Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از داستان هایی که به غلط در ذهن مردم نهادینه شده، این است که سامانه های هواشناسی آلودگی را به منطقه وارد می کنند اما این برداشتی نادرست است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  تیتریک، چندسالی است که با شروع فصل سرما، آلودگی هوا و وارونگی دما به عنوان دستاورد بی توجهی ها و بی فکری مسئولین امر، مهمان ناخوانده البرز، تهران و کلان شهرهای کشور می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین مواقعی مسئولان استانی و گاهی هم کشوری به دنبال راه چاره، گرد میزی می نشینند تا شاید مرهمی برای این زخمی که ریشه در ضعف فرهنگ و مدیریت دارد یافته و با برنامه های موقتی مانند اجرای طرح زوج و فرد و یا تعطیلی یکی دوروزه مدارس یا ادارات، تب آلودگی و غلظت هوا را کاهش دهند.

تلقین باورهای غلط درباره آلودگی هوا به مردم

یک منبع آگاه و کارشناس هواشناسی درباره آلودگی هوای البرز به خبرنگار تیتریک می گوید: یکی از داستان هایی که به غلط در ذهن مردم نهادینه شده، این است که سامانه های هواشناسی آلودگی را به منطقه وارد می کنند اما این برداشتی نادرست است.

آلودگی های پائیز و زمستانی ارتباطی با سامانه های هواشناسی در البرز ندارد، مدیران بالادستی عوامل آلودگی ها را رصد می کنند اما در اختیار مردم قرار نمی دهند.

یا یک جستجوی ساده در اینترنت می توان متوجه شد نیروگاه های گازی فراوانی در کشور وجود دارد و چهارمین نیروگاه گازی البرز نیز طی هفته گذشته در اشتهارد راه اندازی شد.

با توجه به اینکه شهرک های صنعتی نیاز به انرژی دارند، نیروگاه های گازی تولید کننده برق در مناطق پر جمعیت تهران، اراک، اصفهان والبرز فعالیت کرده و در حالت عادی از گاز استفاده می کنند، البته گاز سوختی آنها سالم بوده و خروجی آن صرفا CO با H2O و بدون آلودگی است. به واسطه افزایش درآمد دولت از صادرات گاز به عنوان یک کالای گران قیمت در ایران و کشورهای اطراف همزمان با فصل سرما، نیروگاه ها دستور دارند با آغاز زمستان و پائیز برای اینکه فشار گاز مصرفی شهروندان ایرانی افت نکند، از سوخت مازوت استفاده کنند.

سوخت مازوت آلودگی بسیار زیادی ایجاد می کند و دود غلیظ خروجی دودکش آنها موجب آلودگی منطقه می شود، این یکی از دلایل اصلی آلوده کننده البرز است و ربطی به سامانه های هواشناسی ندارد.

 

 

ترجیح سود سرمایه گذاران بر سلامتی مردم

نیروگاه ها شبانه فعالیت می کنند تا مردم شاهد این آلودگی نباشند اما مردم صبح زمانیکه از منزل خارج می شوند دود سیاه رنگی را در افق آسمان البرز و تهران مشاهده می کنند، درحالیکه نمی دانند علت این آلودگی چیست؟

دود و آلودگی به کارخانجات صنعتی و نیروگاه های گازی ارتباط دارد که آلوده کننده و در عین حال ارزان قیمت هستند، سهام نیروگاه ها، دولتی نیست و غالبا خصوصی است لذا با کنترل این روند و لو رفتن واقعیت امر وضعیت اقتصادی سهام داران به خطر خواهد افتاد و بیان این مهم انگشت در لانه زنبور کردن است.

هیچ کسی وارد بحث مذکور نمی شود و این سوال را نخواهد پرسید که چرا هوای زمستان و پائیز آلوده است؟ آیا جو زمستان با تابستان تفاوتی دارد؟ درحالیکه باد و بارش در زمستان بیشتر است، همچنین سامانه های البرز شمال و شمال غربی هستند زیرا هوای سرد و قطبی را به منطقه ما وارد می کنند.

غالب مسئله آلایندگی به آلودگی های انسان ساز باز می گردد که باعث آلودگی هوای البرز شده و کسی به آن نمی پردازد تا مشخص شود میزان تولید آلودگی این نیروگاه ها چقدر است؟

مسئولین تا چه اندازه نیروگاه ها را وادار کرده اند فیلترهای چند هزار دلاری برای خروجی دودکش های خود تهیه کنند؟ زیرا فراوری و تبدیل به سوخت پاک روندی طولانی و هزینه بر دارد و کسی به این قضیه نمی پردازد.

بالای 50 درصد سهم آلودگی هوای تهران و البرز نیروگاه است

در زمستان و پائیز اینورژن یا وارونگی داریم اما باید این مسئله چند درصد به آلودگی هوا کمک می کند؟ همه دلایل آلودگی هوای البرز اینورژن نیست، بلکه آلودگی های انسان ساز، دود کنترل نشده کارخانجات صنعتی و نیروگاه ها دلیل اصلی این معضل خواهد بود و صرفا جریمه کردن توسط محیط زیست دردی دوا نمی کند.

نیروگاه ها گاز خود را از شرکت گاز تامین نمی کنند و مدیریت بالادستی دیگری دارند، به عنوان یک فرد مطلع اعلام می کنم و شک نکنید بالای 50 درصد سهم آلودگی هوای تهران و البرز را نیروگاه ها می دانم.

در جنوب استان البرز، شهر اراک با کارخانه های متعدد و تولیدات صنعتی فراوان وجود دارد که نقش بسزایی در آلودگی هوای البرز خواهد داشت، دود حاصل از پتروشیمی های اطراف تهران با پساب های آلوده کننده محیط زیست را درگیر می کند.

ختم کلام اینکه ...

عده ای در دو فصل انتهایی سال وارونگی هوا را بهانه ای برای عدم بیان عوامل اصلی آلودگی هوای کشور قرار می دهند اما فراتر از این بهانه ها می توان گفت: مسئولین در خواب زمستانی فرو رفته و مدیریتی کلان را برای حل آلودگی هوای کشورمان آرزوست.

 

 

 

انتهای پیام/ 

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۴۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم

به نظر می‌رسد عربستان با برگزاری یک تور برای پروژه نئوم قصد دارد پیشرفت‌های انجام‌شده پروژه The Line را به نمایش بگذارد.

به گزارش دیجیاتو، عربستان احتمالاً میزبان سرمایه‌گذاران مختلف خواهد بود. هدف این گردهمایی و بازدید از نئوم، علاقه‌مندکردن بانکداران و سرمایه‌گذاران به این شهر بیابانی است. پیش‌ازاین عربستان با برگزاری نمایشگاه در شهر‌های مختلف مانند نیویورک و لندن و با نشان‌دادن ویدیو‌های واقعیت مجازی از این شهر، قصد داشت تا سرمایه‌گذاران را به این پروژه جاه‌طلبانه ترغیب کند.

جذب سرمایه‌گذاران برای پروژه نئوم عربستان

نئوم دارای قسمت‌های مختلفی است و یکی از عجیب‌ترین آن‌ها، پروژه The Line است که به‌صورت یک شهر افقی ساخته می‌شود و قرار است تا سال ۲۰۳۰ تکمیل گردد. البته به‌نظر می‌رسد عربستان اخیراً خیال‌پردازی خود را برای این پروژه کاهش داده است. درحالی که دولت این کشور در مقطعی امیدوار بود تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱.۵ میلیون نفر در The Line زندگی کنند، اکنون انتظار دارد که تا آن زمان کمتر از ۳۰۰ هزار نفر را در این شهر جای دهد.

به گفته برخی از منابع آگاه، تاکنون برخی از بانک‌های خارجی در ارائه وام‌های کلان به نئوم مردد بوده‌اند، زیرا عربستان هنوز به این پروژه ضمانت دولتی نداده است. بیشتر بودجه نئوم تاکنون به صورت تزریق سهام از سوی صاحب آن یعنی صندوق ثروت دولتی عربستان سعودی که توسط ولیعهد، «محمد بن سلمان» مدیریت می‌شود، فراهم شده است.

عربستان قصد دارد برنامه‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ تا حدودی از طریق سرمایه‌های خارجی تأمین شود و امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ سالانه به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی برسد که تقریباً سه برابر بیشتر از آنچه تاکنون به دست آورده است.

دیگر خبرها

  • هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / پاک‌ترین هوا سهم بجنورد شد
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط آلوده است
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید