Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرداخت حق محرومیت از مطب در حالی که باید بر اساس قانون به کارکنان رشته‌های مرتبط با پزشکی پرداخت شود اما کارکنان دانشگاه علوم پزشکی در رشته‌های کاملا نامرتبط هم از این حق استفاده می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  مرصاد  «حق محرومیت از مطب»؛ قاعدتا همانگونه که از نامش برمی‌آید باید به افرادی تعلق گیرد که ضمن داشتن تخصص و توانایی در راه‌اندازی مطب به دلیل اشتغال تمام وقت در یک نهادی از ایجاد مطب محروم مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی این موضوع را در کنار درآمدهای سرشاری قرار دهیم که یک پزشک و شاغلان سایر حرف مرتبط با پزشکی از راه ایجاد مطب، آزمایشگاه و... می‌توانند داشته باشند مبلغ خیلی زیادی نخواهد شد.

اما این موضوع را در نظر بگیرید فردی که هیچ تخصصی در زمینه پزشکی ندارد که در حالت عادی و بدون اشتغال تمام وقت در نهادی بتوانند مطب تاسیس کند هم مشمول حق محرومیت از مطب شود!

چیز عجیبی نیست این موضوع کاملا صحت دارد و اعضای هیئت علمی سایر رشته‌ها دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم مشمول این حق می‌شوند!

به طور مثال فردی که در رشته‌های غیر از پزشکی و بر فرض مثال در گروه معارف هم تدریس کند می‌تواند حق محرومیت از مطب را دریافت کند.

 

حق محرومیت از مطب، جاذبه‌ای برای جذب هیئت علمی است

دکتر محمودرضا مرادی رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص به خبرنگار مرصاد گفت: مصوبه هیئت امنا دارد و سالها پیش تصویب شده و به اعضای هیئت علمی که مطب ندارند و به صورت تمام وقت جغرافیایی کار می کنند تعلق می گیرد.

وی افزود: مصوباتی از قبل بوده برای اینکه جاذبه ای برای این افرادباشد در خصوص اینکه جذب هیئت علمی دانشگاه شوند و بتوانند به صورت تمام وقت و در مسائل تحقیقاتی و آموزشی فعال باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پاسخ به اینکه آیا این موضوع فقط در کرمانشاه اجرا می‌شود یا در کل کشور نیز گفت: این قانون کلی است و مختص به کرمانشاه نیست.

مرادی با بیان اینکه تعداد زیادی از این افراد حتی می‌توانند در بیرون از دانشگاه آزمایشگاه‌ها دایر کنند، در خصوص اینکه سایر رشته‌های غیر پزشکی و وابسته به پزشکی هم این حق را دریافت می‌کنند نیز گفت: بله برخی از موارد هم اینگونه است.

 

قانون چه می‌گوید؟

قانون حق محرومیت از مطب در موادی تصریح کرده است:

ماده 1. اجازه داده می ‏شود به دارندگان مدرک دکترى در رشته‏ هاى گروه پزشکى (پزشکى، دندانپزشکى، دامپزشکى، داروسازى، علوم آزمایشگاهى) و پیراپزشکى و بهداشتى که بطور رسمى برابر مقررات مربوط در وزارتخانه‏ها، مؤسسات دولتى، شرکتهاى دولتى و شرکتها و سازمانهائى که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و نهادهاى انقلاب اسلامى، شاغل مى‏باشند و مستقلا توان اشتغال در خارج از محیط ادارى را دارند در صورتیکه بطور تمام وقت در رشته‏هاى بهداشتى، درمانى، کشاورزى و یا محیط زیست. در خدمت بوده و به کار انتفاعى تخصصى (اعم از مطلب، داروخانه و آزمایشگاه و غیره) اشتغال نداشته باشند و 60 ساعت در ماه در غیر ساعات ادارى مشغول خدمت باشند، (در قبال انجام وظایف و مأموریتهاى محوله در غیرساعات ادارى) با تشخیص بالاترین مقام اجرائى دستگاه مبلغى حداکثر معادل حقوق و فوق‏العاده شغل یا مزایاى شغل دریافتى، بعنوان حق محرویمت از مطب پرداخت شود. تبصره 1- مشمولین این ماده منحصراً در صورتیکه بیش از 60 ساعت در خارج از ساعات ادارى به انجام وظایف محوله مشغول شوند، معادل کار اضافى مازاد بر 60 ساعت مذکور، طبق مقررات مربوط از فوق‏العاده اضافه کار ساعتى استفاده خواهند نمود. تبصره 2- شاغلین مشاغل مذکور در این ماده مشمول قانون معافیت مالیات وجوهى که تحت هر عنوان باستثناى حقوق و فوق‏العاده شغل به پزشکان، دندانپزشکان و دکترهاى داروساز و دامپزشکان پرداخت مى‏شود، مصوب22/8/1362 مجلس شوراى اسلامى نیز می باشند.

ماده 2. دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی -درمانی مجازند از خدمت تمام وقت (شبانه روزی کامل ) اعضای هیأت علمی دانشکده های گروه پزشکی وشاغلان رشته های پیراپزشکی استفاده کنند و در ازای آن حداکثر معادل 100 درصد حقوق و فوق العاده شغل آنان را به عنوان حق محرومیت از مطب، داروخانه، آزمایشگاه یا انواع دیگر درآمدهای خارج از دانشگاه بپردازند. تبصره : مشمولین این ماده مجاز نمی باشند در خارج از دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی خدمات پزشکی و پیراپزشکی تخصصی انتفاعی خود را ارائه نمایند. 1 «1)اصلاحیه براساس مصوبه مورخ 12/10/1375 مجلس شورای اسلامی. ماده «2» قبل از اصلاح : دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی مجازند که از خدمت تمام وقت (شبانه روزی کامل )اعضای هیأت علمی دانشکده های پزشکی، دندانپزشکی، بهداشت، داروسازی و شاغلین رشته های پیراپزشکی استفاده کنند و در ازاء آن مبالغی به عنوان حق محرومیت از مطب، داروخانه، آزمایشگاه یا انواع دیگر درآمدهای خارج از دانشگاهی بپردازند. وجوهی که تحت این عنوان پرداخت می گردد، برای اعضای هیأت علمی ماهانه بین شصت هزار تا دویست هزار ریال و برای پرستاران و سایر شاغلین رشته های پیراپزشکی ماهانه بین پانزده هزار ریال تا پنجاه هزار ریال خواهد بود. تبصره 1- ضوابط پرداختها و نحوه انجام خدمت تمام وقت (شبانه روزی کامل ) موضوع این ماده طبق آئین نامه ای خواهد بود که ظرف سه ماه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. تبصره 2- مشمولین این ماده مجاز نمی باشند در خارج از دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی، خدما ت پزشکی و پیراپزشکی تخصص خود را ارائه نمایند.»

ماده 3. استفاده توام هر یک از مشمولین این قانون از حق محرومیت از مطب موضوع مواد 1 و 2 این قانون ممنوع مى‏باشد.

ماده 4. از تاریخ اجراى این قانون، قانون جازه پرداخت حق محرومیت از مطب به دامپزشکان وزارت کشاورزى مصوب 29/8/1363 و لایحه قانونى راجع به استفاده از خدمات تمام وقت استادان دانشکده‏هاى پزشکى و دندانپزشکى و شاغلان رشته‏هاى وابسته مصوب 25/4/1359 شوراى انقلاب اسلامى ایران و سایر قوانین و مقررات مربوط به پرداخت حق محرومیت از مطب ملغى است.
قانون فوق مشتمل بر چهار ماده و چهار تبصره در جلسه علنى روز یکشنبه بیست و دوم آذرماه یکهزار و سیصد و شصت و شش مجلس شوراى اسلامى تصویب و در تاریخ 26/9/1366 به تایید شوراى نگهبان رسیده است.

به گزارش مرصاد، آنچه قانون می‌گوید این حق شامل آنهایی می‌شود که علی‌رغم توانایی و تخصص ایجاد مطب از آن محرومند نه آنهایی که هیچ تخصص و توانایی در این زمینه ندارند و لذا وزارت بهداشت باید در این مورد پاسخگو باشد این حق بر چه اساسی به این افراد اختصاص یافته است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۵۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی و مربی استقلال از بازی با تراکتور محروم شدند/ محرومیت اسماعیلی فر از بازی با سپاهان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال اعلام کرد: در خصوص گزارش واصله علیه سید حسین حسینی بازیکن باشگاه استقلال تهران مبنی بر نقض ماده ۷۱ مقررات انضباطی باتوجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و با عنایت به مصاحبه ایشان پس از بازی با تیم شمس آذرقزوین در تاریخ ۳۱ فروردین ماه بیان مطالبی در ارتباط با رأی صادره از سوی این کمیته در پرونده که در مورد تخلفات بازیکن موصوف بعد از مسابقه تیم‌های آلومینیوم اراک و استقلال تهران از جمله بدرفتاری نسبت به مقامات رسمی مسابقه (افسران امنیتی مسابقه) صادر گردیده هرچند در ظاهر این مطالب حکایت از تمکین از رأی صادره دارد، ولی چگونگی و نحوه بیان و عبارات به کار رفته در این مصاحبه موید قصد مشارالیه در خفیف و سبک جلوه دادن تصمیمات و اقدامات صورت گرفته از سوی رکن قضایی فدراسیون فوتبال پیرامون تخلفات رخ داده در مسابقه دو تیم آلومینیوم اراک و استقلال تهران می‌باشد در نتیجه فعل سید حسین حسینی از مصادیق رفتار توهین آمیز تشخیص و برهمین اساس مستند به مواد ۷۱ و ۱۱۳ مقررات انضباطی ضمن قطعی و قابل اجرا شدن یک جلسه محرومیت تعلیقی ایشان موضوع دادنامه شماره ۳۰۹۶ مورخ 29 فروردین ماه نامبرده به پرداخت مبلغ سیصد میلیون ریال جریمه نقدی و نیز الزام به عذرخواهی در رسانه‌های رسمی بابت تخلفات ارتکابی خود با لحاظ ماده ۸۹ مقررات موصوف و همچنین باشگاه استقلال تهران نیز بلحاظ تحقق مسئولیت تضامنی در خصوص این تخلف و عدم نظارت بر مصاحبه صورت گرفته وفق ماده ۵۰ مقررات انضباطی به پرداخت مبلغ 600 ریال جریمه نقدی محکوم می‌گردد. رأی صادره ظرف مهلت هفت روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی نزد کمیته استیناف می‌باشد.

محرومیت یک جلسه ای مربی استقلال

همچنین در خصوص گزارش واصله علیه کیانوش رحمتی مربی تیم استقلال تهران مبنی بر ارتکاب رفتار توهین آمیز پس از بازی دو تیم استقلال تهران و شمس آذر قزوین در تاریخ 31 فروردین ماه در ورزشگاه آزادی باتوجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و با عنایت به بازبینی فیلم مربوط به رفتار موضوع گزارش تخلف انتسابی به مشارالیه که علی رغم ابلاغ مصون از دفاع باقیمانده است محرز و مسلم تشخیص و مستند به ماده ۷۱ مقررات انضباطی با لحاظ ماده ۹۴ این مقررات به یک جلسه محرومیت از همراهی تیم خود و پرداخت مبلغ 200 میلیون ریال جریمه نقدی و همچنین باشگاه استقلال تهران نیز بلحاظ تحقق مسئولیت تضامنی موضوع ماده ۵۰ مقررات موصوف به پرداخت مبلغ 300 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می‌گردد.


اسماعیلی فر یک جلسه محروم شد

در خصوص گزارش واصله علیه دانیال اسماعیلی فر بازکین تیم پرسپولیس تهران مبنی بر ارتکاب رفتار توهین آمیز در حین مسابقه دو تیم صنعت نفت آبادان و پرسپولیس تهران در تاریخ 30 فروردین ماه در ورزشگاه تختی با توجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و با عنایت به تصاویر موجود از اقدام موضوع گزارش و اظهارات نامبرده در جلسه کمیته انضباطی و نظر به اینکه از سوی این کمیته به موجب دادنامه شماره ۱۴۴۱ مورخ 7آذرماه بابت اقدام مشابه صورت گرفته توسط امید نورافکن بازیکن تیم سپاهان اصفهان به موجب شکایت مطروحه از سوی باشگاه پرسپولیس این فعل از مصادیق رفتار توهین آمیز محسوب گردیده در نتیجه تخلف انتسابی به دانیال اسماعیلی فر نیز محرز و مسلم تشخیص و مستند به مواد ۷۱ و ۱۱۲ (بند  ۵) مقررات انضباطی و با لحاظ ماده ۹۴ این مقررات به یک جلسه محرومیت از همراهی تیم خود در مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور و نیز پرداخت مبلغ 400 میلیون ریال جریمه نقدی و باشگاه پرسپولیس تهران نیز بلحاظ تحقق مسئولیت تضامنی مستند به ماده ۵۰ مقررات موصوف به پرداخت مبلغ ۶۰۰ ریال جریمه نقدی محکوم می‌گردد.

رأی صادره از حیث محرومیت قطعی و قابل اجرا بوده و نسبت به سایر موارد غیر قابل اجرا و قابل اعتراض نزد کمیته استیناف ظرف مدت یک هفته از تاریخ ابلاغ می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصوبه تشکیل حساب پس‌انداز کارکنان دولت مغایر قانون است
  • شمار پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان افزایش یافت
  • محرومیت و جریمه نقدی برای رحمتی
  • حسینی و مربی استقلال از بازی با تراکتور محروم شدند/ محرومیت اسماعیلی فر از بازی با سپاهان
  • بدهی ۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال‌وبختیاری
  • ۴۰۰بدهی میلیارد تومانی بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال‌وبختیاری
  • زیرساخت‌های استان کرمان برای پذیرش بیماران خارجی ضعیف است
  • پرداخت ۱۲۵ میلیارد تومان مطالبات کادر درمان بوشهر
  • جهش در اجرای طرح‌های پژوهشی با قانون جهش تولید دانش‌بنیان / ۱۱ هزار طرح پژوهشی دانشگاه و صنعت در حال اجرا + فیلم
  • مطالبات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پرداخت می‌شود