Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@12:12:40 GMT

رونق ملایم بازار برنج در مازندران

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۳۲۶۰۰

رونق ملایم بازار برنج در مازندران

ساری- ایرنا- بازار عرضه و تقاضای برنج با ورود شالی کشت دوم در شالیکوبی های استان مازندران البته با اندک افزایش قیمت، رونق ملایمی به خود گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کشت دوباره برنج در شالیزارهای مازندران به 2 صورت نشای مجدد و پرورش ساقه شالی یا ' دونوج ' انجام می شود. در روش اول کشاورزان اقدام به آماده سازی دوباره شالیزار می کنند ولی در روش دوم ساقه های باقی مانده از کشت نخست دوباره جوانه زده و پرورش داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در واقع با ورود شالی کشت دوم این سومین مرحله از عرضه شالی به شالیکوبی ها و ورود آن در بازار است ،چراکه کشت اول در دهه اول مرداد وارد بازار شد، سه هفته پیش نیز برنج دونوج و در هفته جاری برداشت شالی کشت دوم مازندران شروع شد.
گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از شالیکوبی های استان مازندران نشان می دهد، برنج طارم محلی دونوج و دوباره کشت در حال حاضر به طور متوسط حدود هرکیلوگرم 135تا 140هزار ریال خرید و فروش می شود و قیمت طارم کشت اول نیز115تا 125هزار ریال در هر کیلو گرم است.
امسال بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران حدود 60 هزار هکتار از زمین های شالیزاری زیر کشت دوم به 2 روش پرورش ساقه شالی یا دونوچ و نشای دوباره رفته است.
اگرچه مشکلات کم آبی سطح زیر کشت دوباره را تا پنج هزارهکتار در سال جاری کاهش داده است، اما شالیکارانی که زمین های آنان در مسیر آب سطحی رودخانه ای قرار داشت، با انگیزه کشت دوم این محصول استراتژیک را انجام دادند.
**ثبت سفارش برنج از استان های مختلف کشور در شالیکوبی های مازندران
مدیر یکی از واحدهای شالیکوبی در بابل و از آگاهان به بازار برنج مازندران به رونق ملایم و اندک افزایش قیمت این محصول در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سفارش خرید از سوی تاجران برنج استان های مختلف کشور به ویژه تهران وجود دارد.
احمد قربانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به ورود شالی کشت دوم و دونوج اشاره کرد و افزود : اکنون برنج طارم محلی کشت اول با کمتر از10 درصد شکستگی با افزایش حدود 15هزار ریالی نسبت به اوایل شهریورماه در هر کیلو گرم به 125هزار ریال رسیده است.
وی اظهار داشت: اگرچه عمده برنج های موجود در شالیکوبی ها در اختیار کشاورزان نیست اما تقاضا از تاجران استان های کشور وجود دارد و خرید و فروش تا حدودی با عرضه برنج کشت دوم رونق گرفت.
قربانی پیش بینی کرد با توجه به افزایش قیمت بسیاری از ارزاق عمومی، نوسانات قیمت و به صرفه نبودن واردات برنج و وجود تقاضای دائمی برنج کیفی طارم محلی، بالا رفتن اندک قیمت برنج در ماه های آینده محتمل است.
امسال پشتوانه بازار خرید تضمینی برنج سبب شد تا قیمت این محصول استراتژیک در اوج عرضه تعادل خود را حفظ کرده تا حدی که کشاورزان نیز راضی باشند.
این اولین بار در تاریخ شالیکاری مازندران است که برنج این استان در فهرست خرید تضمینی قرار می گیرد تا علاوه بر حفظ تعادل قیمت در طول سال، دغدغه برنجکاران را از هرگونه نوسان پس از برداشت از بین ببرد.
بر اساس تصمیم شورای اقتصاد، هر کیلوگرم برنج طارم محلی مازندران ٩ هزار و ٨٢٨ تومان، برنج شیرودی پنج هزار و ٨٨6 تومان و رقم ندا و نعمت کیلویی پنج هزار و ٢٢٨ تومان قیمت گذاری شده است.
بررسی ها نشان داده است که کشاورزان امسال تا 20هزار ریال در هر کیلو گرم بیشتر از قیمت تضمینی دولت محصولشان را در بازار فروخته اند.
امسال حدود 208هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان زیر کشت اول برنج رفته است.
مازندران با تولید بیش از 950 هزار تا یک میلیون تن برنج 42درصد برنج کشور را تامین می کند.
6990/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد برنج رونق بازار مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۲۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت در مدار رشد؟

روز جمعه قیمت نفت افزایشی شد. برنت به ۸۹دلار و ۵۳سنت و WTI آمریکا به ۸۴دلار و ۱۲سنت در هر بشکه رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش تورم و عدم کاهش نرخ بهره آمریکا در کنار نگرانی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، از عوامل اصلی رشد قیمت نفت بوده‌اند. ترس از استمرار تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، همچنان بر نگرانی بازار جهانی انرژی نسبت به عرضه پایدار نفت افزوده است و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.

قیمت جهانی نفت در اولین ساعات تجارت در روز جمعه مورخ ۷ اردیبهشت ماه، روند افزایشی در پیش گرفت. طبق اعلام وزارت خزانه داری ایالات متحده، چشم انداز اقتصادی این کشور در شرایط باثبات تری در مقایسه با سه‌ماهه اول سال‌جاری میلادی قرار دارد.

 از طرف دیگر نگرانی فعالان بازار انرژی در مورد عرضه جهانی نفت به واسطه استمرار منازعات در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه کماکان پابرجاست. روز گذشته و در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال با ۴۱‌سنت افزایش به ۸۹ دلار و ۵۳‌سنت رسید. شاخص دیگر یعنی وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۳۶‌سنت افزایش در رقم ۸۴ دلار و ۱۲‌سنت به ازای هر بشکه معامله شد.

در همین رابطه، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد منحنی رشد اقتصاد این کشور از آنچه که پیش‌بینی‌ها از انتظار رشد برای سه‌ماهه اول سال‌جاری میلادی نشان می‌دادند، در شرایط بهتری قرار دارد.

وی افزود: تولید ناخالص داخلی در ایالات متحده در سه‌ماهه اول سال‌۲۰۲۴ افزایش داشته، ضمن آنکه تورم این کشور تا سطح قابل قبولی پایین آمده‌است. این در حالی است که تا پیش از اظهارات جنت یلن، شواهد حاکی از افزایش تورم در این کشور بود که به نوبه خود بر بازار نفت تاثیر می‌گذاشت، چرا که پیش‌بینی سرمایه‌گذاران نفتی حاکی از آن است که فدرال‌رزرو نرخ بهره را حداقل تا پیش از ماه سپتامبر کاهش نخواهد داد. واقعیت این است که ادامه تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه خاورمیانه همچنان بر نگرانی فعالان بازار و سرمایه‌گذاران نسبت به عرضه نفت، افزوده و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.

دیگر خبرها

  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • نفت در مدار رشد؟
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • ذخیره‌سازی ۲۸۳۱ تن مرغ در سردخانه‌های مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • لیر ترکیه در بازار تهران چقدر قیمت خورد؟