Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران بزرگترین تولید کننده پسته در جهان است و محققان زیادی بر روی فرآوری پسته در سراسر دنیا مشغول تحقیق هستند.

از سویی اکثر کشاورزان پسته کار کشور خرده کار بوده و اغلب به دلیل توان اقتصادی به ناچار محصول خود را با قیمت پایینی به شرکت‌های فرآوری که ماشین‌های فرآوری این محصول را دارند می‌فروشند که کاهش درآمد این دسته از کشاورزان را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت این موضوع محققان در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی در پژوهشی طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین فرآوری پسته را انجام دادند.

محمد یونسی الموتی مجری این پروژه به ویژگی های ماشین فرآوری پسته که با انجام این طرح ساخته شده است اشاره و اظهار کرد: این دستگاه پوست کنی، شستشوی اولیه و رطوبت گیری اولیه پسته را انجام می دهد. با توجه به قابل حمل بودن آن می توان در مزارع کوچک برای فراوری مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در این تحقیق دستگاهی چند منظوره ارزان قیمت برای فرآوری پسته ساخته شد تا اینکه کشاورزان خرده کار با خرید آن بتوانند مراحل اولیه فرآوری پسته را خود انجام دهند و بتوانند محصول خود را با قیمت مناسب به بازار ارائه دهند. این دستگاه قادر است سه مرحله پوست کنی، شستشو و رطوبت گیری پسته را در یک محفظه که محفظه فرآوری نامیده می شود، انجام دهد. محفظه فرآوری از دو قفسه ساینده و یک کف انحنادار ساخته شده که می تواند توسط دو الکتروموتور دور متغیر به حرکت درآید.

به گفته الموتی، به دلیل خصوصیت های ویژه ای که برای این دستگاه در نظر گرفته شده است، مراحل شستشو و رطوبت گیری نیز به راحتی در همین محفظه قابل انجام است. 

وی ادامه داد: طراحی دستگاه چند منظوره ( پوست کن، شستشو دهنده و رطوبت گیر) پسته، محاسبات مربوط به میزان توان مصرفی دستگاه در مراحل مختلف فرآوری، ساخت دستگاه چند منظوره فرآوری دستگاه و ارزیابی کلی عملکرد دستگاه چند منظوره فرآوری پسته در مراحل پوست کنی، شستشو و خشک کننده پسته از اهداف این طرح پژوهشی است.

کد خبر 4439210 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: پسته صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اربعین ۹۷ نوآوری فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان امنیت اطلاعات فناوری نانو دانشگاه امیرکبیر اینترنت هوشمندسازی ناسا گوگل تحقیقات علمی محمد جواد آذری جهرمی اربعین 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۴۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو

یک محقق ایرانی در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

اسماء وردیان؛ محقق مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد.

در این طرح جوهر هوشمند سبز از ضایعات پوسته میگو (نانوفیبرهای کیتین) و ترکیب دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین بدست آمده از گلبرگ زعفران برای پایش تازگی میگو در طول مدت نگهداری در یخچال ساخته شد. این جوهر هوشمند حتی پس از نگهداری به مدت شش ماه در دماهای مختلف همچنان پایدار بودند.

ساخت نخستین محصول آلوپلاستیک استخوانی با فناوری نانو در دنیا

غذاهای دریایی به عنوان منبع غنی از ویتامین‎ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع بخش مهمی از سبد غذایی هستند. این غذاها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و پایش تازگی آن‎ها ضروری است.

برچسب‎‌های هوشمند با قرار‌گیری در محیط بسته‌بندی می‌توانند به صورت خودکار فعال شده و به مصرف‎کننده اطلاعات بصری در خصوص سلامت و تازگی محصول ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان
  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو