Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان در افراد قد بلند می‌تواند به این دلیل باشد که افراد قد بلند سلول‌های بیشتری در بدن خود دارند.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، افراد قد بلند بیش از بقیه افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند، زیرا جثه آنها از دیگر افراد بزرگتر است و بنابراین آنها سلول‌های بیشتری در بدن خود دارند که ممکن است این علت رخ دادن جهش‌های خطرناک در بدن آنها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگران در مطالعات پیشین ارتباط بین قد بلند و افزایش خطر ابتلا به سرطان را پیدا کرده بودند، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که با هر ۱۰ سانتی متر افزایش قد در انسان، خطر ابتلا به سرطان نیز حدود ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

پژوهشگران در مطالعاتشان متوجه ارتباط این موضوع در سگ‌ها نیز شدند و دریافتند سگ‌هایی که جثه بزرگتری دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به چنین بیماری‌هایی قرار دارند.

دانشمندان مسائل مختلفی را در ایجاد این بیماری دخیل می‌دانند. پژوهشگران می‌گویند وجود هورمون رشد خاصی می‌تواند نقش مهمی در افزایش قد افراد و ابتلا آنها به سرطان داشته باشد. یکی دیگر از دلایلی که پژوهشگران مطرح کرده‌اند، عوامل محیطی مانند تغذیه دوران کودکی یا بیماری خاص است.

"لئونارد نانی" (Leonard Nunney) پروفسور زیست شناسی "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید" (University of California Riverside) ایالات متحده آمریکا در تحقیق پیشین خود در این باره گفته بود " یکی از مهمترین فرضیه‌ها این است که در اوایل زندگی افراد یک اتفاق خاصی رخ می‌دهد که سلول‌های آنها را نسبت به ابتلا به سرطان حساس‌تر می‌سازد و این موضوع باعث می‌شود که قد افراد بلند شود".

اما اکنون پروفسور نانی درمطالعه اخیر خود گفته است: افراد قد بلند سلول‌های بیشتری در بدن خود دارند واین موضوع آنها را در معرض ابتلا به این بیماری قرار می‌دهد.

پروفسور نانی در مطالعه اخیرش که در مجله " Royal Society B " منتشر شده، اعلام کرده است: مطالعه ما بر اساس یک مدل اساسی توسعه سرطان است، به این ترتیب که افراد در طول زندگی، جهش‌هایی در سلول‌هایشان دارند. اگر یک مجموعه خاص از جهش‌ها در سلول‌ها رخ دهد آنگاه بیماری سرطان نیز آغاز خواهد شد. این نظریه نشان می‌دهد که داشتن سلول‌های بیشتر یا تقسیم سلولی زیاد، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می‌شود.

نانی در ادامه گفت: خطر ابتلا به هر نوع سرطانی با افزایش قد در مردان و زنان افزایش می‌یابد.

نتایج مطالعات او با پدیده‌ای که در واقعیت رخ می‌دهد تفاوت چندانی نداشت، زیرا فرضیات او گویای این بود که با هر ۱۰ سانتی متر افزایش قد در بانوان، خطر ابتلا به سرطان در آنها ۱۳ درصد افزایش می‌یابد، این در حالی است که در نهایت نتیجه این مطالعات نشان داد این میزان ۱۲ درصد است. همچنین فرضیات او مدعی بود احتمالا با هر ۱۰ سانتی‌متر افزایش قد در مردان، خطر ابتلا به سرطان در آنها ۱۱ درصد افزایش می‌یابد که نتیجه مطالعات نشان داد این عدد معادل ۹ درصد است.

به گفته او، به طور کلی، از هر ۲۳ فرد قد بلند، ۱۸ نفر آنها در خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.

با این وجود، نانی می‌گوید یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد افزایش تعداد سلول‌ها نقش مهمی در ایجاد این بیماری ایفا می‌کند و رژیم غذایی و قد بلند بودن والدین نیز تاثیری در این موضوع ندارند.

این مطالعه هم چنین نشان داد که افراد قد بلند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست "ملانوما" (melanoma) قرار دارند زیرا این افراد دارای سطوح بالاتری از " فاکتور رشد شبه انسولین ۱" (IGF-۱) در بدن خود هستند.

فاکتور رشد شبه انسولین ۱که با نامِ سوماتومدین سی هم شناخته می‌شود، یک پروتئین است که در انسان، توسط ژن "IGF۱" کدگذاری می‌شود. این پروتئین به «فاکتور سولفوره‌کننده» نیز شهرت دارد و هورمونی است که به‌لحاظ ساختار مولکولی به انسولین شباهت دارد و در دوران کودکی، نقش مهمی در رشد ایفا می‌کند و در بزرگسالی نیز، اثرات آنابولیک دارد.

ملانوما به تومور با منشا سلول‌های ملانین‌دار گویند. این تومور بدخیم اصولا یک تومور پوستی است. این نوع سرطان به سرعت می‌تواند در بدن گسترش پیدا کند.

نانی افزود: افزایش جزئی در میزان تقسیم سلولی، می‌تواند دلیل وجود سطوح بالاتر فاکتور رشد شبه انسولین ۱ باشد و این موضوع می‌تواند اثرات جدی بر روی سلول‌ها داشته باشد.

پروفسور "دوروتی بنت" (Dorothy Bennett) مدیر "موسسه تحقیقات علوم مولکولی و بالینی" (Molecular and Clinical Sciences Research Institute) در "دانشگاه سنت جورج لندن" (St George’s, University of London)، از این پژوهش استقبال کرد و گفت به نظر منطقی می‌رسد اما برخی از گفته های نانی فرضیه هستند. استدلال‌های او قانع کننده است و به نظر منطقی هم می‌رسد اما بازهم برای گفتن ارتباط میان قد بلند وایجاد یک بیماری خاص، مطالعات بیشتری لازم است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سرطان قد افراد قد بلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۰۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!