Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان انیمیشن «در مسیر باران» گفت: اگر منصفانه به فروش گیشه سینماها نگاه کنید می بینید که این اواخر انیمیشن نجات دهنده گیشه بوده است.

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: انیمیشن سینمایی «در مسیر باران» به نویسندگی سعید تشکری و  مهدی سیم ریز با طرحی از «فاطمه کاتبی» و کارگردانی «حامد کاتب» از چهارشنبه دوم آبان ماه به روی پرده می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انیمیشن با تکنیک سه بعدی و به سفارش موسسه آفرینش های آستان قدس رضوی تهیه و تولید شده است. «در مسیر باران» روایتگر روزهای سخت زندگی مردی به نام «ریان» است که در بغداد زندگی می کند خشکسالی تاب و توانش بریده و روزگار را بر او و خانواده اش سخت نموده است. به انگیزه اکران این انیمیشن با حامد کاتب کارگردان جوان این فیلم به گفتگو نشسته ایم که می خوانید:

قدس آنلاین: کمی از سابقه کاریتان بگویید. آیا انیمیشن «در مسیر باران» اولین تجربه کارگردانی تان است؟

کاتب: بله این کار اولین ساخته بلند من است. البته من پیش از این چندین فیلم کوتاه با مضامین مختلف ساخته بودم.

قدس آنلاین: از ایده شکل گیری این انیمیشن بگویید.

کاتب: حدود سه سال پیش ، در روز رونمایی انیمیشن «تولد آفتاب» مسئولین آفرینشهای آستان قدس در سالن حضور داشتند و کار را دیدند .ازشرایط و ساختار کار خوششان آمد بود همان جا بود که  اولین صحبت درخصوص این همکاری آغاز شد و من به دنبال این بودم که ایده ای را برای کار پیدا کنم که با شرایط موسسه مرتبط باشد.

وقتی که شروع کردیم به چک کردن ایده ها ، به شخصیتی رسیدیم به نام ریان؛ آمدیم برای این شخصیت تاریخی درام دادیم و شرایطی ایجاد کردیم که بتوانیم از داخل این داستان یک فیلمنامه مناسب ایجاد کنیم. در واقع این فیلم با حضرت رضا(ع) مرتبط است و یک داستان فرعی در کنار داستان اصلی پیش می رود و مخاطب را با خود همراه کند.

قدس آنلاین: چرا این فیلم پیش از این اکران نشده است؟

کاتب:متاسفانه به خاطره پاره ای از مشکلات شرایط اکران مناسبی تا به امروز نداشته است امروز هم البته به خاطر اینکه زمان زیادی برای تبلیغ نداریم کمی نگران هستم .

قدس آنلاین: این فیلمنامه چه ویژگی خاصی دارد؟

کاتب: فیلمنامه این انیمیشن از ویژگیهای زیادی برخوردار است . این کاربه لحاظ تنوع و مضمون خیلی مخاطب پسند است. فیلم ژانری سفری دارد و این ژانر به خاطر اقتضائات سفر برای خود من خیلی جذابیت داشت.

از دیگر جذابیتهای این انیمیشن وجود لوکیشن های زیاد، اتفاقات و کاراکترهایی است که در واقع اثر را از قالب همه کارهای دینی جدا کرده است و کلیشه های مرسوم این گونه آثار را ندارد و کاملا متفاوت است.

ما در این کار آمده ایم و زندگی زمینی یکی از یاران امام رضا را در کنار سیر و سلوک این فرد تا تکاملش را به تصویر کشیده ایم. هم اینها بود که من را برای ساخت این کار ترغیب کرد.

قدس آنلاین: چه زمانی را صرف ساخت این کار کردید؟

کاتب:  تقریبا ۲ سال و ۳ماه .  برای پیش تولید ۹ماه، برای تولید ۱۷ ماه و برای پس تولید ۶ماه وقت صرف شد. به عبارتی یکماه در بین مرحله پیش تولید و تولید برنامه به صورت موازی جلو رفت. که حدود یک تیم صد نفره در مراحل تولید با یک هزینه کنترل شده کلی فضای تصویری  ایجاد کردیم. برای تولید این فیلم ما از تعداد زیادی هنرمند کاربلد مثل مجید میر فخرایی که طراحی صحنه و لباس را بر عهده داشت بهره بردیم.

قدس آنلاین: چه تمهیداتی اندیشیدید که کاراز جذابیتهای لازم برخوردار باشد؟

کاتب: این فیلم با تکنیک انیمیشن رئال ساخته شده است و ما از خیلی از تکنیکهای سینمایی برای تولید و ساخت این فیلم در کنار بهره گرفتن از بازیگران چهره ای مثل امین زندگانی و رحیم نوروزی برای جذابیت بیشتر استفاده کردیم.

قدس آنلاین: آیا این فیلم برای مخاطب خاصی تولید شده است؟

کاتب: تقریبا می توانم بگویم خیر! اصلا از ابتدا هم قصد ما این بود که با پالایش فیلمنامه این کار را برای مخاطب نوجوان به بالا آماده کنیم.

فیلم انیمیشن «در مسیر باران» یک کار تاریخی مذهبی است. چون این روزها بچه های ما مرتب درگیر بازیهای خارجی رایانه ای هستند و رابطه شان با این تکنیک خوب است ، پس ما آمدیم و این ایده را با زبان امروزی پالایش کردیم. در واقع باید کار به شکل امروزی و برای مخاطب امروزی از نوجوان تا بزرگسالان تعریف میشد.

قدس آنلاین: گفتید برای ایجاد کاراکترهای فیلم از بازی بازیگران حقیقی استفاده کرده اید. چرا؟

کاتب:  به دو دلیل. اول اینکه مثلا کسی مثل امین زندگانی برای مخاطب چهره ای آشنا ست و وجودش می توانست بار مثبتی را به پروژه ما اضافه کند. دیگر این که این انیمیشن به سمت رئال حرکت کرده است و براساس چهره، صدا وبازیهای بازیگران تولید و ساخته شده است.

قدس آنلاین: فیلم دوبله هم شد؟

کاتب: بله از صداهای آقایان زندگانی و نوروزی به جای خودشان استفاده شد ولی مابقی که بازیگران تئاتر مشهد بودند نقششان دوبله شد.

قدس آنلاین: چرا از قالب انیمیشن برای بیان چنین موضوعی استفاده کردید؟

کاتب: این فیلمنامه بود که مشخص میکرد با چه تکنیکی کار شود و فیلمنامه هم قابلیت ساخت انیمیشن رئال را داشت فیلمنامه به شکلی بود که ما نمی توانستیم به سمت اغراق برویم چون مضمون فیلم و نوع مخاطبش چنین چیزی را نمی طلبید.

قدس آنلاین: در حال حاضر وضعیت تولید این گونه آثار را چگونه می بینید؟

کاتب: در سالی که هشت فیلم انیمشن در جشنواره حضور دارد می توان گفت که اتفاق بزرگی افتاده است ، پس حق است اگر بگویم ما از توقعمان خیلی بیشتر از این است. میشد به این کارها بیشتر پرداخت ولی این اتفاق درعمل رخ نداد. ما شرایط یکسانی با بقیه بخش ها نداشتیم.

ما هنوز در جشنواره فیلم فجر -جایی که می تواند این گونه آثار قضاوت و دیده شود -یک بخش مجزا و جایزه جداگانه نداریم من معتقدم راه انیمیشن تازه شروع شده است و باید حمایت شود. انیمیشن یک اتفاق جوان ولی پر تجربه است. اگر منصفانه به فروش گیشه فیلمهای انیمیشن نگاه کنید می بینید که این اواخر انیمیشن نجات دهنده گیشه بوده است.

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: در مسیر باران کاتب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد

پل شریدر که به زودی با جدیدترین فیلمش راهی جشنواره کن می‌شود، پنج سال قبل در چنین روزی به بهانه حشنواره جهانی فیلم فجر در تهران حضور داشت و از سینمای ایران و آینده سینما صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ماه با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.  

جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد.  برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعتراض سینماگر مطرح آمریکایی به فهرست برترین فیلم‌های تاریخ سینما اعلام فیلم‌های حاضر در جشنواره کن ۲۰۲۴ ؛ ایران هیچ نماینده‌ای ندارد غافلگیری‌های جشنواره کن ۷۷ برای عاشقان سینما

دیگر خبرها

  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • تصاویر ترانه علیدوستی در بیمارستان جعلی است (+عکس)
  • «پرویز خان» به خانه‌ها رسید/ روایتی متفاوت از مربی اخلاق فوتبال در راه اکران آنلاین
  • شترسواری گلاره عباسی در جنوب ایران | عکس
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما
  • اضافه شدن ۱۳ فیلم دیگر به بخش‌های مختلف جشنواره کن
  • فیلمی که همه را شوکه کرد؛ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • تاخت و تاز سینمای ژاپن در چین