Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرش ایرانی یکی از مهم‌ترین کالاهای صادراتی غیرنفتی است اما با توجه به نوسانات اخیر ارز و گرانی کم‌سابقه کالاها، صادرات فرش با مشکلاتی مواجه شده که بدون همدلی مسئولان مربوطه، برون‌رفت از این مشکلات به‌هیچ‌عنوان کار آسانی نخواهد بود. ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳ استانها اصفهان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، فرش از سری لوازمی است که همواره در طول تاریخ مورد توجه ایرانیان بوده است، به‌طوری‌که فرش ایرانی را می‌توان در تمام خانه‌های ایرانی حتی ایرانیان مقیم خارج پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر فرش‌بافی نیز یکی از هنرهای اصیل ایرانی است که از دیرباز تاکنون چشم جهانیان را با زیبایی‌های خاص خود متحیر کرده و آنان را به تحسین وا داشته است.

امروزه نیز فرش ایرانی یکی از مهم‌ترین کالاهای غیرنفتی است که به کشورهای دیگر صادر می‌شود، اما با توجه به نوسانات اخیر ارز و گرانی کم‌سابقه کالاها، صادرات فرش با مشکلاتی مواجه شده که بدون همدلی مسئولان مربوطه، برون‌رفت از این مشکلات به‌هیچ‌عنوان کار آسانی نخواهد بود.

نقش اساسی ایران در بازار جهانی فرش

ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کشورهای صادر کننده فرش، نقشی اساسی در بازار جهانی این کالا ایفا می‌کند. فرش ایران اکنون به بسیاری از کشورها ازجمله کشورهای حوزه خلیج‌فارس، کشورهای استقلال‌یافته از شوروی سابق و اروپا صادر می‌شود، اما باوجود نوسانات ارزی و عدم ثبات در بازار، صادرات فرش به مشکلاتی برخورده است.

مسئول یکی از نمایندگی‌های فرش استان که خود از صادرکننده‌های فرش ماشینی نیز هست، در رابطه با وضعیت حال و حاضر صادرات به خبرنگار تسنیم گفت: صادرات فرش در 15 سال اخیر، روند صعودی و رشد مناسبی داشته است و هرسال به تعداد درخواست‌ها افزوده شده است. اما امسال باوجود رشد صادرات، به دلیل افزایش بی‌سابقه نرخ ارز این صادرات چندان به نفع ایران نبوده و سود کمتری نسبت به سال گذشته عاید کشور شده است.

وی افزود: همین افزایش نرخ ارز سبب شد تا اتباع کشورهای عربی به‌خصوص عراق به ایران بیایند و با تبدیل واحد پول خود به ریال، از نمایندگی‌های داخل کشور فرش خریداری کنند که با توجه به اینکه قیمت صادرات فرش بر اساس قیمت‌گذاری سامانه "سنا" انجام می‌شود و قیمت ارز در این سامانه تقریب نصف قیمت ارز در بازار آزاد است، بنابراین فرش را تقریباً به‌اندازه نیمی از مبلغ پرداخت‌شده به تولیدکننده و بافنده ایرانی پرداخت می‌کنند و متأسفانه دولت هنوز تمهیداتی برای این اتفاق نیاندیشیده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان نیز در رابطه با کاهش مشتریان خارجی در بازار اظهار داشت: اغلب گردشگران خارجی با کارت‌های اعتباری ارزی خرید می‌کنند و چون دستگاهی برای استفاده این کارت‌ها در بازار وجود ندارد خریدها باید با دلار و به‌صورت اسکناس صورت پذیرد، ازاین‌رو راهنمایان گردشگری ترجیح می‌دهند آن‌ها را در جای دیگری ببرند.

رحمت‌الله تجدد گفت: این مشکلی است که می‌تواند به بازار فرش ایران آسیب بزند و باید به‌صورت کلان و از سوی وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی ریشه‌کن شود.

یکی از مشکلاتی که بازار با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، نوسانات ارزی و تأثیر آن بر روی قیمت کالاها و مواد اولیه آن است که بازار فرش نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

یکی از فروشندگان فرش در این رابطه گفت: نوسانات اخیر بازار ارز دو نوع تأثیر بر بازار داشته است، یکی تأثیر حداقلی بوده که قیمت‌های مواد اولیه را طبق سامانه سنا حداقل به دو برابر افزایش داده است.

وی افزود: این افزایش قیمت حداقلی تنها برای برخی مواد اولیه است که یا اخیرا به ایران وارد شده یا در حال وارد شدن است. اما نوع دوم که بیشتر به چشم می‌آید، افزایش 3 الی 5 برابری قیمت برخی موادی است که در سامانه سنا تعریف نشده‌اند و به‌ناچار با ارز آزاد خریداری می‌شوند. اما در قبال این افزایش چند برابری قیمت‌ها، قیمت تولیدی محصول با توجه به عدم تحمل بازار از این سطح از گرانی، افزایش قیمت لازم را نداشته است و به همین دلیل تولیدات به‌طور چشمگیری کاهش‌یافته و تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.

پیش بینی تعطیل شدن بسیاری از واحدهای تولیدی فرش

این فروشنده در ادامه پیرامون تغییر نوع خرید مواد اولیه توسط تولیدکنندگان اضافه کرد: پیشتر تولیدکنندگان مواد اولیه را به‌صورت مدت‌دار خریداری می‌کردند اما اکنون این خرید به‌صورت نقد واریز به‌حساب تغییر رویه داده است که تولیدکنندگان را با مشکلاتی مواجه می‌کند که یکی از این مشکلات، عدم نقدینگی لازم برای خرید این دست از محصولات است. اگر برای این مشکلات راه‌حل مناسبی ارائه نشود در آینده‌ای نزدیک، شاهد تعطیلی درصد زیادی از واحدهای تولیدی در سطح کشور خواهیم بود.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان در رابطه با افزایش چند برابری قیمت مواد اولیه اظهار داشت: در سال گذشته قیمت ابریشم وارداتی به ازای هر کیلو ابریشم در حدود 300 هزار تومان دادوستد می‌شد که امسال این رقم به یک‌میلیون 650 هزار تومان افزایش‌یافته است.

سعید عصاچی ادامه داد: بدون تردید در صورت ادامه این روند در کمتر از یک سال تولید فرش دستباف استان به صفر می‌رسد. هم‌اکنون نیز تولید فرش دستباف تا حدود 50 درصد کاهش داشته که دلیل آن، گرانی ارز آزاد و بالا بودن تعرفه واردات است که همین سبب شده تا کارفرمایان به دلیل افزایش چشمگیر قیمت فرش و نبود خریدار، توان افزایش دستمزد کارگران را نداشته باشد. همچنین به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه‌ها نسبت به بازار فروش بیشتر است و صرفه اقتصادی ندارد. به همین دلیل بیشتر تولیدکنندگان فرش کارگاه‌ها را تعطیل کردند.

به گزارش تسنیم، بازار فرش نیز همانند دیگر بازارها در کشورمان حال و روز خوشی ندارد. غم‌انگیز است وقتی‌که می‌بینیم بسیاری از شاغلان این بازار، کسب‌وکار خود را تعطیل کردند و عطای هزینه‌های چشمگیر و عدم ثبات اقتصادی را به لقایش بخشید‌ند.

 توجه مسئولان مربوطه به این دست از شاغلان و ارائه راه‌حل مناسب برای برون‌رفت از وضعیت تأسف‌بار فعلی می‌تواند بار دیگر بازار فرش را سرپا کند و این هنر اصیل ایرانی را که زبانزد خاص و عام در جهان است به وضعیتی که شایسته آن است برساند.

انتهای پیام/ن

R41346/P1361/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۰۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه در میانه روز رنگ عوض کرد؛ قیمت جدید طلا و سکه امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

آخرین گزارش‌ها از بازار طلا و سکه، از افزایش ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا و ۲۸۶ هزار تومانی قیمت سکه حکایت دارد.

بر همین اساس، هر گرم طلای ۱۸عیار رشد ۵۰ هزار تومانی را تجربه کرد و به قیمت ۳ میلیون و ۷۱۲ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه امامی نیز با افزایش ۲۸۶ هزار تومانی، ۴۳ میلیون و ۳۹۴ هزار تومان فروخته شد.

بنا به این گزارش، هر مثقال طلا در بازار ۲۱۰ هزار تومان گران شده و به قیمت ۱۶ میلیون و ۷۸ هزار تومان رسید.

آن‌طور که روند بازار نشان می‌دهد، سکه بهار آزادی ۴۱۵ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۰۰ هزار تومان و سکه گرمی هم ۲۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. به این ترتیب، سکه بهار آزادی به قیمت ۴۰ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۷ میلیون و ۲۰۰ رسید.

در این میان، حباب سکه امامی هم با افزایش ۳۷۹ هزار تومانی، به ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار تومان افزایش یافت.

اما افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در حالی بود که در آغازین ساعات معاملات دیروز، قیمت‌ها در روندی نزولی قرار گرفته بود؛ به طوری که در لحظاتی، سکه امامی حتی به زیر کانال ۴۳ میلیون تومان هم رفت.

عملکرد یک هفته‌ای بازار سکه امامی، از ریزش ۲.۴ درصدی قیمت سکه امامی حکایت دارد. به این ترتیب، هر قطعه سکه امامی یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت. هر گرم طلای ۱۸عیار هم در طول یک هفته گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش قیمت را تجربه کرد.

محمد کشتی آرای، فعال بازار طلا درباره وضعیت بازار سکه و طلا می‌گوید: در دو روز اخیر قیمت جهانی طلا تغییری نکرده؛ این در حالی است که تا روز جمعه قیمت اونس به دلیل تنش‌های خاورمیانه با صعود همراه بود. برخلاف این روند، قیمت ارز در بازار کاهش یافتو همین عامل باعث شد از روز شنبه قیمت طلا و سکه به نسبت پایان هفته گذشته سیر نزولی داشته باشد.

وی می‌افزاید: در مجموع روند دو روز اول هفته قیمت‌ها کاهشی بود و با توجه به ثباتی که در بازار ایجاد شده، دادوستد‌ها نیز روال عادی دارد، تقاضای کاذبی در بازار وجود ندارد و حباب سکه تغییرات مختصری داشته است.

کشتی آرای در گفت وگویی در پیش بینی از آینده بازار طلا عنوان می‌کند: در یک هفته اخیر با توجه به آرامش موجود در بازار یک ثباتی ایجاده شده است، اما این روز‌ها نمی‌توان بازار را پیش‌بینی کرد.

منبع: خبرآنلاین

tags # قیمت طلا سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد
  • قیمت نفت نزولی شد
  • قیمت سکه در جا زد/ طلا کاهشی شد
  • طلا و سکه در میانه روز رنگ عوض کرد؛ قیمت جدید طلا و سکه امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • باارزش‌ترین خودروساز جهان بازار را غافلگیر کرد