Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@02:26:48 GMT

ارثیه میلیارد دلاری بلا استفاده

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۹۶۴۶۶

ارثیه میلیارد دلاری بلا استفاده

پکن - ایرنا - گزارش ها نشان می دهد دارایی های مالی «افراد دچار زوال عقل ناشی از کهولت سن» در ژاپن از یک تریلیون و 270 میلیارد دلار فراتر رفته است بر اساس قانون این افراد نمی توانند دارایی ها خود را به وارثانشان ببخشند چون به دلیل زوال عقل شرایط واگذاری ارثیه را ندارند.

به گزارش ایرنا این آمار که بر اساس نظرسنجی های دولت ژاپن درباره درصد افراد دچار زوال عقل به نسبت جمعیت و همچنین پس انداز خانوارها منتشر شده است می گوید انتظار می رود میزان چنین دارایی هایی تا سال مالی ۲۰۳۰ به دلیل پیری جمعیت از یک تریلیون و 870 میلیارد دلار فراتر رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزارت بهداشت این کشور تخمین می زند که در ژاپن بیش از ۵ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند این به آن معنی است که از هر هفت نفر بالای ۶۵ سال در ژاپن یک نفر از اختلال مغزی رنج می برد.
آمار بیانگر آن است افرادی که نمی توانند به دلیل زوال عقل از پس اندازی که برای پیری خود کنار گذاشته اند استفاده کنند رو به افزایش است.
در بسیاری از موارد، اعضای خانواده نمی توانند از پس انداز افراد مسن پول برداشت کنند زیرا بانک ها ملزم هستند ابتدا موافقت صاحب حساب را تایید کنند و صاحب حساب نیز به دلیل ابتلا به فراموشی و زوال عقل، شرایط موافقت با برداشت از حساب خود را ندارد و این پول ها همچنان بلوکه شده و بدون استفاده در بانک ها مانده است.
پیری جمعیت و افزایش بیماری زوال عقل اکنون به یکی از مشکلات ژاپن تبدیل شده است این کشور در حال حاضر بیشترین تعداد افراد بالای 100 سال در جهان رو دارد که روز به روز هم در حال افزایش است.
این کشور در سال 2017 میلادی 67 هزار و 824 نفر بالای صد سال داشت این آمار نسبت به 50 سال پیش بیش از 400 برابر شده است موضوعی که بیانگر افزایش شمار افراد بالای 100 سال در ژاپن است و به نظر می رسد دولت این کشور باید چاره ای اساسی برای این کار بیاندیشد.
همچنین آمار رسمی دولت ژاپن نشان می دهد جمعیت این کشور برای نهمین سال متوالی کاهش یافته و در پایان سال 2017 میلادی به حدود 127 میلیون نفر رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی نسبت به این روند هشدار داده و اعلام کرده است شمار سالمندان 65 سال به بالا در ژاپن، اکنون 27.7 درصد از کل جمعیت کشور را شامل می شود که نشان از پیر شدن سریع جامعه دارد.
با این حساب اکنون ژاپن به نسبت کل جمعیت بیشترین شمار سالمندان را در سراسر دنیا دارد و یکی از پیرترین کشورهای دنیا محسوب می شود.
همچنین بر اساس این آمار برای اولین بار شمار خارجیان با عبور از مرز دو میلیون نفر در ژاپن به دو میلیون و 60 هزار نفر رسیده است که نشان می دهد این کشور به نیروی کار بیشتری نیاز دارد.
اگرچه دولت ژاپن در سال های اخیر برای افزایش جمعیت، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است اما به باور کارشناسان اجتماعی این کشور، کاهش جمعیت ژاپن دلایل مختلفی دارد.
«یوکی گندا» (Yuki Genda)، استاد دانشگاه علوم اجتماعی توکیو کم شدن امید به زندگی، مشکلات اقتصادی و نابرابری های اجتماعی را از دلایل اصلی کاهش جمعیت در کشور ژاپن می داند.
او معتقد است نداشتن نظری خوشبیانه به آینده در سال های اخیر به شدت در میان مردم ژاپن افزایش یافته و این زنگ خطری برای دولتمردان ژاپنی به حساب می آید.
دولت ژاپن پس از ناکامی در رابطه با افزایش جمعیت این کشور، در سال 2015 دست به ابتکاری جدید زد و بودجه ای را به برگزاری مراسم ویژه همسریابی در کشورهای مختلف برای اتباع خود اختصاص داده بود تا کشور را از مشکلی که به آن دچار شده نجات دهد.
در این طرح که به «طرح تشویقی شینزو آبه» نخست وزیر این کشور مشهور بود، مبلغ سه میلیون ین (29 هزار و 527 دلار) از بودجه کشور به هر زوج به عنوان برنامه های تشویقی افزایش جمعیت اختصاص یافت.
هدف این برنامه، معکوس ساختن نرخ منفی افزایش جمعیت ژاپن اعلام شد که به سرعت در حال افزایش است.
حمایت از ازدواج، کانون خانواده و تشویق زوج های جوان به فرزندآوری یکی از مهمترین راهبردهای رهبران ژاپن برای افزایش نرخ زاد و ولد در این کشور است.
مقام های ژاپنی پیش بینی کرده اند اگر روند فعلی زاد و ولد همچنان ادامه یابد ژاپن حدود یک سوم از جمعیت خود را در 50 سال آینده از دست خواهد داد.
همین موضوع شدن پیر شدن جمعیت در ژاپن و افزایش زوال عقل باعث شده است تا این کشور قوانین جدیدی را برای پذیرش نیروی کار و اقامت افراد خارجی در نظر بگیرد به این امید که با توجه به افزایش جمعیت پیر این کشور، بتواند نیروی کار اداره کشور را تامین کند.
مساله پس انداز افراد دارای زوال عقل اکنون به یکی از مسایل مهم اجتماعی این کشور تبدیل شده است به طوری که خانواده های این افراد خواهان تصویب قانونی برای امکان استفاده از این دارایی ها هستند.
این ارثیه تریلیون دلاری بدون استفاده که بخش عظیمی از سپرده بانک های ژاپن را به خود اختصاص داده است تلنگری بر بازبینی برنامه های دولت این کشور در مورد نرخ رشد و افزایش جمعیت است عاملی که کارشناسان امیدوارند زمینه ای برای تسهیل ورود و جذب کارگران و افراد خارجی در این کشور شود.
**آساق**1904**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ژاپن زوال عقل پس انداز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۶۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟

گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.

به گزارش ایسنا، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • چرا اظهارات بایدن برای هند و ژاپن غافلگیرکننده بود
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟