Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و فرانسه گفت: فرانسه از تمام امکانات خود برای تحقق توافق هسته‌ای و باقی ماندن برجام استفاده خواهد کرد.

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فیلیپ بونکار رییس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس سنای فرانسه و دلفین او رییس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس ملی فرانسه و هیات همراه ظهر امروز (سه شنبه یکم آبان ماه) با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی با اشاره روابط ایران و فرانسه در سال های گذشته، گفت: دو کشورهمواره روابطی گسترده داشتند و قطعا سفر هیأت های پارلمانی فرانسه به ایران می تواند به تقویت همکاری ها و تعاملات کمک شایانی کند.

وی با بیان اینکه فرانسه یک کشور پیش رو در حل مسائل است، ادامه داد: البته حضور منافقین در فرانسه یک نکته منفی در اذهان مردم ایران ایجاد کرده است، زیرا منافقین مسئول ترور 17 هزار نفر از مردم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به روابط تجاری گسترده ایران و فرانسه، گفت: جمهوری اسلامی در بحث تعاملات تجاری در میان کشورهای اروپایی، بیشترین روابط را با فرانسه دارد و قطعا دو کشور باید تمام تلاش خود را برای ارتقا سطح تعاملات صورت دهند.

وی ادامه داد: ایران طبق گزارشات آژانس بین المللی انرژی اتمی به تمام تعهدات خود در عرصه عمل کرده و امروز انتظار است که اروپا اقدام عملی برای اجرای توافق هسته ای صورت دهد.

لاریجانی ادامه داد: فرانسه جزء اولین کشورهای اروپایی بود که بعد از خروج آمریکا از برجام، نسبت به این مسئله واکنش نشان داده و این اقدام را محکوم کرد و رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که ظرف چند هفته اقدامات قابل قبولی برای تحقق توافق هسته ای صورت می دهد، از این رو کشورهای اروپایی باید به تعهداتشان عمل کنند، اما آن چیزی که دیده می شود، تنها حمایت سیاسی است.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در شرایط کنونی موضع گیری اتحادیه اروپا از نظر سیاسی خوبی است، اما ایران توافق هسته ای را برای اعلام موضع دیگران امضا نکرده است.

لاریجانی با بیان اینکه مسئله تروریسم یکی از مشکلات بزرگ در کل جهان و منطقه است، گفت: جمهوری اسلامی با درخواست دولت های عراق و سوریه، در این کشورها در جهت مبارزه با تروریسم اقدام کرد و قطعا اگر اقدامات ایران نبود امروز سوریه و بغداد در دستان داعشی ها بود.

وی با انتقاد از نگاه ابزاری برخی کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای به بحران تروریسم، افزود: قطعا حل معضل تروریسم در منطقه، به اراده قوی کشورها بستگی دارد و جمهوری اسلامی آماده مذاکرده و همکاری با کشورها برای حل بحران سوریه از مسیر گفت‌وگو و راه حل های سیاسی است.

بونکار: فرانسه به هیچ وجه از فعالیت گروه منافقین در این کشور حمایت نمی کند

در این دیدار، فیلیپ بونکار رییس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس سنای فرانسه با اشاره به اهمیت و جایگاه ایران در عرصه منطقه ای و بین المللی، گفت: قطعا فرانسه از گسترش روابط و تعاملات با جمهوری اسلامی استقبال می کند و سفر هیأت ما به ایران نمایانگر عزم مجلس و دولت فرانسه برای تقویت همکاری ها است.

وی با بیان اینکه فرانسه به هیچ وجه از فعالیت گروه منافقین در این کشور حمایت نمی کند، افزود: دولت و مجلس فرانسه هیچ همکاری با این گروه نداشته و ما به تاریخچه فعالیت های فرقه ای آن ها اگاه هستیم.

بونکار با اشاره به اقدامات مثبت ایران در اجرای توافق هسته ای، تصریح کرد: رویکرد جمهوری اسلامی در برجام، تصویری خوبی را از این کشور در عرصه بین المللی منعکس کرده است و قطعا فرانسه از تمام امکانات خود برای تحقق توافق هسته ای و باقی ماندن این توافق استفاده خواهد کرد.

رییس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس سنای فرانسه، عملکرد جمهوری اسلامی در مبارزه با داعش و گروه های تروریستی در منطقه را مثبت و قابل قبول توصیف کرد و گفت: تنها راه مبارزه با گروه های تروریستی و کاهش بحران ها در منطقه مذاکرات و گفت‌وگوهای سیاسی است.

دلفین او: اقدامات عربستان در حملات به کشور یمن را محکوم می کنیم

همچنین در این دیدار، دلفین او رییس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس ملی فرانسه، با تسلیت در پی درگذشت عده ای از مردم ایران در حادثه تروریستی اهواز و حادثه تروریستی مجلس، گفت: فرانسه خود در سال های اخیر، قربانی معضل تروریسم بوده است و در این سال ها، صدها نفر از مردم فرانسه، جان خود را در حوادث تروریستی از دست داده اند.

وی با بیان اینکه مبارزه با داعش دارای فوریت و اهمیت بسیار بالا است، تصریح کرد: امیدواریم با همکاری جمهوری اسلامی و همچنین کشورهایی مانند روسیه و ترکیه، راه حل مناسبی برای بحران سوریه اندیشیده شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس ملی فرانسه با اشاره به بحران یمن، گفت: قطعا بحران یمن نیازمند راه حل سیاسی است، البته ما با کشورهای عربستان و امارات در این رابطه مذاکره می کنیم، اما بابت حوادث اخیر در کشتار مردم یمن متأسفیم و اقدامات عربستان در حملات را محکوم می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی علی لاریجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۴۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم

به گزارش خبرآنلاین "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

به نقل از ایسنا با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898547

دیگر خبرها

  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • امکانات نیروی انتظامی باید بهبود پیدا کند
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • اصابت ۵ موشک از ۷ موشک ایران یعنی نابودی قوی‌ترین سامانه دفاعی دنیا
  • پس از تنبیه رژیم صهیونیستی حالا وقت احیای برجام است! / اصلاح‌طلبان برای دور دوم انتخابات چه برنامه‌ای دارند؟