Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@01:08:13 GMT

کتابچه شعر کودک با موضوع بیابان لوت منتشر شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۸۲۱۹۱

کتابچه شعر کودک با موضوع بیابان لوت منتشر شد

بیرجند - ایرنا - مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت خراسان جنوبی گفت: کتاب شعر کودک در راستای معرفی و شناساندن هرچه بهتر شگفتی های بیابان لوت و زیبایی های روستای دهسلم به کودکان چاپ شده است.

به ‌گزارش روز دوشنبه روابط ‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی زهرا رضایی ملکوتی اظهار داشت: این کتاب با عنوان «حسنی چه شاد و مبهوت میره بیابان لوت» به همراه تصاویری زیبا در 12 صفحه برای معرفی شگفتی های بیابان لوت از جمله تپه های ماسه ای، پوشش گیاهی، جانوری و معرفی جاذبه های روستای دهسلم برای کودکان به صورت شعر و زبان ساده و شیوا چاپ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اهمیت آموزش به کودکان در زمینه حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی و طبیعی افزود: ضروری است معرفی و حفاظت از این اثر جهانی و شاخص از دوران کودکی انجام شود.
میراث جهانی بیابان لوت با مساحتی حدود 175 هزار کیلومتر مربع میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده است. این محوطه در سال 2005 با دمای 70.7 درجه سانتیگراد، بیشینه گرم ترین مکان را در کره زمین ثبت کرد.
بیابان لوت به سه بخش جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوت ها و تپه های ماسه ای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنی ترین پوشش گیاهی این بیابان را دارد، تقسیم می شود.
پیشینه تمدنی بیش از پنج هزار سال در حاشیه بیابان لوت و کشف حدود سه هزار اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بی همتاست که از جمله این یافته ها باید به درفش پنج هزار ساله شهداد که قدیمی ترین درفش جهان است، اشاره کرد.
بیابان لوت نخستین اثر طبیعی ایران است که سال 1395 به شماره 1505 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
9893*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي شعر كودك بيابان لوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند

دانشمندان در سنگاپور ارتشی از سوسک‌های سایبورگ که از راه دور کنترل می‌شدند را در یک زمین بیابانی به راه انداختند تا این گروه را برای انجام ماموریت‌های جستجو و نجات در آینده آزمایش کنند.

به گزارش ایسنا، تحقیقاتی نشان می‌دهد که حدود ۲۰ سوسک سایبورگ ماداگاسکار که کوله پشتی‌های کوچک رایانه‌ای داشته‌اند را می‌توان به گونه‌ای کنترل کرد تا به عنوان یک گروه در سراسر یک تپه شنی حرکت کنند.

این سوسک‌های سایبورگ، سوسک‌های زنده‌ای هستند که دارای فناوری هستند که دانشمندان می‌توانند از آن‌ها برای کنترل آن‌ها استفاده کنند.

محققان دانشگاه فناوری نانیانگ در سنگاپور می‌توانند دستورات را به سوسک‌ها منتقل کنند و به آن‌ها بگویند که کدام جهت بروند. این دستورات از طریق الکترود‌هایی کوله پشتی که در هر سمت اندام حسی حشرات قرار داده شده بود، به سوسک‌ها منتقل می‌شد. در حالی که دانشمندان می‌توانستند سوسک‌ها را به چپ یا راست حرکت دهند، خود سوسک‌ها نیز می‌توانستند مانند معمول راه خود بروند و موانع را دور بزنند.

محققان همچنین مواردی را ثبت کردند که در آن سوسک‌هایی که به طور تصادفی روی پشت خود غلتیده بودند، توسط دیگران مورد کمک قرار گرفتند.

در حالی که تاکنون دانشمندان به طور گسترده تبدیل حشرات به موجودات سایبورگ را انجام داده‌اند، نشان دادن رفتار گروهی چنین مواردی یک چالش بوده است.

محققان توضیح می‌دهند: این شکاف تحقیقاتی به دلیل دشواری در هماهنگی حرکات یک گروه سایبورگ تحت حضور تنوع فردی ذاتی حشرات در واکنش به کنترل ورودی است.

با پرداختن به این چالش‌ها، دانشمندان یک الگوریتم ناوبری گروهی جدید برای سوسک‌های سایبورگ ایجاد کردند. این مطالعه خاطرنشان کرد که در میان ۲۰ سوسک، یکی رهبر و بقیه پیروان بودند.

در حالی که رهبر موقعیت هدف را می‌داند، پیروان فقط موقعیت نسبی همراهان نزدیک به خود را می‌دانند. دانشمندان دریافتند که این همراهی چندین ویژگی «قابل توجه» را در حین حرکت در صحرا نشان می‌دهد. آن‌ها دریافتند که این الگوریتم جدید درهم تنیدگی بین سوسک‌ها را کاهش می‌دهد.

محققان همچنین دریافتند که فعل و انفعالات بین سوسک‌های همراه می‌تواند به یک سایبورگ به دام افتاده کمک کند تا از یک موقعیت دشوار فرار کند. دانشمندان دریافتند سوسک‌های همراه نیز می‌توانند به یکدیگر در غلبه بر واژگونی کمک کنند.

محققان امیدوارند روزی بتوان از چنین دسته‌ای از حشرات سایبورگ در ماموریت‌های جستجو و نجات پس از بلایای طبیعی استفاده کرد.

آن‌ها در این مطالعه نوشتند: این تحقیق به حوزه رباتیک گروهی کمک می‌کند و پتانسیل ادغام ارگانیسم‌های بیولوژیکی با رباتیک را برای ایجاد سیستم‌های خودمختار هوشمندتر با کاربرد‌هایی در دنیای واقعی نشان می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند!
  • ارتش سوسک های سایبورگ در بیابان
  • ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند
  • دو مدال طلای جهانی بر گردن دانشجوی مخترع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • ملی پوشان ریکرو فردا راهی چین می‌شوند
  • فرهنگ، زبان و آداب و رسوم هورامان آوازه جهانی دارد
  • معرفی پوشش ایرانی-اسلامی به خارج از مرز‌های ایران
  • اشک تمساح رسانه‌های هوادار اسرائیل در انگلیس برای یک کودک فلسطینی
  • معرفی ژئوپارک جهانی طبس در نمایشگاه ITB برلین
  • پرونده ثبت جهانی آسبادهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است