Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-19@16:53:40 GMT

«تنهاتر از مسیح» به روی صحنه رفت+عکس

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۹۱۶۱۲

به گزارش پارس نیوز، 

در ایامی که نمایش‌های لاکچری و پر هزینه در سالن‌های چند ستاره روی صحنه می‌روند، در منطقه جنوب تهران و در بوستان ولایت نمایشی بزرگ با حضور جوانان مشتاق با عنوان «تنهاتر از مسیح» به روی صحنه رفته است که حال و هوایی همچون نمایش فصل شیدایی را به همان شکل و با موضوع اربعین مقابل چشمان مخاطبان خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خیابان های شهر که عبور و  مرور می کنیم، تابلوهای تبلیغاتی پر شده از پوستر نمایش هایی که با بازیگران سلبریتی و هزینه های نجومی سعی می کنند مخاطبان خاصی را  پای نمایش های لاکچری خود بکشند و پای پول های نجومی را به صحنه های نمایش و تئاتر باز کنند. حالا در این آشفته بازار پول های نامعلوم در هنر دانشجویی و دانشگاهی نمایش و تئاتر که از دیرباز در فرهنگ ما جایگاه داشته است، گروهی از جوانان نمایشی بزرگ اما رایگان را روی صحنه برده اند که حداقل توانسته با مخاطب گسترده ای که شاید بضاعت پرداخت این پول ها را نداشته باشد، ارتباط برقرار کند.

نمایش «تنها تر از مسیح» که هر شب در حضور چندین هزار نفر از اقشار مختلف مردم اجرا می‌شود و ماجرا‌های کربلا و روز عاشورا را از اربعین حضرت ابی عبدالله الحسین (ع) تا امروز به تصویر می‌کشد، صحنه‌هایی هیجان انگیز از انفجار و تیراندازی‌های واقعی را همراه با صحنه های تامل برانگیز نمایش می دهد و در زمان هایی مخاطب را میخکوب می کند.

برای گفتگو با کارگردان و تهیه کننده این اثر راهی لوکیشن نمایش شدیم. «تنها‌تر از مسیح» هر شب پس از نماز مغرب و عشاء در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ به روی صحنه می‌رود. صحنه این نمایش در بخش جنوبی مجموعه بوستان ولایت در فضای باز بزرگی قرار دارد که صدای نوحه خوانی  محمود کریمی مداح اهل بیت (ع) و راهروهای مزین به بیرق سالار شهیدان (ع) مسیر ورودی را در عین تاریکی نمایان کرده اند.

وارد مجموعه که شدیم نمایش در حال آغاز شدن بود و مخاطبان در یک سوله مسقف و بدون دیوار با سه صحنه نمایش مواجه بودند که به ترتیب باز و بسته می‌شوند. در اولین پرده کاروان اسرای کربلا، پرده‌ای دیگر از مصائب اهل بیت (ع) و پرده آخر هم رشادت‌های مدافعین حرم را با صحنه‌های جذاب انفجار به تصویر کشیده است.

«تنهاتر از مسیح» مخاطبان خود را در هر پرده با صحنه‌هایی مواجه می‌کند که همیشه در مراسم‌های روضه و تعزیه خوانی فقط شنیده است. 

نمایش که رو به پایان بود در کنار ورودی سالن اجرا جوانی را دیدیم که مشغول بدرقه مهمانان بود. وقتی با او همکلام شدیم فهمیدیم که علی اسماعیلی مجری و تهیه کننده این نمایش است. پس از خروج مهمانان برنامه در گوشه‌ای از صحنه گفتگویی را با وی ترتیب دادیم و در آن به بخش‌های مختلف نمایش پرداختیم.

به عنوان سوال اولین چیزی جلب توجه می کند؛ چرا در بیلبوردهای تبلیغاتی اثری از اسامی عوامل دیده نمی شود؟

تولید آثار نمایش میدانی با ابعاد بزرگ نیاز به همراهی و همدلی جمع زیادی از دست اندرکاران آن اثر دارد و همه تیم ما هم مثل ستون نمایش هستند. ما از ابتدا دنبال مطرح شدن اسامی نبودیم، به همین خاطر دنبال برند سازی هم نیستیم و هدف نمایش برایمان مهمتر بوده است.

چند نفر هر شب در اجرای این نمایش به کار گرفته می شوند و تعداد هنروران شما چقدر است؟

نمایش تنهاتر از مسیح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هنرور دارد که بخشی از آن‌ها را بازیگران تئاتر و بخش دیگری را هم داوطلبان سرباز تشکیل می‌دهند. بچه‌های سربازی که که داوطلبانه با این نمایش همکاری می‌کنند واقعا بار نمایش را به دوش می‌کشند و خیلی تلاش می‌کنند.اتفاقی ناگوار در شب‌های اول اجرا افتاد؛ بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در درگیری که موقع اجرای نمایش وجود دارد، جراحتی در ابرویش به وجود آمد. او به درمانگاه رفت و مورد درمان قرار گرفت، اما فردای آن روز هم برای نمایش آمد و دوباره نقشش را ایفا کرد.

این صحنه بزرگ را با این تعداد چگونه مدیریت کردید؟

در نمایش ما مخاطب یک ساعت درگیر اثری سه بعدی می‌شود و تقریبا تمام بازیگران نمایش در زمان اجرا دور صحنه در حال جوش و خروش هستند تا خود را به صحنه برسانند. این اندازه از صحنه و ابعاد نمایش حداقل ۴۰۰ هنرور را می‌طلبد، اما با توجه به بضاعت ما همین تعداد بازیگر را توانستیم به کار بگیریم.

پیش تولید و هماهنگی گروه را از کی شروع کردید؟

پیش تولید کار ما از شهریور آغاز شده بود، اما شاید باور کردنی نباشد که ما در یک هفته تمرین شبانه روزی توانستیم به این هماهنگی برسیم و کار را به ایام محرم و صفر برسانیم و به روی صحنه ببریم. البته در ابتدا قرار بود ما این نمایش را در هفت نوبت در شهر نجف و در مسیر پیاده روی اربعین با دو زبان عربی و فارسی اجرا کنیم، اما با توجه به مسائل اقتصادی تصمیم گرفتیم نمایش این کار را در تهران و برای جاماندگان اربعین که به هر دلیل نتوانستند در این مراسم عظیم حضور پیدا کنند، انجام دهیم.

به نظر شما اگر همانند فصل شیدایی از یک راوی استفاده می کردید، مخاطب ارتباط بهتری برقرار نمی کرد؟

ما فرم‌های مختلف اجرا را آزموده و به این نتیجه رسیدیم که شاید نمایش بزرگ میدانی راوی قصه را به خود نمایش واگذار کند؛ مخاطب هم احساس بهتری خواهد داشت؛ علی الخصوص که قصه ما از داستان‌های کوتاه تشکیل شده است.

نمایش شما چقدر لاکچری است؟

ما هیچ چیز لاکچری نداریم؛ صحنه ما از خاک و کاهگل درست شده است و مردم هم بدون هیچ هزینه‌ای نمایش ما را می‌بینند. ما البته اعتقاد داریم برای امام حسین (ع) باید همه وجود خود را صرف کنیم، اما کار ما کمترین هزینه را در برداشته است.

دکور نسبتا ساده ای را به کار گرفته اید؛ دلیل خاصی دارد؟

نمایش ما به خاطر سرعت کار و اینکه پرده‌های مان سریع جا به جا می‌شوند، خیلی قدرت مانور در دکور را نداشت، اما از بضاعت افکت های مختلف مانند انفجار و تیراندازی در صحنه‌های مختلف استفاده کرده ایم که هیجان را به نمایش تنها‌تر از مسیح اضافه کرده است.

نمایش تنهاتر از مسیح توسط سازمان اوج اجرا می شود؟

نمایش تنهاتر از مسیح به همت موسسه سیمای ققنوس که زیر مجموعه سازمان هنری رسانه‌ای اوج به حساب می آید، تولید و اجرا شده است. عوامل این نمایش عبارتند از: مجری طرح و تهیه کننده: علی اسماعیلی، کارگردان: حسن بذرا، طراح نور: عباس رحمانی، جلوه‌های ویژه: رضا ترکمان، طراح صحنه و دکور: مهدی اکبری، مدیر تولید: نادر قنبری، مدیر صدا: علی بیرنگ

از مهمانان ویژه با جایگاه وی آی پی در میان مردم خبری نیست؟

ما به هیچ وجه مهمان ویژه و وی آی پی نخواهیم داشت و هر کس از هنرمندان و مسئولان که در خدمتشان باشیم در کنار مردم خواهد نشست؛ علت هم این است که اینجا مجلس سیدالشهدا (ع) است.

حرف پایانی؟

ما در ایام اربعین هم اجرا خواهیم داشت و حتی در روز اربعین سرور و سالار شهیدان هم چندین اجرا را به روی صحنه می‌بریم. امیدواریم بتوانیم میزبان همه مشتاقانی باشیم که نتوانستند در پیاده روی اربعین حضور پیدا کنند.

گفتنی است؛ نمایش تنهاتر از مسیح از 17 مهرماه الی 17 آبان هر شب در دو سانس مختلف در بوستان ولایت برای علاقه مندان اجرا می شود.

انتهای پیام/

   

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تئاتر پول کربلا عاشورا اهل بیت سربازی درمان شبانه روزی محرم پیاده روی مسائل اقتصادی خاک تیراندازی امام حسین درمان شبانه روزی محرم مسائل اقتصادی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۱۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده شهرستان‌ها در پایتخت هستیم/بعد از اجرا نمایش همراهتان است

سید محمدهادی هاشم‌زاده کارگردان نمایش «اسب قاتلین» که در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهم‌ترین بخش و نخستین گام تولید یک نمایش را نمایشنامه دانست و در این باره گفت: نمایشنامه باید فکر خوب و ساختمان مناسب و درستی داشته باشد و متن «اسب قاتلین» این ویژگی‌ها را دارد. من سال‌ها است با قلم رضا گشتاسب آشنا هستم و این چهارمین بار است که متنی از او کار می‌کنم. بیشتر آثارش فضای اکسپرسیونیستی، تخیلی و روایت‌های غیر خطی دارد و از آنجایی که من هم به فضاهای غیرواقع‌گرایانه یعنی فضاهای سوررئالیستی و اکسپرسیونیتی علاقه‌مند هستم و کم‌تر به سمت نمایشنامه‌ها و آثار واقع‌گرایانه رئالیستی می‌روم، آثار رضا گشتاسب برایم جذاب هستند.

وی درباره چگونگی کارگردانی این اثر توضیح داد: آثار گشتاسب تخیل کارگردان را فعال می‌کند و دستش را باز می‌گذارد و باعث می شود نقش کارگردان خیلی پر رنگ‌تر شود چون یک روال عادی و معمولی خطی را پیش نمی‌برد. رضا به مرگ مؤلف معتقد است و وقتی متن را به کارگردانی می‌دهد به او اعتماد می‌کند، اگر به اجرای آثار رضا گشتاسب در تهران و شهرهای دیگر نگاه کنیم، می‌بینیم با شیوه‌های مختلف اجرا شده‌اند.

وی ادامه داد: در نمایش «اسب قاتلین»، تماشاگر از لحظه نخست که وارد سالن می‌شود با فضایی مه آلود و غیرمتعارف مواجه می‌شود که دارای تعریف خاصی نیست و من به عنوان کارگردان باید یک بعد مفهومی جدید به او ارایه کنم که شگفت‌زده بشود و یک ساعت و ۲۰ دقیقه نمایش ببیند.

هاشم‌زاده با بیان اینکه تئاتر نباید در سالن برای تماشاگران به پایان برسد، افزود: نکته‌ای که در آثار امروز کمرنگ شده، این است که تخیل مخاطب را در نظر نمی‌گیریم و نمی‌گذاریم مخاطب دنبال کشف برود. اما من همیشه سعی می‌کنم به تماشاگر ابزار بدهم تا دریافت جدیدی برای خودش خلق کند و وقتی از سالن بیرون می‌رود، ادامه نمایش همراهش باشد، فکر کند و پازل‌ها را کنار همدیگر بچیند تا از کشفیات خودش لذت ببرد.

این کارگردان شیرازی گفت: تئاتر برگرفته از هنرهای مختلف است و من از همه هنرها در آثارم استفاده و سعی می‌کنم با نگاه زیباشناسانه به میزانسن، طراحی لباس و طراحی گریم توجه کنم و با کمک ابزارهای نور و رنگ و حرکت و ... اثری با تصاویر معنادار خلق کنم که در ذهن مخاطب بماند. در بسیاری از نمایش‌ها گاهی قاب‌ها بیشتر از دیالوگ دیده می‌شوند اما در «اسب قاتلین»؛ ترکیب دیالوگ‌ها و قاب‌ها است که در ذهن مخاطب می‌ماند.

هاشم‌زاده با بیان اینکه بدون بازیگر چهره و حمایت تهیه‌کننده برای اجرا به تهران آمده است، توضیح داد: به من پیشنهاد کردند برای تضمین فروش چند نفر از بازیگرانم را عوض کنم و بازیگر چهره بیاورم اما من دوست دارم تئاترم و هنرم با بچه‌هایی که دو سه سال پای من‌ ایستادند و خون دل خوردند دیده بشود. حاضر نیستم هیچ وقت به خاطر دیده شدن خودم زحمت‌ها و تلاش گروهم را نادیده بگیرم.

کارگردان برگزیده چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر هنرمندان استان‌ها را بسیار با استعداد دانست و گفت:‌ ای کاش در اداره کل هنرهای نمایشی، یک تیم استعدادیابی برای آثار استان‌ها تشکیل شود. ما وقتی به جشنواره فجر آمدیم، دیده شدیم و آقای حمید نیلی از ما را دعوت کرد که به ایرانشهر بیاییم و آقای کوروش زارعی به عنوان دبیر وقت جشنواره، پیگیری و همراهی کرد که ما الان اینجا هستیم. اگر به جشنواره فجر نیامده بودیم هرگز دیده نمی‌شدیم و برای اجرا در تهران به ما فرصتی داده نمی‌شد. بعضی از هنرمندان شهرستانی نمی‌توانند وارد جشنواره‌ها شوند ولی حق آن‌ها هم است که دیده شوند. مسؤولان نباید صرفاً در جشنواره‌ها تئاتر شهرستان‌ها را ببینند بلکه باید در قالب تیم استعدادیابی به شهرهای مختلف بروند و آثار روی صحنه را ببینند و ارزیابی و حمایت کنند.

هاشم‌زاده افزود: خدا را شاکریم که این امکان برای ما ایجاد شد؛ آمدیم، دیده شدیم و تماشاگران با کار ارتباط گرفتند، اما من فقط به فکر خودم نیستم. «اسب قاتلین» نماینده همه شهرستان‌های کشور است که نشان می‌دهد در خارج از تهران هم تئاتر زنده و پویا است و می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد. خیلی از بچه‌های استان‌ها استعدادهای درخشانی هستند که شاید روزی هر کدامشان در صحنه‌های بین‌المللی بزرگ برای ایران افتخارآفرینی کنند.

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: من یک پیشنهاد دارم که اینجا اعلام می‌کنم و امیدوارم به لطف آقایان سالاری و کاظم نظری که همیشه از تئاتر شهرستان‌ها حمایت کرده‌اند، اجرایی شود. پیشنهاد می‌کنم یک ماه در سال را به اجرای تئاتر استان‌ها در تهران اختصاص بدهند و در یک یا چند سالن پایتخت هیچ اجرای تهرانی روی صحنه نرود و فقط هنرمندان شهرستانی اجرا داشته باشند. آثاری که در اجراهای عموم شهر خودشان موفق بودند از سراسر کشور بیایند و روی صحنه بروند تا دیده شوند و فاصله بین تئاتر تهران و شهرستان‌ها کمتر و فرصت تعامل بیش‌تری ایجاد شود.

نمایش «اسب قاتلین» نوشته رضا گشتاسب و کارگردانی سید محمدهادی هاشم زاده اجرای خود را از ۱۹ فروردین در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر آغاز کرده است. این اثر که نمایش برگزیده به مفهوم مطلق چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شده است، تا ۲۱ اردیبهشت ساعت ۱۹ روی صحنه می‌رود.

کد خبر 6079006 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»
  • «طلوع خونین» را در تماشاخانه ایران‌شهر مشاهده کنید
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • «شورش ذهن» در نوفل‌لوشاتو برپا می‌شود
  • اجرای «هیدن» به آتیلا پسیانی تقدیم شد
  • تقدیم اجرای «هیدن» به آتیلا پسیانی
  • «شورش ذهن» به عمارت نوفل لوشاتو می‌آید
  • فروش ۴ میلیاردی نمایش بهرام افشاری در هفته اول اجرا
  • نماینده شهرستان‌ها در پایتخت هستیم/بعد از اجرا نمایش همراهتان است