Web Analytics Made Easy - Statcounter

نفس مدارس شهرستان اسلامشهر از کلاس‌های با تراکم ۴۵ نفر به شماره افتاده است و این روزها نیکمت‌ها بار بی‌تدبیری مسئولان را به دوش می‌کشند. ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۰ استانها استان تهران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، بارها از شرایط تحصیل در مدارس شهرستان‌های استان تهران گفته شده است همین چند وقت پیش بود که گزارشی با عنوان «محرومیت تحصیلی در 10 کیلومتری پایتخت» و یا «تیغ محرومیت تهران زیرگلوی روستای بادامک» در تسنیم منتشر شد که متأسفانه با وجود اعتراضات بسیار مبنی بر افزایش جمعیت دانش‌آموزی و تأثیر آن بر اُفت تحصیلی دانش‌آموزان از یک‌سو و فرسوده بودن مدارس از سوی دیگر همچنان شاهد وجود مدارس دو یا سه شیفته با تراکم بالا در مدارس شهرستان‌های استان تهران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید امروز برای بسیاری که در تهران زندگی نمی‌کنند باورش کمی سخت باشد که این شهر پر زرق و برق صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارد تا مبادا کسی محرومیت‌هایش را ببیند، محرومیت‌های این شهر یکی دو تا نیست اما آنچه که عرصه را برای نسل آینده تنگ کرده محرومیت فضای آموزشی است که نه تنها یک سوم استاندارد فضاهای آموزشی کشور را ندارند بلکه با چالش تراکم جمعیت دانش‌آموزی و کمبود سرانه فضای آموزشی در بسیاری از شهرستان‌هایش نیز روبه‌رو است.

شهرستان اسلامشهر در 10 کیلومتری پایتخت با جمعیت دانش‌آموزی بیش از 90 هزار نفر در سال تحصیلی جدید از جمله شهرستان‌هایی است که نفس مدارس آن از ازدحام دانش‌آموزان به شماره افتاده است بنابراین سوال اینجاست که نسل آینده تا چه زمانی باید تاوان بی‌توجهی مسئولان و عدم برنامه‌ریزی مناسب جهت توزیع متناسب دانش‌آموزان در کلاس‌های درس را بدهد؟

مریم- ن اولیاء دانش‌آموزی که دخترش کلاس اول دبستان شیفت عصر درس می‌خواند در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به تراکم بالای دانش‌آموزان در مدارس اظهار داشت: با وجود بیش از 40 دانش‌آموز در کلاس اول آن هم شیفت عصر که میزان یادگیری دانش‌آموز بسیار کم است چطور می‌توان انتظار کلاسی آرام برای دانش‌آموزان را داشت؟

وی همچنین با گلایه از به‌کارگیری معلمان بازنشسته در مدارس دولتی بیان کرد: معلم دخترم جزو نیروهای بازنشسته‌ای است که مجدد به‌کارگیری شده است که به دلیل اختلاف سنی زیاد با دانش‌آموزان بی‌حوصله بوده و کلاس غیرقابل انعطاف و بسیار خشک است که این جو کلاس برای کلاس اولی‌ها غیرقابل تحمل است.

اولیای دیگری نیز که فرزندش در شیفت عصر یکی از مدارس دولتی اسلامشهر تحصیل می‌کند با اشاره به بی‌نظمی‌های حاکم بر مدارس دولتی تصریح کرد: ازدحام جمعیت در مدارس به ویژه در ساعات تفریح دانش‌آموزان به شدت زننده است و بچه‌ها در حیاط مدرسه یک فضای یک در یک را برای استراحت و نفس کشیدن در اختیار ندارند.

محمد. ر ولی دانش‌آموز دیگری که فرزندش در پایه سوم ابتدایی مشغول به تحصیل است با انتقاد از نحوه ثبت‌نام مدارس هیئت امنایی گفت: مدیران مدارس هیئت امنایی بنا به دلایل مختلف از پذیرش دانش‌آموزان خودداری می‌کنند و ما مجبوریم فرزندانمان را در مدارس دولتی که بالای 40 نفر در کلاس هستند ثبت‌نام کنیم تا دانش‌آموز از کمترین امکانات تحصیلی و آموزشی هم محروم بماند و معلم هم نتواند از عهده تدریس در کلاس برآید.

 والدین یکی از دیگر از دانش‌آموزان نیز عنوان کرد: اگر موقع ثبت‌نام فرزندم می‌دانستم که قرار است فرزندم در کلاس 45 نفری درس بخواند به هر دری می‌زدم تا در مدارس غیردولتی ثبت‌نامش کنم .

وی افزود: شلوغی بیش از حد کلاس‌های درس سبب شده تا خانواده‌ها اعتماد خود را نسبت به کیفیت مدارس دولتی از دست بدهند.

این‌ها تنها گوشه‌ای از اعتراضات والدین نسبت به تحصیل فرزندانشان در مدارس دولتی از باب ازدحام دانش‌آموزان است اما آیا استدلال مسئولان نسبت به تراکم دانش‌آموزان اعم از مهاجرت، افزایش جمعیت دانش‌آموزی، کمبود بودجه و غیره سبب رفع تکلیف و برداشته شدن بار مسئولیت از آن‌ها می‌شود؟ راهکار برطرف کردن این معضل چیست؟   

برای پاسخ به این سوأل به سراغ رئیس آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر رفتیم.

حسنعلی بنار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به رشد 6 درصدی جمعیت دانش‌آموزی در شهرستان اسلامشهر اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری شرایط برای تحصیل 90 هزار نفر از دانش‌آموزان در این شهرستان با در اختیار گذاشتن 200 مدرسه دولتی، 56 مدرسه غیردولتی و 3047 کلاس درس فراهم شده است.

وی افزود: بخش اعظم پذیرفته‌شدگان ما دانش‌آموزانی هستند که به دلیل فشارهای ناشی از مشکلات اقتصادی از تهران مهاجرت و به شهرستان اسلامشهر آمده و در این شهرستان ساکن شده‌اند.

رئیس آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر با اشاره به جمعیت جوان شهرستان تأکید کرد: دانش‌آموزانی که در دهه 70 به دلیل حجم بالای دانش‌آموز در مدارس 3 شیفت درس می‌خواندند اکنون فرزندانشان پا به عرصه علم‌آموزی گذارده و در مدارس مشغول به تحصیل هستند و این یکی دیگر از دلایل افزایش جمعیت دانش‌آموزی در اسلامشهر است.

بنار با بیان اینکه رشد جمعیت دانش‌آموزی دلیل بر رفع تکلیف مسئولان برای افزایش فضای آموزشی با امکانات بیشتر نیست گفت: با برنامه‌ریزی خوبی که انجام شده سعی داریم تراکم بالای کلاس را در مدارسی که میسر بود با برقراری شیفت دوم متعادل سازیم و اکنون تنها در برخی نقاط شهرستان که سرانه فضای آموزشی کافی وجود ندارد مدارس به صورت دو نوبته ارائه خدمات می‌دهند که با تراکم بالای دانش‌آموزی روبه رو هستیم.

وی ادامه داد: تلاش داریم از ظرفیت خیرین، بودجه‌های استانی و ملی و حتی ظرفیت بانک‌ها برای ساخت مدارس استفاده کنیم تا شاید بتوان بخشی از مشکلات آموزشی را در شهرستان اسلامشهر مرتفع سازیم.

رئیس آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر با اشاره به فاصله جغرافیایی اندک اسلامشهر به پایتخت تصریح کرد: شهرستان‌های استان تهران مشکلات پایتخت را به دوش می‌کشند و اسلامشهر نیز به دلیل همجواری و به نسبت فاصله جغرافیایی اندکی که با شهر تهران دارد در همه زمینه‌ها به ویژه آموزش و پرورش متحمل مشکلات شهر تهران است.

بنار خاطرنشان کرد: امیدواریم با استفاده از تمام ظرفیت‌های شهرستان بتوانیم مدارسی آرام و با جمعیت استاندارد دانش‌آموزی و مؤثر برای آموزش و تعلیم و تربیت دانش‌آموزان فراهم سازیم.

گزارش از بهاره صابر

انتهای پیام/ح

R7840/P1357/S6,60/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۲۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد سعیدی پور در دیدار با نماینده مردم شریف دشت آزادگان، هویزه و بستا با تاکید بر تقویت روحیه جهادی برای ایجاد بستر مناسب برای ارتقای کیفیت آموزش و پرورش در مناطق محروم و کم برخوردار، گفت: یکی از اولویت‌های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان، نشاندن لبخند شادی و رضایت بر چهره همه دانش آموزان است.

وی با اشاره به طرح‌های در دست اجرا در شهرستان‌های دشت آزادگان، هویزه و بستان، افزود: در دشت آزادگان ۱۲ مدرسه با ظرفیت ۴۷ کلاس درس درحال ساخت است.

سعیدی پور ادامه داد: در بستان ۸ مدرسه و در هویزه نیز ۸ مدرسه در حال ساخت است که با تکمیل آنها تا مهرماه امسال، ۷۱ کلاس درس به دانش آموزان این شهرستان‌ها تحویل داده خواهد شد.  

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان می‌گوید: در تلاش هستیم از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی صنایع برای تکمیل طرح‌ها استفاده کنیم و براساس برنامه ریزی‌های انجام شده، ۷۰ کلاس درس در مهرماه ۱۴۰۳ به دانش آموزان تحویل خواهیم داد.

دیگر خبرها

  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان