Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@05:36:48 GMT

بازگشت نفت به مرز ۸۰ دلار

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۰۰۸۹۹

به گزارش رویترز، قیمت نفت روز گذشته تا مرز ۸۰ دلار بر بشکه رشد کرد که علت اصلی آن به نگرانی بازار از افزایش بحران دیپلماتیک میان عربستان و غرب بر سر ناپدید شدن جمال خاشقجی باز‌می‌گردد. این نگرانی در شرایطی میان فعالان بازار افزایش یافته است که تنها حدود دو هفته تا بازگشت فاز دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران باقی مانده و این موضوع بیش از پیش بر نگرانی‌های بازار افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاز دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران از تاریخ پنجم نوامبر آغاز می‌شود و هدف اصلی آن محدود کردن خرید نفت ایران در بازار جهانی است. آمریکا پس از خروج از توافق بین‌المللی برجام در فاز اول اعمال تحریم‌ها، برخی صنایع ایران مانند خودروسازی و مبادلات بانکی و بیمه‌ای را تحت‌تحریم قرار داد.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» روز گذشته و تا لحظه تنظیم این خبر (ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران) هر بشکه نفت خام برنت با ۱۹ سنت رشد قیمت، روی ۹۷/ ۷۹ دلار بر بشکه ایستاد. هر بشکه نفت خام آمریکا نیز اگرچه در شروع معاملات به بالای ۶۹ دلار بر بشکه صعود کرد، اما در ادامه روز ۱۵ سنت کاهش قیمت داشت و به ۹۷/ ۶۸ دلار بر بشکه رسید. روند معاملات در روز گذشته افزایشی بود، با این حال هفته گذشته اعلام خبر افزایش سطح موجودی نفت خام تجاری آمریکا بر قیمت‌ها فشار آورد. همچنین طبق اعلام شرکت‌ خدمات انرژی بیکرهیوز، شرکت‌های حفاری نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ اکتبر، چهار حلقه به تعداد دکل‌های حفاری نفت اضافه کرده و مجموع آنها را به ۸۷۳ حلقه رسانده‌اند که می‌تواند نشانه‌ای از افزایش تولید و عرضه در آینده باشد.  با این حال بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان روز گذشته در گفت‌وگو با «شانا» تاکید کرد: «ناتوانی عربستان و روسیه در تولید نفت بیشتر و جایگزین کردن سهم ایران سبب نگرانی بازار شده  است.» عربستان و روسیه در نشست ماه ژوئن در وین اعلام کردند ائتلاف اوپک و غیراوپک به منظور جبران کاهش عرضه نفت خام در بازار، تولیدات خود را تا یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد. این میزان افزایش تولید بر اساس گزارش‌های داخلی اوپک در حالی محقق نشده است که انتظار می‌رفت عربستان و روسیه بخش زیادی از آن را تامین کنند. به گفته بیژن زنگنه «برای نفت ایران جایگزینی در بازار وجود ندارد، تولید نفت عربستان و روسیه هم اکنون نزدیک به بالاترین سطح تاریخی خود است و این دو کشور ظرفیت اضافی برای تولید بیشتر و جایگزینی نفت ایران ندارند.»

وی با اشاره به اینکه عربستان با استفاده از ذخیره‌سازی‌های خود توانسته است در فاصله ماه مه تا سپتامبر، روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت بیشتر به بازار عرضه کند، یادآور شد: مجموع تولید نفت دیگر اعضای اوپک در این بازه زمانی تنها ۱۰۵ هزار بشکه در روز افزایش یافته و این به آن معنا است که اعضای اوپک توانایی افزایش تولید نفت بیشتر از رقم کنونی را ندارند. زنگنه درباره مقدار تولید نفت روسیه اظهار کرد: تولید نفت این کشور در ماه سپتامبر نسبت به ماه مه، ۳۸۸ هزار بشکه در روز افزایش یافته است که در بالاترین سطح خود قرار دارد، بنابراین روسیه هم در کوتاه‌مدت بدون سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی خود نمی‌تواند بیش از این، تولید را افزایش دهد. وی درباره توانایی کشورهای غیرعضو اوپک برای افزایش عرضه بیشتر نفت به بازار هم اظهار کرد: آنها چنین توانایی ندارند. تولید نفت این کشورها به‌جز روسیه بر اساس اعداد تخمینی دبیرخانه اوپک در بازه زمانی ماه مه تا سپتامبر امسال تنها ۶۶ هزار بشکه در روز افزایش یافته است. وزیر نفت برای چندمین‌بار با تاکید بر اینکه بازار توانایی جایگزین کردن نفت ایران را ندارد به آقای ترامپ پیشنهاد کرد دست از تحریم نفت ایران بردارد. بازگشت تحریم‌های نفتی علیه ایران در ماه‌های اخیر به یکی از نگرانی‌های اصلی بازار جهانی نفت تبدیل شده و حتی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار، باعث رسیدن قیمت نفت به اوج ۸۶ دلاری در ماه سپتامبر شد.

  تداوم نگرانی در بازار نفت

 دریافت معافیت از تحریم‌‌های آمریکا یکی از روش‌هایی است که کشورهای خریدار نفت‌ خام و میعانات گازی ایران از زمان قطعی شدن بازگشت تحریم‌ها به دنبال آن بودند. کره‌جنوبی، ژاپن و هند از جمله مشتریان نفت خام ایران هستند که با وجود منافع مشترک سیاسی و نظامی با آمریکا، علاقه‌مند به دریافت معافیت و تداوم خرید نفت از ایران بودند. عملکرد دولت آمریکادر رابطه با تحریم‌های ایران در ابتدا به گونه‌ای بود که نشان می‌داد اعطای معافیت از تحریم‌ها خط قرمز به‌شمار می‌رود زیرا تمام کشورهای خریدار نفت ایران طبق دستور ترامپ باید تا تاریخ ۴ آبان خرید نفت از ایران را صفر می‌کردند.

 حالا دو هفته تا بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران باقی مانده و افت صادرات نفت خام ایران کمتر از حد انتظار بوده است. از همین‌رو به‌نظر می‌رسد دولت ترامپ با توجه به ناامیدی از صفر شدن صادرات نفت خام ایران، تصمیم گرفته زودتر از فرارسیدن این موعد، اعلام کند به خریداران نفت خام ایران معافیت اعطا خواهد کرد. این خبر روز گذشته در حالی منتشر شد که وزیر نفت عربستان سعودی طی مصاحبه با خبرگزاری تاس روسیه تاکید کرد نمی‌داند افت صادرات نفت ایران و سایر کشورهای تولیدکننده نفت ممکن است چقدر باشد. در عین حال به نظر می‌رسد تاکید خالدالفالح بر ناتوانی عربستان از جبران کسری عرضه نفت خام به بازار (در صورت زیاد بودن میزان کاهش عرضه) از سمت ایران و سایر کشورهای تولیدکننده نفت خام، در عمیق شدن نگرانی بازار و رشد بیشتر قیمت‌ها اثرگذار بوده است. اظهارنظر فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی نیز در تیره‌تر شدن چشم‌انداز بازار نسبت به قیمت‌ها بی‌اثر نبوده است. بیرول طی اظهاراتی روز گذشته گفت سایر تولیدکنندگان ممکن است برای جبران کامل عرضه کمتر از سوی ایران، به مشکل برخورد کنند و قیمت نفت افزایش بیشتری پیدا کند.

 بر اساس گزارش‌های منتشر شده، افزایش نگرانی از کمبود عرضه باعث شده است برخی کشورهای مصرف‌کننده نفت خام، اقدام به افزایش سطح انبارهای نفتی خود کنند. معامله‌گران در این زمینه می‌گویند: مصرف‌کنندگان نفت با انتظار برای اختلالات در روند عرضه به ذخیره‌سازی اقدام کرده‌اند. به گفته استفن اینس، مدیر معاملات منطقه آسیا اقیانوسیه شرکت OANDA، در چین تقاضای فصلی بالاتر و ذخیره‌سازی روی داده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۰۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • دلار به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشت / خریداران دست نگه داشته‌اند
  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان | خریداری در بازار نیست
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان/ خریداری در بازار نیست
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد