Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو-ایرنا- یک وبسایت تحلیلی در هند که به مسایل استراتژیک این کشور می پردازد در مطلبی با اشاره به اقدامات متنوع آمریکا برای فشار بر ایران نوشت هند باید به شرایط نوین ایجاد شده در عرصه بین الملل توجه کرده و سعی کند با حفظ استقلال از تلاش های آمریکا برای سلطه بر روابط خارجی دهلی نو عبور کند.

به گزارش ایرنا در روز سه شنبه،پایگاه تحلیلی 'هانس ایندیا'، با تاکید بر شدت اقدامات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا علیه ایران ، به لزوم مقابله هند با این فشارها تاکید کرد و خاطرناشن کرد که رییس جمهوری آمریکا روابط تجاری بانک ها و شرکت های این کشور با ایران را از تاریخ 4 نوامبر (13 آبان) ممنوع کرده است و از آنجا که تجارت جهانی نفت اکثرا با استفاده از ارز دلار انجام می شود و شرکت های بیمه که محموله های نفتی را تضمین می کنند اکثرا آمریکایی هستند، آمریکا می خواهد از طریق ممنوع کردن روابط بانکی و همچنین توقف صادرات نفتی ایران اقتصاد این کشور را خفه کرده و در نتیجه ایران را به زانو درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما چین، اروپا، روسیه و هند از این اقدامات محدود کننده آمریکا راضی نیستند و می خواهند به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
وبسایت مذکور در ادامه نوشت: چین، روسیه و اتحادیه اروپا برای دور زدن تحریم های آمریکا قصد دارند یک ساز و کار مالی جدید ایجاد کنند تا بتوانند به روابط تجاری خود با ایران ادامه دهند. هند نیز باید به این ساز و کار جدید ملحق شود و به واردات نفت خود از ایران ادامه دهد.
این سیستم مالی جدید به قدرت انحصاری آمریکا در شبکه های بانکی جهان پایان خواهد داد. نزدیک به 39 درصد از تراکنش های جهانی از طریق شبکه های بانکی آمریکا با استفاده از ارز دلار انجام می شود. همچنین 35 درصد از تراکنش های بانکی در جهان از طریق بانک های اروپایی و با استفاده از ارز یورو انجام می شوند. اما ایجاد سیستم های مالی جدید می تواند سبب کاهش سهم آمریکا در تراکنش های جهانی شود و از قدرت فشار این کشور بکاهد.
این پایگاه اینترنتی هندی افزود: در حال حاضر هند و ایران با استفاده از ارز های یورو و روپیه به تجارت خود ادامه می دهند. ایران همچنین در مقابل نفت خود می تواند از هند برنج وارد کنند. این اقدامات سبب می شود که ارز دلار از تجارت دوجانبه میان تهران و دهلی نو خارج شود.
ایران دارای یک حساب بانکی در بانک 'یوکو' می باشد که در طول تحریم های گذشته تهران، خریداران نفتی هند، بهای واردات خود از ایران را به این حساب واریز می کردند. ایران نیز با استفاده از این حساب بهای واردات برنج باسماتی خود از هند را پرداخت می کرد. اخیرا بانک مرکزی هند با افتتاح یک شعبه بانک پاسارگاد در شهر مومبای موافقت کرده است. هند و ایران می توانند با استفاده از این اقدامات وابستگی خود به سیستم مالی آمریکا را کاهش دهند.
تحریم های ایران همچنین می توانند به شکل دیگری اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار دهند. اقتصاد آمریکا امروزه به این جهت قدرتمند است که دلار این کشور به عنوان ذخیره ارزی استفاده می شود. هر کشوری در بانک های بین المللی دارای ذخایر ارزی است که از آن برای سهولت روابط بانکی و همچنین تضمین اقتصاد خود در مقابل بحران های مالی استفاده می کند. این ارز ذخیره اکثرا به صورت دلار در بانک های آمریکایی نگهداری می شود. این ذخایر ارزی در واقع یک وام ناخواسته به آمریکا می باشد. چین ، ژاپن و اکثر کشور های ژاپن به این شکل در بانک های آمریکایی دارای حساب های ارزی هستند. مجموع حساب های ارزی در بانک های آمریکا حدود 21 تریلیون دلار می باشند. سیاست های سختگیرانه دونالد ترامپ احتمالا کشور های را مجبور خواهد کرد تا حساب های ارزی خود در بانک های آمریکایی را کاهش داده و آنها را در بانک های اروپایی، چینی، روسی و حتی هندی سرمایه گذاری کنند. به عنوان مثال چین بیش از 85 میلیارد دلار از 150 میلیارد دلار سپرده ارزی خود در بانک های آمریکایی را خارج کرده است. این اقدامات می توانند به کاهش اعتبار بانک های آمریکایی و در نتیجه رکود اقتصادی آمریکا منجر شوند.
این امر ممکن است به جای ایران، آمریکا را به زانو درآورد. کسری بودجه آمریکا از 600 میلیارد در دوره باراک اوباما به 890 میلیارد دلار در سال جاری رسیده است. رقابتی بودن اقتصاد آمریکا در جهان نیز در حال محو شدن است. در سال جاری در ماه های جولای( تیر) تا اوت(مرداد)، واردات آمریکا 0.6 درصد افزایش داشته است درحالی که صادرات این کشور 0.8 درصد کاهش یافته است. دولت آمریکا به شدت در حال قرض گرفتن پول برای ایجاد شغل و افزایش درآمد شهروندان خود است. این اقدامات مانند یک اقدام یک شرکت بحران زده برای ساخت یک هتل پنج ستاره از طریق وام است که نمی تواند به صورت طولانی مدت پایدار باشد. کسری بودجه در دولت آمریکا سبب شده است که وام های خارجی این کشور افزایش یابند. از سوی دیگر استفاده ترامپ از سیستم بانکی علیه ایران سبب شده است که کشورهای دیگر از اعطای وام به آمریکا خودداری کنند. نتیجه این وقایع اقتصاد آمریکا را با مشکل روبرو خواهد ساخت.
درحال حاضر ممکن است تحریم ها به دلیل قدرت انحصاری آمریکا تاثیر گذار باشند اما سپر آهنین آمریکا دارای منافذ و سوراخ های زیادی است. هند باید مسیر خود را مشخص کند و با پیوستن به چین، روسیه و اتحادیه اروپا یک شبکه مالی جدید جهت دور زدن بانک های آمریکایی ایجاد کند. همچنین هند باید به یک کشور پیشرو در جایگزین کردن ارز دلار به عنوان ذخایر ارزی خارجی تبدیل شود. هند باید با انحصاری بودن اقتصاد آمریکا مقابله کرده و برای ایجاد یک اقتصاد جهانی فراگیر تلاش کند.
آساق**267**1424

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هند آمريكا سلطه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۷۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در آسیا در روز چهارشنبه یک افزایش قیمت جزئی داشته که می‌تواند نتیجه گزارش کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا طی هفته گذشته باشد. به نظر می‌رسد توجه سرمایه‌گذاران از تنش‌های خاورمیانه دور شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۴۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش ۸۳ دلار و ۳۴ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۳.۲۳۷ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۹ آوریل کاهش یافته است. این در حالیست که بسیاری از تحلیلگران انتظار یک افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.
تاجران منتظر اطلاعات رسمی در مورد ذخایر نفت و محصولات نفتی هستند که قرار است امروز منتشر شود.
در این بین، احتمال کاهش نرخ بهره در انگلیس و اتحادیه اروپا در ماه ژوئن افزایش یافته که می‌تواند به رشد اقتصاد و در نتیجه رشد تقاضا برای نفت کمک کند.
کپیتال ایکونومیکس طی یادداشتی اعلام کرد فعالیت تجاری در منطقه یورو و انگلیس در ماه جاری میلادی با بیشترین سرعت طی یک سال گذشته رشد داشته که حاکی از ادامه رشد اقتصاد منطقه است.
از طرف دیگر فعالیت تجاری در آمریکا در ماه آوریل تا پایین‌ترین سطح طی چهار ماه گذشته کاهش یافته است. بدین ترتیب سیاستگذاران قانع می‌شوند که لازم است نرخ بهره را جهت حمایت از اقتصاد پایین بیاورند.
با وجود تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه، به نظر می‌رسد توجه تاجران تا حدی از تحولات خاورمیانه در معاملات روز چهارشنبه دور شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • مذاکرات ایران برای خرید شرکت خودروسازی «روور» انگلستان
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ |برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد