Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس مسائل سیاسی گفت: سیاست خارجی عربستان بعد از قتل خاشقجی با بحران گسترده‌ای روبرو شده است. هم اکنون افکار عمومی درکشور‌های مختلف از دولت‌های خود می‌خواهند، تکلیف‌شان را با رژیم سعودی مشخص کنند. محمود معلمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به تاثیر بحران خاشقجی بر روابط خارجی عربستان بیان کرد: قتل خاشقجی یک جنایت بزرگ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه این اقدام در سفارت آن‌ها در یک کشور خارجی رخ داده، تاثیرات و بازتاب گسترده‌ای در سطح جهان پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه قتل فجیع خاشقجی افکار عمومی همه مردم جهان را تحت تاثیر قرار داد، افزود: حتی کشور‌های اروپایی که با عربستان روابط خوبی داشتند در پی این حادثه شوکه شدند و قطعا این اتفاق در آینده روابط اتحادیه اروپا با عربستان تاثیرگذار خواهد بود.
کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: اخیرا آلمان اعلام کرده است تا تکلیف قتل خاشقجی، مشخص نشود دیگر به عربستان سلاح نمی‌دهند و بقیه کشور‌های اروپایی هم به همین ترتیب.
وی با اشاره به اینکه قتل خاشقجی حتما تاثیرات منفی زیادی بر وضعیت اقتصادی این کشور خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: چنانچه اخیرا شاهد افت شاخص‌های بورس در عربستان بودیم.
معلمی با بیان اینکه اعدام و ناپدیدشدن مخالفان حکومت سعودی از مدت‌ها پیش آغاز شده است، تاکید کرد: ناصر السعید یکی دیگر از مخالفان معروف سعودی و برنامه‌ساز رادیویی است که سال ۱۹۷۹ به دست نیرو‌های اطلاعاتی عربستان در لبنان در یکی از خیابان‌های بیروت ربوده شد و سرنوشت او هنوز مشخص نیست.
کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه عربستان سعودی بار‌ها از تروریسم دولتی در داخل مرز‌های خود استفاده کرده است، گفت: اعدام آیت الله باقر النمر، روحانی مبارز و مدرس برجسته شیعی در تاریخ دوم دی ماه همزمان با ۴۶ نفر دیگر در چند شهر مختلف عربستان که از آن‌ها به عنوان تروریست یاد می‌کردند، نمونه دیگری از اقدامات ضدحقوق بشری عربستان، علیه شهروندانش محسوب می‌شود.   وی یادآورشد: بازجویی و زندانی کردن سعد حریری (نخست وزیر لبنان) نیز از دیگر نمونه‌های اقدامات وحشیانه حکومت آل سعود علیه مخالفان خود است. چنانچه خالدبن فرحان یکی از ۴ شاهزاده ناراضی سعودی که در اروپا زندگی می‌کند، گفته است غیر از او ۳ شاهزاده منتقد حکومت عربستان، ربوده شده اند و از وضعیت آن‌ها هیچ اطلاعی ندارد.
معلمی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات سرکوبگرانه حکومت آل سعود، اقدام کنسولگری سعودی در پاریس در سال ۲۰۱۶ است که یک هواپیما به شاهزاده سلطان داد تا به مصر برود، ولی این هواپیما در ریاض  فرود آمد و همچنان خبری از این شاهزاده سعودی در دست نیست.

وی تاکید کرد: عربستان سعودی قتل خاشقجی را نتیجه عملیات خودسر نیرو‌های امنیتی این کشور معرفی کرده است، اما شواهد و قرائن فراوانی این ادعا را رد می‌کند. آمریکا در روز‌های اخیر دست به تلاش‌های گسترده‌ای برای تبرئه کردن محمد بن سلمان، همپیمان راهبردی خود در منطقه زده است، ولی اسناد زیادی دخالت او در این ماجرا را روشن می‌کند.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: سیاست خارجی عربستان بعد از قتل خاشقجی با بحران گسترده‌ای روبرو شده است. هم اکنون افکار عمومی درکشور‌های مختلف از دولت‌های خود می‌خواهند، تکلیف‌شان را با رژیم سعودی مشخص کنند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قتل خاشقجی عربستان سعودی محمدبن سلمان اتحادیه اروپا بحران سیاست خارجی تجاوز نظامی به یمن قتل کودکان یمن شیخ نمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۹۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای

بلومبرگ نوشت: عربستان سعودی و امارات متحده عربی امروز (چهارشنبه) در یک بیانیه مشترک، صریح و نه چندان معمول، خواستار حداکثر «خویشتنداری» در خاورمیانه شدند تا منطقه از «خطرات جنگ و عواقب وخیم آن» در امان بماند.

به گزارش ایرنا، اظهارات یادشده پس از تماس محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و محمد بن زاید آل نهیان رئیس‌ امارات متحده عربی بیان شد چراکه به اعتقاد آنها تنش‌ها بعد از حمله متجاوزانه اسرائیل به کنسولگری ایران و پاسخ تنبیهی شنبه‌شب ایران بالا گرفته است.

به گزارش ایرنا، اسرائیل در حال بررسی واکنش مناسب به اولین اقدام نظامی مستقیم به خاک سرزمین‌های اشغالی است حال آنکه تهران اعلام کرده است این پاسخ تنبیهی، واکنش مشروع و استفاده از حق ذاتی «دفاع از خود» است.

خبرگزاری دولتی WAM امارات و خبرگزاری دولتی عربستان سعودی SPA نیز گزارش دادند که این دو رهبر حوزه خلیج فارس طی تماس تلفنی در مورد تحولات خاورمیانه و پیامدهای خطرناک آن بر امنیت و ثبات گفت‌وگو کرده‌اند.

دولت امارات از سال ۲۰۲۰ در دوران دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا با پیوستن به طرح موسوم به «پیمان ابراهیم» روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارد، در حالی که فرایند مشابه برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و این رژیم به دلیل جنگ در غزه متوقف مانده است.

ایالات متحده، متحدان غربی و کشورهای عربی به اسرائیل هشدار داده‌اند از واکنشی که منطقه را درگیر جنگ تمام‌عیار کند بپرهیزد. ولیعهد عربستان همچنین در تماس تلفنی حاکم قطر در مورد تشدید تنش نظامی گفت‌وگو کرد.

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه‌شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفت
  • وزیر خارجه عربستان: خواهان نزاع بیشتر در منطقه نیستیم
  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
  • نگاه دولت‌های عربی به درگیری ایران و اسراییل