Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته‌ای که گذشت آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در صدر هیئتی متشکل از نخبگان و صاحب نظران شیعه و اهل‌سنت ایران به دعوت رئیس جمهور قزاقستان به منظور شرکت در ششمین اجلاس بین‌المللی رهبران ادیان و مذاهب سنتی به این کشور سفر کرده بود. وی به عنوان یکی از دو نماینده جهان اسلام به همراه رئیس جامعةالأزهر به این اجلاس دعوت شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برای اطلاع از چگونگی برگزاری و استقبال از این اجلاس و همچنین پیشنهادات نمایندگان جهان اسلام در این نشست گفتگویی با آیت الله اراکی انجام دادیم که در ادامه می خوانید؛

*در ابتدا بفرمایید این سفر با چه هدفی صورت گرفت، انجامش چه ضرورتی داشت و در طول این سفر چه گذشت و چه عایدی داشت و در نهایت چه نتیجه‌ای حاصل شد؟

بسم الله الرحمن الرحیم. کشور قزاقستان بزرگ‌ترین کشور در بین کشورهای آسیای میانه‌ای است که جزو کشورهای اسلامی به شمار می‌روند. این کشور بعد از فروپاشی شوروی به استقلال رسید و به شکلی محور این کشورهای آسیای میانه را دارد به لحاظ اینکه از جهات متعدد بر آن کشورها برتری دارد؛ زمینش گسترده‌تر است، جمعیتش بیشتر است، وضعیت اقتصادی‌اش بسیار بالاتر است و در زمینهٔ مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور پیشرویی است. به‌هرحال می‌دانید که پذیرای نشست آستانه بود، نشست سران سه کشور روسیه و ایران و ترکیه در رابطه با مسائل سوریه بین خودشان. لذا جایگاه ویژه‌ای است که این کشور دارد.

چند سالی است که رهبر این کشور یعنی آقای نور سلطان نظر بایف، اقدام به برگزاری نشست‌های گفتگوهای بین المذاهبی و بین الادیانی می‌کند و این نشست ششمین نشست آن‌ها بود. تقریباً از اوایل استقلال کشور قزاقستان بعد از فروپاشی شوروی و رسیدن آقای نظربایف به ریاست جمهوری این برنامه را دنبال کردند و امسال ششمین اجلاس رهبران ادیان جهان در اینجا تشکیل شد. از ما هم دعوت کردند، شخص رئیس‌جمهور از بنده دعوت به عمل‌آورده بود و البته از بعضی از شخصیت‌های دیگر ما هم دعوت کرده بودند که نمایندگانشان حاضر بودند و با توجه به جایگاه این کشور و با توجه به اهمیت این نشست از همه رهبران مذهبی دنیا دعوت می‌شود. از شخص پاپ دعوت می‌شود که نماینده او شرکت کرده بود، از رئیس جامعه الازهر و امام جمعه الازهر شخصیت بزرگ جهان اسلام و جهان اهل سنت آقای شیخ الازهر علامه احمد الطیب دعوت‌شده بود، از بسیاری از سران مذهبی جهان دعوت‌شده بود. حضور ما ضرورت داشت؛ زیرا آن‌ها دو نفر را به‌عنوان نمایندگی از مسلمین دو شخصیت معرفی کرده‌اند؛ یکی آقای احمد الطیب که شیخ الازهر است و یکی هم بنده لذا حضور ما حضور اساسی و بنیادین بود.

*لطفا بفرمایید بیشتر در چه محوری به سخنرانی پرداختید و نظر دیگر میهمانان در این مورد چه بود و چه بازخوردی داشت؟

الحمد لله در این نشست هم بنده سخنرانی کردم، هم ارتباطات نسبتاً خوبی باشخصیت‌های شرکت‌کننده برقرار شد. در سخنرانی مطالب مهمی را مطرح شد؛ به دلیل اینکه محور سخنرانی بنده مسئله تروریسم و ضرورت تلاش رهبران مذهبی همه ادیان جهان برای مقابله با تروریسم بود، یکی مسئله ضرورت تعریف تروریسم بود و دیگری ضرورت عدم خلط بین تروریسم حقیقی و جنبش‌های آزادی‌بخش مردمی و تأکید بر اینکه تروریسم هم یک‌شکل ندارد و تروریسم مسلح تنها یک نوع از انواع تروریسم است. ما تروریسم فرهنگی داریم، تروریسم اقتصادی داریم، تروریسم سیاسی داریم و یکی از اقسام تروریسم هم تروریسم نظامی و تروریسم مسلح است. همچنین تبیین کردم که شاید خطر بعضی از این انواع تروریسم از تروریسم مسلح بیشتر باشد. بیان کردم که ما امروز با تروریسم فرهنگی مواجه هستیم، بعضی از کشورها تلاش دارند فرهنگ سایر ملت‌ها را نابود کنند، تهاجم فرهنگی به هویت ملت‌ها و فرهنگ ملت‌ها انجام می‌دهند و این خود نوعی تروریسم فرهنگی است و باید در برابر آن ایستاد.

ما امروز با تروریسم فرهنگی مواجه هستیم، بعضی از کشورها تلاش دارند فرهنگ سایر ملت‌ها را نابود کنند

ما تروریسم اقتصادی هم داریم؛ امروز بعضی از کشورها به‌ویژه آمریکا اقدام به تحریم ملت‌ها می‌کند که اختصاصی هم به ما (ملت ایران) ندارد، با بعضی از کشورها و ملت‌های دیگر جهان به همین شکل معامله می‌کند؛ نسبت به هر کشوری که سیاستش با آن کشور منطبق نباشد اقدام به تهاجم اقتصادی می‌کند. تحریم می‌کند؛ نه‌تنها تحریم نقل‌وانتقال پولی بلکه حتی تحریم غذا و دارو و سایر انواع تحریم‌ها را بر بسیاری از ملت‌ها تحمیل می‌کند و این هم نوعی تروریسم بسیار خطرناکی است که امروز باید در برابر آن ایستاد و مقابله کرد.

همچنین اشاره به تروریسم سیاسی کردم؛ همین‌که کشوری بخواهد اقدام کند و کشورهای دیگر را به قطع رابطه سیاسی با یک کشور معینی وادار کرده و آن‌ها را مجبور کند که روابط سیاسی خودشان را با یک کشور معینی به دلیل اینکه سیاست‌های آن کشور با سیاست کشور محاصره‌کننده سازگار نیست به‌صرف اینکه عدم تطابق دیدگاه‌های سیاسی وجود دارد، اقدام به تحمیل قطع رابطه سیاسی با آن کشور بر کشورهای دیگر کنند. این تحمیل خطر بسیار بزرگی است و این نوعی تروریسم سیاسی است که باید جلوی این تروریسم سیاسی را گرفت.

البته یک نوع تروریسم هم تروریسم نظامی است که بحمدلله جمهوری اسلامی نخستین کشوری است که در رابطه با مقابله با این تروریسم بیشترین و مهم‌ترین گام‌ها را برداشته است و بهترین اقدامات را انجام می‌دهد و موفق‌ترین دستاوردها را در این رابطه داشته است. این بخشی از صحبتم بود و بازهم پیشنهاد کردم که این کنفرانس با توجه به اهمیتش اکتفا به سخنرانی‌های شرکت‌کنندگان و رهبران مذهبی جهان نکند، بلکه خوب است اقداماتی در رابطه با عملیاتی کردن برنامه‌ها و پیشنهادهایی که در کنفرانس مطرح می‌شود انجام بگیرد. از سوی بنده تشکیل یک کمیته اجرایی دائمی برای پیگیری پیشنهادهایی که در این کنفرانس مطرح می‌شود، پیشنهاد شد. همچنین تشکیل کمیته‌ای جهت پیگیری مسائل مختلف جهان و درگیری‌های مذهبی و کمک در جهت کاهش تنش‌های مذهبی در نقاط مختلف جهان با استفاده از نفوذ رهبران مذهبی؛ به دلیل اینکه تقریباً از همه مذاهب شرکت کرده بودند.

به‌هرحال هم از جامعه اسلامی و مذاهب اسلامی شیخ الازهر بود، این‌جانب به‌عنوان نمایندۀ بخش دیگر از جهان اسلام دعوت ‌شده بودم، از جهان مسیحیت سران کلیساهای معروف مسیحی چه کلیسای کاتولیک، چه کلیسای ارتدکس و سایر جریان‌های مهم جهان مسیحیت رهبران یا نمایندگان آن رهبران حضور داشتند از ادیان دیگر وزیر دین یهود یا اودیسم و سایر گرایش‌های دینی در سراسر جهان حالا نمایندگان بزرگشان حضور داشتند.

به‌هرحال با توجه به حضور این شخصیت‌ها و رهبران بانفوذ دینی خوب است که از این کنفرانس یک کمیته‌ای شکل گرفته و با استفاده از نفوذ رهبران مذهبی جهان در حل مشکلات بعضی از کشورها تلاشی صورت بگیرد بالأخص میانمار؛ من مخصوصاً مسئله میانمار را مطرح کردم. گفتم اگر رهبران مذهبی تلاش کنند می‌توانند در حل مسئله میانمار یا حداقل در کاهش فشاری که بر مسلمین آنجا اعمال می‌شود، نقش ایفا کنند. بحمدلله این صحبت‌ها با استقبال حاضران روبرو شد و تعدادی از این حاضران بعد که با من صحبت کردند این مسائل را تائید می‌کردند.

مخصوصاً مسئله میانمار را مطرح کردم و گفتم اگر رهبران مذهبی تلاش کنند می‌توانند در حل مسئله میانمار یا حداقل در کاهش فشاری که بر مسلمین آنجا اعمال می‌شود، نقش ایفا کنند

به‌هرحال به نظر بنده، حضور ما حضور موفقی بود. بعد از کنفرانس هم دیداری با آقای رئیس‌جمهور و بعد دیداری با رئیس مجلس سران که به‌هرحال مدیریت این مجموعه را بر عهده داشت داشتم و بعد هم دیدار مفصلی با مفتی قزاقستان داشتیم که مسائل مختلفی بین ما مورد گفتگو قرار گرفت؛ با بسیاری از شخصیت‌های دیگری که در کنفرانس حضور داشتند، به‌طور جنبی صحبت کردیم. لذا فرصت خوبی بود و امیدواریم که ان‌شاءالله این گفتگوها و این تلاش‌ها در رسیدن به مسیر تحقق اهداف اسلام، در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی و توصیه‌های مقام معظم رهبری و رهنمودهای حضرت امام رضوان‌الله تعالی علیه باشد.

*با رئیس جمهور قزاقستان نیز دیداری داشتید، در این رابطه بفرمایید.

در این بین با جناب آقای نظربایف رئیس جمهور قزاقستان که ضیافت شامی برای ما و میهمانان ترتیب داده بودند دیداری داشتیم. در این گفتگو عمدتاً ما بر دو سه مطلب تأکید کردیم؛ اولاً تشکر کردیم که به‌هرحال این‌ همه زحمتی که کشیده بودند و این ‌همه هزینه‌ای کرده بودند و اینکه ایشان چنین اهتمامی به مسائل جهانی، مسائل صلح جهانی، مسائل امنیت جهانی دارند. دوم اینکه ما علاقه‌مندیم که روابط ما با کشور قزاقستان فعال‌تر شود؛ ما این آمادگی را داریم و اینکه دو کشور ما همواره با هم دوست بودند و روابط همیشه یک روابط خوبی بوده و می‌شود این روابط را بیش از این گسترش داد و مخصوصاً نسبت به مسئله روابط دینی و همکاری‌های دینی فی‌مابین کشور ما و کشور قزاقستان مطالبی را طرح کردیم.

کد خبر 4438222

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله اراکی تروریسم قزاقستان اربعین ۹۷ اربعین 97 پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فعالیت های قرآنی اربعین حسینی سازمان اوقاف و امور خیریه قرآن معرفی کتاب پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیژن عبدالکریمی علوم انسانی نشست هم اندیشی قرآن کریم مسابقات قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم

وزیر دفاع گفت: پاسخ جمهوری اسلامی ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود.   به گزارش وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای از برنامه ریزی و استقبال گرم دولت جمهوری قزاقستان تقدیر و تشکر و اظهار کرد: در طول چند ماه گذشته اتفاقات ناگواری در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای نظیر حوادث تروریستی در ایران، روسیه و پاکستان که موجب کشته و مجروح تعدادی از شهروندان و مردم بیگناه شد به وقوع پیوسته است در اینجا لازم می‌دانم ضمن محکوم نمودن این حوادث با خانواده های قربانیان ابراز همدردی نمایم از سوی دیگر از هفت ماه پیش، تاکنون شاهد نسل کشی ارتکاب جنایت جنگی و کشتار وسیع زنان کودکان، امدادگران و خبرنگاران و تخریب وسیع زیر ساختها و بیمارستانها توسط رژیم غاصب صهیونیستی در فلسطین هستیم که متاسفانه با حمایت و کمکهای همه جانبه حامیان این رژیم و انفعال مجامع و سازمانهای بین المللی همراه گشته است.   وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع ملت فلسطین، جنون کشتار و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و حامیان آن را به شدت محکوم کرد و گفت: متاسفانه در ادامه تجاوزگری و جنگ طلبی رژیم صهیونیستی؛ اخیرا این رژیم با هدف تشدید و توسعه جنگ در منطقه و انحراف افکار عمومی از جنایات و نسل کشی خود در غزه با نقض صریح ماده ۳۱ کنوانسیون وین ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در سوریه را هدف قرار داد که منجر به شهادت تعدادی از مستشاران نظامی کشورمان که بنا به دعوت این کشور در دمشق حضور داشتند، شد البته جمهوری اسلامی ایران بر اساس حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و با توجه به عدم محکومیت این اقدام در شورای امنیت سازمان ملل متحد با تکیه بر مولفه های قدرت خود اقدام به تنبیه متجاوز کرد.   امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این تجاوزگری صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود، افزود: باید تاکید کنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال جنگ و افزایش تنش در منطقه نمی باشد با این وجود هر گونه جسارت تعدی و محاسبه غلط توسط دشمنان با پاسخ مقتضی و پشیمان کننده روبرو خواهد شد.   سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی مواضع اصولی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در محکومیت حمله تروریستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه را بسیار ارزشمند بر شمرد و گفت: ضمن تشکر از مواضع منطقی و سازنده دولتهای روسیه و چین به ویژه در نشست ۱۴ آوریل شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از حق دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌نمایم دفاع جانبدارانه و بی قید و شرط برخی کشورهای غربی از اقدام رژیم صهیونیستی منجر به بی اعتباری و تضعیف نقش و کارکرد سازمانهای بین المللی در ایجاد نظم و امنیت در جهان خواهد شد.   وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حوادث و تجربیات امروز جهان ما را به سمت ضرورت درک واقعیات جدید نظام بین الملل و چگونگی شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی رهنمون می سازد، تصریح کرد: در نظام بین الملل در حال گذار آنچه که بیش از همه به چشم می خورد؛ تشدید رقابت قدرت ها در عرصه ها و حوزه های وسیع تر به ویژه نظامی و امنیتی، نادیده گرفتن حقوق ملت ها، به کارگیری استانداردهای دوگانه در مواجهه با مسایل بین المللی، تشدید بحرانهای ژئوپلیتیکی مانند تلاش جدید غرب و ناتو در توسعه به شرق، تزلزل در معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات، توسعه کمی و کیفی سلاحهای کشتار جمعی، سوء استفاده برخی قدرتها از گسل‌های موجود و شکاف های اجتماعی و قومیتی جهت تضعیف حاکمیت ملی کشورها، استفاده از ابزار تروریسم در جنگ ها و شکل گیری تروریسم ترکیبی، بهره گیری از ابزار جنگ اقتصادی و تحریم توسط قدرت های سلطه گر و تلاش این قدرتها برای حفظ برتری و هژمونی خود در جهان می باشد.   امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بدون تردید بسیاری از بحرانها و جنگهای چند دهه اخیر به ویژه در عراق، افغانستان، اوکراین و فلسطین نتیجه رویکردها و سیاستهای سلطه طلبانه و تمامیت خواهانه غرب و ناتو بوده است، گفت: در مقابل این جریان شاهد ظهور و افزایش تمایلات جدی در برخی کشورها و قدرت های نوظهور برای دفاع از حقوق، هنجارها و ارزشهای ملی و بین المللی نظیر عدالت، استقلال، برابری، صلح و امنیت از طریق همکاری جمعی و حرکت به سمت یک نظام مستقل و عادلانه هستیم و اگر بخواهیم واقع بینانه قضاوت نماییم؛ نقش سازمان همکاری شانگهای در شکل گیری این روند بسیار حائز اهمیت می باشد. بدون تردید سازمان همکاری شانگهای به سبب برخورداری از ظرفیتهای متنوع و گسترده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی با طی کردن مسیری هوشمندانه؛ اکنون به یک نهاد تأثیرگذار و نقش آفرین در روندهای جهانی و به ویژه ایجاد سازوکارهای چند جانبه گرایی و نیز به محل رجوع بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.   وزیر دفاع با بیان اینکه پدیده تروریسم در حال حاضر به یک معضل اساسی در جهان تبدیل شده است، اظهار داشت: از آن جا که یکی از اهداف راهبردی سازمان همکاری شانگهای مقابله با تمامی مظاهر تروریسم و ریشه های آن است؛ انتظار می‌رود مقابله جدی و عملی با این پدیده بیش از گذشته در دستور کار سازمان قرار گیرد و در همین رابطه با توجه به وقوع اتفاقات تلخ و ناگوار ناشی از اقدامات گروه های تروریستی در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای به ویژه در طول یک سال گذشته؛ معتقدیم پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان به عنوان یک اولویت جهت حفظ و توسعه بیشتر اعتماد، دوستی و حسن همجواری متقابل بین کشورهای عضو از طریق رایزنی مداوم بهره گیری از ظرفیت های مشترک و تبادل تجربیات و اطلاعات یک اصل و الزام راهبردی به شمار می رود.   سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در مبارزه با تروریسم؛ شناخت ریشه ها، دلایل، آموزه های فکری و معرفتی، روش ها، تاکتیک ها، حامیان و منابع مالی از جمله استفاده از رمز ارزها است. گرچه تروریسم ریشه در جهل، عقب ماندگی افراط گرایی، تبعیض و بی عدالتی دارد، لکن امروزه شاهد خروج تروریسم از وضعیت سنتی و نقش آفرینی در اشکال جدید به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برخی از قدرت های جهانی در جنگهای نوین و ترکیبی می باشیم علاوه بر این به موازات تروریسم سخت؛ شاهد نوعی از تروریسم نرم تحت عنوان تروریسم اقتصادی هستیم که می‌توان نمونه های بکارگیری آن را توسط نظام سلطه علیه برخی از اعضاء سازمان همکاری شانگهای در قالب اعمال تحریم های یک جانبه و چند جانبه مشاهده کرد.   امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام بر پرهیز از افراط گرایی و رفتارهای خشونت آمیز و همچنین توجه به حقوق بشر و رعایت اخلاق انسانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها خود قربانی تفکرات تکفیری تروریستی مورد حمایت غرب و ناتو می‌باشد؛ بلکه در عرصه مقابله با این تفکرات پیشرو بوده و هزینه های مادی و معنوی زیادی در این خصوص متحمل شده و سربازان و فرماندهان عزیزی مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را تقدیم مردم، امنیت منطقه و جهان نموده است.   وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تلاش مجدد و مستمر قدرت های شکست خورده در افغانستان برای بازیابی و احیاء گروه های تروریستی مانند داعش را یک تهدید بزرگ برای جغرافیای امنیتی شانگهای بر شمرد و گفت: یکی از اولویت های مهم سازمان می بایست تمرکز جدی بر مسایل مختلف افغانستان باشد. بدیهی است حمایت از سازوکارهای مبتنی بر مشارکت همه اقوام، گروه ها و مذاهب در تعیین سرنوشت می‌بایست در دستور کار قرار گیرد.   امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تاریخ فرهنگ حوزه تمدنی و موقعیت راهبردی و همچنین ظرفیت های مختلف ژئوپلیتیکی خود می‌تواند هم راستا با سایر کشورهای عضو در تحقق اهداف سازمان به ویژه در حوزه های نظامی و امنیتی مؤثر باشد، افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و تعمیق مناسبات دفاعی و نظامی با کشورهای عضو سازمان در قالب همکاریهای دو و چند جانبه امادگی کامل دارند و در همین رابطه با توجه به تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه، آمادگی داریم توانمندی، دانش و تجربیات خود در حوزه مبارزه با تروریسم را در اختیار سایر اعضاء قرار دهیم.   وزیر دفاع ایران ادامه داد: با توجه به برگزاری رزمایشهای مرکب دریایی میان جمهوری اسلامی ایران و برخی از اعضای سازمان همکاری شانگهای نظیر روسیه و چین و با مشارکت برخی دیگر از اعضای سازمان امیدواریم با توجه به جایگاه دریا در اقتصاد جهانی و نیز با مشارکت همه اعضاء شاهد ایجاد کمربند امنیت دریایی شانگهای که ضامن تبدیل اقیانوس هند به یک آبراهه امن بین المللی است، باشیم در اجلاس سال گذشته اشاره کردم که پیام ثابت و همیشگی دکترین دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران پیام صلح، ثبات، دوستی و امنیت برای کشورهای همسایه منطقه و جهان است. در این چهارچوب همکاریهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری شانگهای می تواند حوزه های مختلفی مانند تبادل اطلاعات و تجربیات در مقابله موثر با تروریسم، افراط گرایی و تجزیه طلبی رزمایشهای مشترک، همکاریهای آموزشی، مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر، جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و تشدید بحران آوارگان، مقابله با تهدیدات نوظهور جنگ های اطلاعاتی و شناختی و جرایم سایبری و بسیاری دیگر را شامل گردد.   سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی با اشاره به پیشنهادهای اجلاس گذشته افزود: مایلم در این اجلاس نیز پیشنهاداتی را برای تقویت ظرفیت ها و قابلیتهای سازمان مطرح نمایم که امیدوارم سازوکارها و زمینه‌های تحقق آن به شکل مناسبی فراهم گردد؛   ۱ - تاسیس مرکز تحقیقات ضد تروریسم و برگزاری نشستهای منظم به منظور تقویت تفاهم و ایجاد گفتمان مشترک و همچنین تبادل تجربیات و دستاوردهای مشترک؛   ۲- ضرورت تدوین سازوکار مناسب برای همکارهای مشترک سازمان جهت مقابله با تهدیدات نوظهور از جمله دفاع مشترک سایبری و منظومه های ماهواره ای نظیر اسپیس ایکس) مقابله با استفاده از رمزارزها در جهت تامین مالی از اقدامات تروریستی و سایر اقدامات مورد نیاز   ۳- ایجاد یک سامانه مشترک امن و سریع جهت تبادل اطلاعات میان اعضاء در چهارچوب یک مرکز امنیت اطلاعات؛ در این رابطه جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را در جهت ایجاد این سامانه و مرکز اعلام می نماید.   ۴- آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری رزمایش مشترک ضد تروریسم در سال ۲۰۲۵ و همچنین برگزاری یک سمینار و نشست علمی جهت بررسی ابعاد مختلف تروریسم؛   ۵- تشکیل ساختار و یا کارگروه صنایع دفاعی میان اعضاء با هدف تقویت همکاری و تجمیع توانمندیها برای مقابله با تهدیدات پیش رو به ویژه مقابله با تهدیدات امنیتی و تروریستی. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود؛ به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به اسرائیل هشداری محدود بود
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به اسرائیل هشداری محدود و پرهیز از گسترش درگیری بود
  • بسیاری از بحران‌ها نتیجه رویکرد سلطه‌طلبانه غرب است
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب بوده است
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب