Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - پاکستان یکی از کشورهای جهان است که با مشکلات کمبود منابع انرژی مواجه است و شهروندان این کشور با وجود همه اقدامات انجام شده، برخی مواقع حتی تا چندین ساعت از شبانه روز را بدون برق سپری می کنند.

به گزارش ایرنا کشور پاکستان بیش از دو دهه با بحران انرژی دست به گریبان است و بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این کشور برای غلبه بر بحران انرژی باید تا هفت سال آینده سالانه 30 درصد به تولیدات برق خود اضافه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گرایش به سمت انرژی‌های پاک در سال‌های اخیر به دلیل افزایش روزافزون تقاضا برای انرژی و کاهش هزینه‌های تولید برق رو به افزایش است از این روز در سیاست‌های کلان انرژی اکثر کشور‌های جهان جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.
در حال حاضر 57 کشور جهان در پی تامین صد درصدی نیازهای برق و انرژی خود از طریق فنآوری های تجدید پذیر هستند که آلمان و دانمارک در رده نخست این فهرست قرار دارند، این دو کشور بیش از 60 درصد از انرژی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر تامین می کنند.
در این بین، پاکستان نیز به دلیل دارا بودن پتانسیل‌هایی، گام هایی در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برداشته است.
پاکستان همچنین سعی می کند از طریق انرژی های تجدید پذیر مانند انرژی«باد و نور خورشید»، برق تولید کند.
انرژی های جایگزین برای رفع کمبودهای انرژی و تولید برق ارزان در مصارف خانگی از جمله تامین انرژی سرمایشی و گرمایشی، تامین برق حمل و نقل و مناطق روستایی نقش مهمی ایفا می کند.
رئیس اجرایی اداره توسعه انرژی های جایگزین پاکستان اخیرا در سخنرانی در نشست تخصصی انرژی در این کشور، با بیان کاهش ذخائر منابع گازی این کشور گفت:اگرچه گاز طبیعی نقش مهمی در تامین سوخت نیروگاه های برق پاکستان ایفا می کند ولی هم اکنون این مننبع انرژی، تنها 24 درصد سوخت نیروگاه های تولید برق را تامین می کند.
«امجد علی اعوان» افزود: دولت پاکستان در پی جایگزین کردن انرژی در صنایع پر مصرف این کشور است تا بتواند کمبود انرژی گاز را جبران کند.
وی خاطرنشان کرد: پاکستان همه شرایط لازم برای اجرای طرح های تولید برق از طریق باد و نور خورشید را دارد.
این مسئول عالیرتبه پاکستان گفت: تامین انرژی نقش مهمی در توسعه اقتصادی یک کشور بازی می کند و دولت پاکستان نیز در نظر دارد تا با بهره بردن از انرژی های بادی و انرژی خورشیدی، برق مناطق دورافتاده و روستایی را تامین کنند تا آنها نیز از نعمت برق محروم نمانند.
از سوی دیگر فنآوری انرژی جایگزین برای خانوارهای پاکستانی بسیار ارزان تر و مفیدتر بوده و تعداد دارندگان سیستم انرژی قابل تجدید در پاکستان به سرعت در حال افزایش است.
به گفته بسیاری از کارشناسان امور انرژی، فنآوری تولید انرژی تجدید پذیر می تواند پاکستان را در طولانی مدت برای همیشه از بحران انرژی نجات دهد.
مدیر اجرایی اداره توسعه انرژی جایگزین پاکستان همچنین تصریح دارد که این کشور طی هفت سال آینده برای غلبه بر خاموشی برق باید توان تولید برق از طریق انرژهای تجدید پذیر را به دست آورد.
اعوان با بیان اینکه دولت پاکستان با وارد کردن گاز مایع در نظر دارد بر مشکل کمبود برق فائل آید، گفت:63 درصد گاز مایع فشرده وارداتی برای تامین سوخت نیروگاههای برق به کار می رود.
وی گفت:این اقدام از سوی دولت از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست زیرا که هزینه تولید برق را بالا برده و مردم مجبورند پول بیشتری برای تامین برق مورد نیاز خود بپردازند.
مدیر اجرایی اداره توسعه انرژی جایگزین پاکستان با تاکید بر لزوم حرکت این کشور به سمت انرژی های جدید، می گوید:بیشتر مناطق پاکستان شرایط لازم برای تولید برق از طریق انرژی باد و خورشید را دارد و می توان از این فرصت بیشترین استفاده را برد.
آساق**6125**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد انرژي انرژي هاي نو خاموشي پاكستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۲۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بازار شیرخشک در کشور

دکتر سجاد اسماعیلی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار از رشد حدود ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ برخوردار بوده، گفت: «به‌طوری‌که در سال گذشته با وجود برخی مشکلات در تامین ارز شیرخشک در ماه‌های ابتدایی سال، اما با گشایش‌های ارزی و رفع مشکلات تولید، در مجموع ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک رگولار تامین و توزیع شد.»

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: این درحالیست که در سال ۱۴۰۱ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار ۶۰ میلیون و ۶۰۰هزار قوطی و در سال ۱۴۰۰ نیز ۵۵ میلیون و ۶۰۰هزار عدد بوده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره کمبود مقطعی شیرخشک‌های رگولار از مرداد تا مهرماه سال گذشته به دلیل اختلال در روند تامین ارز، توضیح داد:، اما نهایتا با رفع مشکلات، توانستیم در آبان، آذر، دی و بهمن ماه کمبود‌ها را جبران کنیم و در مجموع با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، هم تامین شیرخشک و هم توزیع آن افزایش یافت؛ به گونه‌ای که آمار توزیع به ماهی ۱۲ میلیون قوطی نیز رسید؛ در حالی که روند در سال قبل از آن طوری بود که ماهیانه بین ۵ میلیون تا ۵میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک توزیع می‌شد.

وی ادامه داد: اکنون وضعیت تولید و توزیع به حد تعادل رسیده، مشکلی در تامین شیرخشک‌های رگولار در برند‌های مختلف نداریم و انواع شیرخشک در کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین داروخانه‌های کشور به میزان کافی موجود است و گزارشی هم از کمبود در استان‌های مختلف بابت شیرخشک‌های رگولار نداشته‌ایم.

اسماعیلی همچنین به اصلاح سیاست‌های ارزی شیرخشک در جهت حمایت از تولید کنندگان نیز اشاره کرد و گفت: به این ترتیب قیمت شیرخشک به قیمت واقعی آن نزدیک‌تر شد و این درحالیست که مصرف کننده با همان قیمت قبلی شیرخشک را دریافت می‌کند و تغییر قیمتی برای مصرف کننده نداشته‌ایم.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مردم می‌توانند با ارایه کد ملی کودک به داروخانه و با ثبت کد ملی و استعلام شناسه رهگیری، شیرخشک را با قیمت قبلی و تا سقف ۱۰ قوطی در ماه به صورت یارانه‌ای دریافت کنند.

اسماعیلی در زمینه شیرخشک‌های رژیمی هم گفت: در زمینه شیرخشک‌های رژیمی هم با اصلاح سیاست‌های ارزی مجددا از تولید کننده این حوزه حمایت شد و مردم با مراجعه به داروخانه و ارایه نسخه پزشک و کد ملی فرزندشان می‌توانند شیرخشک را با قیمت قبلی دریافت کنند. در این حوزه نیز آمار تامین و توزیع کاملا پایدار است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: پنج تولید کننده شیرخشک در کشور فعال هستند که بر حسب نیاز کشور و پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، برنامه تامین و تولید شیرخشک را با تولیدکنندگان هماهنگ می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • تامین شیر مدارس به ۴۰۰ میلیون پاکت نیاز دارد
  • تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳
  • اقتصاد در ورطه خاموشی / هشدار برقی به اقتصاد
  • برگ برنده ایران در تامین امنیت غذایی/انبارها پُر از کالاست
  • چشم ایران به برق خورشید روشن می‌شود؟
  • آخرین وضعیت تولید شیرخشک در کشور / قیمت‌ها افزایش یافت؟
  • آخرین وضعیت بازار شیرخشک در کشور
  • صنایع انرژی بر، ۲ درصد برق مصرفی خود را از انرژی تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • آخرین وضعیت تولید شیرخشک در کشور