Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر خارجه روسیه تهدید کرده که پاسخ مسکو به خروج آمریکا از پیمان موشکی می‌تواند تدابیر نظامی باشد، ظاهرا این موضوع در جریان مذاکرات بولتون در مسکو مطرح شود، البته عواقب این اقدام واشنگتن هنوز کاملا مشخص نیست. ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶ بین الملل آسیا-اقیانوسیه اروپا نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه در تفسیر تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خارج شدن از پیمان مربوط به نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط، این اقدام نشانه ادامه سیاست تهدید و زورگویی واشنگتن نامید و تاکید کرد، اگر آمریکا به اقدامات خود در خروج یک‌جانبه از توافقات بین المللی ادامه دهد، روسیه تدابیری از جمله تدابیر نظامی، برای پاسخگویی به آنها خواهد اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: «مسئله بسیار جدی‌تر از آن است که بتوان آن را به صورت علنی مطرح کرد. اگر آمریکایی‌ها در آینده نیز با خودخواهی و اصرار بی‌مورد که نمونه‌های زیادی از آن دیده‌ایم، به خروج یکجانبه از توافقات بین المللی ادامه دهند و نمونه بارز آن خارج شدن از برنامه جامع اقدام مشترک درباره برنامه هسته‌ای ایران و اتحاد جهانی پست است، در آن صورت ما چاره‌ای نخواهیم داشت بجز اینکه تدابیری، از جمله اقدامات نظامی و فنی، برای پاسخگویی به آنها در نظر بگیریم. چرا که سیاست خودخواهانه آمریکایی‌ها بیش از گذشته برای بسیاری از کشورهای جهان و جامعه بین المللی غیرقابل قبول شده است و مقامات واشنگتن نباید این تمایلات منفی را دست‌کم بگیرند.»

 

گزارش تسنیم| واکنش شدیداللحن روسیه به تهدید ترامپ درباره خروج از پیمان موشکیترامپ تهدید کرد از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد خارج می‌شودابراز نگرانی آلمان درباره تصمیم ترامپ برای خروج از پیمان موشکیواکنش گورباچف به تصمیم ترامپ برای خروج از پیمان موشکی

 خروج آمریکا از پیمان موشکی عامل نابودی بازدارندگی هسته‌ای

روزنامه «کامرسانت» امروز در تحلیلی نوشته است: تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان نابود سازی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه، یکی از اصلی‌ترین موضوعات مذاکراتی است که امروز بین "جان بولتون" مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا و مقامات رسمی مسکو آغاز می‌شود.

تحقق این طرح آمریکا اقدامی در جهت شکست سیستم بازدارندگی هسته‌ای خواهد بود و به احتمال زیاد پیمان ادامه کاهش تسلیحات راهبردی «استارت-3» که اعتبار آن در سال 2021به اتمام می رسد را از بین خواهد برد.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در سخنانی در میان طرفداران خود در ایالت نوادا گفت، روسیه سالهاست که پیمان نابودی موشک‌ها را نقض کرده است. ما اجازه نمی‌دهیم که آنها تسلیحاتی را که ما بر اساس این پیمان نمی‌توانیم داشته باشیم را بسازند. اگر آمریکا واقعا از این توافقنامه که به طور رسمی شش ماه دیگر اعتبار آن لغو می‌شود، خارج شود می‌تواند تسلیحات هسته‌ای خود را توسعه دهند.

به نوشته این روزنامه، مسئله خروج آمریکا از این پیمان در زمان دولت باراک اوباما مطرح شده بود، ولی در آن زمان واشنگتن به خاطر اعتراض شدید آلمان به این تصمیم، از چنین اقدامی خودداری کرد. اکنون نیز مقامات برلین با این مسئله مخالفت کرده‌اند. "هایکو ماس" وزیر امور خارجه آلمان گفته است: «اعلام قصد آمریکا برای خروج از پیمان موشکی بسیار نگران کننده است، این پیمان برای اروپا بسیار مهم است و ما تلاش می‌کنیم تا آمریکا را درباره عواقب احتمالی چنین تصمیمی آگاه ‌سازیم.»

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه پیشنهاد کرده است که منتظر مذاکرات جان بولتون با مقامات مسکو بود تا به طور دقیق وضعیت پیرامون این مسئله بررسی شود.

وزارت دفاع روسیه هنوز درباره سخنان ترامپ تفسیری ارائه نداده است. ولی یک مقام نظامی به این روزنامه یادآور شد: «چنین اظهاراتی هیچ نتیجه خوبی نخواهد داشت، نه برای آمریکا، نه برای روسیه و نه برای جامعه جهانی.» به گفته وی پیمان‌های تسلیحاتی بین روسیه و آمریکا همواره عاملی برای بازدارندگی هسته‌ای بوده است و عواقب خودداری از ادامه اجرای این توافقات می‌تواند غیرقابل پیش بینی باشد.

روسیه سلاح‌هایی دارد که آمریکا بشدت از آنها وحشت دارد

روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو نیز در تحلیلی نوشته است: پیش از اعلام رسمی رئیس جمهوری آمریکا، اکنون سالهاست که مقامات مختلف در واشنگتن از آماده سازی شرایط برای خروج آمریکا از پیمان نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط صحبت کرده‌اند.

بر اساس اطلاعات روزنامه گاردین انگلیس، جان بولتون، مشاور امنیت ملی چنین درخواستی را از دونالد ترامپ کرده است. بر اساس این اطلاعات، این دقیقا بولتون بوده که مذاکرات مقامات مسکو و واشنگتن درباره تمدید پیمان ادامه کاهش تسلیحات راهبردی «استارت-3» را متوقف کرده است.

به عقیده کارشناسان روسی، این درز اطلاعات از سوی کاخ سفید ظاهراً مربوط به آغاز سفر جان بولتون به مسکو می شود که انتظار می‌رود دورنمای وضعیت این دو توافق نامه مهم راهبردی بین روسیه و آمریکا در جریان آن بررسی شود.

این در حالیست که در ادعاهای طرف آمریکایی نسبت به روسیه بسیار بزرگ نمایی شده و ماهیت مشکلات مربوط به این پیمان که برای مدتهای زیاد رعایت شده و ثبات راهبردی در جهان را تامین کرده، اولا جنبه فنی داشته و دوما به مسئله‌ای سیاسی تبدیل شده است.

سرلشکر "ولادیمیر دوورکین" کارشناس نظامی به این روزنامه گفته است، بعید است واشنگتن از پیمان کاهش تسلیحات راهبردی خارج شود. این پیمان به نفع آمریکایی‌هاست چرا که به آنها اجازه می‌دهد تا بر وضعیت نیروهای سه گانه هسته‌ای روسیه نظارت داشته باشند. به گفته برخی منابع آمریکایی، این کشور حاضر است مسئله تمدید این پیمان تا سال 2026 را بررسی کند.

به عقیده این کارشناس، سخنان دونالد ترامپ از امکان خروج احتمالی از پیمان موشکی را باید ادامه تهدیدات ایالات متحده علیه روسیه درباره آزمایشات موشک‌های کروز دارای برد پرواز بیش از 500 کیلومتر دانست تا روسیه به انجام آن اعتراف کند. در ایالات متحده و آمریکا و ناتو معتقدند که روسیه نه تنها چنین آزمایشاتی را انجام داده، بلکه شروع به استقرار این موشک‌ها کرده است.

این در حالیست که روسیه نیز ادعاهای متقابل نسبت بع عدم رعایت پیمان نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط از سوی آمریکا دارد که مربوط به استقرار سامانه‌های پرتاب عمودی موشک‌های کروز «Mk-41» در خاک رومانی و لهستان است. بر اساس اظهارات "سرگئی شایگو" وزیر دفاع روسیه این موشک‌ها می توانند به کل بخش اروپایی روسیه دسترسی داشته باشند.

هنوز به طور کامل مشخص نیست که آیا این مسئله در جریان مذاکرات جان بولتون در مسکو حل و فصل خواهد شد یا خیر.

نتیجه تحقق خروج آمریکا از پیمان موشکی چه خواهد بود؟

روزنامه «ایزوستیا» نیز در مطلبی با اشاره به روند اوضاع و واکنش مقامات روسی به این مسئله در این‌باره می‌نویسد: در اواخر هفته گذشته درز اطلاعات جدی در مطبوعات آمریکایی صورت گرفت، مبنی بر اینکه واشنگتن خود را برای لغو پیمان نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط با روسیه آماده کرده است. سپس رئیس جمهور آمریکا تایید کرد که این کشور قصد دارد از این پیمان دوجانبه خارج شود.

در روسیه بر این عقیده هستند که پیمان مذکور، به همراه پیمان مربوط به سپر موشکی، سنگ زیربنای ثبات راهبردی هستند. البته برخی مقامات نظامی روسی نیز از مدتها قبل دلایل شرکای آمریکایی خود را قابل قبول دانستند که در شرایطی که موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط در کشورهایی مانند چین، هند، پاکستان، ایران و کره شمالی توسعه یافته است، روسیه و ایالات متحده نیز به این تسلیحات نیاز دارند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه خود در سال 2013 تصمیم اتحاد جماهیر شوروی درباره انعقاد این پیمان را زیرسئوال برد و آن را بحث برانگیز نامید.

تاریخ امضای پیمان موشکی به خودی خود روند تاریخی علت لزوم آن برای دو کشور را نشان می‌دهد.  امکان توافق بین آمریکا و شوروی درباره نابود سازی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه، پس از بروز بحران کارائیب و زمانی که اتحاد جماهیر شوروی در سال 1962موشک‌های پی-12 و پی-14 را در خاک کوبا مستقر کرده بود،  اهمیت زیادی پیدا کرد و در نهایت نیز در تاریخ 18 دسامبر سال 1987 در جریان سفر "میخائیل گورباچف" رهبر شوروی سابق به واشنگتن امضاء شد.

در نخستین مرحله از کاهش، کلیه تسلیحات موشکی با برد تخریبی از 500 الی 1000 و از 1000 الی 5500 کیلومتر نابود شدند و تا ماه مه سال 1991 این پیمان موشکی به طور کامل اجرا شده بود. در نهایت اتحاد جماهیر شوروی تعداد 1752 و ایالات متحده آمریکا تعداد 859 موشک‌های بالستیک و کروز خود را از بین بردند.

به نوشته این روزنامه، باید پذیرفت که هیچیک از پیمان‌های مربوط به کنترل تسلیحات مانند پیمان نابودسازی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط،  جنجال‌برانگیز نبود. در نهایت هم اگر دو طرف به این نتیجه برسند که این توافقنامه لغو شود، بهانه برای آن بسیار زیاد است. چرا که روسیه و آمریکا سالهاست که یکدیگر را بارها به نقض این توافقنامه متهم کرده‌اند.

واقعیت این استکه پیمان نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط، دیگر یک پیمان مرده است که ظاهراً هیچ یک از دو کشور دیگر به آن نیازی ندارند. ضمن اینکه خطر جدی آغاز مسابقه تسلیحاتی بین روسیه و ناتو نیز چندان جدی نیست، چرا که در حال حاضر توجه آمریکا بیشتر به افزایش توان نظامی چین معطوف شده است.

قصد ترامپ انحراف افکار عمومی جهانی از قتل خبرنگار عربستانی بود

روزنامه «راسیسکایا گازیتا» نیز در مطلبی چنین نوشته است: سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره خروج واشنگتن از پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط، به صورت عجیبی با جنجال به راه افتاده جهانی درباره قتل "‌ جمال خاشقجی" خبرنگار عربستانی همزمان شده است.

بعید نیست این تصمیم ناگهانی رئیس جمهور آمریکا که روابط نزدیکی با مقامات عربستانی دارد، به این مسئله مربوط شده و ترامپ صرفا سعی دارد تا توجه افکار عمومی جهان را از این مسئله منحرف سازد.

 

وزیر خارجه سعودی: نمی‌دانیم جسد خاشقجی کجا استسناتور ارشد آمریکایی: بن‌سلمان عامل قتل خاشقجی است/او از خط قرمزها عبور کردهصندوقچه اسرار پرونده خاشقجی کیست؟/ سندی که دست‌داشتن «بن‌سلمان» را اثبات می‌کند+عکس

 

به عقیده برخی کارشناسان، دونالد ترامپ با اعلام خروج از پیمان موشکی که اهمیت زیادی برای امنیت اروپا دارد، در حقیقت قصد دارد جهان کهن را مجبور به فراموش کردن اتفاق رخ داده برای خبرنگار عربستانی کند، چرا که مقامات اروپایی رئیس جمهور آمریکا را متهم کرده‌ا‌ند که از ارزش های دموکراتیک دفاع نکرده و در ازای وعده مقامات ریاض برای امضای قراردادی 100 میلیونی، حاضر شده چشمان خود را به روی نقض آشکار حقوق بشر توسط عربستان سعودی ببندد.

انتهای پیام/

R1445/P36447/S8,87,89,1128,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "روسیه" دونالد ترامپ

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار روسیه دونالد ترامپ اخبار روسیه دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۳۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

به گزارش جماران، المیادین نوشت: اوری ویالکوف، محقق متخصص در جنگ‌های «اسرائیل» روز چهارشنبه فاش کرد که ارتش اشغالگر اسرائیل جزئیات مربوط به آخرین حملات تلافی‌جویانه ایران علیه اهداف اسرائیل در فلسطین اشغالی را کمتر گزارش کرده است.

ویالکوف به روزنامه اسرائیلی معاریو گفت که عملیات «وعده صادق» ایران شاهد پرتاب تقریباً 185 پهپاد «شاهد 136» و  «شاهد 238» بود که می‌تواند تا 500 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد.

این محقق با بیان اینکه نیروهای ایرانی ده‌ها موشک کروز و حدود 110 موشک بالستیک شلیک کردند، خاطرنشان کرد: ارتش آمریکا با استفاده از ناوشکن‌های آمریکایی مجهز به سامانه دفاع موشکی ، حداقل 6 فروند موشک را رهگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: ایران چندین موشک بالستیک دوربرد را از پایگاه‌های مختلف در خاک ایران به سمت اسرائیل شلیک کرد، اما در این عملیات از همه انواع موشک‌های خود استفاده نکرد.

به گفته ویالکوف، ایران حدود 3000 موشک بالستیک دارد و حدود 800 تا 1000 موشک دارای بردی است که می تواند به سرزمین های اشغالی برسد.

برخی از موشک های مورد استفاده ایران در حملات تلافی جویانه خود علیه اسرائیل عبارتند از: خیبر، عماد و قدر. این محقق خاطرنشان کرد: ایرانی ها از موشک های پیشرفته تری مانند «سجیل» با برد 2500 کیلومتر و کلاهک 1500 کیلوگرم یا «خرمشهر» موشک با برد 2000 کیلومتر استفاده نکردند.

دیگر خبرها

  • آمریکا از پاسخ به استفاده از پایگاه نظامی پاکستان طفره رفت
  • ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد
  • اذعان رسانه صهیونیستی: موشک‌های ایران به تاسیسات هسته‌ای و نظامی اصابت کرد
  • اذعان رسانه صهیونیستی: موشک‌های ایران به تاسیسات هسته ای و نظامی اصابت کرد
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی
  • راز استفاده نکردن ایران از موشک‌ها و پهپاد‌های پیشرفته‌تر در حمله به اسرائیل
  • از دوران وابستگی تا روزگار سرافرازی
  • سالیوان: تحریم‌های جدیدی در زمینه موشک‌ها وضع می‌کنیم
  • پیشنهاد جدید آمریکا به اسرائیل برای پاسخ به عملیات نظامی ایران
  • حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است/ حمله دوباره اسرائیل به معنای طراحی یک تهاجم جدید خواهد بود