Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: سابقه آداب تعلیم و تربیت و صحبت کردن درباره معلمان در کشور قدمتی بیش از هزار سال دارد و این نشان‌دهنده فهیم بودن ایران و ایرانی است.

به گزارش ایرنا، احمد صافی روز پنجشنبه در نخستین همایش تامین و مدیریت منابع در آموزش و پرورش درباره یکصد سال تربیت معلم در ایران گفت: این همایش در محل مقدسی به نام دارالفنون در حال برگزاری است، این مکان به عنوان اولین مرکز تربیت نیروی انسانی در ایران مکان اثربخشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: تاریخ نظام جدید آموزش و پرورش در کشور به 168 تا 169 سال قبل برمی‌گردد اما آیا تکریم معلم تاریخی دارد؟ قطعا خود به اندازه یک تاریخ است و ایران کشوری پیشرو در این زمینه است .
وی به تاسیس دارالفنون در ایران اشاره کرد و گفت: بعد از احداث آن اولین وزارتخانه علوم در کشور احداث شد که به مدت 22سال پسر فتحعلی شاه وزیر علوم و رئیس مدرسه دارالفنون بود و بعد از آن ده‌ها مدرسه ایجاد و توسعه یافت. بر اساس قانون اداره معارف آن زمان نیاز به معلم برای جذب در مدارس احساس شد.
صافی افزود: زمانی که دارالفنون در 107 سال قبل ایجاد شد مقرر شد تا آموزش ضمن خدمت برای معلمان برگزار شود، بعد از آن در سال 1297 به دلیل احساس نیاز به معلم بیشتر دو مرکز دارالمعلمان و دارالمعلمین تاسیس شد و برای اولین بار دختران هم می‌توانستند درس معلمی بیاموزند.
وی ادامه داد: برجسته ترین افراد آن زمان به عنوان روسای این مراکز انتخاب شدند زیرا اینکه چه فردی رییس چه مرکزی شود بسیار بسیار مهم است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت ریاست چنین مراکزی، تاکید کرد: این مراکز قوانین بسیار خوبی داشتند اما نقطه عطف آنها این بود که باید مدرسه ضمیمه می داشتند تا افراد تحت آموزش تمرین‌های عملی و کارورزی را تجربه کنند؛ در واقع این تفکر بانیان تربیت معلم تا این اندازه روشنفکرانه بود.
صافی با اشاره به این که در سال 1307 دارالمعلمین عالی تهران برای دوره دبیرستان ایجاد شد، افزود: به تدیج این مراکز در استان‌ها نیز ایجاد شد و نظام آموزشی توسعه یافت و بر اساس آنها دانش‌سراهای مقدماتی و عالی تاسیس شد و آموزش و پرورش ایران را دچار تحول کرد. همچنین تربیت معلم روستایی شکل گرفت و معلمانی برای آموزش بچه های روستا تربیت می کرد و در نهایت نیز دانش‌سرای عالی برای تربیت مدیر مدارس ایجاد شد.
وی با بیان اینکه در سال 1357 حدود 55 هزار دانش آموز و دانشجو در مراکز تربیت معلم مشغول تحصیل بودند، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحولی در نظام آموزشی پدید آمد و از تمام صاحبنظران و دارندگان ایده در سراسر کشور خواسته شد تا نظرات خود را در راستای بهتر شدن نظام آموزشی ارائه دهند که به جمع آوری 200 طرح و ایده منجر شد.
صافی افزود: بر این اساس مراکز تربیت بازنگری شدند و دانشگاه تربیت معلم توسعه یافت و به مرور به دانشگاه خوارزمی امروزی تبدیل شد.
وی همچنین برای بهتر شدن نظام آموزش و پرورش کشور چند پیشنهاد از جمله یکپارچه سازی، اجرای سند تحول آموزش و پرورش و تغییر نگرش درباره تربیت معلم را مطرح کرد و افزود: در واقع همه باید باور کنند که بهترین انسان‌ها باید معلم شوند تا بتوانند استعداد میلیون‌ها انسان را کشف و آن را هدایت کنند.
نخستین همایش تامین و مدیریت منابع در آموزش و پرورش با محورهای تحقق سند تحول بنیادین دربخش تامین منابع، استفاده از تجارب بین المللی در تامین منابع، تنوع بخشی تامین منابع و عدالت اجتماعی و آموزشی و تامین منابع در مدرسه دارالفنون برگزار شد.
علمی** 9014** 9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش تعليم و تربيت تربيت معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۵۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش در نشست خبری اظهار کرد: قریب به ۱۶ میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز و اولیا در کشور داریم و بخش اعظمی از جامعه متأثر از نظام تعلیم و تربیت است و این امر وظیفه خبرنگاران است.

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه ریشه سربلندی ایران عزیزمان در تربیت و ریشه تربیت را می‌توانیم در معلمان جستجو کنیم، ضمن تبریک هفته معلم و گرامی‌داشت مرتضی مطهری، تصریح کرد: مرتضی مطهری معلم انقلاب بود و در سایه روشنگری بینش و قدرت معلمی و مفاهیم انقلاب در اختیار جوانان قرار گرفت و از آموزه‌های ایشان هنوز بهره‌مند می‌شویم.

وی معلمی را مسئولیت سنگینی دانست، ابراز کرد: این شغل را با سایر مشاغل نمی‌توان مقایسه کرد، معلمی عشق است، شغل نیست.

فرهادی ادامه داد: آموزش و پرورش ۹۸۰ هزار نفر پرسنل کنونی دارد که در نظام رتبه‌بندی شرکت کردند و در بخش آموزش فعال هستند و کانون و اجتماع معلمان است.

سخنگوی آموزش و پرورش ابراز کرد: اعتماد عمومی به معلمان و مدرسه سرمایه گرانی است که باید سعی در حفظ آن کنیم و در گرو این سرمایه امنیت برای کشورمان بیافرینم.

وی افزود: انتخاب معلم نمومنه یک حرکت  نمادین است.این اتفاق یک قدر مطلق دقیق نیست، بلکه نسبی است و توانمندی‌هایی آن‌ها را شناسایی می‌کنیم.

سخنگوی آموزش و پرورش گفت: نحوه شناسایی معلم اینگونه نیست که خود را کاندیدا کنند بلکه از طریق نظرخواهی از سایر معلمان، دانش‌آموزان و اولیا طرح نویی راه‌اندازی شد، زیرا بسیاری از معلمان از این کار معذورند و توازن معلمی، آن‌ها را محدود می‌کند؛ اما امسال این شناسایی به شکلی رقم خورد و ما به ارزیابی‌های چندگانه معلم، دانش‌آموز و اولیا ۹۳ هزار معلم در سطح مدرسه به عنوان نمونه انتخاب می‌شود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است