Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-20@02:14:39 GMT

سنگ جلوی پایمان انداختند

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۲۹۱۲۷

سنگ جلوی پایمان انداختند

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، سپیده طاهری دبیر انجمن ارمغان شادی فردا می‌گوید شعار موسسه  ما این است  آمده ایم تا برق شادی را به چشمان نیازمندان شهرمان ارمغان دهیم  تا همه بدانند با یاری خدا در هیچ لحظه ای از این امر فروگذار نخواهیم کرد.

 موسسه مردم نهاد ارمغان شادی فردا یکی از فعال‌ترین موسسات  استان است که پس از یک سال فعالیت پراکنده در دی ماه ۹۶ به شکل رسمی توسط سپیده طاهری فعالیت های نیکوکارانه خود را آغاز کرده است از این رو برنا  با دبیر این موسسه مردم نهاد گفتگو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنا: موسسه شما در چه زمینه‌ایی فعالیت می‌کند؟

طاهری: ارمغان شادی فردا، موسسه ای غیردولتی، غیر سیاسی، مستقل و مردم نهاد است که برای رفع محرومیت ها و کمک به اقشار نیازمند به ویژه کودکان نیازمند با انگیزه والای انسان دوستی و کمک به همنوع در سطح شهرستان تیران و کرون فعالیت می کند.

برنا : چه عاملی باعث شد به فکر تاسیس چنین موسسه ایی بیافتید؟

طاهری: ما میدانیم برخى ناهمگونی ها موجب شده تا گروهى از افراد جامعه بضاعت و توان کافى براى رشد ونمو مادى ومعنوى نیابند و در خطر آسیب های مختلف از جمله آسیب های روانى قرار گیرند پس وظیفه همه ما و انسان هاى متعهد ومسوول است و  عقل حکم می کند تا در حد وسع و توان نیازمندان را شناسایى کرده و با حفظ کرامات انسانى شوربختى و فقر را از بخت و روزگارشان پاک کنیم این یک شعار نیست این یک مسئولیت طلبی روشن ومستقیم و واضح برای راحت و با وجدان تر زیستن در این دنیای نابرابر است.

برنا: از فعالیت هایی که در این موسسه می کنید  برایمان توضیح دهید؟

طاهری: ارمغان شادی فردا با تکیه ویژه بر ایجاد امکانات مناسب و کافی جهت ادامه تحصیل دانش آموزان مستعد و بی بضاعت می کوشد تا با ایجاد ساز و کارهایی برای شناسایی دانش آموزان با استعداد مقاطع مختلف تحصیلی ، از طریق تأمین هزینه های تحصیلی و تهیه وسایل آموزشی و کمک آموزشی به هدف اصلی خود که پرورش و شکوفایی علمی فرزندان این شهرستان است دست یابد .در حال حاضر تعدادی دانش آموز با استعداد به طور مستقیم و غیـرمستقیم تحـت پوشـش حمایت های آموزشی موسسه ارمغان شادی قرار دارند.

برنا: فعالیت دیگری در این  موسسه دارید؟

طاهری: با خاتمه تشریفات قانونی جهت ثبت این موسسه، فعالیت ها با گستردگی و گوناگونی ادامـه یافت و ازجملـه برپایی بازارچه های خیریه به منظور تقویت توان مالی موسسه به فعالیت های پیشین اضافه شد که به نوبه خود استقبال خوبی از این بازارچه ها انجام گرفت.

برنا: حامی این موسسه چه کسانی هستند؟

طاهری: موسسه در حال حاضر با اشخاص نیکوکار جهت گسترش فعالیت های خود و تحت پوشش قـراردادن دانش آموزان مستعد ، کوشش می کند و در این مسیر دستان گرم تمام انسان های نیکوکار را با صمیمیت می فشارد. 

برنا: سایر فعالیت‌های موسسه را شرح دهید.

طاهری: برخی فعالیت های اجرایی شامل ارائه خدمات آموزشی و کمک آموزشی از جمله اهدای لوازم تحریر، کفش، کتاب کمک آموزشی دانش آموزان، تامین نیازهای اساسی با توجه به توان موسسه از جمله تهیه و تجهیز لوازم خانگی و تهیه جهیزیه برای خانواده‌های نیازمند، عقد قرارداد با برخی پزشکان سطح شهر برای پایش و تامین سلامت خانواده‌های تحت پوشش، ثبت نام دانش آموزان در کلاس های تابستانه و اردوی تفریحی دانش آموزان به موج های دریایی است.

برنا:  بررسی میزان نیازمندی و نحوه کمک به خانواده های نیازمند در این موسسه چگونه انجام می شود؟

طاهری: اعطای بسته های غذایی به صورت دوره‌ای به خانواده‌های تحت پوشش به این صورت است که هردوماه یک بار فهرستی از خانواده هایی که از تأمین اقلام اساسی و حداقل معیشت عاجز هستند تهیه می شود و بسته های غذایی به آنان به مناسبت های مختلف توزیع می شود.

برنا: در مورد سختی های کار و مشکلات خود برایمان بگویید؟

طاهری: سال گذشته با خود گفتیم راهى که مى رویم دشوار است صبر مى خواهد دل بزرگ مى خواهد عشق به انسان ها و سایه خدا مى خواهد و در نهایت از خود گذشتن و از خود عبور کردن مى خواهد  هنوز هم می گوییم  پیمودن این راه  سخت و دشواراست خصوصا زمانی که برخی مسوولان شهر یاور ما نیستند و موقعی که می توانستند با ما همراه و هم قدم شوند ، سنگ جلوی پایمان انداختند.

 گفت‌وگو از فرزاد دادخواه

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانش آموز دانش آموزان شادی عشق کفش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۹۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»

به گزارش خبرآنلاین، دانش‌آموزان می‌توانند برای ۴ درس از قانون «تک ماده» استفاده کنند و قبول شوند، این را معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفته است. از این پس برای فارغ التحصیلی دانش‌آموزان، چنانچه آخرین نمره دانش‌آموزی در ۴ عنوان درس «نهایی» (از مجموع دروس دوره دوم متوسطه) حداقل ۷ و معدل کل آن نیز بیش از ۱۰ باشد (حدنصاب قبولی را در ۴ عنوان درسی نهایی کسب نکرده باشد) می‌تواند با استفاده از تبصره و یا همان «تک ماده» فارغ‌التحصیل شود.

به گفته محمدمهدی کاظمی، این مصوبه جدید از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اجرا می‌شود و دانش‌آموزان، در امتحانات خرداد ماه از مزایای این مصوبه بهره‌مند می‌شوند. بنابراین پایه دوازدهمی‌ها و دانش آموزان دوره دوم متوسطه بزرگسالان، از راه دور و داوطلب آزاد، می‌توانند از سال تحصیلی فعلی از این تبصره استفاده کنند.

البته تصمیم اخیر آموزش و پرورش با واکنش‌هایی در فضای مجازی همراه شده است، یک کاربر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که: «در امتحانات نهایی دوره متوسطه دانش‌آموزان در ۴ درس می‌توانند تک ماده کنند! زمان ما فقط یک درس را می‌شد تک ماده کرد، هر روز بیسوادتر از قبل!»

کاربر دیگری هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که : «اون موقع‌ها تک ماده یعنی بزرگ‌ترین گناه، برای همین ما بالاخره درس‌ها را هرجور شده می‌خوندیم؛ الان دارن بی‌سواد می‌کنن همه رو»

فرد دیگری هم دراین‌باره نوشته: «دانش‌آموزان نسبت به ۱۵ سال پیش بسیار ضعیف هستن، اینکه یک دانش‌آموز دهمی نتواند تقسیم دو تا کسر را بدست بیاورد اصلا طبیعی نیست. اینکه نتواند مسئله را درست بخواند اصلا طبیعی نیست، فهم مسئله را باید دوم دبستان یاد بگیرن و آن مدل تقسیم را سال چهارم دبستان.»

رنگ‌بندی معدل دانش‌آموزان در وضعیت قرمز

این تصمیم آموزش و پرورش درحالی گرفته شده است که از مدت‌ها قبل انتقادهایی درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان متوجه این وزارتخانه شده بود و حالا برخی معتقدند تصمیم‌هایی از این قبیل نه برای کمک به دانش‌آموزان بلکه برای پوشاندن ضعف آموزش در مدرسه‌ها است.

انتشار میانگین معدل قبولی‌های خرداد سال گذشته نشان دهنده افت تحصیل دانش‌آموزان است. آن‌طورکه در گزارش‌ها آمده میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ بدین شرح است: رشته تجربی(۱۱.۲۳)، رشته ریاضی (۱۰.۷۹)، رشته انسانی (۸.۷۵)، رشته معارف (۱۰.۵۶)، معدل‌هایی که براساس آمارها نسبت‌ به سال‌های گذشت افت کرده‌اند، جدول زیر نشان دهنده سیر نزولی معدل دانش‌آموزان در چند سال گذشته است.

مسائل اقتصادی آسیب جدی به آموزش زده است

همان‌طورکه از جدول مشخص است میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸ در رشته علوم تجربی، ۱۳.۷۷ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۱.۲۳ رسیده است. در رشته علوم ریاضی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۳.۲۸ و در سال ۱۴۰۲، ۱۰.۷۹ است. در رشته علوم انسانی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۰.۷۶ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۸.۷۵ رسید. در رشته علوم و معارف اسلامی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۲.۸۸ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۰.۵۶ رسیده است. تصویر زیر وضعیت معدل در استان‌های مختلف را نشان می‌دهد، همان‌طورکه از رنگ‌بندی‌ها معلوم است جز چند استان وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان در سایر استان‌ها قرمز و نارنجی است، یعنی میانگین معدل دانش‌آموزان ۱۰ و کمتر از ۱۰ است، رنگ‌بندی‌ای که معنای دیگری هم دارد، مثلاً رضا امیدی، جامعه‌شناس، در کانال تلگرامی خود درباره آن نوشت: «نقشه وضعیت معدل استان‌ها تا حد زیادی منطبق با نقشه فقر کشور است.»

قبل‌تر هم محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان به خبرآنلاین گفته بود: «مسائل اقتصادی آسیب جدی به آموزش زده است. ما به عنوان شهروند عادی این فشار اقتصادی را حس می‌کنیم. به زبان ساده وقتی شکم بچه‌ی آدم گرسنه است دیگر آدم به‌فکر آموزش و تحصیل نیست.»

عباس عبدی، فعال سیاسی اجتماعی، مدتی قبل در یادداشت به افت تحصیلی دانش‌آموزان واکنش نشان داد و نوشت: «این کاهش شدید معدل ناشی از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست، زیرا همین مطالعه نشان می‌دهد که فقط ۱۱درصد سوال‌ها سخت بوده‌اند و ۲۵ درصد آسان و بقیه متوسط بوده‌اند، پس حتما ناشی از کاهش سطح آموزشی آنان است. در مجموع می‌توان کارنامه دولت کنونی را در مساله آموزش و پرورش نیز از این طریق که نتیجه نهایی هر نوع سیاست و اجرایی است مشاهده کرد، خیلی است که از این پایین‌تر هم بتوان رفت.»

درهمین‌باره محمدتقی فلاحی، کارشناس آموزش به خبرآنلاین گفته بود که: «افت تحصیلی دانش‌آموزان اتفاق جدیدی نیست و سال‌ها در آموزش‌وپرورش وجود داشته است، این مسئله دلایل زیادی دارد، اما بخش زیادی از آن در خود مدرسه است، مثل این‌که دانش‌آموزان ما بی‌انگیزه هستند، علاوه بر این معلم‌ها هم بی‌انگیزه هستند، وقتی یک معلم نارضایتی داشته باشد تسلط کامل خود را موقع آموزش به دانش‌آموزان از دست می‌دهد. با نگاهی که جامعه به موفقیت دارد، این سوال در ذهن دانش‌آموز ایجاد می‌شود که آیا تحصیل کردن واقعاً او را به موفقیت می‌رساند؟ نتایج کنکور را بررسی کنید معلوم می‌شود دانش‌آموزان از کدام مدارس وارد دانشگاه‌ها می‌شوند، لذا تحصیل برای کسب موفقیت در آینده برای یک قشر خاص شده که شاید از نظر مالی هم چندان به آن نیازی نداشته باشند و فقط برای کسب وجهه اجتماعی به دنبال تحصیل هستند، لذا انگیزه دانش‌آموز برای درس خواندن کم شده است.»

سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران هم دراین‌باره به خبرآنلاین گفته که: «امروز درس و تحصیل اولویت دانش‌آموزان نیست، میان دانش‌آموزان دیگر انگیزه‌ای وجود ندارد، از خودشان سوال می‌پرسند چرا درس بخوانیم، مادر و پدر ما که درس خواندند آخرش چه شد؟ بنابراین فکر می‌کنند اگر فقط ناخن بکارند درآمد بیشتری دارند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897068

دیگر خبرها

  • «تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»
  • افتتاح استخر دانش آموزی در سمنان
  • مدیر عامل مؤسسه راینو: جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌ های مردمی شکل می‌گیرد/ لزوم فعالیت گسترده در مسیر تبدیل تولیدات مردمی به کسب و کارهای محتوایی 
  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • امکان افشای سوالات آزمون‌های آموزش و پرورش غیرممکن شد
  • آغاز ساخت ۵۰ فضای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد
  • اصلاح حکمرانی آموزشی بر پایه دانش و اخلاق
  • شروع طرح ماهر هلال‌ احمر در مدارس استان مرکزی
  • غیرحضوری شدن فعالیت آموزشی مدارس شیفت عصر سراوان و زاهدان
  • ◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی