره شیشه‌ای رنگی شامل ۲۷ بخش عمودی است که صحنه‌های مختلف کتاب انجیل را نشان می‌دهد.

مساحت کل مجموعه ۴۲۶ متر مربع است که کمی بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است. نمایش عمومی این اثر هنری که دو سال طول کشید، با صدمین سالگرد تأسیس کلیسای پرادنیک چروونی انجام شد.

کراکوف و ارتباط آن با سنت شیشه‌های رنگی

مجموعه شیشه‌های رنگی «با صلیب به سمت نجات» نامیده می‌شود و در مرکز طراحی‌های آن حضرت مسیح قرار دارد. اضافه شدن این پنجره جدید به کراکوف، شهرت این شهر لهستانی را به عنوان مقصدی برای تماشای هنر شیشه‌های رنگی افزایش می‌دهد. کراکوف همچنین دارای یک موزه اختصاصی شیشه‌های رنگی است و جالب است بدانید که اولین کارخانه شیشه‌های رنگی لهستان در سال ۱۹۰۷ در این شهر تأسیس شد و اکنون محل موزه است.

دانستنی‌هایی از کراکوف کراکوف از سال ۱۰۳۸ تا ۱۵۹۶ پایتخت لهستان بود، زمانی که زیگیسموند سوم واسا دربار سلطنتی خود را به ورشو منتقل کرد که سپس به پایتخت تبدیل شد. کراکوف همچنین از سال ۱۸۴۶ تا ۱۹۱۸ پایتخت دوک‌نشین بزرگ کراکوف بود. کراکوف در بخش جنوبی لهستان، روی رودخانه ویستولا، در دره‌ای در دامنه کوه‌های کارپات واقع شده است. این شهر دومین منطقه پرجمعیت لهستان است و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای لهستان محسوب می‌شود که قدمت بعضی قسمت‌های آن به قرن هفتم بازمی‌گردد. در سال ۱۹۷۸ یونسکو اولین مکان‌ها را برای فهرست میراث جهانی جدید خود تأیید کرد و شهر کراکوف به عنوان «اولین شهر» در این فهرست گنجانده شد. کراکوف به عنوان شهر ادبی یونسکو شناخته می‌شود زیرا در زمینه ادبیات تاریخ گسترده‌ای دارد. کراکوف بزرگترین میدان بازار قرون وسطایی اروپا را در خود جای داده است. قدمت این میدان به قرن سیزدهم باز می‌گردد و خانه‌های تاریخی اطراف آن را احاطه کرده‌اند. امروزه این میدان مکانی پر جنب و جوش پر از کافه‌ها، رستوران‌ها و موزه‌ها است.

کد خبر 747731

دیگر خبرها

  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • برخورد پلیس راهور اصفهان با تغییر وضعیت ظاهری خودرو‌ها
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک