Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: در این مطلب ۶ روش برای حفظ سلامت مثانه بیان شده است.

مثانه یکی از مهم‌ترین اندام‌ها در بدن انسان محسوب می‌شود. این اندام مسئولیت کمک به تخلیه مواد زائد مایع از بدن را بر عهده دارد. این وظیفه‌ای دائمی است که می‌تواند چند بار در روز رخ دهد و بر همین اساس به دفع ادرار چند باره روزانه نیاز است.

به رغم نقش چشمگیر در کمک به حفظ سلامت بدن، مثانه اندامی بسیار پویا است و با افزایش سن انسان دستخوش تغییراتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب، این تغییرات شامل فعال‌تر شدن مثانه می‌شوند و فرد هرچه بیشتر به استفاده از توالت نیاز پیدا می‌کند.

افزون بر این، مثانه می‌تواند با افزایش سن انسان با تغییرات سلامت مواجه شود، اگرچه این شرایط تا حدود زیادی با چگونگی رفتار و رسیدگی ما به این اندام در طول زندگیمان بستگی دارد. اما برای حفظ سلامت مثانه چه کار‌هایی می‌توانیم انجام دهیم؟

پرهیز از نگه داشتن ادرار

یکی از ساده‌ترین و آسان‌ترین اقداماتی که می‌توانید برای حفظ سلامت مثانه خود انجام دهید، پرهیز از نگه داشتن ادرار برای مدت زمان طولانی است. اگرچه ممکن است گاهی اوقات مجبور به انجام این کار شوید، اما نگه داشتن مداوم ادرار می‌تواند به عضلات اطراف مثانه آسیب وارد کند و قضاوت Judgment درباره این که به واقع چه زمانی به استفاده از توالت نیاز دارید را دشوار سازد.

پرهیز از نوشیدن دیرهنگام مایعات در شب

اگر از جمله افرادی هستید که حداقل یک بار در شب از خواب بیدار می‌شوید تا مثانه خود را خالی کنید، محدود کردن میزان مایعات مصرفی هنگام شب ایده خوبی محسوب می‌شود. این کار احتمال خواب شبانه با کیفیت بالا و بدون وقفه که بدن به آن نیاز دارد را افزایش می‌دهد.

به طور ویژه، پرهیز از مصرف مایعاتی که می‌توانند مثانه را تحریک کنند و موجب بیدار شدن از خواب شوند، اهمیت دارد. نوشیدنی‌های کافئین‌دار، مانند قهوه، چای، و نوشابه‌های گازدار و همچنین نوشیدنی‌های الکلی، مانند آبجو و شراب، از آن جمله هستند. به عنوان یک قانون، دو ساعت پیش از خواب مایعات مصرف نکنید و تلاش کنید مصرف مایعات خود را در محدوده آب، آبمیوه، و نوشیدنی‌های فاقد کافئین حفظ کنید.

عجله نکردن هنگام دفع ادرار

اگر قصد دارید مثانه خود را سالم و کارآمد حفظ کنید، هنگام دفع ادرار زمان کافی به این کار اختصاص دهید و برای خروج از توالت پیش از این که مثانه به طور کامل تخلیه شود، عجله نداشته باشید.

این یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توانید برای پیشگیری از آسیب دیدن مثانه و یا مراجعه بیش از اندازه به توالت انجام دهید. دفع ادرار در حالت نشسته می‌تواند به تخلیه کامل مثانه کمک کند.

پرهیز از پوشیدن لباس‌های تنگ

لباس‌هایی که می‌پوشید می‌توانند اثر قابل توجهی بر سلامت مثانه شما داشته باشند. لباس‌هایی که تنگ نیستند، مانند زیرپوش‌های نخی، می‌توانند به مجرای پیشاب اجازه خشک شدن دهند. اما با پوشیدن لباس‌های تنگ توانایی مجرای پیشاب برای خشک شدن را کاهش داده، در شرایطی که احتمال مرطوب باقی ماندن و تشویق رشد باکتری‌ها را افزایش می‌دهید. این شرایط می‌تواند موجب شکل گیری یک عفونت تحریک کننده یا حتی دردناک شود.

پوشیدن لباس‌های گشاد همواره در هر زمان و هر مکانی، مانند ساعات کاری، امکان پذیر نیست، اما زمانی که به خانه می‌رسید، نوع پوشش خود را تغییر دهید و از لباس‌های راحت استفاده کنید.

عدم مصرف الکل

مصرف الکل بدن را با مشکلات سلامت بسیاری مواجه می‌سازد. به عنوان مثال، الکل به کبد، اندامی کلیدی که مسئولیت پالایش سموم را بر عهده دارد، آسیب وارد می‌کند. مصرف بیش از اندازه الکل حتی می‌تواند به بیماری کبد منجر شود که این شرایط می‌تواند کشنده باشد.

مصرف الکل می‌تواند فشار مضاعفی را به واسطه پردازش مایع اضافی و عبور آن از بدن بر مثانه وارد کند. با افزایش سن، ما هرچه بیشتر به تخلیه مثانه خود نیاز پیدا می‌کنیم و مصرف الکل می‌تواند بر شدت این مشکل بیفزاید. اگر با یک مشکل سلامت در مثانه خود مواجه هستید، مصرف الکل را کنار بگذارید.

کاهش مصرف کافئین

ما اغلب کافئین را به عنوان یک ماده مخدر در نظر نمی‌گیریم، اما در حقیقت این گونه است. امروزه، کافئین شاید یکی از محبوب‌ترین مواد مخدر Drugs قانونی باشد، زیرا به شکل‌های مختلف از نوشیدن چای، قهوه، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا تا پودر‌هایی که پیش از تمرینات ورزشی مصرف می‌شوند و همچنین به شکل مکمل در دسترس است. هر روز، میلیارد‌ها نفر در سراسر جهان از کافئین برای بیدار کردن بدن خود و انجام فعالیت‌های روزانه کمک می‌گیرند.

اما این شرایط برای مثانه که وظیفه تخلیه مایعاتی مانند چای، قهوه و نوشابه‌های گازدار را بر عهده دارد، یک مشکل محسوب می‌شود. کافئین موجود در آن‌ها همانند یک عامل ادرارآور عمل می‌کند که به معنای تخلیه بیش از اندازه مایع و کم آبی بدن انسان است. مطالعات در این زمینه همچنان جریان دارند، اما به نظر می‌رسد افرادی که نگران شرایط سلامت مثانه خود هستند باید مصرف کافئین را محدود کنند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

فیلم خلبانی آقای خنده سینمای ایران در هواپیمای کوچک! شناسایی مرد زن نما در میان زائران مراسم اربعین + عکس این شیرزن به خاطر پولدار شدن دست به کار عجیب و خطرناکی زد +عکس عکس نیمه برهنه نوید محمد زاده در حال گرفتن حمام آفتاب + تصاویر در اینستاگرام عضو شورای شهر نیشابور چه گذشت !؟ حکم او صادر شد ! 7 کشته و زخمی بر اثر سقوط مرگبار پاترول به دره ای در مازندران این مرد جلوی فاجعه در پرواز اصفهان را گرفت! + عکس و جزییات عکس های وحشتناک از انفجار مرگبار اندیمشک + جزییات مرگ آیت الله در ابهام! / فائزه بازهم از رادیو اکتیو گفت! دستگیری خبرنگار هتاک در نقطه صفر مرزی! / او قصد ترک ایران را داشت فوری / شهادت 2 بسیجی در حمله تروریستی کردستان! +اسامی و جزییات وحشتناکترین سفر هوایی ایرانی ها به کربلا ! + عکس بسیار عجیب جزییات فرار هراسناک یک داعشی قبل از بریده شدن سرش! + عکس این دزد عشق زندان دارد! / او در آبادان چه کرد؟! این دختر را دیده اید؟! / ماشین او با تکه های خون پیدا شد! + عکس عکس یادگاری سید حسن مدرس پس از ترور / او 4 گلوله خورد و زنده ماند مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه سلامت قضاوت Judgment مواد مخدر Drugs قهوه بدن انسان سلامت مواد مخدر لباس رفتار عکس ایران قتل فیلم دستگیر شد روزنامه جوان مرد زنان زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۰۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حضور روانشناسان در بخش‌های مختلف پلیس

  به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما­، سرتیپ احمد علی­ گودرزی  ­­افزود: در این راستا ۸ کمیته تشکیل شده که این کمیته‌ها هر کدام وظایفی دارد که از جمله آن می‌توان به­ کمیته جنایی، سلامت خانواده، راهنمایی و رانندگی و دیگر کمیته‌هایی که می‌تواند در سلامت اجتماع و انتظامی کشور که هنجار سازی اجتماعی در ابعاد مختلف­ بر عهده آنها است کمک کنند. رئیس مرکز روانشناسی پلیس ایران بیان کرد: این تلاش‌ها و فعالیت‌ها در یکی دو سال گذشته بسیار مناسب بوده، ضمن اینکه­ وضعیت علمی همکارانی که در این رابطه در پاسگاه ها، کلانتری‌ها و افرادی که در راس عدالت ترمیمی تلاش می‌کنند افزایش داده ایم. سرتیپ گودرزی خاطرنشان کرد:­ در بحث خانواده و حوزه سلامت روان کارکنان اقدامات خوبی انجام دادیم که سبب افزایش و ارتقاءمباحث علمی گردیده است. وی گفت: در این راستا در حال تدارک فصلنامه‌ای هستیم­ که میتواند از نظر علمی ارتقاء دهد روانشناسان ما در رده‌های انتظامی، مرزی به ویژه در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها که پرونده‌های خانوادگی در آنجا اتفاق می‌افتد ارتقاء دهیم. ­معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا­ اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در راستای فعالیت روانشناسی خدمات خوبی را به جامعه هدف ارائه کنیم. محمد پردل با بیان اینکه دفتر سلامت روان معاونت بهداشت روان اقدامات­ خوبی در این راستا انجام داده است، افزود: شبکه بهداشت روان هر جا که پلیس است­ حضور دارد و در همین راستا­ دفتر سلامت روان بهداشت و روان افتتاح شده و در تمامی استان‌ها به فعالیت می‌پردازند. پردل در توصیه‌ای به روانشناسان دفتر سلامت روان، افزود:­ به اقداماتی که در حال حاضر­ انجام می‌دهید اکتفا نکنید و برای توسعه آن تلاش کنید. معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا عنوان کرد:­ به حوزه روانشناسی نیرو‌های وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود و افرادی که دارای مشکل هستند به سربازی اعزام نشود. وی با عنوان اینکه اگر­ فرد دارای اختلال به سربازی اعزام شود هر اتفاقی که رخ دهد برگردن ما است، افزود:­ با مسئولیت پذیری و تعهد اخلاقی باید در مراحل مختلف سلامت روان سرباز توجه شود. پردل با اشاره به اینکه کنترل رفتاری و روحی نیرو‌های وظیفه در مرحله آموزش به دلیل اینکه­ وضعیت زندگی فرد تغییر می‌کند بسیار حائز اهمیت است، افزود: در این مرحله روانشناس باید حتما دقت و نظارت کند و وقت بگذار­ که­ در صورت بروز مشکل اعلام کرده و­ وضعیت آنها را رصد کند. معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا خاطرنشان کرد: در حوزه استخدامی نیز باید اختلالات انطباقی و شرایط روحی افراد برای حضور در پلیس، سپاه و ارتش توجه شود و در غیر این صورت مانع ورود افراد شوند. وی گفت: روانشناسان به گروه‌های مختلف فراجا از­ جمله نظام وظیفه، نیرو‌های قراردادی و استخدامی‌ها و بازنشستگان خدمات ارائه می‌کنند و مورد سنجش قرار می‌دهد. پردل افزود: دفاتر سلامت باید به مراکز امن به نیرو‌ها و خانواده هایشان تبدیل شود و فعالیت‌ها به گونه‌ای انجام شود که افراد به این مراکز اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • افزایش حضور روانشناسان در بخش‌های مختلف پلیس
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند