Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@13:59:23 GMT

ماجرای فرار گور‌های ایرانی از قرنطینه

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۱۰۲۹۹

به گزارش فارس، ساعتی پیش برخی رسانه‌ها به نقل از یک منبع دوستدار حیات‌وحش که نام وی در خبر‌ها ذکر نشده است، اعلام کردند که «پنج گورخری که از حمل‌ونقل مرگبار جان سالم به در برده و به‌منظور رهاسازی در کویر، در قرنطینه‌ای واقع در کویر مستقر شده بودند، روز گذشته فرار کردند تا کمدی تلخ طرح احیای گورخر در پارک ملی کویر توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست را به پایان برسانند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان امروز در همین زمینه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان اظهار کرد: بعد از اینکه وضع سلامت پنج گورخر ایرانی زنده‌مانده تأیید و مشخص شد که بیماری ندارند، طبیعی بود بیش از دو هفته نمی‌توانستیم داخل سایت آن‌ها را نگهداری کنیم و در‌های سایت را باز کردیم.

عباس‌علی دامن‌گیر ادامه داد: بدون هیچ هیاهویی در‌ها را باز گذاشتیم تا این پنج گورخر بدون شوک و استرس وارد محیط شوند؛ از تمام مراحل فیلم‌برداری شده است و از صداوسیمای مرکز سمنان پخش می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر کدام از دوستداران محیط‌زیست خواستند می‌توانند عملیات رهاسازی نخستین گروه از گورخران ایرانی را ببینند، اضافه کرد: فنس‌های دو متری و نگهبان و حفاظت در سایت قرنطینه فراهم بوده است و فرار امکان نداشته است؛ رهاسازی گورخران به طبیعت انجام شده و فراری در کار نبوده است.

مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان با بیان اینکه رهاسازی پنج رأس گورخر ایرانی را در پاک ملی کویر انجام دادیم، تصریح کرد: مطمئن شدیم گورخر‌های انتقالی در این دو هفته با محیط آشنا شده‌اند و استرس ناشی از انتقال گورخر‌ها برطرف شده است.

دامن‌گیر با تأکید بر اینکه رهاسازی گورخر‌های ایرانی در محیط پارک ملی کویر خواست محیط‌زیست بوده است، افزود: نخواستیم گورخر‌ها را از فنسی به فنس دیگر وارد کرده و از آن‌ها نگهداری کنیم.

وی از ورود چندین رأس گورخر ایرانی از کرمان و یزد به استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: در سایت کرمان، ۱۲ رأس گورخر ایرانی داریم و سازمان حفاظت محیط‌زیست باید در این مورد انتقال تصمیم بگیرد و احتمالاً چند رأس هم از یزد داشته باشیم و بتوانیم در استان سمنان مدیریتشان کنیم.

اوایل مهرماه در راستای اجرای طرحی موسوم به احیای گورخر ایرانی در پارک ملی کویر، ۱۰ رأس گورخر ایرانی از سایت تکثیر و پرورش توران منتقل شدند که تلفات ۵۰ درصدی آن‌ها در رسانه‌ها خبرساز شده بود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۰۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود

ایسنا/البرز نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال‌های گذشته قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

علی حدادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال‌های سال است که تولید کنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در سه شهرستان نظرآباد، طالقان و چهارباغ فعالیت دارند ولی آن طور که باید و شاید از آنها نشده است.

وی با بیان اینکه این فعالان امروز برای توسعه واحد تولیدی و صنعتی خود با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: ما جلسات و پیش نویس مصوباتی با وزیر قبلی و فعلی صمت داشته‌ایم تا وضعیت این واحدها در البرز تغییر کند.

وی افزود: بر این اساس قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

این مسئول اظهار کرد: امسال که سال جهش تولید است، حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی در اولویت دولت و مجلس قرار دارد.

حدادی تاکید کرد: با حمایت از این واحدها شاهد رقابتی شدن فرایند تولید و از طرفی بالا رفتن کیفیت محصولات و کالاهایی داخلی خواهیم بود.

وی گفت: برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ بیش از دو دهه است که فعالیت دارند و متاسفانه چون نگاه جامع و متقنی به آنها نشده از توسعه بازمانده‌اند.

نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس در پاسخ به اینکه آیا پیوست‌های زیست محیطی در تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی رعایت خواهد شد یا باید منتظر تکرار تجربه تلخ شهرک بهارستان باشیم؟ گفت: توسعه و اشتغالزایی در اولویت دولت قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی به محیط زیست و اراضی ملی به ویژه در محدوده تالاب صالحیه آسیب وارد می‌کند، گفت: تالاب صالحیه تالابی نقطه‌ای است و در برخی ماه‌های سال آب دارد و محیط زیست باید زیرساخت‌های لازم را در این محدوده ایجاد کند.

حدادی اظهار کرد: من انتقاد جدی به رییس محیط زیست کشور و مدیرکل محیط زیست البرز دارم چون به هیچ وجه نمی‌توانیم بپذیریم که در مسیر توسعه تولید موانعی ایجاد شود و باید به سمتی پیش برویم که با رعایت ساختارهای محیط زیستی تولید هم رونق بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان