Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ آغاز سال تحصیلی جدید و حضور در کلاس درس و دانشگاه یکی از مهمترین و در عین حال شیرین‌ترین بخش از زندگی یک دانشجو به شمار می‌رود. دانشجویانی که یکسال تمام از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند و با آغاز سال تحصیلی جدید و قبولی در دانشگاه ثمره تلاش‌های خود را دیدند. این در حالی بود که امسال، کلاس‌های درس برای برخی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد بیش از یک ماه عمر نداشت و سرنوشت برای این دانشجویان به نحوه دیگری رقم خورد!

ماجرا از آنجا شروع شد که موضوع پذیرش بدون ضابطه دانشجویان در رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد با ارسال پیامکی به قبول‌شدگان در لیست ذخیره این دانشگاه اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبول شدگان برخی رشته‌های علوم پزشکی که شهریه دانشگاه را پرداخت کرده و کارت دانشجویی هم دریافت کرده بودند، در هفته دوم سال تحصیل با دریافت پیامکی مطلع شدند که اجازه حضور در کلاس درس را ندارند! در نتیجه روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه، دانشجویان معترض پذیرفته شده در رشته‌های پزشکی و دامپزشکی مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد تجمع کردند.


در پی این اتفاق محمد مهدی طهرانچی، سرپرست دانشگاه آزاد، اعلام کرد برخی از واحد‌های این دانشگاه بنا به منافع اقتصادی خود در ظرفیت ذخیره تا جایی که می‌توانسته‌اند دانشجو ثبت‌نام کرده‌اند و به منافع سازمان و مردم هیچ توجهی نداشته‌اند.

البته دانشگاه آزاد تاکنون شفاف‌سازی در مورد این اشتباه نداشته و آمار دقیق از دانشجویانی که ثبت‌نام آن‌ها باطل شده، مشخص نیست، اما طهرانچی در تاریخ ۲۸ مهر ماه اعلام کرد اتفاقی که در حوزه پزشکی رخ داده منجر به برکناری ۷ نفر از مدیران ناکارآمد شد. این در حالیست که رییس دانشگاه آزاد نام کسانی که از سمت خود برکنار شده‌اند را ذکر نکرده است.

دامنه این اعتراضات به صحن علنی مجلس نیز کشیده شد و شهباز حسن‌پور نماینده سیرجان روز یکشنبه ۲۹ مهرماه جاری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که تعداد نفراتی که برای آن‌ها در این زمینه مشکلاتی پیش آمده ۲۲ هزار نفر است و این وضع به حدی بالا گرفته که ده‌ها نفر را در دانشگاه آزاد برکنار کردند آن هم به دلیل سهل‌انگاری و اتفاقاتی که بین وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد افتاد که نباید می‌افتاد.

در این روز دو نفر از نمایندگان مجلس نیز در صحن علنی خواستار ورود مجلس به مشکلات به وجود آمده برای داوطلبان پذیرفته شده شدند و لاریجانی به عنوان رئیس مجلس در صحن علنی مجلس از دکتر عارف خواست تا هر چه سریعتر مسئله به وجود آمده را در کمیسیون آموزش و تحقیقات رسیدگی کند.

محمدرضا عارف رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در گفتگو با رسانه‌ها در رابطه با رفع مشکل دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد وعده داد این مسئله تا چند روز آینده حل می‌شود.

عارف درباره چگونگی حل این موضوع بیان کرد برخی ظرفیت‌های خالی وجود دارد که امیدواریم با جابجایی یا اضافه ظرفیت، مشکل حل شود؛ ضمن آنکه می‌توان تا حدی از ظرفیت بهمن یا سال آینده مصرف کرد.

از طرف دیگر وزیر بهداشت، در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سخنانی تاکید کرد ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد و اتفاق اخیر دانشگاه آزاد در زمینه جذب دانشجو در رشته‌های پزشکی باعث نخواهد شد وزارت بهداشت مقررات را زیر پا بگذارد.


اظهار نظر قاطع وزیر بهداشت در حالی مطرح شد که امیر خجسته عضو فراکسیون دانشجویان مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: با حضور طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای فراکسیون دانشجویان برای شنیدن توضیحات و راهکار‌های تهرانچی در خصوص حل مشکلات این دانشگاه و دانشجویان جدیدالورود و ثبت‌نامی دانشگاه آزاد تشکیل شد تا هر کمکی که از دست نمایندگان برمی‌آید برای بهبود شرایط دانشگاه انجام شود.

روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی نیز روز گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرده تصمیم نهایی درباره داوطلبان علوم پزشکی این دانشگاه در اولین فرصت از طریق پایگاه‌های اطلاع رسانی و مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی اطلاع رسانی می‌شود؛ لذا متقاضیان و مراجعان جهت دریافت پاسخ به واحد‌های دانشگاهی و سازمان مرکزی مراجعه نکنند.

اگر چه مسئولین دانشگاه آزاد برای جبران تخلف بزرگ خود اقدام به برکناری برخی روسا و معاونین واحد‌ها نموده‌اند که البته اگر این اقدام جنبه نمایشی یا به نوعی تبلیغاتی نداشته باشد در جای خود می‌تواند نقطه امیدی در عرصه تصمیم گیری و حل بسیاری از کوتاهی‌ها باشد؛ اما آنچه که بیشتر اهمیت دارد سرنوشت چندین هزار دانشجوی بلاتکلیف و سردرگمی آن‌ها است که هنوز بعد از گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال تحصیلی در برزخ تصمیم‌گیری مسئولان قرار دارند و با توجه به اظهار نظر‌های وزیر بهداشت در خصوص عدم افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد، حال معلوم نیست بالاخره چه تصمیمی در خصوص آینده این دانشجویان اتخاذ خواهد شد، بنابراین باید منتظر ماند و دید آینده دانشجویان قربانی تخلفات مسئولین دانشگاه، در عمل برای تصمیم‌گیران چه اندازه اهمیت دارد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دانشگاه آزاد اسلامی تجمع دانشجویان اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد دانشجویان رشته های علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گور‌های دسته‌جمعی
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز