Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@13:08:35 GMT

آمارهای تولیدی مرکز آمار، با کیفیت و دقیق است

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۳۰۶۷۱

آمارهای تولیدی مرکز آمار، با کیفیت و دقیق است

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیدعلی پارسا چهارشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه باران سیمای مرکز گیلان افزود: آمارها را با استاندارد و با کیفیت تولید می کنیم که البته برخی در آمار و تفسیر آن سوالاتی دارند.
وی تورم را نمونه ای از تولید آمار با کیفیت عنوان کرد و ادامه داد: به طور مثال براساس آمار، متوسط تورم مهرماه کشور 13 و چهاردهم درصد اعلام شده که سطوحی از جامعه ما ممکن است آن را متناسب با شرایط زندگی شان ندانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی چهار علت را دلیل این عدم انطباق دانست و گفت: برای بدست آوردن میانگین آمار قیمت هایی است که جمع آوری کرده ایم و به 75 هزار مغازه در کشور مراجعه می کنیم و این قیمت ها مربوط به کف بازار است.
پارسا با اشاره به اینکه سه نوع افزایش قیمت داریم، بیان کرد: آنچه مردم به عنوان تورم احساس می کنند، درصد افزایش قیمت های امسال نسبت به سال قبل است که ما به این تورم نقطه به نقطه می گوییم که این تورم نقطه به نقطه برای کشور (متوسط افزایش خدمات و کالا) در این مهرماه نسبت به مهرماه سال گذشته 32 و هشت دهم درصد بود.
به گفته رئیس مرکز آمار ایران، افزایش قیمت در گیلان برای خوراکی ها 47 درصد و برای خشکبار 75 درصد و برای برخی کالاها همچون رب گوجه فرنگی بیش از صد درصد بود اما تلفیق همه اینها با کالاها و خدماتی که رشد نداشته و یا رشد اندک داشته، عدد 32 و هشت دهم درصد را حاصل می کند.
وی گفت: تورم متوسط افزایش کالا و خدمات مصرفی برای همه مردم ایران است اما آنچه مردم لمس می کنند ، تورم نقطه به نقطه است که همه کالاها و خدمات را شامل می شود.
پارسا در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروزه در دنیا عصر انفجار داده ها و داده های آماری است، اظهار داشت: اگر برنامه ریزی ها براساس آماری با کیفیت نباشد، تصمیم گیری ها بر اساس آمار درست نیست و در صورتی که شما آماری تولید می کنید که در مقایسه با دنیا با کیفیت نیستند، این آمارها بدرد نمی خورد.
وی محدودیت منابع بدلیل منابع اعتباری و نیروی انسانی را مهمترین دلایل عدم تولید آمار عنوان و تصریح کرد: پایه و اساس برنامه ریزی شایسته، داده ها و آمار با کیفیت است و هیچ حکومتی نباید بگوید برای تولید داده های با کیفیت پول ندارم.
پارسا بیان داشت: در قالب برنامه ملی آمار که در شورای برنامه ریزی آمار در دست بررسی است؛ این نیازها را مطرح می کنیم و امیدواریم که نظام بودجه ریزی کشور بهتر از گذشته به نتیجه برسند.
وی یکی از مشکلات آماری را موازی کاری در آمارگیری خواند و گفت: جاهایی موازی کاری در آمار داریم که بایستی پرونده آن بسته شود و موازی کاری به معنای این است که نهادهایی هزینه برای یک تولید انجام می دهند اما نتایج آن اختلاف بین مراکز آماری است.
پارسا از تهیه پیش نویس برای رفع مسئله موازی کاری در آمار خبر داد و گفت: مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص نظر موافقی دارد و تا پایان خرداد ماه سال آینده بحث موازی کاری ها را حل کنیم و تمام امکانات ، اختیارات و اعتبارات برای ایفای نقش مرجعیت به مرکز آمار ایران را فراهم می کنیم.

** واحد اقتصاد مقاومتی در سال های 94 و 95 رشد داشته است
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی تنها نسخه ای برای توسعه پایدار کشور است، گفت: ارزیابی اقتصاد مقاومتی با پنج محور است که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، 142 شاخص دارد و ترکیب آنها مشخص می کند که رشد پویا از انجام این کار داشته ایم.
وی افزود: ارزیابی های ما به لحاظ پویایی اقتصاد از سال 84 نشاندهنده افزایش و نوساناتی بوده که از سال 87 نوسانات و کاهش داشتیم اما طی سال های 94و 95اندکی رشد پویایی اقتصاد داشته ایم.

** نرخ بیکاری و تورم گیلان از متوسط کشور پایین تر است
پارسا در ادامه به نرخ بیکاری و آمار تورم در گیلان نیز اشاره و اضافه کرد: براساس آمار نرخ تورم و بیکاری استان از کشور پایین تر است که در بهار امسال نرخ بیکاری گیلان 10 و هفت دهم درصد بوده است.
وی افزود: سهم گیلان از جمعیت کشور، سه و دو دهم درصد و از تولید ناخالص ملی، دو و دو دهم درصد است و البته از لحاظ شاخص سالمندی، این مولفه از متوسط کشور بالاتر و از نظر نرخ باروری پایین تر است.
به گزارش ایرنا به مناسبت هفته آمار، رئیس مرکز آمار ایران امروز (پنجشنبه) در دانشگاه گیلان سخنرانی می کند.
7296 / 2007
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی بیکاری تورم گوجه فرنگی مجلس شورای اسلامی مرکز آمار ایران راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۰۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال ۱۴۰۲، ۳۳۲ هزار و ۷۱۲ تن کالای غیرنفتی با ارزش ۳۰ میلیون دلار از استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.

سید امیرتیمور موسویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: میزان صادرات تولیدی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد، و میزان کل صادرات با بازرگانان طی این مدت بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار کرد: کلینکر سیمان، محصولات آرایشی بهداشتی، عصاره شیرین بیان، عصاره های گیاهی، صیفی جات، تره بار، ماهی و موکت کالا های عمده صادراتی استان طی سال ۱۴۰۲ بوده اند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ کالاهای غیر نفتی استان به کشور های آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس صادر می شدند، خاطرنشان کرد: طی این مدت زمان بیشترین حجم صادرات استان به کشور کویت بوده که بالغ بر پنج میلیون دلار کلینکر سیمان به این کشور صادر شده است.

موسویان تصریح کرد: طی سال ۱۴۰۲ به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در گمرک، کالای وارداتی به استان کهگیلویه و بویراحمد نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ صادرات غیرنفتی استان در بخش تولیدی بیش از ۱۰۰ درصد، و در بخش بازرگانان و واحدهای تولیدی در مجموع بالای ۳۰۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه صادرات غیرنفتی استان برای امسال در بخش تولیدی ۱۰ میلیون دلار و در کل ۳۰میلیون دلار هدف گذاری شده است، عنوان کرد: کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس عمده کشور های هدف صادراتی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

موسویان تصریح کرد: با توجه به ثبت کوتاژهای واحدهای صادراتی توسط گمرک استان، افزایش صدور کارت بازرگانی و بازاریابی بازرگانان و همین طور پیدا کردن اهداف صادراتی جدید صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد طی سال ۱۴۰۲ شاهد چنین رشدی بوده است.

وی بیان کرد: صادرات واحدهای تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد بالغ بر هشت میلیون دلار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • سرگیجه با آمار تورم