Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-20@04:29:56 GMT

هر روز چقدر پلاستیک می‌خوریم؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۹۸۹۶۴

دانشمندان برای اولین بار تائید کردند که بدن انسان با پلاستیک آلوده می‌شود. در آزمایشی با این هدف که روزانه چقدر پلاستیک می‌خوریم، در بدن شرکت‌کنندگان نمونه‌هایی از میکروپلاستیک مشاهده شد.

تاکنون اغلب تحقیقات دنیا در این زمینه روی طبیعت متمرکز شده بود اما مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی وین نشان می‌دهد که انسان‌ها نیز پلاستیک می‌خورند و پلاستیک‌ها در بدن ما جا خوش کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محققان به سرپرستی دکتر فیلیپ اشوابل می‌گویند: خوردن ماهی یا آب از بطری، دو راه اصلی ورود پلاستیک به بدن ماست و نمی‌توان از خوردن پلاستیک توسط انسان جلوگیری کرد.

دکتر اشوابل نیز گفت: نگرانی ما این است که پلاستیک وارد روده شده و بیماری گوارشی ایجاد کند. کوچک‌ترین ذرات میکروپلاستیک قادر به ورود به جریان خون و سیستم لنفاوی هستند و حتی ممکن است وارد کبد هم بشوند.

بیش از صدها قطعه میکروپلاستیک و 9 نمونه متفاوت در بدن داوطلبینی که در دانشگاه وین مورد آزمایش قرار گرفتند، دیده شد.

میزان یافت‌شده معادل 50 تا 500 میکرومتر بود. این در حالی است که ضخامت موی انسان 17 تا 181 میکرومتر است.

گفته می‌شود 5 درصد از پلاستیک‌های تولیدشده جهان وارد دریا می‌شوند که ممکن است نصیب ماهیان شوند.

 

خبرآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000ARa برچسب ها: پلاستیک ، مسمومیت ، دانشمندان

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: پلاستیک مسمومیت دانشمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۸۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش سوسک های سایبورگ در بیابان

دانشمندان ارتشی از سوسک‌های سایبورگ قابل کنترل از راه دور را در بیابان آزمایش کردند.   به گزارش ایسنا، دانشمندان در سنگاپور ارتشی از سوسک‌های سایبورگ که از راه دور کنترل‌ می‌شدند را در یک زمین بیابانی به راه انداختند تا این گروه را برای انجام ماموریت‌های جستجو و نجات در آینده آزمایش کنند.   به نقل از ایندیپندنت، تحقیقاتی نشان می‌دهد که حدود ۲۰ سوسک سایبورگ ماداگاسکار که کوله پشتی‌های کوچک رایانه‌ای داشته‌اند را می‌توان به گونه‌ای کنترل کرد تا به عنوان یک گروه در سراسر یک تپه شنی حرکت کنند.   این سوسک‌های سایبورگ، سوسک‌های زنده‌ای هستند که دارای فناوری هستند که دانشمندان می‌توانند از آنها برای کنترل آنها استفاده کنند.   محققان دانشگاه فناوری نانیانگ در سنگاپور می‌توانند دستورات را به سوسک‌ها منتقل کنند و به آن‌ها بگویند که کدام جهت بروند. این دستورات از طریق الکترودهایی کوله پشتی که در هر سمت اندام حسی حشرات قرار داده شده بود، به سوسک‌ها منتقل می‌شد. در حالی که دانشمندان می‌توانستند سوسک‌ها را به چپ یا راست حرکت دهند، خود سوسک‌ها نیز می‌توانستند مانند معمول راه خود بروند و موانع را دور بزنند.   محققان همچنین مواردی را ثبت کردند که در آن سوسک‌هایی که به طور تصادفی روی پشت خود غلتیده بودند، توسط دیگران مورد کمک قرار گرفتند.   در حالی که تاکنون دانشمندان به طور گسترده تبدیل حشرات به موجودات سایبورگ را انجام داده‌اند، نشان دادن رفتار گروهی چنین مواردی یک چالش بوده است.   محققان توضیح می‌دهند: این شکاف تحقیقاتی به دلیل دشواری در هماهنگی حرکات یک گروه سایبورگ تحت حضور تنوع فردی ذاتی حشرات در واکنش به کنترل ورودی است.   با پرداختن به این چالش‌ها، دانشمندان یک الگوریتم ناوبری گروهی جدید برای سوسک‌های سایبورگ ایجاد کردند. این مطالعه خاطرنشان کرد که در میان ۲۰ سوسک، یکی رهبر و بقیه پیروان بودند.   در حالی که رهبر موقعیت هدف را می‌داند، پیروان فقط موقعیت نسبی همراهان نزدیک به خود را می‌دانند. دانشمندان دریافتند که این همراهی چندین ویژگی «قابل توجه» را در حین حرکت در صحرا نشان می‌دهد. آنها دریافتند که این الگوریتم جدید درهم تنیدگی بین سوسک‌ها را کاهش می‌دهد.   محققان همچنین دریافتند که فعل و انفعالات بین سوسک‌های همراه می‌تواند به یک سایبورگ به دام افتاده کمک کند تا از یک موقعیت دشوار فرار کند. دانشمندان دریافتند سوسک‌های همراه نیز می‌توانند به یکدیگر در غلبه بر واژگونی کمک کنند.   محققان امیدوارند روزی بتوان از چنین دسته‌ای از حشرات سایبورگ در ماموریت‌های جستجو و نجات پس از بلایای طبیعی استفاده کرد.   آنها در این مطالعه نوشتند: این تحقیق به حوزه رباتیک گروهی کمک می‌کند و پتانسیل ادغام ارگانیسم‌های بیولوژیکی با رباتیک را برای ایجاد سیستم‌های خودمختار هوشمندتر با کاربردهایی در دنیای واقعی نشان می‌دهد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • میکروپلاستیک ها از روده به سایر اندام حرکت می کنند
  • ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند!
  • کشف بزرگترین سیاهچاله در نزدیکی کره زمین
  • ارتش سوسک های سایبورگ در بیابان
  • تضعیف تلاش‌های مقابله با بحران آب‌وهوایی با تولید پلاستیک
  • ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیک رایگان در فروشگاه‌ های زنجیره‌ای
  • کلوپ: شرایط نسبت به بازی با بارسلونا متفاوت است؛ اگر شکست می‌خوریم، باید به زیباترین شکل شکست بخوریم
  • از کارگاه‌های غیرمجاز تفکیک پلاستیک در کهریزک چه می‌دانید؟
  • هشدار ترسناک دانشمندان در مورد استفاده از ویپ
  • اجرای ۲۰ برنامه در هفته زمین پاک استان