Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-08@18:44:00 GMT

انتقام اقتصاد و رسانه‌ها از دیکتاتور بن سلمان

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۱۴۸۴۶

انتقام اقتصاد و رسانه‌ها از دیکتاتور بن سلمان

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ساعت24- بن سلمان دیکتاتور جوان عربستانی هنوز قدرت را به‌طور کامل در اختیار نداشت که روش دیکتاتورها را زود به کار گرفت و پس از باج‌گیری از شاهزاده‌های همتای خود اقدام به قتل مخالفان کرد. این رفتار ستمگرانه با یک روزنامه‌نگار اما حالا به دردسر واقعی برای او و عربستان منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه‌نگاران و رسانه‌های بزرگ جهان و همچنین مدیران و سهامداران شرکت‌های کوه‌پیکر جهان و رهبران اقتصادی دولت‌ها به‌تلافی قتل روزنامه‌نگار عربستانی در اجلاس بزرگ اقتصادی عربستان حاضر نشدند و به‌این‌ترتیب از دیکتاتور انتقام گرفتند. به گزارش رادیو فارسی‌زبان فرانسه
نشست بزرگ اقتصادی موسوم به «ابتکار عمل سرمایه‌گذاری آینده در عـربستان» که به «داووس صحرا» معروف شده است در حالی روز در ریاض گشایش یافت که انصراف زنجیروار شرکت‌ها و شخصیت‌هایی که قرار بود در این نشست اقتصادی و سرمایه‌گذاری شرکت کنند، رؤیاهای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی را فروریخت. کریستن لاگارد، مدیرکل صندوق بین‌المللی پول، استیوِن منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، رؤسای بانک‌های بزرگ تجاری جهان، همچون «بی ان  پی»، «جی پی مورگان»، «اچ اس بی سی»، « استاندارد چارترد»، شرکت‌های بزرگی چون ویرجین، زیمنس و یوبر، و تقریباً تمامی رسانه‌های بزرگ جهان از جمله « سی ان ان»، «بلومبرگ»، «فاینانشال تایمز» که قرار بود به‌عنوان حامی و شریک، پوشش جهانی این نشست را تأمین کنند، پس از قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی منتقد حاکمیت سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول شرکت در این نشست را بایکوت کردند...فهرست انصراف دهندگان برای شرکت در این نشست بسیار دراز است. انصراف دهنگان عمدتاً از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورهای بزرگ غربی هستند.  کشورهایی که مناسبات سیاسی و اقتصادی تنگاتنگی با عربستان داشته‌اند. اما به‌رغم جهان غرب، مقامات سیاسی و اقتصادی چین و روسیه این نشست را تحریم نکرده‌اند.نشست «ابتکار عمل سرمایه‌گذاری آینده در عـربستان» که به «داووس صحرا» معروف شده، یک نشست تجاری در راستای طرح ولیعهد سعودی موسوم به «چشم‌انداز ۲۰۳۰ » است. این نشست، بخش بزرگی از تلاش‌های حکومت سعودی برای جذب سرمایه‌های خارجی برای اجرای طرح بلندپروازانه «۲۰۳۰» محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی است. این نشست از روز سه‌شنبه ۲۳ اکتبر و به مدت سه روز در شهر ریاض، پایتخت عربستان برگزار می‌شود.مجله اقتصادی امشب ما امکان موفقیت و یا شکست نشست «داووس صحرا»، پس از بایکوت این نشست توسط مقام‌های سیاسی و اقتصادی جهان به دنبال قتل جمال خاشقچی، را بررسی می‌کند. مهرداد عمادی، اقتصاددان و مشاور بین‌المللی در امور مالی میهمان این مجله اقتصادی است.اجرای طرح «چشم‌انداز ۲۰۳۰ » محمد بن سلمان رها کردن وابستگی اقتصاد عربستان به درآمدهای نفتی را هدف قرار داده است. این طرح که برای رشد بخش غیرنفتی و متنوع کردن اقتصاد عربستان ارائه‌شده  به تجهیز سرمایه‌های داخلی و در همان حال به سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و فناوری شرکت‌های خارجی نیاز دارد. نشست «داووس صحرا» در ریاض به همین منظور برگزارشده است.
اما بایکوت گسترده مقامات سیاسی و روسای شرکت‌های بزرگ غربی با فناوری بسیار پیشرفته و خصوصاً بانک‌های بزرگ غربی ضربه مهلکی بر طرح "چشم‌انداز عربستان سعودی در افق سال ۲۰۳۰" وارد می‌کند.برخی از تحلیلگران در عرصه مالی و اقتصادی جهان می‌گویند که همراه شدن نام محمد بن سلمان با سهام آنان تولیدات مالی آن‌ها را سمی می‌کند و در این شرایط بهتر است که از سرمایه‌گذاری پرخطر در عربستان سعودی پرهیز کرد.آیا عربستان تحت رهبری محمد بن سلمان ثبات و جذابیت پیشین خود را برای سرمایه‌گذاری خارجی ازدست‌داده است؟بسیاری از ناظران اقتصادی فرار گسترده سرمایه از عربستان و سقوط سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این کشور، آن‌ها پیش از رخداد قتل جمال خاشقچی را اعلام کرده‌اند. «جی پی مورگان» بانک بزرگ سرمایه‌گذاری آمریکایی اخیراً در گزارشی حجم فرار سرمایه از عربستان را در یک سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار برآور کرده است. در همان حال، بسیاری از ناظران اقتصادی از کاهش ۸۰ درصدی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در عربستان خبر داده‌اند. در همین حال، بسیاری بر این باورند که حساب سرمایه عربستان پس از معلوم شدن نقش مقامات سعودی در قتل خاشقچی بسیار خراب‌تر از گذشته خواهد شد.محمد بن سلمان پیش‌تر اعلام کرده است که  اجرای طرح "چشم‌انداز عربستان سعودی در افق سال ۲۰۳۰" بیش از۲۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، او برای تأمین بخشی از این نیاز  بر روی منابع صندوق سرمایه‌گذاری عربستان و فروش سهام شرکت نفتی آرامکو حساب می‌کند. آیا منابع  این صندوق  و فروش بخشی از سهام آرامکو می‌تواند نیازهای سرمایه‌گذاری این طرح بلند پروازانه را تأمین کند؟با توجه به کسر بودجه گسترده عربستان و مخارج هنگفت جنگ یمن، با توجه به رخداد قتل جمال خاشقچی که خطر به انزوا کشیدن عربستان را افزایش می‌دهد، بسیاری این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا اقتصاد عربستان به‌سوی بحران نمی‌رود؟مهرداد عمادی، اقتصاددان و مشاور بین‌المللی در امور مالی می‌گوید با بروز یک سلسله رویدادهای سیاسی در عربستان که از بازداشت و اخاذی از پرنس‌ها و تجار سعودی توسط ولیعهد این کشور گرفته تا ماجرای قتل جمال خاشقچی، چشم‌انداز تاریکی ازنظر اقتصادی برای عربستان ترسیم می‌شود.مهرداد عمادی به سه عامل نیرومند منفی در عربستان اشاره می‌کند که اقتصاد این کشور را تهدید کرده و به‌سوی بحران سوق می‌دهد: فرار سرمایه در عربستان طی ١۲ ماهه گذشته بر اساس بانک‌های سویس  به ۹۰ تا ١۰۵ میلیارد دلار افزایش‌یافته است. در همین مدت، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این کشور بیش از ۸۰ درصد سقوط کرده است. درهمان حال، مخارج هنگفت دولت و اداره جنگ یمن موجب افزایش بی‌سابقه بدهی‌های دولتی عربستان شده است. مهرداد عمادی اعتقاد دارد که همگرایی این سه عامل پرقدرت و منفی به‌مثابه یک کوکتل انفجاری نیرومند عمل می‌کند  و هر آیینه می‌تواند منفجر شود و اقتصاد عربستان را در بحران فروبرد.

 

   

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۴۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است