Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوق تخصص بیمارهای داخلی، گفت: بیماری کلیوی عوامل خطر متعددی مانند سابقه بیماری کلیوی خانوادگی، دیابت، فشارخون، چاقی دوران کودکی، وزن کم هنگام تولد، سن بالا، اضافه وزن، مصرف مسکن‌ها، مصرف مواد مخدر (تریاک)، اختلالات ساختاری در مجاری ادرار، سنگ ادراری و بیماری‌های ژنتیک، دارد اما شایع‌ترین علت‌ها بیماری دیابت و فشار خون بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد سعید فرقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بیماری کلیوی یکی ازشایع‌ترین بیماری‌ها در بین افراد جامعه است به طوری که درصد بالایی از مردم در کشور مبتلا به نارسایی کلیه با شدت‌های مختلف هستند و سالانه به تعداد این بیماران اضافه می‌شود.

علل آسیب حاد کلیوی مصرف داروهای بدون تجویز پزشک است 

وی ذکر کرد: بیماری کلیوی می‌تواند حاد یا مزمن باشد، آسیب حاد کلیه به نارسایی کلیه که در فاصله سه ماه ایجاد شود گفته می‌شود برای مثال مصرف الکل‌های آلوده، الکل چوب، ضدیخ، حساسیت به مسکن‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌ها که اغلب بدون تجویز پزشک و سرخود مصرف می‌شوند، از علل آسیب‌ حاد کلیه است.

فوق تخصص بیمارهای داخلی، افزود: بیماری مزمن کلیه، به اختلال عملکردی که بیش از سه ماه طول کشیده باشد گفته می‌شود، و در ایران مهم‌ترین علت آن بیماری دیابت و فشار خون در افراد است.

فرقانی گفت: در این بیماری مزمن کلیوی علائم بالینی ممکن است تا مراحل پیشرفته مشخص نشود، به این صورت که بیمار از بیماری خود اطلاعی ندارد.

بیماری مزمن کلیه و حاملگی 

فوق تخصص بیمارهای داخلی، بیان کرد: حاملگی در زنان دارای بیماری مزمن کلیه با افزایش خطر تشدید بیماری زمینه‌ای کلیه و عوارضی چون ختم بارداری پیش از موعد و خطرات بالقوه در جنین همراه است.

فرقانی عنوان کرد: مصرف داروهای مهار کننده پمپ پروتون ( امپرازول، رابزول و پنتازول) با افزایش خطر بیماری کلیه ارتباط دارد در واقع مصرف این دسته داروها با افزایش خطر آسیب حاد کلیه و بیماری مزمن کلیه همراه است و در مواردی بیمار نیازمند دیالیز خواهد شد.

علائم بیماری مزمن کلیه 

وی ذکر کرد: علائم نارسایی کلیه بستگی به شدت آن دارد، متاسفانه بیشتر افراد از بیماری خود آگاه نیستند، در مجموع علائمی که ممکن است نشانه بیماری کلیه باشد شامل ورم اطراف چشم، احساس خستگی، کم‌خونی، وجود ادرار در خون، خارش، احساس تغییر دفع ادرار و تکرر ادرار به ویژه در شب‌ها، دفع ادرار کف‌آلود، تورم در ساق پا، کاهش اشتها، کاهش وزن، اختلال حافظه و تمرکز و در موارد پیشرفته و شدید ممکن است به تشنج و کما منجر شود.

سایر عارضه‌های بیماری کلیه 

فوق تخصص بیمارهای داخلی، خاطرنشان کرد: بیماری کلیه خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و نیز سکته‌های قلبی و مغزی را بیشتر می‌کند. 

فرقانی در پایان یادآور شد: پوکی استخوان، مشکلات گوارشی نظیر تهوع و استفراغ همچنین زخم‌های گوارشی، مشکلات عصبی مانند افسردگی و اختلال خواب، اضطراب و افزایش خطر انواع عفونت‌ها و کم‌خونی از دیگر مشکلات بیماران کلیوی هستند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بیماری کلیه دیابت دياليز فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود