Web Analytics Made Easy - Statcounter

«غسان یوسف» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی سوریه در گفت‌وگو با ایلنا در تحلیل رویکردها و دستاوردهای «استفان دی‌میستورا» نماینده ویژه سوریه در سازمان ملل که قرار است تا پایان ماه نوامبر از سمت خود کناره‌گیری کند، گفت: «ما معتقدیم که دی‌میستورا در حد و توان این مسئولیت نبود.  او  حدود چهار سال و چهار ماه است که این مسئولیت را به عهده گرفته اما تاکنون و تا امروز که آخرین روزهای مسئولیتش را سپری می‌­کند، موفق عمل نکرده و عملا هیچ دستاوردی را در حل بحران سوریه با خود همراه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غسان در ادامه گفت: به نظر من  او تلاش داشت یک شخصیت خاکستری از خود نشان دهد، گاهی از دولت سوریه جانبداری می­‌کرد و  گاهی با مخالفان همراه می­‌شد و گاهی نیز از کشورهای منطقه مثل عربستان سعودی، ترکیه، قطر و نیز آمریکا دستور می‌­گرفت.

این تحلیلگر سیاسی تأکید کرد که دی میستورا در واقع طی مدت ماموریت خود هیچ دستاوردی را محقق نکرده است همان گونه که شاهد بودیم او چند دوره از مذاکرات را در ژنو برگزار کرد اما خروجی آنها موفقیت‌آمیز نبوده و دست خالی بر می‌­گشت.

او در حال حاضر و در پایان راه نیز به سفر دمشق دل خوش کرده و با گزینه تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه به امید کسب موفقیتی چشم دوخته است اما به نظر من استقبال گرمی از او نخواهد شد و این سفر در حقیقت سفر خداحافظی او خواهد بود.

غسان یوسف گفت که پیش از این هم دولت سوریه دو سال پیش اعلام کرده بود که دی میستورا گزینه مناسبی نبوده و مطلوب این کشور نیست، چرا که  در واقع او سعی داشت از طریق نمایندگی سازمان ملل برای خود شخصیت‌سازی کند اما باید گفت مسأله سوریه موضوعی نیست که با طرح‌­های شخصی دی میستورا حل شود.  او نماینده سازمان ملل است و در رأس این سازمان ایالات متحده قرار دارد . از یک سو آمریکا و کشورهای بزرگ در شورای امنیت حق وتو دارند و از سوی دیگر هم روسیه اجازه نمی­‌دهد در این شورا تصمیمی به زیان سوریه و حاکمیت و وحدت ارضی آن تصویب شود.  به همین دلیل دی میستورا تلاش می­‌کرد مانع چنین اقدامی شود بنا بر این گاهی از تروریست­‌ها حمایت می­‌کرد همان گونه که در حلب و ادلب و نیز  گاهی هم آنها را حتی راهنمایی می­‌کرد که در واقع از دور مأموریت خود خارج می‌­شد و فقط به دولت سوریه دستور می­داد چنین و چنان کن.

این کارشناس مسائل سیاسی سوریه گفت: با توجه به این مباحث به نظر من دی میستورا فرد موفقی نبود چون نتوانست بین مأموریت تمایلات شخصی و خواسته‌­های برخی کشورها هماهنگی ایجاد کند. و در نتیجه در مأموریتش ناکام ماند و شکست خورد.

وی گفت که اگر دی‌میستورا دو سال پیش استعفا داده بود، تحقق راهکار سیاسی برای سوریه آسان‌تر می­‌شد. دی میستورا هیچ دستاوردی در حل بحران سوریه نداشت و نماینده جدیدی هم که جانشین او می­‌شود اگر موفق شود بین آمریکا و کشورهای غربی به عنوان یک طرف داستان و ایران و روسیه در آن سوی ماجرا هماهنگی ایجاد کند، می­‌تواند در تحقق راهکار سیاسی نقشی را ایفا کند. بنا براین تمام امور تا  انتخاب فرد جدید معوق می­‌ماند.

این تحلیگر سیاسی سوریه در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابی گزینه‌­های احتمالی این پست چون «حارث سیلادچ»، وزیر خارجه بوسنی و «زیگرید کاگ» رئیس سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی سازمان ملل گفت: قبل از هر چیز باید بر این نکته تأکید شود که قدرت‌های بزرگ، سازمان ملل و کشورهای متحد و هم پیمان سوریه مانند ایران و روسیه در چشم‌انداز موفقیت نماینده جدید تاثیرگذار هستند. اگر این کشورها و سازمان­‌ها همگی بر انتخاب این فرد اجماع‌نظر نداشته باشند، او در مأموریت خود موفق نبوده و بحران سوریه همچنان بدون راه حل ادامه خواهد یافت.

وی در ادامه افزود: اجازه دهید شخص خاصی را ارزیابی نکنیم چرا که بسیار بودند نماینده­‌های سازمان ملل که در ابتدای کار مدعی انجام دقیق مأموریت خود بوده‌­اند اما در ادامه مسیر و با دخالت فاکتورهای فراوانی چون اغوای کشورهای برزگ، تطمیع، تمایلات شخصی و بسیاری دیگر از آفت‌­های بین‌المللی از مسیر اصلی وظیفه خود خارج شدند.

این تحلیلگر سوری در توضیح این مطلب افزود: ما می­‌دانیم که غربی‌­ها با سوریه و متحدانش از جمله ایران دشمنی دارند و بنابراین تحقق خواسته­‌های جامعه بین‌المللی توسط نماینده غربی سازمان ملل در سوریه بسیار سخت است. گزینه‌­های آسیایی و عربی نیز برای تصدی این پست ممکن است توسط قدرت­‌های بزرگ اغوا شوند و با وعده­‌های مالی وظیفه خود را از یاد برند. بنا بر این باید حرف و حدیث‌ها را کنار گذاشته و منتظر عملکرد حقیقی نماینده جدید باشیم.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استفان دی میستورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۴۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش مدیریت بحران در ۵ استان

سخنگو و معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور از آماده‌باش مدیریت بحران برای بارندگی‌های شدید در ۵ استان خبر داد و توصیه‌ها و هشدارهایی را نیز به مردم ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه ابلاغ آماده‌باش کامل به دستگاه‌های امدادی، انتظامی و خدماتی در سراسر این پنج استان انجام شده است، گفت: تاکید کردیم که جلسات ستاد‌های پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سطح استان و شهرستان‌ها به طور منظم برگزار و گزارش آن به سازمان مدیریت بحران کشور داده شود. تمامی فرمانداران و بخشداران نیز باید نسبت به انجام بازدید میدانی از کلیه مناطق پرخطر اقدام کرده و تمهیدات لازم را در خصوص ایمن‌سازی کانون‌های بحرانی از طریق برنامه‌ریزی و تقسیم کار بین اعضای ستاد‌های مدیریت بحران اتخاذ کنند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه باید صدور هشدار و اطلاع رسانی به مردم در مناطق مختلف از طریق صداوسیما، فضای مجازی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، ائمه جماعت و... انجام شود، گفت: ابلاغ کردیم تاحرکت کلیه شناور‌ها متوقف و تخلیه شهروندان، صیادان، مسافران و عشایر ساکن در بستر رودخانه ها، نوار‌های ساحلی، حاشیه مسیل‌ها، سکونت‌گاه‌های ناایمن و تفرجگاه‌های در معرض خطر سیلاب انجام شود.

وی با بیان اینکه هماهنگی برای انسداد احتمالی محور‌های آسیب دیده از سیلاب، جاده‌های ناایمن و در معرض خطر در طول مدت بارش‌ها توسط فراجا و در راستای جلوگیری از تلفات جانی در سطح جاده‌ها نیز انجام شده است، گفت: استقرار کلیه ماشین آلات سنگین و تجهیزات مهندسی در کانون‌های در معرض خطر با هدف امدادرسانی فوری به آسیب دیدگان احتمالی نیز باید انجام شود و ما براین موضوع تاکید کردیم.

ظفری بر ضرورت آمادگی کلیه مکان‌های اسکان اضطراری تاکید کرد و گفت: لازم است که خانوار‌های در معرض خطر به این مراکز جابجا شده و روستا‌ها و محله‌های در معرض خطر سیل و آبگرفتگی به صورت کامل تخلیه شوند. بازدید میدانی و ارزیابی از وضعیت کلیه سدها، بند‌های خاکی و تقاطع‌های جاده‌ای و تعیین ناظر در هر منطقه برای رصد و تحلیل مستمر سازه‌های مذکور نیز الزامی است و مدیریت بحران بر آن تاکید کرده است.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور بیان اینکه لازم است برای ارتقاء پایداری و تاب‌آوری شبکه‌های آب، برق و گاز در برابر سیلاب و جلوگیری از وقوع هرگونه خسارت و قطعی در شبکه‌های مذکور در سراسر استان اقدام شود، گفت: تقویت و آمادگی تیم‌های تخصصی و تجهیزات امداد و نجات در سیلاب در مناطق مختلف توسط جمعیت هلال احمر و واحد‌های آتش نشانی در سراسر استان نیز باید مورد توجه باشد.

وی آموزش و اطلاع‌رسانی به کشاورزان برای مدیریت سیلاب در سطح مزارع و جلوگیری از هرگونه خسارات احتمالی به محصولات کشاورزی و دامداران، ارسال مستمر گزارش جامع اقدامات و آخرین وضعیت فعالیت سامانه بارشی در سطح استان به واحد هشدار سریع سازمان مدیریت بحران کشور و ... را نیز از دیگر تاکیدات سازمان مدیریت بحران کشور در ابلاغیه اخیر اعلام کرد.

هشدار‌های مدیریت بحران به مردم در مورد سیل و آبگرفتگی

ظفری در ادامه توصیه‌هایی را نیز به مردم و ساکنان مناطق متاثر از بارش‌ها ارائه کرد و گفت: اجتناب از سفر‌های غیر ضروری در بازه زمانی هشدار، عدم استقرار در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مناطقی که مستعد وقوع سیلاب، زمین لغزش و رانش هستند، توجه عشایر و دامداران به هشدار‌های صادره و عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها و آبراه‌ها، عدم حضور کوهنوردان در کوهستان و صعود به ارتفاعات، عدم اعزام تور‌های تفرجی و گردشگری به مناطق کوهستانی و مستعد سیلاب از جمله توصیه‌هایی است که باید در این شرایط مورد توجه قرار بگیرد.

به گفته وی توجه به دستورات پلیس و دستگاه‌های عملیاتی از جمله راهداری، اورژانس، جمعیت هلال احمر و عدم تردد از مسیر‌های فرعی به دلیل انسداد جاده‌های اصلی، عدم استقرار در زیر درختان یا مکان‌هایی که احتمال سقوط اجسام در آن وجود دارد، عدم عبور از سازه‌های تقاطعی و پل‌های رودخانه‌های سیلابی، مدیریت زمان و مسیر در سفر‌ها با توجه به هشدار‌های صادره از دیگر توصیه‌هایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: باتوجه به رهاسازی آب سد‌ها و آب‌بندان‌ها، لازم است که ساکنان پایین دست از استقرار در مسیل‌ها خودداری کنند. همچنین از توجه به اخبار و شایعات پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • ما به دنبال تنش نیستیم/ اگر اسراییل خطا کند، پاسخ شدید می‌دهیم
  • مخبر: دنبال تنش نیستیم ولی اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطا شود به شدت پاسخ می‌دهیم
  • بالاگرفتن نقدها به سریال‌های رمضانی/ هیس هیچی نیس!
  • دنبال تنش نیستیم ولی اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطایی شود، به شدت پاسخ می‌دهیم
  • معاون اول رئیس‌جمهور: دنبال تنش نیستیم ولی اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطایی شود، به شدت پاسخ می‌دهیم
  • پیام نشست کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران؛ تقابل با تروریسم و صهیونیسم
  • مجلس جدید قوانینی را وضع کند که تحولات اقتصادی را به دنبال داشته باشد
  • نماینده مجلس: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند حتی معاونین و مشاورین؛ دچار بحران فکری شده اند
  • آماده‌باش مدیریت بحران در ۵ استان
  • ضربه ایران به زیرساخت های اسرائیل به روایت یک نماینده مجلس /جنگ باعث نگرانی مردم می شود اما ما شروع کننده نبودیم