Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون قضایی رئیس کل و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی کانال «ایلی سو» کلانشهر تبریز را تهدیدی علیه بهداشت و سلامت عمومی دانست.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، بابک محبوب علیلو معاون قضایی رییس کل و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی در جلسه «کمیته تخصصی پیشگیری از جرایم علیه بهداشت و سلامت عمومی» با تأکید بر ضرورت اولویت بندی موضوعات و مسایل مربوط به بهداشت عمومی در راستای تأمین سلامت و امنیت غذایی مردم، آبیاری مزارع با فاضلاب تصفیه نشده در غرب تبریز را غیر قابل قبول دانست و گفت: با هدایت فاضلاب شهری به کانال‌های آب سطحی، عملاً این کانال‌ها به کانال فاضلاب تبدیل شده است؛ کانال «ایلی سو» از جمله این کانال‌های آب سطحی در کلانشهر تبریز است که تهدیدی علیه بهداشت و سلامت عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری مصوبات جلسه قبلی و بحث پیرامون امنیت غذایی (تهدید‌ها و راهکارها)، استماع گزارش و اقدام‌های به عمل آمده از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان در ارتباط با بررسی مشکلات مرتبط با نحوه آبیاری مزارع کشاورزی (واقع در ضلع غربی جاده قراملک به موتوژن تبریز) با فاضلاب‌های صنعتی و خانگی، بررسی و تحلیل نتایج اقدام‌های صورت گرفته راجع به تخلیه فاضلاب خام شهر جدید سهند در اراضی روستا‌های واقع در آن محدوده و بررسی مشکلات زیست محیطی شهرک صنعتی خصوص چرمشهر تبریز از جمله موضوعات مطرح در این جلسه بود.

اصلاح و هدایت آب‌های سطحی کانال «ایلی سو» و کنترل آن در محدوده شهر تبریز توسط شهرداری تبریز، توسعه شبکه فاضلاب و هدایت فاضلاب خانگی در محدوده کانال «ایلی سو» توسط شرکت آب و فاضلاب شهری استان، آزمایش و آنالیز محصولات کشاورزی و تولیدی در محدوده کانال «ایلی سو» توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز، تأمین آب سالم مورد نیاز برای زراعت کشاورزان منطقه توسط سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان، پایش مستمرّ واحد‌های صنعتی غرب تبریز و آزمایش‌های پساب خروجی آن توسط اداره کل محیط زیست استان و ارائه گزارش به دبیرخانه کمیته تخصصی پیشگیری از جرایم علیه بهداشت و سلامت عمومی از مصوّبات این جلسه بود.

در این جلسه تمرکز واحد‌های صنعتی بزرگ، تخلیه فاضلاب جمع آوری شده در چاه‌های جاذب از طریق لجن کش‌ها به رودخانه آجی چای در محل جاده فیال بتون، هدایت پساب‌های خانگی مناطق فاقد شبکه فاضلاب حاشیه کانال «ایلی سو»، برداشت غیر مجاز از کانال «ایلی سو» برای آبیاری مزارع عمده مشکلات زیست محیطی منطقه غرب تبریز اعلام شد.

عدم تکمیل شبکه فاضلاب شهر تبریز در محدوده عبور کانال «ایلی سو» و هدایت پساب‌های خانگی به این کانال و تغییر کاربری کانال از کانال آب‌های سطحی به کانال انتقال فاضلاب، عدم مدیریت و نظارت کافی شهرداری از کانال مذکور و تخریب آن توسط کشاورزان منطقه برای برداشت غیر مجاز در منطقه قراملک، هدایت فاضلاب خام خارج از ظرفیت تصفیه خانه شهر تبریز به آجی چای در مجاورت تصفیه خانه و عدم ساماندهی لجن کش‌های شهری از جمله عوامل مطرح در ایجاد معضلات زیست محیطی در منطقه غرب تبریز بوده است.

در جلسه کمیته تخصصی پیشگیری از جرایم علیه بهداشت و سلامت عمومی اعلام شد: به دلیل کمبود شبکه فاضلاب شهری در تبریز روزانه بالغ بر ۳۰۰ خودرو لجن کش در جاده فیال بتن نسبت به تخلیه فاضلاب چاه‌های جاذب در رودخانه آجی چای اقدام کرده و موجبات آلودگی شدید میکروبی و شیمیایی برای رودخانه و منابع آبی زیر زمینی و خاک منطقه را فراهم می‌کنند.

کانال «ایلی سو» از ساری زمی تبریز شروع شده و پس از طی مسیر از مجاورت کمربند میانی (ارتش) و طالقانی و لاله و رسالت از جاده دیزل آباد وارد منطقه صنعتی غرب می‌شود و از حدفاصل شرکت پیستون سازی و ایدم عبور کرده و از ضلع جنوبی و غربی موتوژن و ضلع شمالی شهرک فن آوری خودرو عبور کرده و به اراضی کشاورزی قراملک و در نهایت به آجی چای منتهی می‌شود و فاضلاب شهری در محدوده شهری و فاضلاب صنعتی عمدتاً تصفیه شده در منطقه صنعتی غرب به آن اضافه می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علیلو دادگستری آذربایجان شرقی حقوق عامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نظرزاده در دیدار با حجت الاسلام ذوالنوری نماینده قم در خانه ملت به تشریح وضعیت آب و فاضلاب در شهر قم پرداخت و فقدان شبکه فاضلاب در برخی نقاط شهر را یکی از معضلات اصلی شهر قم دانست و با بیان اینکه در این زمینه عقب‌افتادگی حدود ۱۰ ساله نسبت به متوسط کشور داریم، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است در حالی که متوسط کشور در این زمینه ۵۴ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به انجام مطالعات طرح فاضلاب شهر قم، بر ضرورت تحقق اعتبارات فاضلاب مصوب سفر اول رئیس‌جمهور تأکید و خاطرنشان کرد: برای رفع معضل فاضلاب در شهر حدود هزار کیلومتر شبکه و دو باب تصفیه‌خانه فاضلاب نیاز داریم تا بتوانیم وضعیت فعلی را سروسامان دهیم.

نظرزاده با اشاره به پروژه اجرای ۲۱ کیلومتر خط انتقال فاضلاب پردیسان و بخش شرقی قم و احداث تصفیه‌خانه فاضلاب پردیسان اظهار داشت: ۶ کیلومتر از این خط انتقال توسط شرکت آب و فاضلاب در حال اجراست و مابقی نیز توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: با اجرای این خط انتقال و تصفیه‌خانه امکان بهره‌مندی از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب برای بیش از ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان به ویژه در مناطق با تراکم ساختمانی زیاد فراهم خواهد شد.

وی در ادامه انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با بخش خصوصی را از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش بخشی از مشکلات فاضلاب عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار با اجرای ۴۰ کیلومتر خط انتقال و احداث یک باب تصفیه‌خانه، بخشی از فاضلاب پردیسان را تصفیه و برای مصارف صنعت و فضای سبز محور سلفچگان و نیزار منتقل خواهد کرد.

کد خبر 6090925

دیگر خبرها

  • لحظه انفجار وحشتناک چاه فاضلاب در تبریز (فیلم)
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • کیفیت هوای مشهد «قابل قبول» است
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است
  • ۱۵ اخطاریه دفع غیربهداشتی فاضلاب خانگی در سراوان صادر شد