Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:53:36 GMT

مزارع گندم دیم بیمه شاخص تولید می شوند

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۱۱۶۲

مزارع گندم دیم بیمه شاخص تولید می شوند

کرمانشاه - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با اعلام اینکه مزارع گندم دیم استان از سال زراعی جاری «بیمه شاخص تولید» می شوند از این طرح به عنوان تحولی اساسی در پرداخت غرامت به کشاورزان خسارت دیده گندم دیم یاد کرد.

خسرو شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از سطوح زیرکشت غلات استان کرمانشاه گندم دیم است ، بکارگیری بیمه شاخص عملکرد در این زمین ها در دستور کار قرار گرفته تا بتوان از کشاورزان در برابر آسیب از نظر مالی حمایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهار داشت: عملکرد مزارع برای هر شهرستان تا میزان مشخصی از تولید تعیین شده و براساس آن تولید اراضی بیمه شاخص عملکرد می شوند.
وی با اشاره به اینکه بیمه شاخص عملکرد یک طرح جدید برای جبران خسارت به کشاورزان مزارع گندم دیم استان است، تصریح کرد: کشاورزان با استقبال از طرح یاد شده زمینه پایداری طرح را در سال های آتی برای اراضی دیم و متعاقب آن سایر غلات و حبوبات از قبیل جو و نخود فراهم خواهند کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه گفت: در طرح بیمه شاخص عملکرد، تولید مزرعه در هکتار توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی تضمین شده و اگر عملکرد به زیر حد مشخص شده برسد صندوق بیمه به کشاورز غرامت پرداخت می کند.
شهبازی افزود: میزان پرداخت غرامت به میزان کاهش عملکرد تا سطح معین شده تولید توسط صندوق بیمه تعیین می شود.
وی عنوان کرد: به عنوان مثال در شهرستان سنقر و کلیایی حداقل تولید یک هزار و 250 کیلوگرم در هکتار برای گندم دیم شهرستان در نظر گرفته می شود که اگر میزان تولید گندم دیم کشاورز به زیر این عدد برسد صندوق بیمه به میزان کاهش تولید تا یک هزار و 250 کیلوگرم به کشاورز خسارت دیده غرامت خسارت پرداخت خواهد کرد.
شهبازی با اشاره به اینکه تعیین میزان تولید مشخص شده برای بیمه شاخص تولید هر شهرستان با شهرستان های دیگر متفاوت خواهد بود تصریح کرد: میزان تولید تعیین شده هر شهرستان برای بیمه تضمین تولید برای هر شهرستان تعیین و بر اساس آن غرامت و مابه تفاوت تولید و میزان کاهش تولید محاسبه می شود.
او گفت: به کشاورزان استان کرمانشاه توصیه می شود با توجه به اینکه کشاورزی همواره ریسک پذیر بوده و در معرض خسارت های آب و هوایی و حوادث غیرمترقبه قرار دارد حتما محصولات کشاورزی خود را بیمه کنند زیرا تنها راه کمک به آنها بیمه محصولات کشاورزی است.
استان کرمانشاه 946 هزار و 871 هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم دارد که سالانه بیش از چهار میلیون و 600 هزار تن محصولات کشاورزی در استان تولید می شود.
امسال گندم در سطح 413 هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان شامل 97 هزار هکتار گندم دیم و 316 هزار هکتار گندم آبی کشت شد.
8066/3033

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي بيمه كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۱۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، جاوید عباسی بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی و پیش بینی‌های قبلی مبنی بر شیوع بیماری‌های برگی خصوصاً زنگ زرد و افزایش تراکم آفت سن غلات، از ابتدای بهمن ماه سال گذشته عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌ زا به صورت شبانه روزی توسط کارشناسان شبکه مراقبت در سطح مزارع گندم استان فارس انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار مبارزه کنترلی و پیشگیری بر علیه زنگ زرد و ۱۴۸ هزار هکتار مبارزه بر علیه آفت سن و ۲۶۱ هزار هکتار نیز مبارزه بر علیه علف‌های هرز در مزارع گندم این استان انجام شده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌زا در سطح مزارع گندم تا پایان خرداد ماه در فارس ادامه دارد.

عباسی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات به موقع تاکنون خساراتی ناشی از بیماری زنگ زرد در مناطق مستعد و شمالی استان فارس گزارش نشده است.

وی صدور اطلاعیه‌ها و ارائه دستورالعمل‌های فنی به کشاورزان، انجام مبارزه به موقع به صورت پیشگیری و کنترلی و همچنین همکاری کشاورزان خصوصاً در مناطق مستعد را از جمله اقدامات به موقع این سازمان برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم و آفت سن غلات در فارس برشمرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توصیه کرد: کشاورزان استان فارسی می‌توانند با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و مدیران پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود بر علیه بیماری زنگ یا سن غلات اقدام کنند.

کد خبر 6087209

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • آغاز برداشت غلات از مزارع فراشبند