Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان ناسا به تازگی اعلام کرده‌اند تلسکوپ فضایی شکارچی سیاره مشهور به کپلر نیز دچار اختلال شده است؛ این سومین تلسکوپ فضایی ناساست که در روز‌های اخیر دچار اختلال عملکردی شده است.


دو تلسکوپ فضایی هابل و چاندرا در اواخر قرن میلادی پیش به آسمان ارسال شدند و درماه جاری دچار اختلال عملکردی شدند اما کارشناسان با استفاده از ژیروسکوپ‌های پشتیبان آن‌ها را در وضعیت ایمن و فعال نگه داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلسکوپ فضایی چاندرا به وضعیت فعال گذشته بازگشته است، اما هابل هنوز در وضعیت حالت ایمن قرار دارد.

ماموریت تلسکوپ فضایی کپلر 

تلسکوپ فضایی کپلر ماموریت دارد به بررسی و شناخت سیاره‌های مشابه کره زمین که امکان حیات در آنجا وجود دارد بپردازد؛ این تلسکوپ پس از یک دوره خواب زمستانی چهار هفته‌ای و انتقال اطلاعات به زمین فعال شده است.

پس از ارسال موفقیت آمیز آخرین داد‌ ها، دانشمندان موقعیت حرکتی کپلر را دگرگون کردند تا به جمع آوری داده‌های جدید بپردازند، اما در هفته جدید دانشمندان دریافتند فضاپیما به حالت خواب بدون استفاده از سوخت منتقل شده است.


فضاپیما اکنون سوخت بسیار کمی مصرف می‌کند و احتمال دارد عمر مفید آن رو به پایان باشد.

تلسکوپ فضایی کپلر از سال ۲۰۱۴ به انجام ماموریت درباره هزاران سیاره درفضا و یافت منطقه مناسب که قابلیت مسکونی سازی برای انسان‌ها را داشته باشد پرداخته است.

این تلسکوپ دارای وزن ۱۰۵۲ کیلوگرم و طول و عرض، ۴.۷ در ۲.۷ متر و درسال ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شده است. هدف از ارسال آن یافت سیاره‌هایی که جنس پوسته و سخت آن‌ها سنگی است و درمدار منطقه قابل سکوت یا (Goldilocks) به دور یک ستاره می‌چرخند.

ماموریت کنونی تلسکوپ فضایی کپلر، شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی از منظومه شمسی برای یافت نشانه‌هایی ازحیات و منطقه قابل سکونت برای انسان در سال‌های آینده است.

یکی از مهمترین دستاورد‌های تلسکوپ فضایی کپلر، یافت سیاره Kepler-۴۵۲b درسال ۲۰۱۴ است که کارشناسان احتمال می‌دهند نشانه‌هایی از حیات در آن وجود داشته باشد.


سیاره فراخورشیدی دیگری که تلسکوپ فضایی کپلر آن را کشف کرده، سیاره Kepler-۱۶b در سال ۲۰۱۱، متشکل از یک سیستم ستاره‌ای باینری، دوتایی است.


در ساخت تلسکوپ فضایی کپلر از پیشرفته‌ترین فناوری‌های زمان خود استفاده شده است؛ این تلسکوپ دارای حسگری فوق العاده حساس به نام فتومتر است که کوچکترین دگرگونی در نور را نشان می‌دهد، این ابزار سبب می‌شود دانشمندان زمان حرکت یک سیاره و گذشت آن از برابر نور خورشیدی که به دور آن می‌چرخد را شناسایی کنند.

کپلر به طور همزمان درحال رصد و بررسی دگرگونی نور حدود ۱۰۰۰۰۰ ستاره است تا بتواند سیاره‌هایی که از برابر آن‌ها عبور می‌کند را شناسایی کند.


کارشناسان ناسا درتلاش برای فعال کردن دوباره تلسکوپ فضایی کپلر هستند؛ به گفته دانشمندان برای بررسی و رصد کامل فضا نیاز است تا در مناطقی خاص تلسکوپ فضایی وجود داشته باشد تا آن‌ها بتوانند به طور کامل به رصد فضا و بررسی هدف‌های پژوهشی خود بپردازند.

تلسکوپ فضایی هابل به بررسی فضا با استفاده از دوربین فروسرخ و دوربین طیف نگار خود می‌پردازد، رصدخانه فضایی چاندرا نیز از پرتو ایکس برای رصد استفاده می‌کند که برای هر دو تلسکوپ هیچ جایگزینی در نظر گرفته نشده است.


تنها پروژه درحال تکمیل ناسا، تلسکوپ فضایی جیمز وب است که به دلیل مشکل‌های درحین ساخت، پرتاب آن به فضا با تاخیر مواجه شده است. تلسکوپ جیمزوب دارای فناوری شناسایی نور مادون قرمز است.

کارشناسان ناسا از این نگران هستند که تا پیش از راه اندازی و پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب، تلسکوپ‌های فضایی دیگر قابلیت عملیاتی خود را از دست بدهند و به این ترتیب محققان چشمان خود را در آسمان از دست بدهند.
منبع:dailyamil
انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۴۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هشدار درباره پیامدهای فجیع حمله احتمالی ارتش صهیونیستی به رفح اعلام کرد که وضعیت معیشتی و بهداشتی این منطقه بسیار وحشتناک بوده و در غزه گورستان‌هایی ایجاد شده که مملو از کودکان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که هرگز ویرانی‌هایی مانند آنچه که در خان یونس و غزه شاهد آن بودم در هیچ کجا ندیدم و در صورتی که اسرائیل بخواهد تهدیدات خود را برای حمله به رفح اجرایی کند وضعیت به شدت بدتر خواهد شد.

این سخنگوی یونیسف در مقاله‌ای که در روزنامه گاردین منتشر شد اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. من هنگام بازدید از بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان اروپایی در رفح در جنوب نوار غزه کودکان را دیدم که چه وضعیت وخیمی داشتند. تنها چند هفته بعد از اینکه همه جهان کشتار 7 عضو سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه را محکوم کردند، یک ماشین وابسته به یونیسف که در تلاش برای کمک رسانی به غیرنظامیان بود منفجر شد.

وی ادامه داد که حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

این مسئول سازمان ملل در ادامه درباره عواقب حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داده و تاکید کرد که تهدیدات برای حمله به رفح در زمانی است که نوار غزه شاهد یک قحطی واقعی بوده و تعداد کشته‌ها هر روز افزایش می‌یابد. در صورت حمله اسرائیل به رفح وضعیت به سرعت به مرز انفجار و فروپاشی می‌رسد زیرا بیش از 1.4 میلیون غیرنظامی در رفح در سایه شرایط بسیار وخیم معیشتی تجمع کرده‌اند.

روز «کودک فلسطینی»؛ روسیاهی جامعه جهانی مقابل درد کودکان غزهجنگ اسرائیل علیه کودکان غزه

سخنگوی یونیسف با اشاره به کمبود شدید منابع غذایی و آبی چه برای نوشیدن و چه برای مصارف بهداشتی گفت که در غزه دیگر جایی برای رفتن وجود ندارد. وضعیت بهداشتی در رفح بسیار وحشتناک بوده و به ازای هر 850 نفر تقریبا یک توالت وجود دارد و به ازای هر 3500 نفر تنها یک حمام وجود دارد. تصور کنید که یک دختر نوجوان یا یک زن باردار و یا کودکان و سالمندان باید کل روز در صف بایستند تا بتوانند از توالت یا حمام استفاده کنند.

جیمز الدر هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی ادامه داد که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری