Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:03:40 GMT

احداث ساختمان در حریم گسل های قم باید محدود باشد

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۴۱۵۷۵

احداث ساختمان در حریم گسل های قم باید محدود باشد

قم- ایرنا- عضو گروه کنترل محاسبات سازمان نظام مهندسی قم گفت: ساخت و سازهای زیادی در محدوده گسل های قم صورت گرفته، در حالی که طبق مطالعات ریزپهنه بندی شده این شهر، احداث ساختمان در این مناطق باید محدود باشد.

مجید کریمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: ایران روی کمربند زلزله خیز قرار دارد و تقریبا تمام شهرها کم و بیش در معرض خطر زلزله قرار دارند که قم هم از این موضوع مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، در شهر قم سه گسل اصلی بالقوه فعال شامل گسل شادگلی به طول 18 کیلومتر، گسل خضر(شهرک قدس) به طول 22 کیلومتر و گسل شمال قم به طول 40 کیلومتر وجود دارد.
وی ادامه داد: این گسل ها توانایی ایجاد زلزله به بزرگی 6.5 ، 6.7 و 6.9 ریشتر را دارند که نشان دهنده این است که قم از نظر لرزه خیزی باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
کریمی تاکید کرد: ساخت و ساز در محدوده گسل ها باید با حساسیت زیاد انجام شود و با مطالعات دقیق محدوده های خطرناک نزدیک گسل را شناسایی کرد.
به گفته وی، باید در مناطقی که احتمال گسل سطحی وجود دارد و تقریبا حریم 300 متری از این گسل هاست، ممنوعیت ساخت و ساز را رعایت نمود و در سایر قسمت ها با در نظر گرفتن آثار حوزه نزدیک گسل، نسبت به ساخت و سازهای محدود اقدام کرد.
وی گفت: در سال 84 مطالعات ریز پهنه بندی شهر قم انجام و گسل های اصلی این شهر شناسایی شد و نتایج آن در اختیار کارفرما یعنی شهرداری قرار گرفت که در آن محدوده های خطرناک ساخت و ساز ارائه شد.
کریمی تصریح کرد: ولی در همان محدوده ها به این توصیه ها عمل نشد و ساخت و سازهای گسترده انجام شده است.
وی بیان کرد: کل شهر قم در معرض ارتعاشات ناشی از زلزله قرار دارد، ولی سه محدوده شهری شامل محدوده های در حریم 300 متری گسل ها، بافت های فرسوده و ساختمان هایی که در آن ها ضوابط به درستی رعایت نشده، در برابر زلزله آسیب پذیرتر است.
وی اضافه کرد: محدوده هایی که در حریم 300 متری گسل ها قرار دارند باید در مطالعات جامع تر دقیقا مشخص شود، ولی با توجه به همان مطالعات سال 84 هم محدوده تقریبی آن مشخص است که قاعدتا نباید مجوزهای ساخت و ساز در آن مناطق صادر می شد.
عضو نظام مهندسی قم ادامه داد: بافت های فرسوده از نظر فنی شامل ساختمان های قدیمی و همچنین ساختمان هایی که بدون رعایت حداقل ضوابط فنی ساخته می شود، می باشد.
وی افزود: بیشتر آسیب های جانی در زلزله ها در این مناطق اتفاق می افتد که به خاطر ضعف سازه ها و عدم امکان کمک رسانی در هنگام زلزله اتفاق می افتد.
مجموع کل مساحت قم 12 هزار و 939 هکتار است که چهار هزار و 809 هکتار از بافت این شهر، فرسوده و ناکارآمد است.
کریمی افزود: یکی از اصلی ترین مشکلاتی که رفتار یک سازه در مقابل زلزله را تحت تاثیر قرار می دهد، تفکیک زمین هاست، هرچه عرض زمین بیشتر باشد به طوری که بتوان از ستون های بیشتری در عرض زمین استفاده کرد، مقاومت سازه در برابر زلزله افزایش می یابد.
وی ادامه داد: تفکیک زمین ها بنا به خواست مردم و بنگاه های املاک در شهرداری ها و بدون دخالت نظام مهندسی صورت می گیرد و یک ضعف ماهیتی در سازه ایجاد می شود.
وی اضافه کرد: در این زمینه می توان طرح تشویقی برای تجمیع پلاک ها اعمال کرد تا هم مردم راضی باشند و هم عملکرد سازه بهبود قابل توجهی داشته باشد.
به گفته کریمی، تفکیک نامناسب زمین ها و الزام ضوابط به تامین پارکینگ، استفاده از سیستم های سازه ای مقاوم تر در برابر زلزله را به شدت با محدودیت مواجه می کند؛ بنابراین مهندسان طراح بر خلاف میل باطنی به سمت سیستم های ضعیف تر از نظر سازه ای متمایل شوند که متاثر از تفکیک های نامناسب است.
وی با بیان این که کیفیت مصالح ساختمانی نوسانات زیادی داشته که در بسیاری موارد روی سازه تاثیرات منفی دارد، گفت: در این مورد باید ارگان های نظارتی فعالیت های بیشتری داشته باشند که با توجه به گستردگی منابع تامین مصالح و کمبود نیروی نظارتی، نظارت مناسبی روی کیفیت مصالح انجام نمی شود.
کریمی افزود: آموزش دوره های فنی مهارت آموزی اصولی برای نیروهای اجرایی، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرفنی به ویژه در مناطق ضعیف شهر، نظارت مجری ذیصلاح بر کیفیت مناسب ساخت و سازها و کنترل فنی نقشه های اجرایی قبل از ساخت در نظام مهندسی می تواند تضمین کننده حفظ ساختمان ها در برابر زلزله و گذر از بحران با کمترین هزینه باشد.
/2085/ 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي احداث ساختمان حريم گسل ها قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۱۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست قیمت لوله جدار چاه کالوپ در ضخامت های مختلف

لوله جدارچاه کالوپ در ضخامت‌های متنوعی همچون 5، 6 و 8 میلی‌متر به بازار عرضه می‌شود و هرکدام از آن‌ها برای مصارف خاصی کاربرد دارند که باید با رعایت نکات و استانداردهای لازم در محل مورد نظر قرار بگیرند. قیمت این لوله را در جدول زیر مشاهده میکنید :

آشنایی بیشتر با لوله جدارچاه کالوپ

لوله کالوپ یک ساختار فنی پیشرفته است که در حوزه مهندسی عمران و سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم سازه‌ای شامل لوله‌های بسته به شکل حلقه است که به صورت عمودی در ارتفاع ساختمان نصب می‌شوند و قابلیت چرخش یا چرخش کامل را دارا هستند. لوله کالوپ به واسطه خصوصیات منحصر به فرد خود، در طراحی و ساخت سازه‌های بلند، ابرسازه‌ها و سیستم‌های انتقال افقی بار، نقش مهمی را ایفا می‌کند.

با توجه به اینکه لوله کالوپ قابلیت چرخش کامل دارد، می‌توان از آن در سیستم‌های انتقال افقی بار نیز استفاده کرد. در این پژوهش، کاربردهای لوله کالوپ در سازه‌های افقی مانند پل‌ها، برج‌ها و سازه‌های مهندسی دریایی را بررسی می‌کنیم. همچنین، مزایا و محدودیت‌های استفاده از لوله کالوپ در این بخش از سازه‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

در واقع لوله‌های جدارچاه که ساخت مجموعه کالوپ هستند، این قابلیت را دارند تا مسیری برای حرکت سیالات از چاه‌های حفرشده به سطح زمین ایجاد کنند و ازطرفی مانع از فروریختن آن‌ها شوند.

این محصول در ابعاد متنوعی ساخته می‌شود که ازنظر قطر و ضخامت نیز تفاوت‌هایی با هم دارند تا این امکان را فراهم کرده که از چاه‌هایی با عمق و اندازه مختلف در برابر فشار سیال به‌خوبی محافظت کنند.

فرایند تولید لوله جدار چاه

در صنایع فولادی برای ساخت لوله‌های جدارچاه از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند که به‌کارگیری این فرایندها باعث می‌شود تا ویژگی‌های ساختاری و مکانیکی لوله دستخوش تغییر شود. به‌طور کلی شیوه‌های ساخت شامل موارد زیر هستند:

نورد: برای ساخت لوله‌های جدارچاهی امکان استفاده از فرایندهای نورد گرم یا سرد وجود دارد که در این حالت بیلت‌های استوانه‌ای را با عبور از روی غلتک‌ها و به کمک سنبه سوراخ‌کاری می‌کنند. اسپیرال: در این روش لبه‌های ورق فولادی را به‌صورت مارپیچ یا فنری به هم وصل می‌کنند که این کار با استفاده از جوش پودری و اتوماتیک انجام می‌شود. دیگر عملیات‌های مورد نیاز برای صیقلی‌کردن محصول نهایی و همچنین افزایش مقاومت و سختی لوله، شامل نورد و آنیلینگ است. خم‌کاری: درصورتی‌که قرار باشد از روش خم‌کاری برای تولید لوله جدارچاه استفاده شود باید با استفاده از دستگاه‌های مخصوصی ورق‌های فولاد به‌شکل استوانه‌ای خمیده شوند تا لبه آن‌ها را با جوشکاری به هم وصل کنند.

هرکدام از این روش‌ها مزایای مختص به خود را دارند که باید گفت به‌طور کلی لوله اسپیرال با توجه به مقاومت بالا، انعطاف‌پذیری و دیگر مشخصات فنی منحصربه‌فرد مورد توجه بسیاری از صنایع قرار می‌گیرد.

ویژگی های اصلی لوله جدارچاه

در هنگام ساخت لوله‌های جدارچاه از استانداردهای خاصی پیروی می‌شود که کیفیت و کارایی این محصول را تعیین می‌کند. می‌توان گفت که مهم‌ترین مشخصه‌های این نوع لوله شامل موارد زیر است.

کیفیت بالای لوله های جدارچاه

برای ساخت این محصول از مواد اولیه مختلفی شامل فولاد، نیکل و کروم استفاده می‌شود که از کیفیت بالایی برخودار هستند و در نهایت روی تعیین کیفیت لوله نیز تاثیر زیادی می‌گذارند.

در واقع یکی از دلایلی که باعث می‌شود تا در هنگام حفر چاه از این لوله‌ها استفاده زیادی شود، ساختار مستحکم و کیفیت بالای بدنه است که حفظ شرایط پایدار در این سازه را تضمین می‌کند.

مقاومت مطلوب در برابر سایش

بدنه لوله جدارچاه به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که در برابر سایش ناشی از عبور سیالات مقاومت بالایی را نشان می‌دهد که معمولا استفاده از سرامیک و کامپوزیت برای پوشش‌های داخلی به بهبود این ویژگی کمک زیادی می‌کند.

عدم نشتی در لوله های جدار چاه

تا پیش‌از اینکه لوله جدارچاه در دسترس کاربران قرار بگیرد معمولا آزمایش‌های متعددی برای اطمینان از آب‌بندی مناسب محصول انجام می‌شود تا مانع از بروز هرگونه نشتی شود.

طول عمر مناسب لوله های جدارچاه

از دیگر مشخصه‌های مهمی که باید در هنگام استفاده از لوله‌های جدارچاه در نظر گرفت، طول عمر بالا است و به شما اطمینان خاطر می‌دهد که تا مدت‌زمان زیادی نیاز به تعویض آن‌ها نداشته باشید.

جنس مواد اولیه مصرفی و سطح کیفی آن‌ها به‌طور معمول مهم‌ترین تاثیر را در طول عمر لوله‌های جدارچاه دارند که برای جلوگیری از تعویض زودهنگام لوله‌ها باید به این موارد اهمیت داد.

مقاومت بالا در برابر فشار

لوله‌های جدارچاه دارای مقاومت مکانیکی بسیار خوبی هستند که این ویژگی قابلیت تحمل فشار سیال و وزن سازه‌های ساخته‌شده روی چاه را به‌خوبی برای شما فراهم می‌کند.

از سری عواملی که این قابلیت را دارند تا سطح مقاومت لوله جدارچاه را تعیین کنند باید به مواردی همچون انتخاب جنس و ضخامت لوله با توجه به عمق چاه، فشارهای واردشده و نوع سیال اشاره کرد.

قابلیت جوشکاری

در هنگام انجام پروژه‌های مختلف در صنایع ساختمان‌سازی، نفت، گاز و پتروشیمی که نیاز به انتقال سیال دارند، ممکن است به‌دلایلی لازم باشد تا چندین قطعه فولادی را به بکدیگر جوش دهند.

این مسئله در هنگام استفاده از لوله جدارچاه نیز قابل مشاهده است و درصورتی می‌توان با اطمینان کامل از سلامت قطعات و عدم بروز نشتی، این کار را انجام داد که لوله‌ها قابلیت جوشکاری مناسبی داشته باشند.

در همین راستا باید گفت که لوله‌های جدارچاه کالوپ با برخوداری از قابلیت جوشکاری، امکان استفاده برای کاربردهای مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا بتوانید سازه فلزی مستحکمی را با طول مورد نیاز خود بسازند.

امکان نصب آسان لوله های جدارچاه

در بسیاری از پروژه‌ها می‌توان به‌راحتی این لوله‌ها را بدون ایجاد مشکلات جدی در محل خود قرار داد که این مسئله به‌دلیل برخوداری از ویژگی نصب آسان در لوله‌های جدارچاه است.

شایان ذکر است که لوله‌های جدارچاه با استفاده از انواع اتصالات به یکدیگر وصل می‌شوند و در مواقعی که مسیر قرارگیری سازه فلزی دارای پیچیدگی باشد، این مورد اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

کاربردهای لوله جدارچاه کالوپ

همانطور که فولادینو بیان کرده است : در حالت کلی می‌توان گفت که لوله‌های کالوپ برای کمک به سیستم آبرسانی کشور تولید می‌شوند و در تجهیزات مربوط به این سیستم به کار برده می‌شوند. علاوه بر این، محصولات لوله کالوپ در صنایع مربوط به نفت، گاز و پتروشیمی نیز کاربرد دارند و در لوله‌کشی‌های مربوط به این صنایع به کار گرفته می‌شوند.

از طرف دیگر از این لوله‌ها با جنس خاص به عنوان لوله‌های جدار چاهی استفاده می‌کنند. قرار دادن این لوله‌ها بعد از حفر چاه، مانع از ریزش دیواره‌های چاه می‌شوند. همچنین از آلوده شدن آب چاه نیز در شرایط مختلف جلوگیری می‌کند.

به‌طور کلی مهم‌ترین کاربردهایی که می‌توان برای این نوع لوله در نظر گرفت شامل جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی، دسترسی به منابع زیرزمینی، استخراج نفت و گاز و دفع فاضلاب است.

جمع‌بندی

لوله جدارچاه یکی از محصولات صنعتی است که برای هدایت سیالات مختلف و محافظت از مسیر چاه مورد استفاده قرار می‌گیرد که با توجه به نوع نیاز پروژه در ضخامت‌های متنوعی تولید می‌شود.

قطر دهانه این محصول معمولا بین 6 تا 16 اینچ متغیر است که می‌توان ضخامت‌های 4، 5، 6، 8 و 10 میلی‌متری را برای آن‌ها در نظر گرفت. به‌طور کلی استفاده از این محصول مزایای زیادی به‌همراه دارد.

دیگر خبرها

  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • سایبان خودرو بدون پایه
  • نظارت بر حریم تهران هوشمند می شود
  • لیست قیمت لوله جدار چاه کالوپ در ضخامت های مختلف
  • تردد در دانشگاه شریف محدود می‌شود
  • الحاق ۱۵۰ هکتار زمین به محدوده شهر هشترود
  • الحاق ۱۵۰ هکتار به محدوده شهر هشترود