Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو ارشد احزاب اپوزیسیون دولت افغانستان در واکنش به نحوه ثبت آرای مردم در انتخابات پارلمانی این کشور گفت که آرای خارج از سیستم بیومتریک پذیرفتنی نیست و هنوز برای اظهارنظر احزاب سیاسی دراین باره زود است. ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات

«عبدالله قرلق»عضو حزب جنبش ملی اسلامی و احزاب سیاسی افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار دفتر منطقه‌ای تسنیم اظهار داشت که احزاب سیاسی از کمیسیون انتخابات خواستند تا آرای فاقد بارکد بیومتریک را باطل اعلام کنند تا از تقلب‌هایی که صورت گرفته جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هشدار داد: واکنشی که احزاب سیاسی درباره موضع کمیسیون انتخابات خواهند داشت، آخرین مرحله از تصمیم‌گیری‌ها مطرح خواهد شد.

احزاب سیاسی افغانستان به منظور تضمین شفافیت انتخابات پارلمانی و جلوگیری از دخالت‌های دولت در این روند، به استفاده از فناوری بیومتریک تکیه کرده بودند.

کمیسیون انتخابات اخیرا اعلام کرد که از مجموع نزدیک به 9 میلیون نفر ثبت‌نام کننده، حدود 4 میلیون نفر مجموع رای دهنده در انتخابات بوده است.

«نعیم ایوب‌زاده» رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (فیفا) در این رابطه گفته بود: دستکم به 9 درصد از مراکز رای‌دهی، دستگاه بیومتریک اصلا نرسیده بود.

این مسئله نشان می‌دهد که آرای بسیار زیادی از این طریق به صورت خلاف خواست احزاب سیاسی ثبت شده‌اند که زمینه‌ساز تقلب‌های گسترده خواهد شد.

«سناتور قرلق» تأکید می‌کند که بر اساس موضع احزاب سیاسی، آرایی که خارج از روند بیومتریک ثبت شده‌اند، باید باطل اعلام شوند.

به گفته وی، آمار دقیقی از میزان آرایی که بیومتریک شده‌اند و یا نشده‌اند در دسترس آنها وجود ندارد، اما تلاش دارند تا این ارقام و جزئیات را به دست بیاورند.

سناتور افغان با تاکید بر ضعف مدیریتی کمیسیون انتخابات در برگزاری انتخابات پارلمانی، می‌گوید که تصمیم نهایی از سوی احزاب سیاسی اتخاذ خواهد شد.

بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) نیز درباره مشکلات مربوط به بیومتریک نشدن آرا گفته بود که در مراکز رای‌دهی، دستگاه بیومتریک به شکل درست استفاده نمی‌شد و رسیدهای کاغذی که برای دستگاه بیومتریک به کار می‌رفت نیز با مشکل روبرو بود.

در انتخابات پارلمانی افغانستان انجام شد، بی‌نظمی و مشکلات زیادی که از دید آگاهان زمینه‌ساز تقلب‌های گسترده هستند، وجود داشت که مورد انتقاد ناظران انتخاباتی و احزاب سیاسی واقع شده است.

انتهای پیام/.

R7891/P36446/S8,87,1413/CT15

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۳۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات کمیسیون ورزشکاران دوومیدانی مجددا برگزار شد

با توجه به اعتراض یکی از ورزشکاران انتخابات مجدد کمیسیون ورزشکاران فدراسیون دوومیدانی با حمایت وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی؛ با توجه به اعتراض یکی از ورزشکاران نسبت به چند نکته آئین نامه‌ای انتخابات مجدد کمیسیون ورزشکاران فدراسیون دوومیدانی با حمایت وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.

حمایت کمیته ملی المپیک از دوومیدانی‌کاران

بر همین اساس، پس از حضور اعضا و انجام رای‌گیری در نهایت نتایج ذیل حاصل شد:

حسین رسولی (رئیس کمیسیون ورزشکاران)

1- مهدی پیرجهان (نماینده حاضر در مجمع)
2- حسین رسولی (نماینده حاضر در مجمع)
3- سبحان احمدی (نماینده حاضر در مجمع)
4- تکتم دستاربندان (نماینده حاضر در مجمع)
5- مریم کاظمی (نماینده حاضر در مجمع)
6- حمیده اسماعیل‌نژاد (نماینده حاضر در مجمع)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مالک جدید استقلال، رسما پرونده مدیریت این باشگاه را بست | تصمیم نهایی گرفته شد
  • انتخابات کمیسیون ورزشکاران دوومیدانی مجددا برگزار شد
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • شاهد آرای کیفی‌تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود
  • نگاه مجلس دوازدهم خارج از باندها و جناح‌های سیاسی است
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است