Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، با تلاش تیم دیپلماسی ایران، گروه ویژه اقدام مالی FATF طی تصمیمی جدید اقدامات مقابله‌ای علیه ایران را برای چهارماه آینده معلق نگه‌داشته است که دستاورد مناسبی برای ایران محسوب می‌شود؛ اما با توجه به اوضاع داخلی باید با قدری احتیاط با این مسئله برخورد کرد.

گروه ویژه اقدام مالی اقدامات علیه ایران را چهارماه به تعویق انداخته و این فرصت را به ایران داده که در داخل کشور در مورد الحاق به FATF تصمیم نهایی گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

FATF اکنون در مجلس ایران تصویب‌ شده و باید منتظر بود که آیا این پیوستن به تأیید شورای نگهبان نیز می‌رسد یا خیر. برخی پیش‌بینی‌ها بر عدم تصویب FATF توسط شورای نگهبان است.

وزارت خارجه و تیم گفت‌وگو کننده دیپلماسی ایران توانسته تصمیم‌گیران گروه ویژه اقدام مالی را راضی کند که مهلتی ۴ ماهه به ایران داده شود تا در داخل کشور نظرات مختلف به اجماع برسد و تا آن زمان این وقت به ایران داده‌ شده است. این دستاورد واقعیتی را نشان می‌دهد که وزارت خارجه کشورمان در مقابل گروه اقدام ویژه مالیبه‌خوبی عمل کرده و این دستاورد در شرایطی است که اوضاع جهانی آن‌چنان به نفع ایران نیست و آمریکا و همراهان او به‌شدت کشور ما را تخریب می‌کنند. منتهی باید توجه داشت و بحث احتیاط اینجا مطرح می‌شود که در فرصت ۴ ماهه در داخل ایران نیروهای مخالف ایران برای پیوستن به FATF چه اقدامی خواهند داشت.

باید پرسید که آیا این گروه‌ها از اقدامات خود دست می‌کشند و اجازه می‌دهند که این قانون در شورای نگهبان تصویب شود. همین بحث و تردید در میان تصمیم گیران گروه اقدام ویژه نیز مطرح است و از این منظرآن‌چناناطمینانی برای طرف مقابل ما وجود ندارد که در پایان این فرصت ۴ ماهه در داخل ایران چه پیش خواهد آمد. به این معنا که اگر در ایران پیوستن به  FATFتصویب شود و دولت ایران ضمانت اجرایی قوی برای آن داشته باشد باید مخالفان این طرح را قانع کند یا به‌نوعی فعالیت‌های آنان را خنثی کند. در چنین شرایطی می‌توان امیدوار بود که تلاش‌های تیم دیپلماتیک ایران به نتیجه برسد و ایران به تعهدات خود در برابر FATF پایبند باشد درنتیجه گروه اقدام ویژه نیز روبه‌روی تحریم‌های آمریکا علیه ایران خواهد ایستاد.

وضعیت در داخل کشور روشن نیست. ممکن است همان فشاری که در مجلس شورای اسلامی برای عدم پیوستن ایران به FATF وجود داشت در شورای نگهبان نیز وجود داشته باشد و نیروهایی که در این میان کارشکنی می‌کنند، بهانه‌های مختلف را به نیروهای خارجی و گروه اقدام ویژه دهند. در چنین شرایطی نمی‌توان امیدوار بود که تلاش‌های تیم وزارت خارجه به نتیجه برسد. باید تحلیل خود را به تیم دیپلماسی ایران واقع‌بینانه کرد. وزارت خارجه ما آن‌چنان‌که باید در موقعیت‌های مختلف اختیار عمل ندارد و برخی تصمیم‌ها خارج از این وزارت‌خانه گرفته می‌شود. این مورد نقطه‌ضعفی برای وزارت خارجه و کشور ما محسوب می‌شود. تیم دیپلماسی ایران تا آنجا که اختیار عمل داشته، به‌خوبی عمل کرده است. باید آگاه بود که وزارت خارجه ایران با یکسری محدودیت‌ها روبه‌رو است و با در نظر گرفتن این محدودیت‌ها باید عملکرد وزارت خارجه را بررسی کرد. در برخی از موقعیت‌ها نهادهای دیگری تصمیم‌گیر هستند و تیم دیپلماتیک ایران نمی‌تواند به‌صورت مستقل عمل کند. با دید منطقی به این شرایط می‌توان گفت وزارت خارجه ایران کارنامه مثبت و قابل دفاعی دارد.

پیرمحمد ملازهی

کارشناس مسائل بین‌الملل

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وزارت خارجه ملازهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۳۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

  توجه ایران به توسعه پایدار اقتصادی
وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «اکسپو ۲۰۲۴» باحضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.
   
دانشجو با خشونت ساکت نمی‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درپاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسأله فلسطین است. وی افزود: با اقدامات پلیسی وسیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها ومطالبات دانشجویی درآمریکارابه‌هیچ‌وجه نمی‌پذیردومعتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی،نمی‌توان صدای‌دانشجویان ومطالبات برحق افکارعمومی جهان درمحکومیت جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی را خاموش کرد.
   
گسترش همکاری‌های اقتصادری ایران و عربستان
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور نیز توجه دارند، گفت: در حال حاضر دو هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به‌سر می‌برند. هیاتی به ریاست آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.
   
گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این‌که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، بیان کرد: همان‌طور که هفته پیش مطرح کردم، گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد. وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح است، دریافت می‌کند.
   
مطالبات ما در توافق‌نامه امنیتی از دولت عراق واضح است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافق‌نامه امنیتی ایران و عراق باتوجه به دیدار اخیر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی، دبیر شورای امنیت ملی عراق افزود: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم این توافق براساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت درخصوص مرزهای دو کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.
   
روابط ایران و روسیه در مسیر پیشرفت است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری، معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هرگونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است. کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.وی با تاکید بر این‌که تروریست یک تهدید مخوف و نگران‌کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت‌پترزبورگ ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • پیام سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت روز معلم
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود