Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ محمد مخبر دزفولی رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) پس از آغاز کار خود به عنوان رئیس ستاد، دیداری با  مقام معظم رهبری داشت. در این دیدار ایشان خطاب به وی و مسئولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام فرمودند: «در ذهنم حل مشکلات محرومان بوده است‌. مثلاً مشکلات هزار روستا را کاملاً حل کنید‌. چه‌قدر خوب است هزار نقطه آباد شود یا هزار مدرسه در کشور ساخته شود، این دستگاه را برای این کار آماده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

همین دستور بود که پایه‌های تأسیس بنیاد برکت را در 20 آذر ماه سال 86 بنا گذاشت و اکنون 11 سال از این اتفاق می‌گذرد. وظیفه اصلی بنیاد برکت به عنوان بازوی اجرایی ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره)، محرومیت زدایی، توانمندسازی اقتصادی و اشتغال زایی در مناطق محروم است. این بنیاد موظف است تا مناطق محروم و نوع محرومیت هر منطقه را شناسایی و بر اساس ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در آن منطقه از لحاظ اقتصادی و اجتماعی با ساخت مدرسه، مسجد، مرکز فرهنگی، مراکز بهداشت و درمان، بیمارستان، پل، اشتغال‌زایی و ... مردم را توانمند کند.

در زمان آغاز کار بنیاد برکت محور برنامه‌های این بنیاد در سه حوزه خلاصه می‌شد اما اکنون این خدمات به 55 خدمت ارتقا یافته است و دو سال است که طرح «توانمندسازی اقتصادی اجتماع محور» توسط این بنیاد آغاز شده است که محور آن حمایت از بنگاه‌ها و کارآفرین‌های محلی است. بر اساس این طرح در مناطق مختلف ظرفیت‌ها شناسایی و اقدامات لازم برای انجام کار اقتصادی از قبیل ساخت کارگاه، آموزش بهره‌وری، بازاریابی و فروش انجام می‌شود.

مسئله مهمی که باید بر آن تأکید کرد این است که بنیاد برکت به دنبال تصدی‌گری نیست و در هر طرح اقتصادی که ورود می‌کند پس از مشارکت با مردم و داشتن 49 درصد سهم، (51 درصد سهم در اختیار مردم و بخش خصوصی است) و پس از گذشت سه تا پنج سال از راه‌اندازی بنگاه اقتصادی زمانی که کارآفرین محلی توانست روی پای خود بایستد از طرح خارج می‌شود.

از جمله خدماتی که بنیاد برکت در طرح‌های اقتصادی برای حمایت از بنگاه‌ها و کارآفرین‌های محلی انجام می‌دهد تهیه وام و سرمایه در گردش و وارد کردن کالاهای مورد نیاز از خارج است تا طرح توجیهی و اشتغال‌زایی به حد اشتغال برسد. در طول مشارکت در طرح‌های اقتصادی نیز سود اقدام اقتصادی به بنیاد پرداخت نمی‌شود بلکه سهم سود بنیاد برای توسعه همان طرح اقتصادی هزینه می‌شود. پس از خروج بنیاد از طرح اقتصادی هم سهام به صورت اقساط به کارآفرین محلی منتقل می‌شود.  

یکی از مهم‌ترین مشکلات کارآفرینی در مناطق محروم تهیه مواد اولیه از شهرهای مختلف کشور و نیز فروش محصولات توسط مردم است که بر این اساس در طرح توانمندسازی اجتماع محور فردی به عنوان پشتیبان برای کارآفرینان استخدام می‌‌شود تا اقداماتی که کارآفرین محلی نمی‌تواند انجام دهد را انجام دهند. بر همین اساس نیز 400 تسهیل‌گر از بین هزار و 200 فرد متقاضی پس از پشت سرگذاشتن آزمونی انتخاب و به مناطق محروم اعزام شد‌ه‌اند. هزینه‌های این افراد توسط بنیاد تأمین و در صورتی که اقدامات آنها خوب باشد، استخدام خواهندشد.  

اما این اقدامات تاکنون چه ثمره‌هایی داشته است؟ ساخت و تحویل 11 بیمارستان به وزارت بهداشت و درمان که به دلیل کمبود اعتبار نیمه‌ساز بوده و حتی نیمه‌کاره رها شده بود. ساخت هزار مدرسه تا سال گذشته در مناطق محروم کشور، آغاز ساخت هزار مدرسه دوم که 110 مدرسه از هزار مدرسه دوم مهر ماه سال جاری افتتاح شد.

نکته جالب اینکه بنیاد برکت نیروهای ثابت بسیار کمی دارد چرا که تصدی گر نیست بلکه شناسایی کننده نیاز، تأمین کننده بودجه و ناظر است. مثلاً برای ساخت مدرسه بودجه به سازمان نوسازی داده می‌شود و بنیاد بر ساخت و تجهیز مدارس نظارت کرده و پس از تکمیل، مدارس به آموزش و پرورش تحویل داده می‌شود. بیمارستان‌ها هم به کمک بودجه برکت توسط پیمارنکاران وزارت بهداشت ساخته و پس از تجهیز به وزارت بهداشت تحویل داده می‌شود. البته نمایندگان مجلس از جمله مهم‌ترین اشخاصی هستند که نیازهای مناطق محروم منطقه خود را اعلام و از بنیاد برکت برای حضور در این مناطق دعوت می‌کنند. بنابراین مردم می‌توانند علاوه بر حضور در دفاتر ستاد اجرایی فرمان امام(ره) که در تمام استان‌های کشور فعال هستند نیازهای مناطق محروم خود را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتقل و از آنها بخواهند مشکلات را به  بنیاد برکت اطلاع دهند.

به گزارش ایکنا؛ طی سال‌های اخیر شاهد به وجود آمدن اعتمادی بین مردم و بنیاد برکت نیز بوده‌ایم که بر اساس آن افراد پول‌هایی که برای امور خیر نیت کرده‌اند را به بنیاد می‌دهند و بنیاد بقیه بودجه مورد نیاز برای انجام آن نیت را تأمین و نیت اجرایی می‌شود. مثلاً اگر در منطقه‌ای نیاز به ساخت مدرسه وجود داشته باشد و خیری اعلام کند که 500 میلیون از هزینه ساخت مدرسه را تأمین می‌کند بنیاد نیز بقیه هزینه ساخت مثلاً یک میلیارد و نیم بقیه را تأمین و مدرسه ساخته می‌شود.

تردد پزشکان با ماشین‌ها مجهز به تجهیزات پزشکی در مناطق محروم

از جمله دیگر اقدامات بنیاد برکت می‌‌توان ورود به بحث سلامت الکترونیک مناطق محروم اشاره کرد که بر اساس آن پزشکان مورد نیاز با در اختیار داشتن ماشین‌های مجهز به تجهیزات ویژه پزشکی در مناطق محروم تردد و خدمات پزشکی ارائه می‌کنند.

تأمین هزینه داروهای بیماران مبتلا به سرطان از دیگر اقدامات بنیاد است که البته در این خصوص باید گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) وارد حوزه‌هایی شده که بخش خصوصی به دلیل نبود صرفه اقتصادی به آن ورود نمی‌کند از جمله تولید مواد اولیه داروهای آنتی‌بیوتیک در ایران و به صورت بومی.

پرداخت کمک ماهیانه به 20 هزار نفر از ایتام، کمک به زوج‌های نابارور مناطق محروم که در این طرح تاکنون 10 هزار زوج بی‌بضائت شناسایی شده‌اند که هزینه‌های عمل IVF و برخی هزینه‌های جانبی آنها و نیز هزینه‌های زایمان پرداخت شده و برای حمایت از این کودکان خانواده آنها بیمه نیز شده‌اند. از این تعداد تاکنون 533 ثبت بارداری و تولد بچه اتفاق افتاده است. برای پنج هزار کودک ناشنوا نیز تأمین هزینه کاشت حلزون صورت گرفته است.

همه این اقدامات در روستاها و مناطق محروم کشور صورت گرفته و شاید به همین دلیل است که عموم مردم در مناطق برخوردار شهری از آنها بی‌خبر هستند.

آنچه باید در پایان تصریح کرد، این است که متأسفانه علی‌رغم ساخت هزار مدرسه همچنان نیازمند ساخت هزار مدرسه دیگر هستیم و نکته تأسف‌بارتر اینکه هم‌اکنون 20 هزار مدرسه فرسوده نه در مناطق دورافتاده و محروم بلکه در پایتخت ایران وجود دارد.

در همین تهران کمی آن‌طرف‌تر کوره‌های آجرپزی و کارگرهای سخت‌کوش ولی محروم آن با بچه‌های کوچک خود کار می‌کنند.

قرار شد خبرهای خوب بدهیم. درست است که محرومیت هست اما تلاش هم هست پس امید هم هست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه بنیاد برکت ساخت مدرسه ساخت بیمارستان کودکان ناشنوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۴۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • نجات ۶ کودک گرفتار در کوه‌های صاحب‌الزمان(عج) کرمان
  • میزان بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • واکسیناسیون دامی به میزان ۸۰۰ هزار دز در میامی انجام شد
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان