Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از  سنا، مهسا رادفر افزود: در طول سال ۱۳۹۷ مبلغ  ۲۹۱ هزار و ۱۳۳ میلیارد ریال انواع اوراق بدهی منتشر و مبلغ ۷۸ هزار و ۹۲۸ میلیارد ریال آن سررسید شده که میزان انتشار اوراق در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۲۰ درصد رشد داشته است.

عضو کمیته عرضه اوراق بهادار سازمان بورس، تنوع و تعدد ابزارهای تأمین مالی موجود در بازار سرمایه، ایفای به موقع تعهدات در بازار بدهی و همچنین تلاش های صورت گرفته در بازار سرمایه برای بهبود فضای تأمین مالی را از جمله دلایل رشد بازار بدهی و استقبال فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران از آن دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مقام مسئول در خصوص نگاه بخش های مختلف اقتصادی به بازار بدهی اظهار داشت: دولت بازیگر بزرگی در بازار بدهی است و با ایفای به موقع تعهدات توانسته اعتماد سرمایه گذاران را جلب کند. از سوی دیگر بازخوردهای بخش خصوصی نشان می دهد این بخش از اقتصاد نیز از فرآیندها و ابزارهای بازار بدهی رضایت دارد.

رادفر در توضیح این موضوع گفت: بر اساس گزارش رقابت پذیری جهانی که از سوی مجمع جهانی اقصاد منتشر می شود و پرسشنامه آن توسط مدیران اجرایی بنگاه های بخش خصوصی تهیه می شود، تأمین مالی در بازار سرمایه نزد فعالان اقتصادی از امتیاز و جایگاه خوبی برخوردار است.

وی افزود: بررسی مؤلفه های آخرین گزارش رقابت پذیری یعنی گزارش ۲۰۱۸-۲۰۱۷ نشان می دهد ایران در مولفه های «دسترسی به منابع مالی»، «هزینه استفاده از خدمات مالی» و «در دسترس بودن منابع مالی برای سرمایه گذاران مخاطره آمیز»، از سال ۲۰۱۰ تاکنون بهترین جایگاه را به دست آورده و در مولفه «تأمین مالی از طریق بازار سرمایه» با کاهش ۱۴ رتبه ای نسبت به سال قبل در مسیر دستیابی به یک اقتصاد رقابت پذیر جایگاه بهتری را به دست آورده است.

رئیس ادارۀ نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: بررسی گزارش های رقابت پذیری دستاورد دیگری نیز دارد. در این گزارش ها مؤلفه «تأمین مالی از طریق بازار سرمایه» نسبت به مؤلفه «سهولت دسترسی به وام» از امتیاز بیشتر و رتبه بهتری برخوردار است. به عبارتی از دید فعالان اقتصادی و مدیران بنگاه های کشور، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه نسبت به دریافت تسهیلات از نظام بانکی با سهولت بیشتری همراه است و یکی از دلایل تمایل شرکت ها به استفاده از ابزارهای بازار سرمایه و حتی ورود به بازار سرمایه در سال های اخیر همین نگاه کارشناسان، فعالان و مدیران بخش خصوصی است.

اوراق بیمه اتکایی در دستور کار کمیته فقهی

رادفر در پایان در خصوص اقدامات جدید در حوزه بازار بدهی گفت، دستورالعمل انتشار اوراق جعاله در سال جاری ابلاغ شده و بررسی فقهی اوراق وکالت نیز در کمیته تخصصی فقهی سازمان به سرانجام رسیده است. همچنین اوراق بیمه اتکایی نیز در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

به گفته این مقام مسئول، اوراق وکالت، اوراق بیمه اتکایی و انجام اصلاحاتی در دستورالعمل انتشار اوراق مرابحه از جمله اقداماتی است که نتایج آن در روزها و ماه های آتی ابلاغ می شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار بدهی سازمان بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندزوی: بدهی‌های ایران تا سال قبل را به صفر رساندیم

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهم‌ترین مراجع بین‌المللی که برای تامین مالی پروژه‌ها استفاده می‌شود، بانک توسعه اسلامی است و هفته آینده پنجاهمین سالگرد تأسیس این بانک در عربستان سعودی با حضور ۴۷ کشور برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: خاندوزی: روند نرخ بیکاری کاهشی است

وی افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته تأمین مالی از سوی این بانک صورت نمی‌گرفت و یکی از اولویت‌های ما رفع موانع پرداخت اقساط کشور بود تا کاری کنیم این بانک برای ۱۱ پروژه عمرانی ما تأمین مالی کند.

خاندوزی خاطرنشان کرد: این اتفاق رخ داده و ما مسیر دور زدن تحریم در پرداخت بدهی ایران به این بانک را پشت سر گذاشتیم و بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم و فرآیند بازپرداخت اقساط ۱۱ پروژه عمرانی آغاز شده است.

وزیر اقتصاد گفت: تا امروز بیش از ۴۰ میلیون یورو بازپرداخت جدید برای تکمیل پروژه‌ها دریافت کردیم و امیدواریم هفته آینده در ریاض نیز بتوانیم مجوز پرداخت‌های بیشتر و پروژه‌های دیگری را بگیریم.

کد خبر: 1228288 برچسب‌ها اقتصاد ایران

دیگر خبرها

  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • خاندزوی: بدهی‌های ایران تا سال قبل را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • خاندوزی: یکی از اولویت‌های ما حل موانع پرداخت بدهی‌های کشور است
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳