Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسوج- ایرنا- رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد گفت: تلفات جاده ای در معابر شهری استان در سال جاری 14 نفر و سال گذشته 16 نفر بود و در مجموع 13 درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا سرهنگ اسماعیل خوشوقت روز سه شنبه در دومین نشست کمیسیون ایمنی راه ها در استانداری کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: در 6 ماهه اول سال جاری 14 نفر در معابر شهری استان بر اثر تصادف فوت و یک هزار و 329 نفر مصدوم شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: وضعیت جان باختگان حوادث رانندگی در 6 ماهه اول سال 97 در صحنه تصادف چهار نفر، حین انتقال یک و در مراکز درمانی 9 نفر فوت شدند.
خوشوقت عنوان کرد: سهم کاربران ترافیک در حوادث رانندگی چهار نفر رانندگان موتورسیکلت و 9 نفر عابران پیاده هستند.
وی تصریح کرد: 64 درصد تلفات مربوط به عابران پیاده در معابر شهری است که باید توجه بیشتری به این قضیه شود.
رئیس پلیس راهور استان تاکید کرد: درصد بیشترین علت تصادف فوتی در استان مربوط به بی توجهی به جلو بود که بخشی از آن بخاطر صحبت کردن با تلفن همراه و بخشی مشاجره درون خودرو و سایر مشکلات رانندگان است.
وی گفت: علت دیگر تصادف ها در استان، ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه که به دلیل سرعت غیر مجاز و تخطی از سرعت مطمئنه است.
خوشوقت با اشاره به نبود مرکز مانیتورینگ در استان افزود: استفاده از دوربین ها و تجهیزات هوشمند می تواند در مهار سرعت در معابر شهری استان موثر واقع شود.
وی بیان کرد: سهم وسایل نقلیه در تصادف های منجر به فوت 71 درصد خودروی سواری و 29 درصد موتور سیکلت است.
خوشوقت عنوان کرد: بیشترین علت تصادف منجر به جراحت 27 درصد بی توجهی به جلو، 18 درصد تخطی از سرعت مطمئنه، 16 درصد ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه، 13 درصد رعایت نکردن حق تقدم،13 درصد رعایت نکردن فاصله طولی و 13 درصد سایر عوامل است.
وی تصریح کرد: بالاترین آمار تصادف بین ساعت 8 تا 12 شب و 50 درصد تصادف ها در روز و 50 درصد در شب اتفاق می افتد.
خوش وقت گفت:‌ اقدامات فرهنگی انجام شده در زمینه آگاهی بخشی به مردم شامل اعزام کارشناس به مدارس و صدا و سیما و نصب بنر و تیزر در سطح معابر شهری است.
رئیس پلیس راهور استان بیان کرد: تقویت شهرداری ها جهت ایجاد مراکز مانیتورینگ در کل استان یک ضرورت است تا بتوان هم تخلفات را در سطح شهر رصد کرد و هم برای سامان دادن به مشکلات ترافیکی به موقع عمل کرد.
خوش وقت با اشاره به ضرورت احداث پل های مکانیزه در سطح شهر یاسوج افزود: با این کار هم تلفات کمتر شده و هم ترافیک روان تر خواهد شد.
وی اظهار داشت: 10 نقطه حادثه خیز استان شناسایی شده که شامل پل تنگ سریز، پل تلگاه، پل تنگاری، کمربندی یاسوج، پل روستای کریک، کمربندی گچساران، حد فاصل بوستان تا پل بریم، جاده باشت چرام، جاده یاسوج چرام و تنگ مهریان است.
خوشوقت تاکید کرد: اگر از بودجه حاصل از جریمه های رانندگی در زمینه ترافیک هزینه شود مشکل ترافیک حل خواهد شد.
براساس ماده 23 قانون تخلفات 60 درصد مبلغ جریمه ها در معابر جاده ای به اداره راه و شهرسازی و راهداری و در معابر شهری به شهرداری ها پرداخت می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: حفظ جان مردم یک وظیفه است و باید دقت شود مصوبات کم و خروجی قابل توجهی ایجاد کرد.
علی محمد احمدی با تاکید بر بازنگری در نقاط حادثه خیز استان افزود: محل هایی که بیشترین آمار فوتی را دارند در اولویت استانداردسازی قرار داده شوند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان نیز گفت: مصوبات باید کارشناسی، اجرایی و یک گام به جلو باشد و همچنین با انجام آسیب شناسی در راستای هدف گام برداشته شود.
عبدالمجید نژاد صفوی افزود : قبل از انعقاد هر قراردادی در حوزه راه و شهرسازی باید امور ایمنی لازم در آن لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه 48 درصد تصادفات منجر به فوت در نوروز امسال مربوط به خودروی پراید بود اظهار داشت: باید با انجام مشاوره به دنبال یک سند راهبردی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در زمینه ایمن سازی راهها بود.
شهردار یاسوج نیز گفت: تصادف ها در شهر یاسوج در 6 ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با نصب سرعت گیر و تغییرات هندسی 30 درصد کمتر شده است.
نستهن مقدم اظهار داشت: در بحث مکانیزه کردن پل های هوایی می توان اقدامات خوبی انجام داد همچنین طرح پل چهارم بشار پیشرفت فیزیکی مناسبی دارد.
وی افزود: برای اولین بار طرح جامع ترافیکی شهر یاسوج در حال اجرا و زیرساخت ها برای ایجاد مرکز مانیتورینگ آماده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز گفت: در 6 ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه پارسال آمار مصدومان افزایش یافته است.
اورنگ ایلامی افزود: 18 پایگاه اورژانس جاده ای و شهری در برنامه توسعه استان پیش بینی شده است.
وی با اشاره به برنامه احداث 14 پایگاه اورژانس اضافه کرد: در 6 ماهه اول سال جاری چهار پایگاه اورژانس راه اندازی شد که 2 تا جاده ای و 2 تا شهری است.
ایلامی بیان کرد: مدت زمان گرفتن تماس با اورژانس تا رسیدن به بالین مصدومان از 8.8 دقیقه به 6.1 کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: هزینه راه اندازی و تجهیز هر پایگاه اورژانس 14 میلیارد ریال است.
رئیس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی نیز گفت: در هفت ماهه اول سال جاری 32 احیا قلبی- ریوی موفق انجام شده و ناتوانی بعد از تصادف 12 درصد کاهش یافته است.
6110

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تلفات جاده اي كهگيلويه و بويراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۵۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد چند روز از پیش از ورود سامانه بارشی قوی اخیربه استان نسبت به خسارت های این پدیده های طبیعی هشدار داد و از شهروندان خواست تا با فاصله گرفتن از رودخانه ها و مسیل ها، خودداری از مستقر شدن عشایر در مناطق مرتفع،پرهیز از فعالیت های کوهنوردی ،خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و پرهیز از سفرهای غیرضروری برای به حداقل رسیدن این خسارت ها گام بردارند.

اما برخی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی این توصیه را جدی نگرفتند و حاصل این بی توجهی ها وقوع تعداد پرشماری سانحه رانندگی و گرفتاری تعدادی از عشایر در سیلاب و بارندگی های سامانه اخیر بود.

اما گران ترین هزینه این بی توجهی را خانواده سه جان باخته تصادف جاده یاسوج به بابامیدان پرداخت کردند که جبران ناپذیر است جایی که شهروندان مذکور در شرایط بسیار بد جوی اقدام به سفر کردند.

برباساس آخرین آمار اعلام شده از سوی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تا ساعت ۱۸.۳۰دقیقه شب گذشته در دیشموک ۴۹،دلی خمسیر ۴۸،دوگنبدان ۴۱.۲،ممبی ۴۱،درغک ۳۹.۵،فیلگاه ۳۹،خیمند ۳۷چ،رام ۳۶،تنگ پیرزال ۳۶،بوستان ۳۶،امامزاده پهلوان ۳۶،دهدشت ۳۵.۹،سی سخت ۳۳.۷س،تنگان ۳۳.۵،ماهور باشت ۳۳،امامزادهجعفر۳۲،گنجگان۳۱.۲،دژسلیمان ۳۱،برم سبز ۳۰،سرآب ننیز ۳۰،امیرآباد بابکان ۳۰،علی کرمی دمچنار ۳۰،یاسوج فرودگاه ۲۹.۹،کریک ۲۹،جاورده ۲۸،گنجه ای ۲۷.۸،دشتروم ۲۷.۵،دیل ۲۷،تنگ سرخ ۲۶ ،کالوس ۲۵لنده ۲۵,قلعه رئیسی ۲۴.۵,وزگ ۲۴ق،لعه دختر ۲۴,لیکک ۲۳.۶,لوداب ۲۳,تل گاه ۲۲,مارگون ۲۱,سرفاریاب ۲۰,سیرون شبلیز ۱۸,موشمی زیلایی ۱۸,پاتاوه ۱۷,دشت بز باران باریده است.

سوانح رانندگی کهگیلویه و بویراحمد

به گفته کارشناسان راهنما و رانندگی کهگیلویه و بویراحمد خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به فاصله طولی،ناتوانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه از عوامل مهم سوانح رانندگی در این استان است اما این صاحب نظران اعتقاد دارند طی روزهای اخیر بی توجهی به هشدارهای صاحب نظران و اقدام به سفر در شرایط بد جوی جاده‌های مختلف به ویژه گردنه‌ها از دلایل اصلی تصادف های روزهای پایانی هفته گذشته استان بوده است.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وقوع ۸۳ فقره تصادف طی ۴۸ ساعت در جاده های استان گفت:کارشناسان اورژانس در این مدت به ۱۷۴ مصدوم این سوانح خدمات درمانی ارائه داده اند که شمار تصادف ها در این مدت نسبت به حالت معمول بیشتر بود.

محمدامین نیکویی نژاد اظهار کرد: تلخ ترین حادثه ۴۸ساعت گذشته در تونل پنج یاسوج به بابامیدان رخ داد که در این حادثه سه نفر کشته و ۲نفر هم مصدوم شدند.

بوی تاکید کرد که ا اعلام شرایط بحرانی، وضعیت قرمز سازمان هواشناسی و بارندگی شدید تمامی پایگاه های اورژانس کهگیلویه و بویراحمد در آماده باش کامل قرار داشتند که در مجموع از ۹۰۸ تماس دریافتی ۱۶۶ تماس منجر به اعزام امدادگران شد.

وی تصریح کرد:پس از دریافت گزارش حوادث مذکور کارشناسان اورژانس بلافاصله به محل حادثه اعزام شده و بعد از انجام امداد و نجات اولیه، مصدومان را به بیمارستان های استان منتقل کردند.

وی تاکید کرد : در یکی از تصادف های مهم این مدت انحراف خودرو پژو ۴۰۵ در محور یاسوج به اصفهان دوراهی گندی خوری به سمت پاتاوه گزارش شد۶ نفر مصدوم شدند.

وی ادامه داد:در حادثه ای دیگر برخورد خودروهای پژو۴۰۵ و تیبا در روستای عزیزی لوداب با پنج مصدوم از سوی ماموران اورژانس استان امدادرسانی شد.

نیکویی نژاد در خصوص دیگر تصادفات بازه زمانی مذکور نیز بیان کرد: واژگونی دیگری برای یک دستگاه نیسان در منطقه بردپهن زیلایی رخ داد که در این حادثه نیز پنج نفر مصدوم شدند.

وی بیان کرد: حدود ۶۱ درصد از ماموریت های مدت زمان فعالیت سامانه بارشی در استان مربوط به حوزه شهرستان های بویراحمد و دنا بوده است.

گرفتاری خانواده های عشایر در سیلاب

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر ۱۰ خانوار در منطقه دشت بازار شهرستان دنا به علت اسکان در محل نامناسب گرفتار سیلاب شدند.

کاظم فلاحی دوست افزود: اگرچه بلافاصله تیم امدادی شهرستان دنا به منطقه حادثه اعزام و بعد از ارزیابی اولیه، نجاتگران هلال‌احمر به چادرهای عشایر که دچار آبگرفتگی شده بودند، امدادو نجات شدند اما این بی توجهی می توانست به خسارت های جبران ناپذیر جانی منجر شود.

البته در مدت زمان سامانه بارشی اخیر خسارت های دیگری هم تجربه شد که اجتناب ناپذیر است ،به عنوان مثال آن طور که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف ۴۸ ساعت گذشته و در پی بارش‌های سنگین، به ۲۴۰ شهروند آسیب دیده و سیل زده در سطح استان امدادرسانی شد.

فلاحی دوست اظهار کرد:امدادگران جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در ۲ روز اخیر موفق به انجام ۱۲ عملیات امدادرسانی شدند.

وی تاکید کرد: در این مدت ۶۰ خانواده کهگیلویه و بویراحمدی آسیب دیده از بارندگی‌های سیلابی امداد و نجات شدند و ۱۶۰ کیلوگرم نایلون نیز بین آنان توزیع شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در این مدت حوادث گوناگونی مانند سیل آبگرفتگی و در راه ماندگان رخ داد.

وی افزود: ۴۸ ساعت گذشته تاکنون ۱۲ تیم امدادی، ۳۰ نفر نیروی عملیاتی، هشت دستگاه پیکاب و ۶ دستگاه پمپ لجن کش به مناطق حادثه دیده کهگیلویه و بویراحمد اعزام و امدادرسانی انجام شد.

سخن آخر

هرچند با تلاش نیروهای امدادرسان بخش عمده ای از حادثه دیدگان بارندگی های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد نجات یافتند اما به نظر می رسد ضرورت دارد تا شهروندان هشدارهای کارشناسان را جدی تر بگیرند تا شاهد تکرار این تجربیات تلخ نباشیم.

دیگر خبرها

  • گام‌های نهایی برای سر آمدن انتظار چندساله؛ فقط یک ماه تا افتتاح پل چهارم بشار
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • هشتیمن جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران‌ زمین در یاسوج برپا می شود
  • مصدوم شدن ۲۰۷ نفر در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • سفر گروه فوق تخصصی جراحی ابن سینا به یاسوج
  • کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری/ فوت ۱۰۹ نفر 
  • مصدومیت ۲۰۷ نفر در ۷۲ ساعت گذشته در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • عزاداری یاسوجی‌ها در سالروز شهادت امام صادق(ع) + فیلم
  • برپایی آیین‌ سوگواری شهادت امام جعفرصادق (ع) در یاسوج
  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه