Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@07:21:34 GMT

کانسار خزر جزو واحدهای پاک در گلستان نیست

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۳۱۴۰۱

کانسار خزر جزو واحدهای پاک در گلستان نیست

امیر عبدوس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به نقل از کارشناسان پسماندداری که ماه گذشته مجدد از کانسار خزر بازدید داشته اند در پساب این کارخانه عناصر پرتوزا مشاهده نشده است.

وی با یادآوری این‌که اندازه گیری عناصر پرتوزا در پساب این کارخانه توسط سازمان انرژی اتمی انجام شده است، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در این موضوع (پرتوزایی) مسئولیت اندازه گیری، تخصص این کار و همچنین ابزار و امکانات را نداردو قانونگذار مسئولیت آن را بر عهده سازمان انرژی اتمی نهاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: ما به لحاظ نگرانی خود، از سازمان انرژی اتمی برای بررسی دعوت کردیم و تاکنون هیچ گزارشی از انرژی اتمی دریافت نکرده ایم که در پساب کانسار خزر، عناصر پرتوزا وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: برعکس در مکاتبات انجام شده سازمان انرژی اتمی اعلام کرده در پساب عناصر پرتوزا مشاهده نشده اما این که کارشناسی اعلام می‌کند احتمال نفوذ رسوبات به پساب وجود دارد، در حد احتمال است و تاکنون اثبات نشده است.

عبدوس تصریح کرد: همین احتمالات بود که اصرار کردیم که از انرژی اتمی پاسخ دریافت کنیم و در یکسال گذشته مکاتبات مداوم انجام و حضور کارشناسان سازمان انرژی اتمی پررنگ پررنگ تر شده و ما شاهد پاسخ های بیشتری از سوی سازمان انرژی اتمی بودیم.

وی بیان کرد: به دلیل همین اصرار ما (سازمان حفاظت محیط زیست) بود که ارتباط این واحد صنعتی و سازمان انرژی اتمی بیشتر شد و پس از ۱۰ سال از فعالیت این واحد تولیدی، برای نخستین بار قرارداد پسمانداری منعقد شد.

عبدوس متذکر شد: انعقاد قرارداد پسماندداری یک گام بزرگ و رو به جلو است تا امنیت خاطر و آرامش را برای مردم استان گلستان فراهم کنیم.

شرایط تحت کنترل است

وی همچنین گفت: ما نمی توانیم تضمین دهیم کانسار خزر هیچگاه مشکل پرتوزایی نخواهد داشت همانگونه که نمی توانیم تضمین دهیم کارخانه سیمان آلودگی هوا نخواهد داشت چراکه هر لحظه این احتمال وجود دارد به دلیل قطع برق، اشتباه اپراتوری و یا نقص فنی از کار بیفتد و آلودگی هوا باعث خسارت شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با این توضیح که هیچ کس نمی تواند در مورد آینده تضمین دهد، بیان کرد: اما شرایط فعلی کانسار خزر تحت کنترل است و در خصوص عناصر پرتوزا تحت نظارت سازمان انرژی اتمی است و در خصوص سایر پارامترها هم ما نظارت می‌کنیم.

وی افزود: هم اکنون از نظر ما کارخانه ید گلستان جزو واحدهای پاک و غیرآلاینده نیست و آلایندگی دارد که تمام سختگیری ها را در این خصوص داشته و خواهیم داشت.

وی یادآور شد: آلایندگی ها در حوزه محیط زیست تعریف می‌شود و پرتوزایی در حوزه وظایف سازمان انرژی اتمی است؛ برابر قوانین با آلایندگی های کانسار خزر برخوردهای لازم را داشته و خواهیم داشت.

به گفته عبدوس مهلت کانسار خزر برای رفع آلایندگی ها به پایان رسیده و ما از این پس برابر قانون به وظایف خود عمل می کنیم.

وی با تاکید بر این که آلایندگی و پرتوزایی دو مسئله جداست و باید آن ها را از هم تفکیک کرد، ادامه داد: محیط زیست بر اساس وظایف خود به موضوع آلایندگی ورود کرده و کانسار خزر در فهرست واحدهای آلاینده قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: واحدهای آلاینده موظف هستند برابر تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده یک درصد از فروش خود را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

عبدوس خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس ماده ۴۳ معادن، این کارخانه باید یک درصد از فروش را به عنوان جریمه خسارت به آثار، ابنیه، خاک و منابع زیستی پرداخت کند؛ یعنی با قرار گرفتن کانسار خزر در فهرست واحدهای آلاینده این کارخانه در مجموع باید دو درصد فروش را پرداخت کند اما منابع مصرف این دو باهم متفاوت است و هیچ کدام به سازمان محیط زیست نمی‌رسد.

کد خبر 4440715

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست گلستان گرگان اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی مرز مهران بوشهر گرگان کرمانشاه مشهد شهرکرد یاسوج شیراز سنندج موکب مجلس شورای اسلامی خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات جدید رئیس سازمان انرژی اتمی از ساخت نیروگاه‌های برق هسته‌ای+ فیلم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگویی در برنامه «بدون واسطه» در تشریح این خبر اظهارکرد: در بوشهر دو واحد جدید به صورت سه شیفت در حال ساخت است و تجهیزات آن در حال ساخت و تامین است. 
 
وی همچنین گفت: طبق برنامه دو نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی دیگر حداکثر تا پنج سال آینده در مدار قرار خواهد گرفت و در تلاشیم تا نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی دارخوین هم به اتمام برسد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • احداث ۳۵۰۰ واحد مسکونی سازمان انرژی اتمی در بوشهر آغاز شد
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد
  • چرا اورانیوم ۶۰ درصد غنی می کنیم؟ | پاسخ رییس سازمان انرژی اتمی+ فیلم
  • آغاز احداث پروژه ۳۵۰۰ واحدی مسکن سازمان انرژی اتمی
  • نیروگاه اتمی بوشهر بیش از ۶۵ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرد
  • گفتگویی چالشی و بی واسطه با رئیس سازمان انرژی اتمی
  • سفر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به بوشهر
  • توضیحات جدید رئیس سازمان انرژی اتمی از ساخت نیروگاه‌های برق هسته‌ای+ فیلم