Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@23:49:29 GMT

بازندگان قضيه خاشقجي/ تحليل

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۲۱۱۳۸

بازندگان قضيه خاشقجي/ تحليل

خبرگزاري آريا - قتل جمال خاشقجي روزنامه‌نگار منتقد «بن‌سلمان» در ترکيه، توجهات جهاني را به سوي اقدامات خودسرانه حاکمان رياض سوق داد.
اينکه عمال سعودي «خاشقجي» را در داخل کنسولگري عربستان در استانبول قطعه قطعه مي‌کنند، چيزي جز نشانه بدوي و قرون وسطايي بودن اقدامات حاکمان رياض نيست که چنين عريان اقداماتي ضد انساني را انجام مي‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فارغ از جزييات اين ماجرا اما بازندگان اين رسوايي بين‌المللي 3 دسته‌اند:
1- رژيم آل سعود که با وجود صرف ميليون‌ها دلار و وعده‌هاي چند ميليون دلاري نتوانست از زير بار مسئوليت اين جنايت شانه خالي کند و در نهايت مجبور شد با قرباني کردن برخي مقامات بلندپايه خود نيروهاي به قول خود «خودسر» را عامل اين اقدام معرفي کنند. چيزي که هيچ عقل سليمي در جهان باور نکرده است، حتي حاميان عربستان.
عربستان سرانجام به قتل خاشقجي اعتراف کرد
2- دومين بازنده اين رسوايي و جنايت فجيع، دولت آمريکاست که از همان ابتدا سعي کرد ماجرا را موضوعي کوچک و مبهم جلوه دهد تا با مرور زمان افکار عمومي جهان را به سوي موضوعات ديگر همچون ايران منحرف نمايد، اما نه تنها در اين مسير شکست خورد، بلکه با موضع‌گيري‌هاي حمايتي خود از آل سعود وجهه کاسب‌کارانه ترامپ را به جهانيان نشان داد.
جايي که آشکارا خواهان ادامه معاملات تسليحاتي آمريکا با سعودي مي‌شود و در پاسخ به درخواست برخي سناتورها براي توقف فروش تسليحات به رياض به دنبال قتل خاشقجي مي‌گويد به دليل سود ميلياردي اين کار را نخواهد کرد.
3- بازنده سوم حاصل از پيامدهاي اين جنايت اتفاقاً خود رسانه‌هاي غربي هستند. رسانه‌هايي که براي قتل يک روزنامه‌نگار شاغل در غرب اين چنين فرياد مي‌زنند اما 3 سال است که در قبال کشتار هزاران نفر از مردم يمن سکوت مي‌کنند.
مرگ تدريجي هزاران کودک بر اثر قطعي و گرسنگي و مرگ صدها نفر بر اثر بيماري «وبا» قطعاً بيش از قتل يک روزنامه‌نگار منتقد سياست‌هاي بن‌سلمان ارزش خبري دارد اما چرا براي رسانه‌هاي غربي قتل اين همه انسان مهم نبوده و نيست.
واقعيت دنياي کنوني به صراحت ادعاي طرفداري از آزادي بيان و بي‌طرفي را توسط رسانه‌هاي غربي زير سوال مي‌برد.
رسانه‌هاي غربي هر قدر در فضاسازي رسانه‌اي و جنگ‌رواني تبحر داشته باشند، نمي‌توانند براي رويکرد دوگانه خود پاسخي قانع کننده براي افکار عمومي جهان ارائه کنند.118/110
نويسنده: عباس محمدنژاد
کليدواژه ترکيه عربستان جمال خاشقجي محمد بن سلمان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۱۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به سازوکار ایجاد نرخ تعادلی ارز در بازار غیر رسمی، گفت: تامین ارز قاچاق وارداتی و فرار سرمایه از قاچاق صادراتی، بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات در گمرک تامین می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی دارابی، با اشاره به اینکه، به طور رسمی و ثبت شده 17 میلیارد دلار کسری تراز تجاری گمرکی داریم (کم اظهاری و بیش اظهاری در آن نیست) گفت: باید به این نکته توجه داشت که از این 17 میلیارد دلار ما 10 میلیارد دلار عدم بازگشت ارز داریم. در واقع عملا 27 میلیارد دلار کسری در آمار های گمرکی است. 17 میلیارد دلار بابت کسری تجاری و 10 میلیارد دلار  هم عدم بازگشت ارز.

وی با اشاره به اینکه این 27 میلیارد دلار کسری از کدام محل تامین خواهد شد؟ گفت: ناترازی مذکور از صادارت نفت خام و میعانات و نفت سفید و نفت کوره، که در آمار های گمرکی نمی اید، تامین میشود.

دارابی ادامه داد، اما مخارج ارزی ما صرفا این موارد نیست. ما غیر از صادرات نفتی که داریم و در موازنه پرداخت ها ثبت می شود موارد مصرفی دیگری هم داریم.

وی با اشاره به اینکه، موازنه پرداخت ها و تراز تجاری خیلی تفاوت دارد، گفت:  موازنه پرداخت ها خودش شامل حساب جاری و سرمایه است. حساب جاری خودش نیز شامل چند حساب است که یکی از آن ها حساب بازرگانی است. حساب بازرگانی نیز خودش دو قسمت  می شود و صادرات و واردات غیر رسمی در آن افزوده می شود. وقتی می خواهیم موازنه پرداخت ها را تحلیل کنیم باید تمامی حساب ها را تحلیل کنیم.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس گفت: نکته بعدی این است که ما اگر  مازاد ارزی داریم، چرا باید این همه صف تخصیص و تامین داشته باشیم؟نکته ی مهم تر این است که تامین ارز قاچاق وارداتی و فرارسرمایه از کجا صورت می گیرد؟ پاسخ این است که از سمت قاچاق صادرات که شامل: عدم بازگشت ارز- کم اظهاری صادرات – بیش اظهاری واردات است. حدود 20 میلیارد دلار به این سمت می رود.

تحلیل موازنه پرداخت ها برای نظام های ارزی ثابت مانند عربستان و قطر و امارات تحلیل  می شود کاملا با نظام های ارزی غیر ثابت متفاوت است.به عنوان مثال در کشور امارات تحلیل موازنه پرداخت ها، از سمت موازنه پرداخت ها به نرخ ارز است. وقتی موازنه پرداخت های امارات مازاد دارد در واقع این را نشان می دهد که امارات می تواند نرخ ارزش را ثابت نگه دارد. این تحلیل درست است.

وی گفت: اما نکته ی دیگر این است که در نظام ارزی غیرثابت و شناور، تحلیل از نرخ ارز به موازنه پرداخت ها است. یعنی نرخ ارز انقدر تغییر می کند تا موازنه پرداخت شما بالانس شود. در کشور ما که این ناترازی در موازنه پرداخت ها وجود دارد، در قیمت اقلام بازار غیر رسمی( همانند قاچاق، فرار سرمایه و تقاضای احتیاطی) بالانس شود.

وی تاکید کرد، در واقع وقتی نرخ در این بازار از حدی بالاتر می رود دیگر تقاضایی وجود ندارد که شما برای قاچاق یا فرار سرمایه استفاده کنید. نکته ی مهم این است تحلیل موازنه پرداخت ها در نظام ارزی ثابت و در نظام ارزی غیر ثابت کاملا متفاوت است. از موازنه پرداخت ها می خواهند به نرخ ارز برسند که این در نظام ارزی ثابت امکان پذیر است. اما در شرایطی که نظام ارزی شما ثابت نیست، باید از نرخ ارز به آن سمت بروید.

دارابی گفت: در دهه 80 که 250 تا 280میلیارد دلار  ارز در اختیار داشتیم، عمده تامین ارز قاچاق به دلیل تزریق و مداخلات بانک مرکزی بود. اما الان بانک مرکزی نمی تواند چنین مداخلاتی کند. عمده ی تامین ارزی که شاهد آن هستیم، از کم اظهاری صادرات و بیش اظهاری واردات و قاچاق صادراتی تامین می شود.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه، اساسا موازنه پرداخت ها خیلی پیچیده است، گفت: هم اکنون  نمی دانیم کدام قسمت موازنه پرداخت ها نقش تراز کننده نرخ را ایفا میکند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت جالب ژنرال هندی از حمله ایران به اسرائیل
  • روایت ژنرال هندی از حمله ایران به اسرائیل
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • آیا لیورپول و آرسنال هنوز هم می توانند قهرمان لیگ شود؟ تحلیل کرگر و نویل / زیرنویس فارسی
  • هوش مصنوعی محل دفن افلاطون را کشف کرد
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • سایت های معتبر تحلیل ارز دیجیتال
  • بهترین دوره آموزش ایچیموکو در نکوموکو