Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرپرست کارگروه زیست فناوری دانشگاه گیلان بیان داشت: این کارگاه در راستای پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی (از پروژه های بین المللی) برگزار شده است.
رضا شیرزادیان در کارگاه علمی زیستی ایمنی محصولات تراریخته هدف اصلی بهنژادی را ارتقاء صفات گیاهان و موجودات عنوان و اضافه کرد: در راستای این اهداف طی سال ها، انسان با استفاده از اصلاح نبات کلاسیک اقدام به تغییر صفات ژنتیکی ،از طریق تلاقی گیاهان می کرد، این روش ها مستلزم آن است که گیاهان از نظر جنسی با همدیگر سازگار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که انتقال صفات ژنتیکی خاص از گونه های متفاوت بسیار سخت و زمان بر و در بسیاری موارد غیرممکن است، اظهار داشت: با ابداع مهندسی ژنتیک این محدودیت از پیش پای متخصصان برداشته و به عنوان یک روش موثر امکان ترکیب صفات شناخته شده ژنتیکی از منابع دیگر در گیاهان را فراهم کرد.
وی خاطر نشان کرد: برنج مقاوم به علف کش گلایفوسیت، گوجه فرنگی مقاوم به آفات و نارنج مقاوم به ویروس Tristesa
از دستاوردهای دانشگاه گیلان در حوزه تولید گیاهان تراریخته است.
رئیس انجمن ژنتیک ایران بیان داشت: هجمه های رسانه ای اخیر در باره این فناوری و توانایی ویژه مهندسی ژنتیک در حوزه غذا و کشاورزی نگرانی هایی را در جامعه به وجود آورده، چرا کار را آسان نمی کنیم تا این فناوری به جای واردات، در کشور ما تولید شود؟
وی در ادامه سخنانش با بیان این که امروز مصرف سم سرانه حدود 400 گرم است، تصریح کرد: خطر سموم اثبات شده اما سمی که امروز خطرش وجود دارد کدام نشست و اعتراض اتفاق افتاده اما برای محصول ژنتیک می گویند از کجا معلوم 20 سال دیگر اتفاقی نیفتند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گیلان نیز در این کارگاه در سخنانی گفت: این فناوری ها در جهان بخش عمده ای از تحقیقات، تجارت و تولید را به خود اختصاص داده اند و هر روز نیز گسترش می یابد.
سید ضیاء الدین میرحسینی با بیان این که این فناوری در تحقیقات انسانی و کشاورزی کاربردهای بسیار گسترده ای پیدا کرده، افزود: طبیعی است هر فناوری که جدید ابداع می شود همزمان با گسترش و توسعه می تواند محدودیت هایی هم داشته باشد اما این محدودیت ها نباید مانع عدم بهره گیری از آن شود.
وی با اشاره به فعالیت 600 عضو هیات علمی و وجود حدود 17 هزار دانشجو در دانشگاه گیلان بیان داشت: در این دانشگاه در بخش های کشاورزی، ژنیتک، علوم پایه و زیست شناسی رشته های متنوعی فعال است.
وی اظهار امیدواری کرد تا با کمک نیروی انسانی و محققان این دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت موسسات مرتبط برای توسعه و بهبود کشاورزی و پزشکی استان استفاده به عمل آوریم.
فرهنگ سازی و ترویج ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین و مقررات مرتبط با آن از اهداف برگزاری این کارگاه یک روزه عنوان شد.
7286 /6030
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی جهان زیست شناسی ژنتیک فرهنگ سازی ویروس راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان، با بیان اینکه طرح افزایش ایمنی تردد موتورسواران و عابران پیاده امسال در ۵۰ روستای گیلان اجرایی می‌شود، گفت: روستاهای شهرستان‌های رشت، صومعه‌سرا، شفت، آستانه اشرفیه، تالش، بندرانزلی، خمام، لنگرود و رودسر در این طرح شرکت خواهند داشت.

غلامعلی نیک فهم امروز، ۹ اردیبهشت ماه در گفت وگو با خبرنگاران، از اجرای طرح بزرگ آموزش ایمنی تردد عابرین و موتورسوارن در استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: ارائه آموزش‌های ترافیکی به کاربران آسیب‌پذیر جاده‌ها از جمله برنامه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گیلان است.

وی با بیان اینکه طرح افزایش ایمنی تردد موتورسواران و عابران پیاده امسال در ۵۰ روستای گیلان اجرایی می‌شود، افزود: کاهش مخاطرات حین تردد و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار ترافیکی از اهداف این طرح است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان عنوان کرد:‌ سالانه تعداد بسیار زیادی از عابران پیاده و موتورسیکلت سواران به علت عدم رعایت ایمنی عبور و مرور با انجام رفتارهای پرخطر، خود و دیگران را در معرض خطر قرار داده و جان خود را در راه‌های برون‌شهری از دست می‌دهند.

نیک فهم کاهش آمار تلفات و مصدومان ناشی از وقوع سوانح جاده‌ای را در دستور کار متولیان ایمنی راه ها دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج مثبت گذشته،‌ مرحله جدید طرح آموزش موتورسواران و عابران پیاده با توجه به اهداف یاد شده از امروز در سطح روستاهای استان گیلان اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های آموزشی، کمک شایانی به اصلاح فرهنگ ترافیکی مردم و کاربران جاده‌ها می‌کند، گفت: روستاهای شهرستان‌های رشت(بخش مرکزی و کوچصفهان)، صومعه‌سرا، شفت، آستانه اشرفیه، تالش، بندرانزلی، خمام، لنگرود و رودسر در طرح آموزش ایمنی تردد عابرین و موتورسواران خواهند داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • آغاز مسابقات والیبال دانشجویان کشور دردانشگاه شمال آمل
  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • مانور ایمنی کارگاه‌های پرخطر در ایلام
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • شناسایی ۶۵۰ کارگاه پرخطر در قزوین