Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ عصر امروز دوشنبه 30 مهرماه، نمایشگاه آئینی ـ عاشورایی «سرمنزل عشاق حسین بن علی» در موزه‌های معاصر فلسطین افتتاح شد؛ نمایشگاهی که در آن آثار از هنرمندان معاصر در رشته‌های خیالی نگاری، پرده‌های قهوه‌خانه‌ای، شمایل نگاری، خط و نقاشی، نگارگری و تذهیب در معرض دید عموم علاقه‌مندان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میثم حسنخانی، دبیر هنری و نمایشگاه گردان این رویداد هنری درباره محتوای آثار ارائه شده در این نمایشگاه گفت: نمایشگاه حاضر را با اسم «سرمنزل عشاق حسین بن علی» نامگذاری کردیم که غالب آثار عرضه شده در این نمایشگاه را هنری موسوم به خیالی نگاری دربرمی‌گیرد.

وی ادامه داد: خیالی‌نگاری از جمله هنرهای سنتی ما ایرانیان است که در یکی دو سده گذشته از سوی هنرمندان خلاق در عرصه نقاشی و نگارگری به آن پرداخت شده و تقریباً آخرین بارقه‌های نقاشی سنتی و قهوه‌خانه‌ای را می‌توان در آنها جستجو کرد. این هنر کاملاً عامیانه شکل گرفته و مبنای ترسیم اشکال در این هنر عقاید و باورهای مردم کوچه و بازار است که براین اساس پی‌ریزی شده و به مورد اجرا درمی‌آید.

حسنخانی با اشاره به اینکه این هنر موضوعات مختلف را شامل می‌شود، گفت: این نمایشگاه و در قالب هنر خیالی نگاری بیشتر با آثار روبرو هستیم که به موضوع واقعه عاشورا و حماسه حسینی می‌پردازند هر چند که در برخی از پرده‌های به نمایش درآمده نیز روایاتی از شاهنامه ترسیم و در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

این مدیر هنری تصریح کرد: نقاشی خیالی‌نگاری و قهوه‌خانه‌ای صرفنظر از ارزش هنری نهفته در خود اثر، جنبه کاربردی داشته و اغلب در مجالس نقالی و پرده‌خوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و هنرمند در آنها با استفاده از درونیات خود و برپایه باور دینی و برداشت‌های شخصی نسبت به یک واقعه تاریخی و مذهبی، روایتی تصویری از آن را با استفاده از ساده ترین متریال بر روی پرده نقش می‌کند که مشخصاً در مورد شرح تصویری وقایع عاشورا، هنرمند نقال و پرده‌خوان با استناد به این تصاویر در دهه اول محرم به نقل ماوقع برای حاضران در مجلس می‌پردازد که نوعی تداعی عینی و ارتباط نزدیک میان مخاطب با واقعه در مواجهه با این تصاویر و نقل هنرمند نقال و پرده‌خوان ایجاد می‌شود که به نظر می‌رسد این هنر که در حال کمرنگ و منسوخ شدن است، نیاز به احیای مجدد در قالب برپایی چنین نمایشگاه‌هایی به ویژه برای نسل جوان و دانشجویان دارد تا به این واسطه به آن شرح داده شود که این هنر در زمان‌‎هایی نه‌چندان دور که شیوه‌های نوین و مدرنی برای پرداختن به وقایع مهم دینی و ملی پدید آمده است، از چه جایگاه و مرتبه‌ای برخوردار بوده است.

حسنخانی در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه حاضر به همت فرهنگستان هنر، موزه فلسطین و از مجموعه گالری درویش گردآورده شده است، افزود: متأسفانه در روزگار گذشته هنرمندان شاغل در عرصه نقاشی قهوه‌خانه‌ای و یا همین هنر خیالی‌نگاری آنچنان که باید و شاید مورد توجه و حمایت قرار نگرفته بودند و این مسئله موجب شد تا دوستان مسئول به فکر بیفتند تا با عبرت از گذشته دوستان هنرمندی را در حال حاضر حی و زنده در حال خلق آثار قابل اعتنایی در این زمینه هنری هستند را مورد حمایت و تفقد خویش قرار دهند لذا این آثار اغلب به هنرمندان نام‌آشنای فعال در این عرصه سفارش داده شد و با سرمایه‌گذاری که به عمل آمد، تمامی آثار پس از پدید آورده‌شدن از ایشان خریداری شد.

دبیر هنری نمایشگاه «سرمنزل عشاق حسین بن علی» یکی دیگر از اهداف اصلی برپایی این نمایشگاه را ترغیب نسل جوان علاقه‌مندان به آموزش مبانی این هنر و بهره‌گیری از توان هنری اساتید فن برشمرد و گفت: امیدوارم برپایی این نمایشگاه بستر لازم و مؤثری را برای ایجاد این ارتباط سازنده میان هنرجو و استادان این رشته فراهم آورد تا به این واسطه این هنر با رجوع به اصالت ها و خاستگاه اصلی خود همچنان در نسل های آینده هنر ایران زمین تداوم یافته و به اوج کمال برسد.

وی تأکید کرد: از آنجا که هنر نقاشی قهوه‌خانه و هنر خیالی‌نگاری که ما در این نمایشگاه شاهد عرضه برخی از فاخرترین های آن هستیم از جمله ابزار اصلی مورد نیاز هنرمندان نقال و پرده‌خوان به منظور برپایی مجالس نقالی و پرده‌خوانی مذهبی است لذا باید به فکر ایجاد گنجینه‌ای به منظور حفظ و صیانت از چنین آثاری و ترویج فنون و سبک‌های آن برای پدیدآوری آثار نو در این زمینه باشیم.

حسنخانی در پایان گفت: یکی از راهکارهای اصولی در راستای تحقق این هدف، تشویق و ترغیب مجموعه داران به منظور سرماه گذاری در نشر و ترویج هر چه بیشتر این هنر است و مثلاً علاوه بر اینکه بودجه‌ای را صرف گردآوری و نگهداری مجموعه و کلکسیونی از تمبر و برخی اشیای اصطلاحاً عتیقه می‌کنند در زمینه خریداری و نگهداری چنین آثار هنری در قالب پرده‌نگاری و خیالی‌نگاری نیز اهتمام به خرج داده تا علاوه بر رونق چرخه اقتصادی این هنر، شاهد تداوم و استمرار آن در میان نسل‌های اینده نیز باشیم.

یادآور می‌شود، نمایشگاه آئینی ـ عاشورایی «سرمنزل عشاق حسین بن علی» تا 6 آبان همه روزه به غیر از ایام تعطیل از ساعت 10 تا 18 برای بازدید عموم علاقه‌مندان به این هنر به نشانی خیابان ولی عصر(ع)، خیابان بزرگمهر، نبش خیابان شهید برادران مظفر، موزه فلسطین دایر است.

گزارش از امیرسجاد دبیریان

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۱۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود

سعید کمانی تهیه کننده برنامه درباره «خط رو خط» گفت: هدف خط رو خط این است که با زبان طنز بتواند به بعضی از موضوعات اجتماعی که در جامعه شهری داریم بپردازد و شاید بتوانیم در این مسیر فرهنگسازی کنیم.

وی ادامه داد: مثلا موضوع آپارتمان نشینی که بار‌ها درباره آن صحبت شده است، همچنین اخلاق در جامعه، احترام به پدر بزرگ و مادر بزرگ، معاملات، نظافت شخصی، فضای مجازی، راهنمایی و رانندگی، خانواده، اخلاق، کودک و نوجوان و ازدواج بخشی از موضوعاتی است که به آن در خط رو خط پرداختیم.

کمانی عنوان کرد: در این مجموعه رضا شفیعی جم، خشایار راد، سالار کریمخانی، حمید نیک نبرد و حضور دارند.   ۶۰ قسمت آیتم‌های این مجموعه ضبط شده است و تولید به پایان رسیده و در مرحله تدوین هستیم.

گفتنی است سریال جدید «خط رو خط» به تهیه‌کنندگی سعید کمانی و کارگردانی پریناز آل آقا با موضوع طنز اجتماعی شنبه تا دوشنبه هر هفته ساعت ۱۹ از شبکه نسیم به روی آنتن می‌رود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • «خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود
  • مجموعه‌ای فرهنگی با رنگ و بوی دفاع مقدس در یزد
  • لزوم هوشیاری در برابر جنگ رسانه / جوانان را با قهرمانان دینی وملی آشنا کنید
  • برپایی نمایشگاه در خیال در قم
  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • «تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»
  • برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران»
  • نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی روایت باران برگزار می‌شود
  • نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی، «روایت باران» برگزار می شود
  • آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه دو سیما