Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@20:04:37 GMT

25 درصد سالمندان دچار پوکی استخوان هستند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۹۴۱۵۹

محمد پژوهی  افزود: طی تحقیقاتی که شبکه پوکی استخوان کشور انجام داده، در هشت سال گذشته به علت بهبود وضعیت تغذیه شیوع این بیماری در مردم ایرانی کاهش یافته اما هنوز حدود 25 درصد افراد بالای 60 سال کشور به این بیماری مبتلا هستند.

وی اظهار داشت: استخوان، یک بافت زنده است که دائما در حال شکسته شدن و جایگزینی و بهبود است، پوکی استخوان زمانی اتفاق می افتد که تولید استخوان جدید با حذف استخوان های قدیمی همراه نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری در 40 سالگی به بعد شیوع فراوانی دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این بیماری در زنان بعد از دوران یائسگی بسیار شایع است، زیرا هورمونهای زنانه که از استخوان ها محافظت می کنند، بعد از یائسگی کاهش می یابند و زنان دردهای استخوانی را بیشتر احساس می کنند.

پژوهی گفت: در واقع از پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش یاد می‌شود چون در مراحل اولیه اصولا علائم ظاهری وجود ندارد، با شکستگی‌های خود به خود با کمترین ضربه خود را نشان می‌دهد که دقیق‌ترین روش برای تشخیص و پیگیری درمان، سنجش تراکم استخوان است.
این متخصص غدد افزود: استخوان‌ها از مواد معدنی به خصوص کلسیم و فسفر تشکیل شده‌اند، قسمت‌ اصلی وزن استخوان را کلسیم تشکیل می‌دهد.

کلسیم باعث ساختن و استحکام استخوان‌ها می‌شود و میزان نیاز به کلسیم براساس سن، جنس و شرایط خاص مثل بارداری و شیردهی متفاوت است.
پژوهی تصریح کرد: تامین کلسیم، با مصرف شیرهای غنی شده با ویتامینلبنیات و تغذیه مناسب امکانپذیر است، اما با توجه به شرایط اقتصادی امروز و گران شدن بسیاری از مواد غذایی مانند شیر، مصرف کمتر شیر می تواند شیوع پوکی استخوان را افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: شیوه زندگی و رژیم غذایی مناسب در کودکان و نوجوانان باعث پیشگیری از پوکی استخوان در سنین بالا می‌شود، خوردن مواد کلسیم‌دار به خصوص در اوایل طفولیت و جوانی و رسیدن کلسیم به استخوان‌ها باعث استحکام طولانی استخوان‌ها شده و مصرف کلسیم در محدوده سنی 10 تا 20 سالگی برای ساخت استخوان‌های محکم و قوی باید بیشتر مورد توجه باشد.

این پزشک اظهار داشت: استفاده ناکافی و مناسب از منابع غذایی کلسیم و ویتامین D در دوران کودکی و نوجوانی باعث سوء تغذیه می‌شود، این سوء تغذیه در آینده بر وضعیت جسمانی و ذهنی فرد اثر نامطلوب می‌گذارد و باعث کاهش توانایی فرد در انجام وظایف و نقص ساختمانی اعضاء بدن می‌شود که در اشخاص مسن با بیماری به نام پوکی استخوان خود را نشان می‌دهد. 

پژوهی ادامه داد: همچنین فعالیت بدنی و ورزش نیز ترشح هورمون رشد را تحریک کرده و سبب افزایش توده استخوانی می‌شود. 

به گفته وی، داشتن یک رژیم غذائی متعادل از ابتدای دوران کودکی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در تشکیل توده استخوانی داشته باشد، اگر ذخیره کلسیم در بدن کافی نباشد و در دوران بارداری و شیردهی زنان به اندازه کافی از شیر و لبنیات استفاده نکنند احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زندگی فرد زیاد است.

رئیس شبکه پوکی استخوان کشور تاکید کرد: برخورداری از یک تغذیه سالم و مصرف لبنیات و شیر باعث پیشگیری از معلولیت و ناتوانی ناشی از پوکی استخوان می شود به همین عل افراد باید از مصرف سیگار نیز خودداری کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پوکی استخوان دانشگاه علوم پزشکی زنان وزن بارداری ویتامین لبنیات تغذیه شرایط اقتصادی مواد غذایی شیر رژیم غذایی کودکان و نوجوانان پزشک دوران کودکی و نوجوانی رشد سیگار پوکی استخوان رشد سالمندان شبکه بهداشت و درمان لبنیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)

سیر یکی از مهم‌ترین مکمل‌های غذایی برای مبتلایان به بیماری‌های غده تیروئید به‌ خصوص تیروئید پرکار است. البته این ماده جادویی در عین حال می‌تواند برای کم‌کاری تیروئید نیز گره‌گشا باشد.

۵ خاصیت فوق‌العاده سیر برای تیروئید

در ادامه به خواص سیر برای تیروئید اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- سیر یک ماده غذایی ضد التهاب برای تیروئید

به گزارش اکالا، یکی از بیماری‌های مربوط به تیروئید به بیماری هاشیموتو شهرت دارد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله می‌کند و موجب درد و التهاب تیروئید می‌شود. سیر به دلیل خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی که دارد می‌تواند به کاهش عوارض بیماری هاشیموتو کمک کند.

نتایج تحقیقات نشان داده مصرف سیر در میان بیماران مبتلا به التهاب تیروئید می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش عوارض آن داشته باشد. برای مصرف سیر به منظور کمک به کاهش عوارض بیماری هاشیموتو، می‌توانید به شیوه‌های زیر عمل کنید:

خوردن روزانه ۱ یا ۲ حبه سیر استفاده از خامه سیر در سالاد و سوپ مصرف عصاره سیر مصرف سیر در انواع غذاها مثل سیر پلو ۲- سیر خاصیت سم زدایی دارد

سیر دارای ترکیبات حاوی گوگرد است که به سم‌زدایی بدن و عملکرد بهتر کبد و متعاقباً تیروئید کمک شایانی می‌کند. سیر یکی از مواد غذایی شگفت‌انگیز است که تمامی مراحل سم‌زدایی کبد را انجام می‌دهد.

از آن‌جا که یکی از دلایل مبتلایان به التهاب تیروئید یا بیماری هاشیموتو وجود سم در بدن و تحریک سیستم ایمنی بدن است، بنابراین سیر با خاصیت سم‌زدایی خود به کاهش التهاب تیروئید بیماران کمک می‌کند. سیر همچنین می‌تواند به سم‌زدایی سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک کمک کند.

۳- بهبود فشار خون و سطح کلسترول در مبتلایان به تیروئید

بیشتر افراد مبتلا به بیماری پرکاری تیروئید در معرض افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا یا کلسترول بالا هستند. در واقع پرکاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد، هورمون تیروئید تولید کند.

این فرآیند منجر به طیف وسیعی از علائم از جمله افزایش ضربان قلب، اضطراب و تعریق شود. افراد مبتلا به پرکاری تیروئید در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا هستند. در واقع، تخمین زده می‌شود که ۲۰ تا ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پرکاری تیروئید فشار خون بالا دارند.

همان‌طور که گفته شد پرکاری تیروئید باعث افزایش ضربان قلب و حجم خون پمپاژ شده توسط قلب می‌شود. این می‌تواند فشار بیشتری بر دیواره‌های شریان‌ها وارد کند و منجر به افزایش فشار خون شود. سیر یک ماده غذایی جادویی برای کاهش اثرات پرکاری تیروئید است.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی سیر موجب عملکرد بهتر قلب می‌شود، همچنین سیر با کاهش سطح کلسترول خون در بیمارانی که دارای پرکاری تیروئید هستند نقشی تعیین کننده در کاهش عوارض بیماری آن‌ها دارد.

اگر مبتلا به پرکاری تیروئید هستید، مصرف روزانه چند حبه سیر برای بهبود بیماری و کاهش عوارض آن برای شما بسیار مفید است.

۴- سیر به محافظت در برابر عفونت و کاهش التهاب تیروئید کمک می‌کند

همان‌طور که بیان شد بیماری هاشیموتو یکی از بیماری‌‌های شایع تیروئید است که منجر به کم‌کاری تیروئید می‌شود. خوشبختانه مواد موجود در سیر به کاهش عوارض این بیماری و بهبود آن از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن و مدیریت بهتر سیستم دفاعی بدن کمک چشمگیری می‌کند.

آلیسین موجود در سیر دارای مکانیسم ضد میکروبی است که به مبارزه با انواع عفونت‌های موجود در بدن کمک می‌کند. از آنجایی که سیر به‌ واسطه خاصیت آنتی‌اکسیدانی و سم‌زدایی که دارد ایمنی بدن ما را بهبود می‌بخشد، می‌تواند به جلوگیری از برخی از عفونت‌های ویروسی که با ایجاد بیماری‌های خود ایمنی مانند هاشیموتو در بدن ما مرتبط هستند، کمک کند.

سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است، مطالعات نشان داده است که مصرف سیر به صورت روتین به‌ عنوان مکمل غذایی باعث بهبود سطح آنتی اکسیدان در خون و نهایتا تاثیر مثبت بر مبتلایان بر کم‌کاری تیروئید می‌شود.

۵- کنترل استرس

همان‌طور که می‌دانیم غده تیروئید روند مصرف انرژی حاصل از غذاها توسط سلول‌ها را تحت کنترل دارد. به این پروسه متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن می‌گویند. هرگونه اختلال در تیروئید چه کم‌کار و چه پرکار آن می‌تواند این روند را دچار مشکل کند.

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند به بروز مشکل در عملکرد تیروئید به خصوص پرکاری آن منجر شود بروز استرس است. به همین دلیل است که به مبتلایان به پرکاری تیروئید توصیه می‌شود تا حد ممکن استرس خود را کنترل کنند.

خوشبختانه سیر یک ماده غذایی بسیار ارزشمند است که به صورت اتوماتیک این کار را برای ما انجام می‌دهد. برخی از تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که مصرف سیر می‌تواند تا حد بالایی به کنترل استرس و کاهش آن کمک کند. این فرآیند نهایتا می‌تواند در بهبود کولیت وضعیت بیماران تیروئیدی مفید باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟
  • اصول تغذیه سالم در خانواده + فیلم
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • دوره تغذیه و مدیریت بیماری‌های قارچی نخیلات در تنگستان برگزار شد
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • ۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)
  • برگزاری کلاس آموزشی بهداشت و پرورش کرم ابریشم در نیشابور