Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان ناسا پس از آنکه تلسکوپ فضایی هابل را خاموش و دوباره روشن کردند؛ موفق به بازگرداندن تلسکوپ به فاز عملیاتی خود شدند.

تلسکوپ‌های فضایی چاندرا و هابل هردو در قرن گذشته راه‌اندازی و روانه فضا شدند اما در ماه جاری میلادی دچار افت و اختلال در عملکرد سیستم‌های خود شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا کارشناسان با استفاده ژیروسکوپ‌های موجود در تلسکوپ‌ها آن‌ها را دوباره راه اندازی کرده‌اند؛ محققان در روز جمعه ۵ اکتبرماه جاری تلسکوپ را با استفاده از ژیروسکوپ پشتیبان فعال کرده‌اند.


تلسکوپ فضایی هابل درسال ۱۹۹۰ راه اندازی شده است و کارشناسان ناسا امیدوار هستند تا سال ۲۰۲۰ عملیاتی بماند؛ هابل، تلسکوپ نور مرئی با قابلیت عکس برداری از VU است و کارشناسان اعلام کرده‌اند این تلسکوپ فوق العاده جانشینی ندارد.

تیم عملیات ناسا برای نجات هابل به مدت یک ثانیه تلسکوپ را خاموش کرد و سپس با راه اندازی ژیروسکوپ دوباره تلسکوپ فعال شد.

تیم محققان ناسا در ادامه ماموریت نجات بخشی هابل، دستور مانور‌هایی برای حرکت فضاپیما و چرخش درجهت‌های مختلف داده‌اند تا هرگونه اشکال را شناسایی کنند.


در طول هرمانور، ژیروسکوپ از وضعیت بالا به حالت کم دگرگون شد تا هرگونه عیب در عملکرد فضاپیما مشخص شود.

با وجود راه اندازی دوباره تلسکوپ فضایی هابل، وجود خطا در عملکرد نشان داد که عمر مفید تلسکوپ فضایی رو به پایان است و برای ادامه مطالعه و پژوهش‌ها به جایگزینی جدید نیاز است.

رصدخانه‌های نجومی، چون هابل و چاندرا تاکنون اطلاعات بسیار ارزشمندی به زمین ارسال کرده و برای پیشرفت علم نجوم بسیار ارزشمند بوده‌اند.

تلسکوپ فضایی هابل، در روز ۲۴ آوریل سال ۱۹۹۰ به وسیله شاتل فضایی، Discovery از مرکز فضایی کندی درفلوریدا راهی آسمان شد.

نام این تلسکوپ به افتخار ادوین هابل، ستاره شناس مشهور، متولد ۱۸۸۹ میلادی انتخاب شده است. از زمان ساخت این تلسکوپ تا کنون بیش از یک و نیم میلیون رصد انجام شده استو این تلسکوپ با سرعت ۱۷ هزار مایل درساعت در مداری به دور کره زمین درارتفاع ۳۴۰ مایلی به فعالیت مشغول است.


تلسکوپ فضایی دیگر، به نام چاندرا اکنون به مدت ۲۰ سال است که به عملیات می‌پردازد؛ این تلسکوپ با استفاده ازفناوری نور ماورای بنفش به رصد اجرام آسمانی می‌پردازد.

کارشناسان اعلام کرده‌اند اکنون هیچ تلسکوپ نور ماورای بنفشی به جز هابل درفضا برای رصد اجرام آسمانی وجود ندارد و تلسکوپ فضایی جیمز وب نیز که قراراست درسال ۲۰۲۱ راهی فضا شود تلسکوپی از نوع اشعه ماورای قرمز است.

اختلال عملکردی این روز‌های تلسکوپ فضایی هابل به دانشمندان نشان داد نمی‌توانند برای همیشه به فناوری موجود در ساخت این تلسکوپ امیدوار بمانند و احتمال از دست دادن هابل وجود دارد و باید به دنبال راهکار جدیدی برای ساخت جایگزین برای این تلسکوپ باشند.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

عملیات نجات بخشی برای راه اندازی تلسکوپ فضایی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد

به گزارش قدس خراسان،متخصص جراحی مغز و اعصاب در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم نیشابور گفت: آقایی ۴۱ ساله با شکایت افت هوشیاری به اورژانس مرکز مراجعه کرد و پس از معاینه اولیه و با توجه به شرح حال اخذ شده و اقدامات تشخیصی صورت گرفته، تشخیص خونریزی مغزی به دنبال آنوریسم مغزی داده شد که بلافاصله بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت.
دکتر معراج فروغی اصل با اشاره به اینکه این نوع بیماران در گذشته برای معالجه به مشهد اعزام می‌شدند، افزود: انجام عمل جراحی درمان خونریزی جزء عمل‌های پرخطر بوده و آمار مرگ و میر آن بسیار بالاست، اما این عمل جراحی در بیمارستان حکیم به طور موفقیت‌آمیز انجام و بیمار با وضعیت عمومی مناسب و بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شد.
وی تصریح کرد: به همت مسئولین بیمارستان امکانات و تجهیزات لازم برای انجام عمل‌های مشابه و مراقبت‌های ویژه از این بیماران در این مرکز مهیا شده است و همشهریان و بیماران نیازمند دیگر نیازی به مراجعه به مشهد و سایر استان‌ها ندارند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • ۳۴۴ عملیات موفق برای نجات شهروندان زاهدانی از سیلاب انجام شد
  • انجام ۲۷۲ عملیات امداد و نجات توسط آتش نشانی شیراز
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • اگر طوفان نمی‌شد + اسناد محرمانه
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی شان می شوند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند
  • (ویدئو) عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب