Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قصیدیان سرپرست هیئت باستان شناسی گفت: در راستای طرح پژوهشی بررسی و شناسایی کریدور جنوب دریای مازندران، هیأت پژوهشی مشترک از اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران، پژوهشکده باستان شناسی کشور و بنیاد مطالعات فرگشت انسانی دانشگاه کمبریج بریتانیا، شرق استان مازندران بالاخص منطقه هزارجریب واقع در ارتفاعات شهرستان های نکا، بهشهر و گلوگاه را مورد بررسی پیمایشی فشرده قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باستان شناس تصریح کرد : شرایط زمین شناسی کوهستان منطقه هزارجریب سبب شکل گیری غارها و پناهگاه‌های فراوانی شده است.

او افزود: استفاده از پناه گاههای واقع در کوهپایه‌ها به این دلیل برای انسان‌های عصر پارینه سنگی اهمیت داشته که آنها را مسلط به دشت و کنترل گله‌های حیوانات مسلط می‌کرده است.

قصیدیان گفت: این بررسی منجر به کشف تعدادی سکونت گاه پارینه سنگی در این منطقه شد که حاکی از اهمیت فراوان این منطقه در دوران پارینه سنگی است.

سرپرست هیئت باستان شناسی اظهار داشت : این امر تأیید کننده نظرات باستان شناسان گذشته از دهه ۶۰ قرن بیستم مبنی بر نقش این منطقه به عنوان کریدوری است که مناطق غربی از جمله کوهستان قفقاز را به مناطق شرقی از جمله آسیای میانه به یکدیگر پیوند می‌دهد.

وی گفت: با توجه به اهمیت این منطقه و همچنین نجات بخشی لایه های رهنمون یافته از چاله‌های حفاری غیر مجاز، امید می‌رود که فصول آینده به گمانه‌زنی و نجات‌بخشی این محوطه‌ها اختصاص پیدا کند.

انتهای پیام/

کشف سکونت گاه های پارینه سنگی در مازندران

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی مناطق گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۴۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان

یک مهمانخانه ۳۵۰۰ ساله که ارتش مصر باستان از آن استفاده می‌کرد، در صحرای «سینا» کشف شد.

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، مصرشناسان بقایای یک مهمانخانه را در صحرای شمال سینا کشف کرده‌اند. این سازه ممکن است به طور موقت توسط نیرو‌های مصر باستان و احتمالاً افراد سلطنتی در دوره حکومت «تحوتموس سوم» یا از حدود ۱۴۷۹ تا ۱۴۲۵ قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفته باشد.

فرمانروایان مصر باستان اغلب به سمت شرق مدیترانه لشکرکشی می‌کردند و یکی از مسیر‌هایی که نیرو‌های مصری اغلب برای رسیدن به این منطقه طی می‌کردند، صحرای سینا بود.

در بیانیه وزارت آثار باستانی و گردشگری مصر آمده است: «به احتمال زیاد این بنا با توجه به معماری آن و تکه‌های سفال کشف‌شده، به عنوان استراحتگاه سلطنتی مورد استفاده بود.»

بر اساس این بیانیه، این ساختمان دارای دو راهرو مستطیل‌شکل و تعدادی اتاق است. کتیبه‌ای به خط هیروگلیف که در ساختمان کشف شده است نشان می‌دهد این استراحتگاه به زمان «تحوتموس سوم» تعلق دارد.

این استراحتگاه در محوطه‌ای واقع شده است که دارای گورستانی است که قدمت آن به دودمان بیست‌ویکم (حدود ۱۰۷۰ تا ۹۴۵ قبل از میلاد) و دودمان بیست‌وششم (۶۸۸ تا ۵۲۵ قبل از میلاد) یا پس از حکومت «تحوتموس سوم» بازمی‌گردد.

دیگر خبرها

  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد